200 kr mer i handen – Annika Strandhäll hånar Sveriges fattigpensionärer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Socialförsäkringsminister (S) Annika Strandhäll. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet
Socialförsäkringsminister (S) Annika Strandhäll. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet
Socialförsäkringsminister (S) Annika Strandhäll. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

DEBATT. “Garantipensionen höjs med 200 kronor”. Kan en socialdemokratisk bedragare ges ett mera representativt ansikte än det Annika Strandhäll uppvisar, när hon har mage att beskriva ovanstående som en oerhörd förbättring för Sveriges fattigpensionärer? Det skriver pensionären Kenneth Sandberg som efterlyser ett pensionärsuppror.

Vi är ett mycket stort antal pensionärer i vårt land som erhåller en pension långt under EU:s fattigdomsgräns och så förutskickar den dekadenta socialdemokratiska regeringens socialförsäkringsminister ynka 200 kronor i ökning, men först nästa år.

Hennes hånfulla min endast accentuerar hur föraktfullt den nu sittande regeringen betraktar och behandlar oss många svenskar som arbetet sedan 13-årsåldern och som många av oss offrat allt för att ge våra barn och barnbarn ett samhälle möjligt att leva i.

När dagen för verkställande av straff för dessa många folk- och landsförrädare som styrt vårt land under senare år ska ske, kommer undertecknad med varmt hjärta att anmäla sig till tjänst bakom bössorna. Själv är jag villig att stå för kostnaderna av den egna ammunitionen.

Text: Kenneth Sandberg

ArcanumSkolan 2024

Källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ett onödigt bollande med ingenting som enbart skapar byråkrati. De flesta fattigpensionärer är nämligen beroende av andra bidrag som förmodligen sänks i motsvarande grad.

  Hade man höjt bidragsnivåerna på bostadstillägg, hade det förmodligen haft bättre effekt för fattigpensionärerna, men Socialdemokraterna är inte på de fattiga svenska pensionärernas sida längre och har inte varit det sedan mordet på Olof Palme, i min mening.

  Jag har talat med sossar. Socialdemokraterna är, i min mening, idag en korrumperad gödselhög av karriärister, med få undantag, och deras krönte tupp uppe på Gödselhögen är en EU-vurmande tupp som är lika kallt blå som en smurf iförd blå kläder.

  Socialdemokraterna är inget demokratiskt socialistiskt parti längre, men ett globalistiskt landsförrädarparti i monopolkapitalets tjänst. Det vidrigaste är kanske inte infiltrationen och förstörelsen av arbetarepartiet, men snarare folkets oförmåga att omorganisera sig och skapa nya bättre och valsamverkande partier som representerar folket på riktigt.

 • Det är så här Socialdemokraterna belönar sitt trogna röstboskap och två hundra kronor är minst en 20 till 30 st burkar med välsmakande kattmat.

 • Apropå pensionärer. Jag följer ett konto på Twitter. Minns inte namnet på mannen som postar men han bor på nåt som heter Fyrväpplingens äldreboende. Det är lättare att komma ihåg eftersom det är ovanligt namn. Ligger tydligen i Göteborg om jag har förstått det rätt. Han brukar lägga upp foton på maten dom får. Ibland får även en som jag som bara ser fotona lust att kräkas. Ibland får dom något annat än vad som står på matsedeln. Ibland kan maten vara kall eller delvis kall. Dom får maten från nåt företag som kallas Elias kök. Nåt mer inkompetent företag har man nog sällan sett. Har ingen aning om hur ägarförhållandena ser ut. Men har en viss känsla av nepotism. Förmodligen rätt troligt att Elias kök ägs av nån som har kopplingar till nån hög kommunpolitiker. Sosse eller annan låter jag vara osagt. Skriver detta som ett potentiellt nyhetstips. Ni får gärna granska både äldreboendet, vilka som driver det och Elias kök. Kanske kan en sådan granskning leda till att dom arma åldringarna får bättre mat. Som bekant spricker ju troll i solljuset.

  • Jag vet vem du pratar om. Han var med i en artikel i GT tror jag för rätt så länge sedan med en bild på något tillagat senigt slakteriavfall de kallade för “middag”. Måste vara en seg gubbe som överlevt den svinfödan.

 • De pengarna snor Vattenfall direkt med att höja nätavgiften och strömtransportavgiften. I mitt fall är dessa två avgifter högre än själva elen.

 • Är det någon som törs offentliggöra prisutvecklingen på den svenska ”MATKORGEN” och den därmed sammanhängande försämrade köpkraften på den svenska KRONAN?
  Då blir Annika Strandhälls HÅN av pensionärerna fullt synlig.

 • På tal om garantipensionen så hade den kunnat varit mycket högre. Göran Persson (lånade)tog på 90-talet 256 miljarder från detta system och införde äldreförsörjningsstödet så att en invandrare som är 65 år när han kommer till Sverige har direkt rätt till detta stöd. Det ligger mellan 8000-11000 kr. Har inte detta påverkat pensionen för dom som jobbat i hela sitt liv? En svensk måste jobba i minst i 40 år i Sverige för att få full pension.

