Handelsbanken rånades i Hässelby Gård – Stort polispådrag

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Handelsbanken i Hässelby Gård rånades den 14 februari 2019. Foto: NewsVoice.se
Handelsbanken i Hässelby Gård rånades den 14 februari 2019. Foto: NewsVoice.se
Handelsbanken i Hässelby Gård rånades den 14 februari 2019. Foto: NewsVoice.se

Idag vid 12:30-tiden rånades Handelsbanken i Hässelby Gård av flera män som körde rakt in i lokalen med en röd Volkswagen Passat. Två av männen har gripits efter en större polisinsats med helikopter. NewsVoice var på plats och ställde frågor.

Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med ett pistolliknande föremål. Rånarna lämnade enligt uppgifter platsen i en Volvo. Ett stort antal polispatruller och en helikopter sattes in i rånarjakten. Vid 15-tiden meddelade polisen att två misstänkta män gripits, skriver Mitt i Västerort.

Kunder på det intilliggande Café de Nice vittnar om en “explosion” som ska vara effekten av den våldsamma kollisionen mellan huset och fordonet. Flera personer uppger att rånarna var minst fem till antalet. De var alla maskerade och vissa var utrustade med olika redskap.

“Det är två män som har gripits och jag kan säga att de greps inte i omedelbar anslutning till området där brottet begicks. Men av förundersökningstekniska skäl kan jag inte gå in närmare på var”, sa Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen till Hässelby Tidning.

Handelsbankens presschef Johan Wallqvist säger till Hässelby Tidning att bankens primära prioritet i sådana här lägen är att ta hand om den chockerade personalen.

Polisen uppger för NewsVoice att ingen person skadades fysiskt vid rånet.

Text och foto: NewsVoice | Video: Evelina Hertz (Hässelby Tidning)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det är väl att få försäkringsbolaget att slanta en renovering, som ändå var på G.
  Straffen blir väl två varv runt stadsparken. Enkla jobb som behövs!

 • @ Maria S

  Det var min omedelbara reaktion också. Varför skulle rånare göra sig omaket att köra in en bil genom skyltfönstret ? Vad skulle dom vinna på det när dom i stället kan göra som alla andra…promenera genom ingången ? Förutom att dom utsätter sig själva för risken att skadas så väcker det ju en massa uppmärksamhet.

 • Handelsbanken är väl en av de få som ännu hanterar kontanter? Kanske var detta något annat än det ser ut som? Den röda bilen mitt på dagen och polisens stora insats, där rånarna snabbt fångats in, som det låter utan att ha lyckats stjäla något. Nästan som en uppgjord match.
  Kanske kommer händelsen att användas som ett argument för ett kontantfritt samhälle? Min uppfattning är att det betyder önskan om ökad kontroll över de enskilda individerna. Det kan finnas många i det främsta ledet som bara fungerar som aningslösa högtalare för de pådrivande krafterna bakom denna strävan.
  För min del minns jag fortfarande vad polisens talesman sa i Ekot den 3 januari detta år. Att det enskilt största brottet idag är kortbedrägerier via internet. Faran är alltså större att bli av med sina pengar när man hanterar dem via kort än när man hanterar kontanter, enligt min förståelse.

  • Diktaturen drar åt snaran runt friheten allt snabbare. Ett system jag såg i Nya Zeeland när jag var där för ett par år sedan. Jag ville växla in 4,000 dollars i kontanter mot lokal valuta. Banken hade inga som helst barriärer, skottsäkert glas, eller något sådant. Inga frågor. Personalen stod helt öppet. Killen tar mina kontanter, räknar dom, slår in dom i systemet, och stoppar in dom i en maskin och dom försvinner. Vart tog dom vägen undrade jag. Ner i källarvalvet sa kassören. Ingen kan komma åt dom nu, inte ens vi. Så sveper han mitt bankkort, jag slår in PIN koden, och maskinen spottar ut mina sedlar i den lokala valutan. Utan ATM kort och PIN kommer inte ens personalen åt pengarna. Kina har liknande system. Att sätta in kontanter är att stoppa in dom i en omvänd ATM maskin, maskinen räknar, frågar om det är korrekt, och pengarna finns på kontot. Omvänt kan man ta ut pengar. Tekniken finns, men staten vill inte ha den, vad man vill ha är en allt mer skärpt massövervakning av individen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *