Kalle Hellberg: Var beredd på en rejäl ekonomisk krasch

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Crestock.com

EKONOMI & DEBATT. Vi kan konstatera att vi befunnit oss i en kraftig högkonjunktur och med minusränta de senaste åren. Allmänheten har därmed funnit det enkelt att skuldsätta sig över öronen, så det kan vara dags för hela det ekonomiska systemet att snart rasa, vilket bankirerna kan ordna hur lätt som helst.

Text: Kalle Hellberg

Kalle HellbergMånga vill inte tro att det kan hända en ekonomisk krasch i Sverige och vissa vill inte ens höra något om detta. Men vi har följt den ekonomiska politiken i många år (jag har rotat djupt i maktens korridorer i över 45 år och fått en otrolig insyn och vänner med insyn högt uppe i hierarkin).


Det absolut värsta som kan hända, om kraschen utlöses, är om kontanterna redan har tagits bort, vilket Sverige ska vara först med i världen. Kontantlöshet ska införas inom ett par tre år enligt storbankernas (världsbankirernas) planering.


”Svensson” hjälper tyvärr till och banar väg för detta totalitära samhälle, genom att aldrig använda kontanter samt tycka att ”det är ju så mycket enklare att betala med kort eller med mobilen”, detta utan att förstå att det precis vad den verkliga makten vill.

Planerad krasch?

En ”kompis” som har försökt att ge en lättförståelig bild av hur kraschen kan gå till är Fritjof Persson, som i denna video beskriver vad som hände vid förra stora världskraschen 1929. Se den och fundera på vad det skulle innebära om det händer i morgon.

I denna video förklarar Fritjof Persson varför vi har fått nya sedlar och mynt både 2013 och 2017. Det ska ingå i planerna för kommande krasch. Det ska inte finns någon som har besparingar i madrassen, alla ska vara tömda på giltiga kontanter! Detta samtidigt som Riksbanken med Stefan Ingves i spetsen låtsas vara för kontanternas bevarande.

Förr eller senare…

Det kanske inte kommer att hända alls de närmaste åren, vilket vi får hoppas, men den som inte är förberedd om det händer kommer att vara i kraftigt underläge. Verkligheten är inte så vacker som vi skulle vilja att den var. Planering för en stor världskrasch pågår bakom draperierna. (Det är aldrig en slump om världsekonomin kraschar.Det finns de som noga har planerat sådant. Det är bla dessa aktörer jag har kartlagt i över 45 år.)

Här nedan en film från 2011 jag hoppas att du också vill se, den visar bla hur man skrattade åt de som varnade för en storkrasch strax innan den hände 2008. Då var det USA som drabbades värst.

Vi är nu i ett läge som liknar dåvarande, snart kan bubblan spricka igen, vilken den planeras göra med vissa mellanrum, denna gång kan även Sverige hamna inom ”explosionens” verksamma område. Har du beredskap för detta?

Text: Kalle Hellberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tankebrytande diskussion om läget för US-dollarn.
  https://youtu.be/F47Ij7xDGLk (intervjuad Lim Willie är lite emotionell men intressant)
  Vid 55min nämns antigravity såsom mörkad militär teknologi. Mot slutet tas upp intressant aspekt om EU och Nordafrika, samt Kina.

 • Förtydligande, kommentaren ovan gäller kontanter och statens syn på dessa som betalmedel. Inte frågan om ekonomisk krasch. Den kommer förr eller senare.

 • Stort tack, Kalle, för denna oerhört viktiga och välskrivna artikel! Hela den offentliga diskussionen i tidningar, radio och TV, runt omkring “vår” ekonomi döljer ju hela tiden det faktum att ekonomien ju är ett kraftfullt verktyg att beröva oss våra muskel- och tankekrafter. Vi är som de “fria” mjölkkossorna i ladugården, när vi sinar slängs vi på sophögen.

  Fler sådana artiklar, Kalle, de är som glödgade spjut upp i min skalle. De gör ont, ja, men tusan vad de behövs! Återigen: TACK!!

 • Bra att det dyker upp artiklar som denna. Har följt Fritjof Adams (eller Fritjof Persson som han här heter) under en lång tid och anser att han är en av de bästa pedagogerna, som kan ge förklaringar så folk förstår.

  Hamstra på er förnödenheter. Har Ni landställe, så är det bara att gratulera. Det andra rådet är att amortera. Amortera så mycket det bara går. Amorteringsfria lån är en styggelse. Köp guld – enklare sagt än gjort kanske. Försök att själv odla så mycket mat som det bara går.

  Kraschen kommer, va så säker. Säger som Örjan Wedin!

  • Håller med dig Ale. Problemet är att de flesta har lån upp över skorstenen. Därmed finns knappast något utrymme för amortering eller köp av guld.

