Polisen i Järva varnar för gängkriminaliteten – Du kan göra något åt det

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 mars 2019
- NewsVoice redaktion

”Det har gått för långt. Det är dags att sätta stopp för det vansinniga som pågår”. Det säger Christopher Boman som är biträdande lokalområdeschef i Järva, Stockholm. Boman anser att våldet som vanligt folk utsätts för från gängkriminella är oacceptabelt.

Varningen har lagts ut på Rinkebypolisens Facebook-sida. Boman ger som ett exempel på kriminalitet hur ett par ungdomar med dragna vapen hotar butiksanställda som försökt stoppa dessa från att stjäla fikabröd i en matvarubutik i Kista centrum.

”Har vi blivit alldeles för normaliserade”, frågar sig Boman, ungefär som att vi inte längre bryr oss. Han menar att dessa unga förvirrade män är ”extremt farliga”.

Polisen lägger redan ner enorma resurser på att hantera denna typ av kriminalitet och ska någonting bli bättre måsta alla hjälpa till och det mest akuta handlar om att polisen måste få veta vilka individer som bär olagliga vapen, förklarar Christopher Boman.

Det är bättre att tillbringa två år på kåken än en evighet i kistan, säger Boman.

NewsVoice kommentar

När en lokal polisstation försöker nå ut direkt till allmänheten utan att gå via polisens centrala organisation eller riksdagspolitikerna, då har det gått långt i Sverige. Läget är akut i landet. Den politiska ledningens inkompetens och beslutsoförmögenhet kan inte bli mer uppenbar.

Text: NewsVoice

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq