Den 2:a april 2019 går Google+ i graven, en satsning som var tänkt att utmana Facebook, men som misslyckades. Allt innehåll på kanalen kommer att raderas för över 500 miljoner användare. Google annonserade redan i december att det var på gång.

Tjänsten läggs ner på grund av för låg användning och de svåra utmaningar som det innebär att underhålla en “framgångsrik” produkt som möter konsumenternas förväntningar, meddelar Google.

“Den 2 april 2019 kommer ditt konto på Google+ och alla sidor på Google+ som du har skapat att upphöra och vi kommer att börja radera innehåll från konsumentkonton på Google+.”

Allt raderas

Alla dina foton, statusuppdateringar, videor på Google+, dina arkiv och plussidor kommer att raderas, men du kan ladda ned och spara allt ditt innehåll innan april. Processen att radera innehåll som postats online av miljontals användare kommer att ta månader.

Från och med den 4:e februari kan du inte längre skapa nya profiler, sidor, grupper eller event på Google+. Funktionen att kunna kommentera med Google+ kommer att tas bort från Blogger den 4:e februari och från andra webbplatser den 7:e mars. Alla dina kommentarer via Google+ på alla webbplatser kommer att börja raderas den 2:a april 2019.

Text: NewsVoice | Bild: montage av NewsVoice (ladda ner för fri användning)

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 mars 2019 kl 13:32

Meddelande idag från Google:

“Vi har skickat detta meddelande eftersom du har innehåll på Google+ för ditt personliga konto (konsumentkonto) eller en sida på Google+ som du hanterar.

Detta är en påminnelse om att Google+ för konsumenter upphör den 2 april 2019 och att vi kommer börja radera innehåll från konsumentkonton på Google+. Foton och videor från Google+ i ditt albumarkiv och på dina sidor på Google+ kommer också att raderas.

Det kan ta lite tid att ladda ned ditt innehåll på Google+, så se till att komma igång före den 31 mars 2019.

Inga andra Google-produkter (som Gmail, Google Foto, Google Drive eller YouTube) kommer att upphöra som en del av nedläggningen av Google+ för konsumenter, och det Google-konto du använder för att logga in på dessa tjänster påverkas inte. Observera att foton och videor som redan har säkerhetskopierats i Google Foto inte raderas.

Mer information hittar du i våra vanliga frågor om nedläggningen av Google+.

Hela teamet bakom Google+ vill rikta ett stort tack till er alla för att ni har gjort Google+ till en så speciell plats.

Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

Vi har skickat detta meddelande för att informera dig om viktiga förändringar i produkten Google+ eller din sida eller ditt konto där.”

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
2 februari 2019 kl 15:03

Det enda vi behöver göra är att informera om fria hårdvaror, fria mjukvaror och de icke-spionerande sociala medie-programvarorna och olika gratismail som INTE spionerar. 🙂 Den sociala medieprogramvaran som WordPress-scriptet utgör är ex. öppet, känt och fritt. Spionerande-skripts kan blockeras genom tillägget NoScript i Firefox.

Resten kan man, med fördel, avsluta och plocka bort.

@Torbjörn
Newsvoice-feeden fungerar fortfarande inte. Feeden finns, men WordPress.com presenterar den inte korrekt. Den presenteras inte heller korrekt av Firefox. Således drar jag slutsatsen att något är knas med själva koden eller avläsningen av den, ev. att du blivit hackad i syfte att sänka antalet besök på din sida, kanske är det människor som arbetar åt främmande makt i Sverige som ligger bakom och därför gjort sig till brottslingar genom folkförräderi, eller kanske främmande makt, som felaktigt klistrat på dig att du abetar för Ryssland, såsom Trump också råkat ut för, eller något annat knasigt, bara för att du inte apar efter lögnmedia-agendan som undergräver svensk demokrati och svenskt intresse av goda relationer mad alla andra länder, inkl. Ryssland.

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
2 februari 2019 kl 13:29

Tack för informationen. Jag har mängder med bilder på Google plus. Dags att spara allt. Typiskt. Jag har haft det på känn.