  • Det är skillnad på invandrare och invandrare…. de som kommer hit efter ansökan te.x. nära familjerelation med anledning av äktenskap följer samma regelverk som medborgarna dvs 40 år för full pension. Allt snack om rättvisa och att alla har samma värde väcker illamående. Undrar hur många efter Göran P som nallat ur fonderna? Nästa uttag kommer säkert att användas till järnvägsbygge….

 • Visserligen gillar inte Annika Strandhäll alls, och tycker att hon borde ha fått sparken ur regeringen helt och hållet istället för snett nedåt, men jag hoppas att det är bildligt och inte bokstavligt som menat med att “hjälpa till att hålla i bössorna” och “bekosta ammunitionen själv”.

 • Pelle! Vad menar du egentligen med att folket inte gör någonting? Menar du en väpnad revolution? Något annat verkar inte finnas. PRO är en stor korrupt organisation. Gå med i den du då har du snart inga pengar alls kvar. Folket röstar på SD, ja hur gör man då. Ja det har du sett. Även om SD skulle få 40 % så skulle alla partier gå samman för att hindra SD. Eller man skulle införa nya lagar som gör det omöjligt för något annat parti. Nej jag kan inte se att folket inte gör något. Det spelar ingen roll vad dom gör på ett demokratiskt sätt så blir dom överkörda. Då finns bara en väpnad revolution kvar. Är det någonting sånt du vill ha? Sverige är ett fruktansvärt odemokratiskt och korrupt land. Förra veckan ville Löfven titta på om man inte kunde göra om riksdagsomröstningen i framtiden så han kan sitta kvar utan omröstning. Felet är att pensionärerna röstar på sossarna oavsett om dom hugger av dom händerna. Dom kan inte se sambandet med hur dom röstar och hur samhällsutvecklingen går. Man slentrianröstar som man gjort i 50 år och kan inte se något samband.

 • så varför snackar ni men gör ingenting?
  Är det för ett “lätta på trycket, knyta näven i fickan och gå vidare”? Vi lever i ett repressivt samhälle som använder skatteverket som polis. Minsta lilla man kan hitta på en person med fel åsikter, så klipper man till.
  Alltså är det viktigt att gå samman och göra nåt. Men – det vågar inte en svensk.
  Ni skulle kunna gå med i Kreaprenör och göra gemensam sak med många andra som ledsnat på situationen. Jag är själv inte medlem, men känner till dem.

 • Det är ju bostadstillägget (heter det så?) som ökar kraftigt. Och skulle garantipensionen öka mera så skulle väl den bli lika hög/låg som pensionen för dom som kanske jobbat hela livet för låg pension.

 • Själv har jag fått 321 kronor mindre detta år. Och de sa att pensionen skulle bli mer i pengar. De ljuger också!

 • Det är så sorgligt att de får fortsätta regera. Och de korkade pensionärerna väljer dem. Om bara 50% av dem skulle välja SD skulle de ha det mycket bra. Skatten måste bort på pensionen.
  Svensken i gemen är ganska korkad också som väljer att fortsätta ta in en enormt massa parasiter igen. Journalisterna och media är korkade också, inte alla “bara” 90%!

 • Sossarna har styrt Sverige merparten av tiden sedan allmän rösträtt infördes.
  Dom kan aldrig skylla på något annat parti.
  Det är sossarna som fixat nuläget.

  KPI (konsumentpris index) har under 2018 ökat med 2% dvs en månadskostnad för mat o boende mm
  på 10000 i månaden är redan uppäten innan 2hundringen nått pensionären eller vilken annan som helst
  boende i landet.

  Om man kollar på hur priset utvecklats under längre tid dvs
  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/priser-och-konsumtion/konsumentprisindex/konsumentprisindex-kpi/pong/tabell-och-diagram/konsumentprisindex-kpi/prisnivan-i-sverige/
  så inser man hur mycket bankernas procent urholkat samhället
  Dvs ca 1000% inflation sedan 60talet

  LeifB

  • De där 2% måste vara en kokad siffra. Jag har haft en stillastående pension i över 10 år nu och matkassarna två har blivit en.

 • Pensionärerna tycks i allmänhet vara nöjda med några resor och tipspromenader. Om pensionärsorganisationerna agerade gemensamt för pensionärernas räkning, skulle man i princip kunna styra Sverige i de stora frågorna. De verkar inte begripa den makt man har och bryr sig inte om sina medlemmar. Sorgligt!

 • Visst är de vidriga, men samtidigt kan man inte sluta att förundras över att pensionärerna som val efter val blivit lurade av sossarna ändå fortsätter att rösta på dem.

  Pensionärerna är sossarnas viktigaste resurs för ett bibehållande av makten, men samtidigt vet de att pensionärerna kan man lura och bedra utan större risk.

 • Ja jag håller med dig, Kenneth. Hon är något av det vidrigaste jag ser. 200 kr nästa år äts väl upp av andra skattehöjningar. Dom hånar och kränker pensionärerna. Men sina egna är sossarna bra på att förse. Som stadsdirektören i Stockholm,Ingela Lind som får 6,4 miljoner skattepengar av avgående finansborgarrådet Karin Wanngård. Ingela Lind behöver inte ens jobba är det sagt. Korruptionen har nått nya nivåer i Sverige.

  • Om en pensionär får 10000kr så är 200 kronor precis vad inflation på 2% är på ett år och får man inget i år så har pensionen minskat med 2% med andra ord så har dom redan tagit pengarna som dom ger nästa år.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *