Tulsi Gabbard – Amerikas president 2020?

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain

USA. Tulsi Gabbard (1981-) född på Samoa, är en amerikansk demokratisk politiker och ledamot i USA:s representanthus sedan 2013. Hon var tidigare ledamot i Hawaiis representanthus. Den 11 januari 2019 bekräftade Gabbard sin avsikt att kandidera för att bli USA:s president vid valet år 2020.

Gabbard tillträdde 2013 som kongressledamot som första utövare av hinduismen i USA:s kongress, valde hon att lägga handen på Bhagavad-Gita när hon svors in. Efter valet 2016 identifierades Tulsi Gabbard som en potentiell kandidat till att bli minister i Donald Trumps kabinett.

Tulsi Gabbard har uppmärksammats för att företräda en rad olika uppfattningar som människor i allmänhet uppskattar. Tex vill hon reglera vapenindustrin och stoppa USA:s krigföring i andra länder.

“We must stand up against powerful politicians from both parties who sit in ivory towers thinking up new wars to wage, new places for people to die. Wasting trillions of our taxpayer dollars, hundreds of thousands of lives, and undermining our economy and security, and destroying our middle class.” – Tulsi2020.com

Hon har även sagt att USA finansierar ISIS och al Qaeda.

Om Gabbard blir vald till president, skulle hon bli den första kvinnan och hindun som någonsin skulle tjänstgöra som president i USA. Hon skulle vara 39 år gammal vid invigningen i januari 2021, vilket skulle göra henne till den yngsta presidenten i USA.

Text: Torbjörn Sassersson | Källor: Twitter.com/tulsigabbard, Tulsi2020.com, Wikipedia

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Per
  Ledet Du talar om, är det skämmiga led vi ställts i av våra regeringar. De av oss, som inser vart demokratiska värderingar i tiden fört oss, ser att detta Svenska ställningstagande mot Venezuela är ett föräderi mot oss svenskar och resten av jordens strävande folk. Vi har blivit korvstoppade med att al Qaida är något fysiskt , med ledare och protokoll, så är det inte. al Quaida är något som finns i tusentals förorättade människors hjärtan och sinnen. Ingen kan reparera eller bota den belastningen, endast tiden kan så sakta eliminera den, med en bättre tillvaro. Hos mig själv, ser jag mitt förakt för väst värderingar bli en bra såbädd för aktiviteter, som inger förståelse för både Nils Dacke och l Quaida. Vad är det för mening med, att Sverige skall ha det mest ondskefulla och efterblivna USA som förebild och riktmärke för vår folks framtid.?

 • Tant Pia
  De som styr och ställer, har av någon förmodligen odemokratisk anledning, fjärmat sig från uppgiften att vara rädda om sina medmänniskor. Selfipinnarna har segrat i de påkostades skara. Trump strävar uppenbarligen mot att uppfylla sina primära vallöften, och Tulsi Gabbard kommer även hon, att få svårt att lämna hennes två tyngsta löftena vilka jag nämnde ovan.
  Om inte våra politiker, med stövlar och remtyg i garderoben, finner motiv att medialt stödja Tulsi, efter deras stöd till Guaido, är deras avsikter, agerande och möjligheter ren korruption. Vi har ju självfallet inte med valen i USA att göra, annat än det som valresultatet internationellt förorsakar. Det har vi uppenbarligen respekterat och det har blivit fel. I de sista 20-30 åren har vi tigit/medverkat och låtit USA, GB och Frankrike tortera, mörda och fördriva miljontals medmänniskor, det måste få ett slut. FN är kidnappat av krigsintressena, och ansvaret faller med den vetskapen på befolkningarna i de länder som med modersmjölken fått lära vad som är rätt och fel. Vi bland många många..

 • Tulsi i all ära…. men vilken styrka har hon när de som styr och bestämmer är av annan åsikt. Hon kommer säkert att få ge med sig på tio punkter för att gå igenom två av sina egna.
  Trump vill reglera invandringen och Tulsa vill reglera vapenindustrin…… stora kassakor för eliten…. jag säger bara….. Good Luck!

 • Argument som spik i foten är att glömma bort, fjärmar sig Tulsi från fred och övriga medmänkliga löften, får man ändra sig. Men fred och avståndstagande till regimbyten tycker jag är värda Svenskt stöd i USAs många webbsidor.

 • Muslimen Obama startade väl 8 krig (Libyen var Sveriges krigsbrottslingar med på) ihop med den kristna krigshöken och psykopaten Hillary Clinton, som slösat bort massvis med dollars av USA:s skattebetalares pengar som gått till Wallstreet, och massmord på oskyldiga männskor, men Tulsi tycks INTE vara av den sorten inom Demokraterna.

  Hennes religiösa val tycks heller inte dyrka den ondskefulle mordiske Demiurg-figuren som islamister, vissa kristna och judar dyrkar, men snarare vara mer Jesus-lik i sin dyrkan av en högre och fredlig Gud.

  Tulsi Gabbard säger sig vara ambvivalent vad gäller tortyr:
  http://progressivearmy.com/2019/01/22/in-defense-of-tulsi-gabbard/

  Det och användningen av drönare har sannolikt att göra med det moraliska dilemmat som beskrivs i det s.k. “spårvagnsproblemet”.

  Ska man tortera eller döda en terrorist som skulle kunna döda hundratals eller tusentals människor om man inte gör det? Vad skulle du själv valt? Känner du dig ambvivalent?

  The Majority Report innehåller Sam Seder som går till val för Demokraterna och Libertarianerna om vart annat. Och är sannolikt en av träskets girigbukar och dyrkar förmodligen Demiurgen (gamla testamentets och Koranens gud).

  Tulsi, och hennes gelikar, är sannolikt därför hans största rivaler. I USA är taktiken ofta att fördöma och smutskasta motståndare, inte att presentera sina egna ståndpunkter i de svåra frågor som varje nation och folk bör fundera över. Tulsi verkar dock vara annorlunda OCH extremt påläst. Det är sunt och friskt, anser jag.

  Men det finns givetvis en fara med mental friskhet och kompetens inom politiken. Psykopater och girigbukar är nämligen mentalt handikappade och har mördat massvis med relativt bra och kompetenta människor.

  Även Michael Parenti varnar för det när han utfrågas på Youtube om vad han tycker om Bernie Sanders, som också tillhör Tulsis gäng inom Demokraterna.

  Tulsi måste sannolikt tillfredställa det militärindustriella komplexet på ett sätt som skapar jobb i USA och gör att de upplever henne som relativt ofarlig för deras affärer, ex. ett inhemskt invasionsförsvar, inköp av defensiva system. Annars kommer det nog garanterat kulor eller raketer från olika håll när hon ska åka bil eller flyg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *