Planerar USA krig mot Ryssland och Kina? – Rapporterna som hetsar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Rand och Atlantic Counsil hetsar till krig - Rapporter - Montage: NewsVoice.se
Rand och Atlantic Counsil hetsar till krig - Rapporter - Montage: NewsVoice.se
Rand och Atlantic Counsil hetsar till krig – Rapporter – Montage: NewsVoice.se

Nyårslöften eller föresatser figurerar jorden runt. Ryssland och Kina har redan offentliggjort sina föresatser vilka är desamma för båda dessa storheter. De lyder: Vi är beredda inför ett krig – men märk väl, man talar då om ett försvarskrig. Det är lätt att räkna ut vilken angriparen i så fall skulle vara – USA.

Text: Hans Myrebro

En liten tillbakablick i nyårstid kan väl vara tillåten. I juni 2016 inbjöd Vladimir Putin Sveriges och Finlands utrikesministrar till samtal varvid Peter Hultqvist snabbt slängde sig över telefonen och ringde Bryssel för att få dess råd. Rådet blev självklart att tacka nej till inbjudan, vem hade väntat något annat. Men när Joe Biden något år senare besökte Stefan Löven var det stora leenden och ryggdunkningar som hördes över halva Stockholm.

Biden har som bekant bl. a. gjort en aktiv insats för att sänka Ukraina ner till U-landsnivå med nynazism som grund. En av Joe Bidens söner, Hunter Biden, har sedan tagit vid för att fullborda nedmonteringen av den ukrainska staten genom att liera sig med dess allsmäktiga maffia.

Rapporter

Det hände mer sommaren 2016. Rapporter beställda av U.S. Army levererades från RAND-Corporation och Atlantic Council. Rapporten från RAND hade titeln:  “War with China: Thinking Through the Unthinkable” och beskrev på ett antal sidor hur Kina skulle knäckas genom ett krig där: ”all of which would favor the United States in a long severe war”. Där fanns punkter som klargjorde att en total blockering av Kinesiska Sjön skulle kunna strypa landets livsviktiga import och export och få ner landet på knä utan att behöva använda kärnvapen. Så var tanken och ett demolerat Kina skulle snart kunna göra USA “great again”.

Den andra rapporten Arming for deterrence – How Poland and NATO Should Counter a Resurgent Russia” hade utarbetats av Atlantic Council, som stöds ekonomiskt av Sveriges regering. Atlantic Council är en mycket inflytelserik tankesmedja under NATO:s beskydd, där mycket av smidandet går ut på hur man på bästa sätt misskrediterar och sprider hat mot Ryssland. Så Peter Hultqvists departement var alltså involverad i uppbyggandet av ett hatkapital i Washington när Putin hörde av sig och föreslog avspända samtal, förstå att karln fick stora skälvan.

Det Atlantic Council föreslog i sin rapport var främst provokativa åtgärder som kunde få Ryssland att förlora kontrollen över försvarsmakten. Sådana provokativa åtgärder har också sedan vidtagits från USA/NATO genom att flytta fram militära enheter och kraftfull utrustning så nära Ryska gränsen som möjligt. Även elektronisk krigföring fanns med i planerna för att överskrida gränsen.

På sida 12 i rapporten från Atlantic Council heter det:

”Poland should announce that it reserves the right to deploy offensive cyber operations (and not necessarily in response just to cyber attacks). The authorities could also suggest potential targets, which could include the Moscow Metro, the St. Petersburg power network, and Russian state run media such as RT.”

Vi kan vara väldigt tacksamma för att dessa gravt störda elitmänniskor i respektive tankesmedja inte fick sin vilja igenom, men så gick det några år och strax före jul 2018 kom det ut två nya rapporter från amerikanskt håll, rapporter som visar att nu har det skett en förändring på spelplanen och att det nu är dags för USA att dämpa tonen.

Providing for the common Defense
Providing for the common Defense

En rapport har titeln: “Providing for the common Defense”, och tecknar klart bilden av ett USA med reducerad förmåga att avskräcka eventuella angripare. Den säger att:

”…America is losing its advantage in key warfighting areas such as power projection, air and missile defense, cyber and space operations, anti-surface and anti-submarine warfare, long-range ground-based fires, and electronic warfare.”

Rapporten föreslår därför att anslagen till försvaret ska ökas väsentligt över väsentliga skyhöga ökningar som redan skett. Att istället inleda samtal med de maktblock som utmålats som fientliga var helt uteslutet. Samtal i avsikt att försöka ta förnuftet till fånga och mildra motsättningarna – detta ser man som förräderi av den egna självbilden.

Historisktkorrekt.se
ANNONS: Historisktkorrekt.se

Det handlar om USA:s bristande militära förmåga trots gigantiska ekonomiska resurser. Det här är ingenting som man vill tala högt om i västvärlden och mainstream undviker ämnen, men företeelsen är uppenbar.

