Den 2:a april 2019 går Google+ i graven, en satsning som var tänkt att utmana Facebook, men som misslyckades. Allt innehåll på kanalen kommer att raderas för över 500 miljoner användare. Google annonserade redan i december att det var på gång.

Tjänsten läggs ner på grund av för låg användning och de svåra utmaningar som det innebär att underhålla en “framgångsrik” produkt som möter konsumenternas förväntningar, meddelar Google.

“Den 2 april 2019 kommer ditt konto på Google+ och alla sidor på Google+ som du har skapat att upphöra och vi kommer att börja radera innehåll från konsumentkonton på Google+.”

Allt raderas

Alla dina foton, statusuppdateringar, videor på Google+, dina arkiv och plussidor kommer att raderas, men du kan ladda ned och spara allt ditt innehåll innan april. Processen att radera innehåll som postats online av miljontals användare kommer att ta månader.

Från och med den 4:e februari kan du inte längre skapa nya profiler, sidor, grupper eller event på Google+. Funktionen att kunna kommentera med Google+ kommer att tas bort från Blogger den 4:e februari och från andra webbplatser den 7:e mars. Alla dina kommentarer via Google+ på alla webbplatser kommer att börja raderas den 2:a april 2019.

Text: NewsVoice | Bild: montage av NewsVoice (ladda ner för fri användning)

Relaterat

2 KOMMENTARER

  1. Tack för informationen. Jag har mängder med bilder på Google plus. Dags att spara allt. Typiskt. Jag har haft det på känn.

  2. Det enda vi behöver göra är att informera om fria hårdvaror, fria mjukvaror och de icke-spionerande sociala medie-programvarorna och olika gratismail som INTE spionerar. 🙂 Den sociala medieprogramvaran som WordPress-scriptet utgör är ex. öppet, känt och fritt. Spionerande-skripts kan blockeras genom tillägget NoScript i Firefox.

    Resten kan man, med fördel, avsluta och plocka bort.

    @Torbjörn
    Newsvoice-feeden fungerar fortfarande inte. Feeden finns, men WordPress.com presenterar den inte korrekt. Den presenteras inte heller korrekt av Firefox. Således drar jag slutsatsen att något är knas med själva koden eller avläsningen av den, ev. att du blivit hackad i syfte att sänka antalet besök på din sida, kanske är det människor som arbetar åt främmande makt i Sverige som ligger bakom och därför gjort sig till brottslingar genom folkförräderi, eller kanske främmande makt, som felaktigt klistrat på dig att du abetar för Ryssland, såsom Trump också råkat ut för, eller något annat knasigt, bara för att du inte apar efter lögnmedia-agendan som undergräver svensk demokrati och svenskt intresse av goda relationer mad alla andra länder, inkl. Ryssland.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here