8-årig flicka omringad och rånad av män

7
8-årig flicka rånades. Flickan på bilden är inte offret. Foto: Julita Bodensee. Pixabay.com-licens (free use)
8-årig flicka rånades. Flickan på bilden är inte offret. Foto: Julita Bodensee. Pixabay.com-licens (free use)

SVERIGE. När den 8-åriga flickan var på väg hem från skolan blev hon omringad, muddrad och bestulen av flera män. Flickan sprang för livet och kom hem oskadd.

Händelsen ägde rum utanför Hemköp i Torshälla. Flickan var på väg hem från skolan då de främmande männen omringade henne. De grävde igenom hennes fickor och tillgrep hennes mobiltelefon. En i gänget ska ha stått i närheten och hållit utkik. De främmande männen sade ingenting under dådet och de ska inte ha använt våld.

“Brottsrubriceringen är grov stöld och inte rån. Det beror på att killarna inte hotade eller slog flickan. Inget våld eller hot om våld användes”, berättar polisen Benny Ljungkvist i Eskilstuna.

När flickan kommit hem kontaktade familjen polisen, som anlände efter cirka 20 minuter. En stund senare greps två misstänkta gärningsmän, 20 och 21 år gamla. Männen är anhållna, men nekar till anklagelserna.

Under fredagen fick samtliga föräldrar med barn på skolan information om händelsen.

Text: Nya Dagbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Persson
Bo Persson
Gäst
5 februari 2019 kl 18:10

Den 8-åriga flickan och den rullstolsbundne 83 -årige mannen i Ronneby som blev rånad, misshandlad, bränd och avsliten sina öron hade inte skrikvänstern tid med därför samtidigt skulle en somalisk kvinna åka snålskjuts med tunnelbanan och hon var dom mer bekymrad över. När hon slogs med vakter och skrek och hade sig då har man inte tid att bekymra sig om riktiga våldsbrott mot svenskar.

Maria S
Maria S
Gäst
5 februari 2019 kl 10:06

Hur kan lagens väktare och tillämpare bedöma att det inte fanns något hot om våld, när minst tre, men kanske fem eller sju fullvuxna manliga personer omringar en 8- årig flicka?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nog vet varje barn att det är de vuxna som är starkare i alla avseenden och nog har varje barn lärt sej att avläsa kroppsspråk, samt uppfatta ansiktsuttryck innan de lär sej det talade språket. Självklart behövde de här männen inte säga något, då hela situationen redan visade att de hade den totala makten över henne och hennes liv. Töjer man lagens tolkning så här långt som nämndes i artikeln, då blir den som ett uttöjt gummiband utan funktion, där den som klär sej i byxorna genast tappa dem.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Maria S
7 februari 2019 kl 07:39

Steg #1 är moralens upplösning.

Sture B
Sture B
Gäst
4 februari 2019 kl 20:16

Rånare och tjuvar som rånar eller stjäl från gamlingar som barn är verkligen bottenskrapet ur den mänskliga genpoolen. Men så som samhället har “utvecklats” ska tösen nog vara glad för att hon inte blev bestulen och våldtagen på en och samma gång.

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
4 februari 2019 kl 17:26

Och dom är lika mycket värda?

Torsten Johansson
Torsten Johansson
Gäst
4 februari 2019 kl 14:29

Sverige, ett land av tjuvar. Små flickor eller länder som Venezuela, skit samma. Om tjuven är kriminell eller minister, skit samma.

Leif
Leif
Gäst
4 februari 2019 kl 14:25

8-årig flicka omringad och rånad av män???
Av lågt stående kräk, sämre än djur, sämre än hundar skulle jag vilja säga.