Hanif Bali äger debatten om IS-återvändare

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 februari 2019
- Torbjörn Sassersson
Hanif Bali med flera den 21 feb 2019. Foto: SVT Opinion. Montage: NewsVoice.se

DEBATT. På SVT Opinion debatteras hur Sverige ska hantera IS-återvändare. Deltagare är Hanif Bali (M), Rasmus Ling (MP), terrorforskaren Magnus Ranstorp och advokaten Mikael Westerlund. Hanif Bali äger debatten eftersom han lägger på bordet det faktum att ingen av dessa IS-återvändare har dömts i svensk domstol.

Mikael Westerlund (advokaten) och Rasmus Ling (MP förstås) verkar båda sakna förmåga att förstå konsekvenserna av dåliga historiska beslut och än mindre erkänna regeringens misslyckanden. De tycks dessutom vara beslutsoförmögna och hemfaller istället åt en förhoppning om att mer resurser till berörda myndigheter ska allt ordna upp allt. Westerlund verkar tycka att det är svårt att ens definiera vad som är en terrorist.

Bra att Magnus Ranstorp ger Hanif Bali rätt i hans kritik mot regeringens misslyckanden i att skydda Sverige mot terrorism. Det är inte konstigt att Sverige blivit IS-terroristerna fristad med den idealisering av Sveriges handlingskraft och förmåga som Westerlund och Ling ger sken av.

Se debatten tom 29 oktober 2019

Programledare: Belinda Olsson.

Kommentar: Torbjörn Sassersson | I bild: Hanif Bali med flera den 21 feb 2019. Foto: SVT Opinion. Montage: NewsVoice.se

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Hanif Bali