Andrei Martyanov har i sin nyutkomna bok: “Losing Military Supermacy” (2018) i detalj beskrivit hur Ryssland och Kina inom många viktiga militära områden erhållit större och effektivare slagkraft än USA.

James O’Neill som i Global Research kommenterat rapporten säger att det finns ett flertal militära experter som är eniga om att det teknologiska gapet mellan USA å ena sidan och Ryssland–Kina å den andra tenderar att öka.

James O’Neill avslutar sin artikel med orden:

”These two reports demonstrate that the United States has lost its previous technological and military superiority, that it is willing to go to extraordinary lengths to prevent any further erosion of its world wide role and its replacement by the two emerging countervailing superpowers, Russia and China. Whether or not that American determination will tip the world into a catastrophic nuclear exchange will be one of the major questions for 2019.”

Om inte förhindra ett världskrig, så kan säkert rysk och kinesisk överlägsenhet hindra USA att plantera nynazism och nu även jihadism i länder som Ukraina och eventuellt även i Baltikum, men kanske också få stormakten i väst att börja fundera på om 100-års besinningslös aggression verkligen var värt priset.

Text: Hans Myrebro


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Man anar under ytan något helt annat än globalism och politik.
  Något mycket elakare än någon av oss en vågat tänka på.
  Vem vinner på att två eller tre sidor slår ihjäl varandra?
  Vidga perspektivet…..

 • Människan globalt har bekymmer. Tömstyrt media, Zionism, Giriga frimurare, krigsindustri med lobbyister och smorda politiker. För vår del gäller det att informera dr tre exelenserna, att det ansvar de fått av folket, kommer att effektueras, i paritet med de händelser vi dragits in i. Hur det ser ut och smärtar efter krig, finns det tusen facit på. Det gäller att inte anmäla sig som deltagare. Till slut; Du är en kunnig tröst i min 87-åriga värld Hans Myrebro. Tack

 • Det råder väl knappast något tvivel om att de vi kallar globalisterna i USA syftar till att etablera en världsomfattande USA ledd militärdiktatur på samma sätt som tidigare nazisterna i Tyskland, kommunisterna i Ryssland eller imperialisterna i Japan försökt. Man är ju mycket tydlig med att USA skall vara ”arkitekten” till den framtida världen och den arkitekturen skall hållas på plats med en överlägsen militär styrka. Så skall freden bevaras. Man har även demonstrerat sin avsikter rent praktiskt. Det är alltså samma strategi som nazisternas krig som skulle göra slut på alla krig. Problemet med den filosofin är att den, liksom alltid tidigare i världshistorien, skapar motkrafter som leder till förödelse och fler krig. Vi är mycket väl medvetna om att USA’s uppträdande i Sydkinesiska havet, som bevisligen varit del av Kina i mer än 5,000 år, syftar till att strategiskt kunna blockera Kina för att åstadkomma att kunna kuva Kina till en vasallstat, en dröm som USA arbetat på sedan kriget på 40 talet i Stilla havet. Problemet är att Kina redan har gått om USA i att tillämpa teknologin, och vid ett USA anfall kan komma att flytta kriget till USA, och relativ lätt slå ut USA’s nyckel system. USA’s krigsmaskin är nedkörd, i dåligt skick, dåligt organiserad, har dålig moral, ohållbart dyr att driva, och har föråldrad teknologi. USA har dock den överlägsna propagandamaskinen. Det är bara på ytan den ser stark ut.
  http://www.pravdareport.com/world/americas/31-12-2018/142149-us_war-0/
  http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/02-01-2019/142154-china_versus_america-0/
  Notera att dessa är inte skrivna av Pravda.
  Sverige får snart bestämma sig var man hör hemma i framtiden.

  • # Karl W: ” …… de vi kallar globalisterna i USA syftar till att etablera en världsomfattande USA ledd militärdiktatur på samma sätt som tidigare nazisterna i Tyskland, kommunisterna i Ryssland eller imperialisterna i Japan försökt”. Din historiografi är inte korrekt. Varken tyska Tredje Riket (1.9.’39) eller Japan (7.12.’41) var ute efter “världsherravälde”. Sedan tror jag inte att du har förstått vem som bär på de verkliga härskarambitionerna, eller vågar kanske inte tala klarspråk, om det. Jovisst kunde man för 20 år sedan, bland amerikanska administrationens neocons, höra stridsrop som “Full Spectrum Dominance”. När så Bush(43) i januari 2001 fann sig vara den nye POTUS, satte the neocons sina planer (PNAC m fl) snabbt i verket; orkade inte vänta på att “A New Pearl Harbor”, skulle inträffa av sig själv.

   “From 2018 to 2019 – a quick survey of a few trends”
   The Saker — The Saker.is Jan 3, 2019
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181548;
   Länken ovan är en ypperlig och dagsfärsk analys av den mycket välrenommerade signaturen “The Saker”.
   Han sparar inte heller på krutet avseende de korrekta sakförhållandena.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *