Google+ läggs ner 2:a april 2019 – Allt ditt material raderas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Google+ Death 2019 - Montage: NewsVoice.se

Den 2:a april 2019 går Google+ i graven, en satsning som var tänkt att utmana Facebook, men som misslyckades. Allt innehåll på kanalen kommer att raderas för över 500 miljoner användare. Google annonserade redan i december att det var på gång.

Tjänsten läggs ner på grund av för låg användning och de svåra utmaningar som det innebär att underhålla en “framgångsrik” produkt som möter konsumenternas förväntningar, meddelar Google.

“Den 2 april 2019 kommer ditt konto på Google+ och alla sidor på Google+ som du har skapat att upphöra och vi kommer att börja radera innehåll från konsumentkonton på Google+.”

Allt raderas

Alla dina foton, statusuppdateringar, videor på Google+, dina arkiv och plussidor kommer att raderas, men du kan ladda ned och spara allt ditt innehåll innan april. Processen att radera innehåll som postats online av miljontals användare kommer att ta månader.

Från och med den 4:e februari kan du inte längre skapa nya profiler, sidor, grupper eller event på Google+. Funktionen att kunna kommentera med Google+ kommer att tas bort från Blogger den 4:e februari och från andra webbplatser den 7:e mars. Alla dina kommentarer via Google+ på alla webbplatser kommer att börja raderas den 2:a april 2019.

Text: NewsVoice | Bild: montage av NewsVoice (ladda ner för fri användning)

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: google