   Men visst är Fritjof Persson en bra pedagog. Och jag håller med, kraschen kommer väldigt snart. Kanske är det också nödvändigt med en rejäl krasch för att få upp ögonen på en majoritet av svenskarna. Den del som fortfarande sover.

   Här är länken till Fritjof:

   https://www.youtube.com/channel/UCz0Ca9Ee6A_STafdvuJ881g

 • Är det verkligen säkert med E-kronor? Kanske bara en villfarelse för att leda oss bort från papperspengar?

  MSB menar att det finns EM-hot (naturliga/artificiella) som riskerar att ge allvarliga tekniska konsekvenser mot vårt digitala samhälle. De tekniska konsekvenserna anses vara:

  Kommunikationsbortfall
  – Stora delar av den civila infrastrukturen är uppbyggd kring trådlös kommunikation, inte bara mellan människor utan även mellan maskiner
  • Felfunktion i elektroniska system
  – Även elektroniska system som inte kommunicerar kan störas och felfungera
  • Förstörda elektroniska system
  – Mycket kraftig strålning kan fysiskt förstöra elektroniska system

  Trots den allvarliga hotbilden som målas upp av MSB vill politiker ha en ökad digitalisering där vi tydligen, återigen, ska bli “världsbäst”. Räcker det inte med alla andra hotbilder som utmanar oss redan idag? Är inte botten nådd ännu i fråga om förstörelse av landet?

  Politiker verkar se Sverige som en kamikaze-pilot. Sverige ska väl vara det första landet i världen som ska krascha riktigt rejält; ekonomiskt, socialt och psykologiskt. Landet ska störtas på alla upptänkliga sätt för att inte en spillra av det gamla, välfungerande landet, ska få lov att finnas kvar. Vad är slutmålet? Är det att bygga upp den första helfascistiska/kommunistiska världsstaten?

  MSB: https://www.msb.se/Upload/Forebyggande/Informationssakerhet/Stod_inom_infosak/Utbildningsmaterial%20EMhot_B.pdf

 • Jag delar Kalle Hellbergs oro för en ny krasch, den kan utlösas av en lång rad anledningar vilka det skulle ta för stor plats att redovisa här.

  Den avgörande frågan blir ju hur vi alla skall förbereda oss med de förutsättningar var och en av oss har.

  Har du som många andra överväldigande lån så går det ju inte att jämföra med de vilka inte alls har några lån.

  Har du lyckats spara ihop lite pengar så är ju detta inte heller jämförbart med den vilken lever ur i hand i mun.

  Den avgörande frågan blir därför, precis som Kalle H framhåller, vilket betalningsmedel som kan undgå effekterna av en krasch.

  Jag kan hålla med om resonemanget att ett kontantlöst samhälle ytterligare förvärrar läget för oss alla, men även om vi skulle lyckas behålla kontanterna som betalningsmedel så finns det ju inga garantier att dessa hjälper oss i en globalt organiserad kris.

  Allt verkar koka ned till att vi alla besitter värdesäkra tillgångsslag, dvs sådana tillgångar som alla människor oavsett kriser eller ej är beroende av. Tex fastigheter, naturtillgångar, skog, livsmedel, osv, osv.

  En förutsättning är dock att vi då verkligen äger dessa tillgångsslag, dvs att de inte är belånade utan till fullo betalda.

  Jag är uppfostrad i en anda då man köpte/investerade i saker först när man hade samlat på sig betalningsmedel (pengar) nog för att kunna köpa utan att låna.

  Funderade ett tag på stega in på banken och begära uttag av mina besparingar så att jag åtminstone satt på kontanter, men vad är kontanterna värda som betalningsmedel om dess värde inte accepteras när jag vill använda mig av dem??

  Låt oss anta att krisen verkligen blir så djup och allvarlig att förtroendet för kontanter försvinner, är vi då tillbaka till byteshandel eller??

  Hur bär jag mig åt då jag vill gå in på ICA för att köpa mat, rycker jag loss en takpanna som betalningsmedel eller ??

  Själv har jag allvarliga planer på att skaffa någon ädelmetall typ silver eller guld som i alla fall historiskt har accepterats som betalningsmedel.

 • Många unga som jag pratat med anser att det är helt okej att belåna fastigheten en bit ovanför skorstenen med förklaringen: att de äger den ändå inte så de jämför räntebetalningarna med en vanlig hyresrätt. So what om det roliga tar slut en vacker dag.
  I USA kan man i varje fall gå till banken, lämna in nyckeln och vandra iväg skuldfri.

 • Varje vecka dimper det ner erbjudanden om att låna pengar( räntebärande digitalkonfetti) i brevlådan. Bara det säger mig att man lobbar hårt för att få Svensson att skuldsätta sig inför en kommande krash!

 • Den minusräntedrivna högkonjunkturen är ett direkt bevis på att det är räntan som förslavar oss och som avgör om vi lever i välmåga eller misär. Men folk tänker inte längre än näsan räcker.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *