Dr Bruce Lipton: Epigenetik har kört om mainstream-vetenskapen

3
Bruce Lipton - Foto: London Real
Bruce Lipton – Foto: London Real

VETENSKAP. Forskaren dr Bruce Lipton har blivit en känd förespråkare för behovet av att bygga broar mellan olika discipliner som medicin, kunskapen om kroppens och psykets självläkande mekanismer, cellbiologi, epigenetik och genetik. I videon “Biology of Belief” förklarar Lipton mer.

Bruce Lipton förekommer ofta som intervjuad person och föredragshållare på nationella och internationella konferenser. Han har författat den bästsäljande boken “The Biology of Belief” och har mottagit utmärkelsen 2009 Goi Peace Award för sitt arbete.

Bruce Lipton började sin forskningskarriär inom cellbiolog på Department of Anatomy vid University of Wisconsins School of Medicine år 1973. Genom studier i kvantfysik kunde Lipton bättre förklara hur celler processar information. Hans studier vid Stanford Universitys School of Medicine gav insikter i hur celler kommunicerar och hur en människocell kan sätta på och stänga av sin fysiologi.

Han bidrog till kunskapen om epigenetik dvs cellers förmåga att starta eller stänga av fenotypiska egenskaper utan att DNA förändras.

Ensidig kritik mot Bruce Lipton

Trots att Liptons forskningsresultat var både tidiga och betydande nämner inte Wikipedia-sidan om epigenetik hans namn överhuvudtaget.

David Gorski - Pressfoto: Sciencebasedmedicine.org
David Gorski – Pressfoto: Sciencebasedmedicine.org

Enligt de personer som kontrollerar Wikipedias sida om personen Bruce Lipton finns en medicinsk publikation vid namn “Frontiers in Ecology and the Environment” som i ett nummer från 2010 uppger att Liptons forskning är generellt ignorerad av mainstream-vetenskapen. En av hans få kritiker heter David Gorski som valt att kalla Lipton för en kvackare. Gorski har gjort ihärdiga försök att via sociala medier och andra kanaler att förkasta Liptons arbete. Frågan är vad som är mest kontroversiellt, om det är Liptons upptäckter eller försöken att diskvalificera hans upptäckter.

Se videon med Bruce Lipton på TV Helse

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: London Real, Brian Rose

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mjölner
Mjölner
Gäst
27 februari 2019 kl 16:07

Ja visst Birgit, ångest skrämsel och hjälplöshet är de styrandes agenda. Filosofin är satt på undantag. Vi vill gärna tro att människan är klokare i dag. Den religiösa inkvisitionen och häxbränningarna från svunna tider har ersatts med elaka mediala drev och mobbing, vilket ofta slutar i personlig katastrof för den utsatte. Alla skulle ta fasta på Hippocrates ed, primum non nocere “i första hand icke skada, samt låt maten bli din medicin och medicinen din mat”.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
26 februari 2019 kl 17:08

Ack ja, inget nytt under solen. Lamarck som på 1700 talet fastställde att ” funktionen bildar organet” och att bara den” mest anpassbara överlever” och inte den starkaste, har fått uppleva samma förnekelse och förföljelse. Förhoppningsvis är människan klokare idag och gör sig en egen bild av verkligheten, som man kan se redan på enkla saker. ( äpplet faller alltid nedåt och därmed postulerade man gravitation, men bevisat har man inte kunnat göra detta, förutom med explemlet äpplet. Bruce Liptons forskning och den därav resulterande filosofin är en väldig positiv, för den ge mänskligheten åter igen makten åt sig själv och tar den ur den hjälplösheten som föredras av så många. Men med makten kommer också ansvaret och det vill få axlar. Det bästa för de styrande är att håller människan i ångest och hjälplöshet för då är de lättare att styra i önskat riktning. Vi skulle anamma åter igen Filosofin som rettningslinje, där man intresserad ta nya ideer upp och bildar sig sedan en egen uppfattning genom att läsa på och fördjupa sig.

Mjölner
Mjölner
Gäst
26 februari 2019 kl 14:06

Detta exempel är mer än typiskt i försöken att dreva ut banbrytande forskning som inte passar in i den vetenskapliga konsensusen. Det kommer inte att bli det sista. Man är tydligen livrädd att någon skall lyckas lösa cancergåtan, där man snöpligt kört fast och förnekar sitt misslyckande. Många forskare och läkare är hårt knutna till läkemedelsindustrin, som vill sälja så mycket piller som möjligt livet ut, för att lindra symptomen inte för att bota en sjuk patient. Cellforskning är ett livsfarligt kapitel för Big Pharma. Cancerforskningen har kört fast på genetik och ärftlighet. Gåtans lösning finns förmodligen i cellernas och de kemiska substansernas samspel för att hålla en kropp frisk och metabolt väl fungerande. David Gorski är väl själv en kvackare.