USA samlar specialtrupper för att hota eller gå in i Venezuela

publicerad 26 februari 2019
- av NewsVoice
Nikolai Patrushev - Foto: Ria.ru i artikel på Aif.ru
Nikolai Patrushev – Foto: Ria.ru i artikel på Aif.ru

VENEZUELA. Rysslands säkerhetsråd varnar nu att USA samlar ihop specialtrupper i Puerto Rico och Colombia med den sannolika avsikten att gå in i Venezuela och ta bort president Maduro, skriver ryska medier.

Den ryska general Nikolai Patrushev anser att USA:s planer och påtryckningar mot Venezuelas regering är ett brott mot internationella överenskommelser om att en stat inte ska bestämma vilken ledning en annan stat ska ha.

“The relocation of American special forces’ units to Puerto Rico, the deployment of the US Army units to Colombia and other facts evidently show that Pentagon is enhancing its military in the region in order to use it in ousting… President [Nicolas] Maduro.” – RT

Patrushev gör dock bedömningen att hotbilden mot landet ökar stödet för Nicolas Maduro.

“The people of Venezuela understand this clearly,” Patrushev said, adding that this notion increases popular support for Maduro and drives the government to reject the aid offered by “an aggressor state.” – RT

Text: NewsVoice | Temabild: US special forces. Foto och licens: Pixabay.com

Relaterat och källor

Nikolaj Platonovitj Patrusjev (1951-) är en rysk armégeneral. Han var chef för Federala Säkerhetstjänsten (FSB) 1999–2008. Han har haft positionen framför allt under president Vladimir Putin, som även var hans chef. Han är sedan 9 aug 1999 sekreterare för säkerhetsrådet. – Wikipedia