Handelsbanken rånades i Hässelby Gård – Stort polispådrag

publicerad 14 februari 2019
- av NewsVoice
Handelsbanken i Hässelby Gård rånades den 14 februari 2019. Foto: NewsVoice.se
Handelsbanken i Hässelby Gård rånades den 14 februari 2019. Foto: NewsVoice.se
Handelsbanken i Hässelby Gård rånades den 14 februari 2019. Foto: NewsVoice.se

Idag vid 12:30-tiden rånades Handelsbanken i Hässelby Gård av flera män som körde rakt in i lokalen med en röd Volkswagen Passat. Två av männen har gripits efter en större polisinsats med helikopter. NewsVoice var på plats och ställde frågor.

Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med ett pistolliknande föremål. Rånarna lämnade enligt uppgifter platsen i en Volvo. Ett stort antal polispatruller och en helikopter sattes in i rånarjakten. Vid 15-tiden meddelade polisen att två misstänkta män gripits, skriver Mitt i Västerort.

Kunder på det intilliggande Café de Nice vittnar om en "explosion" som ska vara effekten av den våldsamma kollisionen mellan huset och fordonet. Flera personer uppger att rånarna var minst fem till antalet. De var alla maskerade och vissa var utrustade med olika redskap.

"Det är två män som har gripits och jag kan säga att de greps inte i omedelbar anslutning till området där brottet begicks. Men av förundersökningstekniska skäl kan jag inte gå in närmare på var", sa Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen till Hässelby Tidning.

Handelsbankens presschef Johan Wallqvist säger till Hässelby Tidning att bankens primära prioritet i sådana här lägen är att ta hand om den chockerade personalen.

Polisen uppger för NewsVoice att ingen person skadades fysiskt vid rånet.

Text och foto: NewsVoice | Video: Evelina Hertz (Hässelby Tidning)