Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dr Bruce Lipton: Epigenetik har kört om mainstream-vetenskapen

publicerad 26 februari 2019
- TV Hälsa
Bruce Lipton - Foto: London Real
Bruce Lipton - Foto: London Real
Bruce Lipton – Foto: London Real

VETENSKAP. Forskaren dr Bruce Lipton har blivit en känd förespråkare för behovet av att bygga broar mellan olika discipliner som medicin, kunskapen om kroppens och psykets självläkande mekanismer, cellbiologi, epigenetik och genetik. I videon “Biology of Belief” förklarar Lipton mer.

Bruce Lipton förekommer ofta som intervjuad person och föredragshållare på nationella och internationella konferenser. Han har författat den bästsäljande boken “The Biology of Belief” och har mottagit utmärkelsen 2009 Goi Peace Award för sitt arbete.

Bruce Lipton började sin forskningskarriär inom cellbiolog på Department of Anatomy vid University of Wisconsins School of Medicine år 1973. Genom studier i kvantfysik kunde Lipton bättre förklara hur celler processar information. Hans studier vid Stanford Universitys School of Medicine gav insikter i hur celler kommunicerar och hur en människocell kan sätta på och stänga av sin fysiologi.

Han bidrog till kunskapen om epigenetik dvs cellers förmåga att starta eller stänga av fenotypiska egenskaper utan att DNA förändras.

Ensidig kritik mot Bruce Lipton

Trots att Liptons forskningsresultat var både tidiga och betydande nämner inte Wikipedia-sidan om epigenetik hans namn överhuvudtaget.

David Gorski - Pressfoto: Sciencebasedmedicine.org
David Gorski – Pressfoto: Sciencebasedmedicine.org

Enligt de personer som kontrollerar Wikipedias sida om personen Bruce Lipton finns en medicinsk publikation vid namn “Frontiers in Ecology and the Environment” som i ett nummer från 2010 uppger att Liptons forskning är generellt ignorerad av mainstream-vetenskapen. En av hans få kritiker heter David Gorski som valt att kalla Lipton för en kvackare. Gorski har gjort ihärdiga försök att via sociala medier och andra kanaler att förkasta Liptons arbete. Frågan är vad som är mest kontroversiellt, om det är Liptons upptäckter eller försöken att diskvalificera hans upptäckter.

Se videon med Bruce Lipton på TV Helse

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: London Real, Brian Rose

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Bruce Lipton