Hanif Bali äger debatten om IS-återvändare

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 februari 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Hanif Bali med flera den 21 feb 2019. Foto: SVT Opinion. Montage: NewsVoice.se

DEBATT. På SVT Opinion debatteras hur Sverige ska hantera IS-återvändare. Deltagare är Hanif Bali (M), Rasmus Ling (MP), terrorforskaren Magnus Ranstorp och advokaten Mikael Westerlund. Hanif Bali äger debatten eftersom han lägger på bordet det faktum att ingen av dessa IS-återvändare har dömts i svensk domstol.

Mikael Westerlund (advokaten) och Rasmus Ling (MP förstås) verkar båda sakna förmåga att förstå konsekvenserna av dåliga historiska beslut och än mindre erkänna regeringens misslyckanden. De tycks dessutom vara beslutsoförmögna och hemfaller istället åt en förhoppning om att mer resurser till berörda myndigheter ska allt ordna upp allt. Westerlund verkar tycka att det är svårt att ens definiera vad som är en terrorist.

Bra att Magnus Ranstorp ger Hanif Bali rätt i hans kritik mot regeringens misslyckanden i att skydda Sverige mot terrorism. Det är inte konstigt att Sverige blivit IS-terroristerna fristad med den idealisering av Sveriges handlingskraft och förmåga som Westerlund och Ling ger sken av.

Se debatten tom 29 oktober 2019

Programledare: Belinda Olsson.

Kommentar: Torbjörn Sassersson | I bild: Hanif Bali med flera den 21 feb 2019. Foto: SVT Opinion. Montage: NewsVoice.se


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Hanif Bali
Stöd NewsVoice 2024
 • Percy Nilegård kopian advokaten Mikael Westerlund agerade under Opinion Live som om han var initierad i sakfrågan, det enda han återkom till var att frågan är komplicerad och att Sverige styrs också av internationella åtaganden (läs bla EU och FN) varför det inte går att ändra svensk lagstiftning då den överträffas av internationell rätt.

  Innebörden Mikael Westerlunds veritabla ordbajsande blir ju att om pk-maffian får chans att fördröja processen så begravs frågan, nu möter denna Percy Nilegård kopia en som Hannif Bali som numera pratar ett befriande klarspråk och då klarnar denna socialists agenda och byxorna åker ned till allmän beskådan.

  Vad jag gillade bäst var Balis uppmaning till alla inblandade politiker att be om ursäkt, en mycket sympatisk uppmaning som vann mitt hjärta. Fler politiker av Hannif Balis kaliber och det kanske finns hopp för Sverige trots allt.

 • Nej, Torbjörn det är inte respektlöst. Fullt rimlig analys. Sen var han ju också miljöpartist så det fanns säkert en hel del miljöångest också med. Han led mer av det än terrorångest.

 • Jag kanske får skit för den här frågan, men har Balis motdebattörer Asperger? Jag vill egentligen inte vara respektlös, men frågan har en viss relevans. Om så är fallet kan det förklara motdebattörernas oförmåga [Ranstorp borträknad] att förstå Hanif Balis analys och slutsats.

  Jag tycker mig genom åren se en tendens att allt fler individer som lyfts fram av etablissemanget saknar förmåga till helhetsperspektiv och många av dessa verkar lida av Asperger. De kan vara otroligt detaljkunniga, med en säregen förmåga till reduktionism (alltså att dela upp allt i små delar som tycks sakna meningsfulla samband med varandra). Denna kognitiva “störning” passar perfekt när en motparts argumentation ska hackas i småbitar. Helhetsförståelsen försvinner och orsakssammanhang likaså.

  En duktig Aspergare med sin argumentationsteknik kan få allt att låta – hur illa det än är – normalt och i sin fulla ordning.

 • Bo Persson. Det är för märkvärdigt att SVT inte förmedlade advokatens vänsteraktivistiska inriktning. Jag lyssnar ofta på “Ring till P1” och där ställer programledaren numera alltid frågor om uppringarens ev koppling till de sakfrågor som de för fram. Privatpersoner ska alltså tvingas bekänna färg när de gör sin röst hörd i radion medan professionella tyckare, som den här vänstermuppen, slipper ifrån.

  Jag själv är medveten om att de flesta som verkar inom olika professioner präglats att tänka kommunistiskt under sin utbildning och som sedan tränas i det ytterligare inom yrkeslivet – annars får de kicken. Det blir därför väldigt konstigt när media, professionella och politiker samfällt målar ut Ryssland som det stora hotet mot vår “demokrati” när de själva utgör “enemies within”.

  Politikernas slapphet i den här frågan måste besvaras med att de vill ha det så här. VARFÖR toppar Sverige och Belgien med antal IS-terrorister??? Kan det ha något att göra med en alltför slapphänt undersökning av vilka som släpps in i landet och att staten ger bidrag till plantskolor för radikalisering av individer? Mördare ska bestraffas helst i det landet som brottet har begåtts. Staten borde hjälpa till att finansiera fängelser utomlands.

  Hanif – som nästa statsminister så vi får ordning och reda i landet!!!

 • Mun-yoga i kombination med handlingsförlamning leder vare sig till beslut eller handlingsplaner. Hanif har något de flesta andra inte har…. erfarenhet.

 • Percy Nilegård kopian advokaten Mikael Westerlund visade det sig sen vara en vänsteraktivist. Men i vanlig ordning så får tittarna i SVT bara se en skylt där det står advokat. Som när dom har ultra kommunisten och skribenten för Paragraf Andreas Magnusson i Opinion live. Då står det lärare. Tur att det är Bali som ensam får stå och debattera med dessa kommunister. Andra hade dom helt enkelt kört över.

 • Då jag inte tittar på den samhällsomstörtande verksamheten i STASI centret SR/SVT utan blev tipsad i efterhand så kan man dra den enkla slutsatsen, vad f-n gör Ulf Kristersson i moderaterna, är han en simpel mullvad åt socialisterna?
  Det var ett befriande klarläggande av Bali och Ranstorp!!!
  Ingen av dessa två är väl köpta av socialisterna?

 • Nyheter Idag (22 feb 2019 ): Advokat i Opinion Live var vänsterdebattör med bakgrund inom revolutionär vänster

  “Mikael Westerlund som debatterade med riksdagsmannen Hanif Bali i SVT:s Opinion Live på torsdagskvällen presenterades som advokat. Vad som inte framkom är att Westerlund har en lång politisk bakgrund inom radikal vänster och har tidigare varit ordförande för kommunistiska Vänsterstudenter som är öppet revolutionära och har suttit i Ung vänsters förbundsstyrelse.”

  https://nyheteridag.se/plus/advokat-i-opinion-live-var-vansterdebattor-med-bakgrund-inom-revolutionar-vanster/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *