DEBATT. På SVT Opinion debatteras hur Sverige ska hantera IS-återvändare. Deltagare är Hanif Bali (M), Rasmus Ling (MP), terrorforskaren Magnus Ranstorp och advokaten Mikael Westerlund. Hanif Bali äger debatten eftersom han lägger på bordet det faktum att ingen av dessa IS-återvändare har dömts i svensk domstol.

Mikael Westerlund (advokaten) och Rasmus Ling (MP förstås) verkar båda sakna förmåga att förstå konsekvenserna av dåliga historiska beslut och än mindre erkänna regeringens misslyckanden. De tycks dessutom vara beslutsoförmögna och hemfaller istället åt en förhoppning om att mer resurser till berörda myndigheter ska allt ordna upp allt. Westerlund verkar tycka att det är svårt att ens definiera vad som är en terrorist.

Bra att Magnus Ranstorp ger Hanif Bali rätt i hans kritik mot regeringens misslyckanden i att skydda Sverige mot terrorism. Det är inte konstigt att Sverige blivit IS-terroristerna fristad med den idealisering av Sveriges handlingskraft och förmåga som Westerlund och Ling ger sken av.

Se debatten tom 29 oktober 2019

Programledare: Belinda Olsson.

Kommentar: Torbjörn Sassersson | I bild: Hanif Bali med flera den 21 feb 2019. Foto: SVT Opinion. Montage: NewsVoice.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 februari 2019 kl 16:45

Hanif Bali bör kritiseras. Inte för kritiken av politiker som inte gör vad de borde göra för vårt land och för andra länder, men snarare för att han inte skapar ett bättre parti eller byter parti.

Moderaterna är ett mycket klandervärt parti.

Jan Norberg
23 februari 2019 kl 20:51

Percy Nilegård kopian advokaten Mikael Westerlund agerade under Opinion Live som om han var initierad i sakfrågan, det enda han återkom till var att frågan är komplicerad och att Sverige styrs också av internationella åtaganden (läs bla EU och FN) varför det inte går att ändra svensk lagstiftning då den överträffas av internationell rätt.

Innebörden Mikael Westerlunds veritabla ordbajsande blir ju att om pk-maffian får chans att fördröja processen så begravs frågan, nu möter denna Percy Nilegård kopia en som Hannif Bali som numera pratar ett befriande klarspråk och då klarnar denna socialists agenda och byxorna åker ned till allmän beskådan.

Vad jag gillade bäst var Balis uppmaning till alla inblandade politiker att be om ursäkt, en mycket sympatisk uppmaning som vann mitt hjärta. Fler politiker av Hannif Balis kaliber och det kanske finns hopp för Sverige trots allt.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
23 februari 2019 kl 17:34

Nej, Torbjörn det är inte respektlöst. Fullt rimlig analys. Sen var han ju också miljöpartist så det fanns säkert en hel del miljöångest också med. Han led mer av det än terrorångest.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Bo Persson
25 februari 2019 kl 14:23

Hade inte kalifatet fallit så hade ( dessa satans mördare,citat Olof Palme om amerikanska soldater), inte begärt att få åka hem. Då hade dom fortsatt med sitt slaktande inte bara i deras kalifat utan på andra ställen också. Dom ska inte integreras i Sverige. Dom ska ruttna bort i Syrien.

IspyForTheFbi
IspyForTheFbi
Gäst
Reply to  Bo Persson
25 februari 2019 kl 18:13

Nu var det ju inte USA som var “dessa satans mördare”, utan den spanska regimen under Franco-tiden.

https://www.helagotland.se/opinioninsandare/palme-och-dessa-satans-mordare-6683341.aspx

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
23 februari 2019 kl 15:17

Bali är duktig. Han är smart och rolig dessutom.

Birgitta
Birgitta
Gäst
23 februari 2019 kl 13:12

Bo Persson. Det är för märkvärdigt att SVT inte förmedlade advokatens vänsteraktivistiska inriktning. Jag lyssnar ofta på “Ring till P1” och där ställer programledaren numera alltid frågor om uppringarens ev koppling till de sakfrågor som de för fram. Privatpersoner ska alltså tvingas bekänna färg när de gör sin röst hörd i radion medan professionella tyckare, som den här vänstermuppen, slipper ifrån.

Jag själv är medveten om att de flesta som verkar inom olika professioner präglats att tänka kommunistiskt under sin utbildning och som sedan tränas i det ytterligare inom yrkeslivet – annars får de kicken. Det blir därför väldigt konstigt när media, professionella och politiker samfällt målar ut Ryssland som det stora hotet mot vår “demokrati” när de själva utgör “enemies within”.

Politikernas slapphet i den här frågan måste besvaras med att de vill ha det så här. VARFÖR toppar Sverige och Belgien med antal IS-terrorister??? Kan det ha något att göra med en alltför slapphänt undersökning av vilka som släpps in i landet och att staten ger bidrag till plantskolor för radikalisering av individer? Mördare ska bestraffas helst i det landet som brottet har begåtts. Staten borde hjälpa till att finansiera fängelser utomlands.

Hanif – som nästa statsminister så vi får ordning och reda i landet!!!

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
23 februari 2019 kl 12:41

Mun-yoga i kombination med handlingsförlamning leder vare sig till beslut eller handlingsplaner. Hanif har något de flesta andra inte har…. erfarenhet.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
23 februari 2019 kl 12:14

Percy Nilegård kopian advokaten Mikael Westerlund visade det sig sen vara en vänsteraktivist. Men i vanlig ordning så får tittarna i SVT bara se en skylt där det står advokat. Som när dom har ultra kommunisten och skribenten för Paragraf Andreas Magnusson i Opinion live. Då står det lärare. Tur att det är Bali som ensam får stå och debattera med dessa kommunister. Andra hade dom helt enkelt kört över.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
23 februari 2019 kl 09:48

Då jag inte tittar på den samhällsomstörtande verksamheten i STASI centret SR/SVT utan blev tipsad i efterhand så kan man dra den enkla slutsatsen, vad f-n gör Ulf Kristersson i moderaterna, är han en simpel mullvad åt socialisterna?
Det var ett befriande klarläggande av Bali och Ranstorp!!!
Ingen av dessa två är väl köpta av socialisterna?