Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Tulsi Gabbard – Amerikas president 2020?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain

USA. Tulsi Gabbard (1981-) född på Samoa, är en amerikansk demokratisk politiker och ledamot i USA:s representanthus sedan 2013. Hon var tidigare ledamot i Hawaiis representanthus. Den 11 januari 2019 bekräftade Gabbard sin avsikt att kandidera för att bli USA:s president vid valet år 2020.

Gabbard tillträdde 2013 som kongressledamot som första utövare av hinduismen i USA:s kongress, valde hon att lägga handen på Bhagavad-Gita när hon svors in. Efter valet 2016 identifierades Tulsi Gabbard som en potentiell kandidat till att bli minister i Donald Trumps kabinett.

Tulsi Gabbard har uppmärksammats för att företräda en rad olika uppfattningar som människor i allmänhet uppskattar. Tex vill hon reglera vapenindustrin och stoppa USA:s krigföring i andra länder.

“We must stand up against powerful politicians from both parties who sit in ivory towers thinking up new wars to wage, new places for people to die. Wasting trillions of our taxpayer dollars, hundreds of thousands of lives, and undermining our economy and security, and destroying our middle class.” – Tulsi2020.com

Hon har även sagt att USA finansierar ISIS och al Qaeda.

Om Gabbard blir vald till president, skulle hon bli den första kvinnan och hindun som någonsin skulle tjänstgöra som president i USA. Hon skulle vara 39 år gammal vid invigningen i januari 2021, vilket skulle göra henne till den yngsta presidenten i USA.

Text: Torbjörn Sassersson | Källor: Twitter.com/tulsigabbard, Tulsi2020.com, Wikipedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq