Polisen i Järva varnar för gängkriminaliteten – Du kan göra något åt det

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 mars 2019
- NewsVoice redaktion

“Det har gått för långt. Det är dags att sätta stopp för det vansinniga som pågår”. Det säger Christopher Boman som är biträdande lokalområdeschef i Järva, Stockholm. Boman anser att våldet som vanligt folk utsätts för från gängkriminella är oacceptabelt.

Varningen har lagts ut på Rinkebypolisens Facebook-sida. Boman ger som ett exempel på kriminalitet hur ett par ungdomar med dragna vapen hotar butiksanställda som försökt stoppa dessa från att stjäla fikabröd i en matvarubutik i Kista centrum.

“Har vi blivit alldeles för normaliserade”, frågar sig Boman, ungefär som att vi inte längre bryr oss. Han menar att dessa unga förvirrade män är “extremt farliga”.

Polisen lägger redan ner enorma resurser på att hantera denna typ av kriminalitet och ska någonting bli bättre måsta alla hjälpa till och det mest akuta handlar om att polisen måste få veta vilka individer som bär olagliga vapen, förklarar Christopher Boman.

Det är bättre att tillbringa två år på kåken än en evighet i kistan, säger Boman.

NewsVoice kommentar

När en lokal polisstation försöker nå ut direkt till allmänheten utan att gå via polisens centrala organisation eller riksdagspolitikerna, då har det gått långt i Sverige. Läget är akut i landet. Den politiska ledningens inkompetens och beslutsoförmögenhet kan inte bli mer uppenbar.

Text: NewsVoice

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Som de flesta vet så skall Sverige satsa pengar på försvaret, i huvudsak armén. Anledningen är knappast ett hot från Ryssland, utan ett hot om inbördeskrig i Sverige.

  Polisen som är tänkt att upprätthålla ordningen i samhället har begärt ca 10 000 fler poliser de kommande åren. Vilket de i princip har fått accept på av alla partier.

  Problemet är att det meddagens antagningskrav inte går att rekrytera så många. Man måste mao sänka antagningskraven. Trots det kommer polisstyrkan inte att uppnå till den nivå som är önskvärd, då väldigt många samtidigt slutar.

  I detta läge blir det enda att sätta in militär, därav upprustningen av det militära försvaret.

 • det måste finnas en rejäl hållhake på Lövet m.fl. eftersom detta kan pågå, trots att det är så ihåligt numera. Och nu senast i Nyköping. Det spelar ju ganska liten roll vad MSM basunerar ut, för man vet nu att det är dimridåer över hela linjen. För att behålla makten måste snart DS (Djupa Staten) ta till repressiva tag och då klappar man på sin egen bas i LO, PRO och kanske lite till.

 • Kopplade den verklighet som polismannen beskriver här, till artikeln om lågaffektivt bemötande i skolan. För min del blev reflektionen att dessa råd kan ha givits för att skydda personalen från ett oresonligt och lättantändligt våld utan gränser, som alltför lätt och med vapenmakt verkar kunna blossa upp i dagens skolor.
  Den situation polisen beskriver här, att pojkar som får tillsägelse när de tänker stjäla fikabröd drar vapen, det är en verklighet som nog många svenskar ännu förknippar med olyckliga länder långt borta. Att något sådant skulle ingå i vardagen på ens arbetsplats i Sverige, är det nog ganska många som inte känner sej varken redo eller villiga till att hantera. Visst har polisen rätt i att barn och ungdomar inte ska bära vapen och att det är i allas vårt intresse att avväpna dem som annars kommer att skada både sej själva och andra för livet. Man känner tacksamhet för polismannens engagemang och önskar honom stort gensvar från den allmänhet han valt att skydda och tjäna.

 • Visst har han rätt! Men, först måste regeringen fixa gränsbevakning både in och ut ur landet. Sedan måste alla invandrare granskas ur kriminell synvinkel och ingen skall komma in utan att kunna styrka sin identitet. Sedan skall alla illegala invandrare skickas hem. Sedan skall alla IS-medlemmar rannsakas och sättas i förvar. Sedan skall alla träsken rensas upp ordentligt och alla kriminella lagföras. När detta är gjort ska jag vara med och anmäla, innan dess, ingen hjälp.

 • Definitivt ett resultat av att pengar slängs på “hemspråksundervisning” istället för att läggas på Svenska och lite folkvett. Som våra politiker bäddar får resten av oss ligga. Suck.

  • Håller med Ola KS. Skulle aldrig sprida denna femtioelfte snyftvideo av dessa syltryggar. Lyssna på honom! Inte med ett enda ord talar om vilka dessa idioter är. Han kan fortsätta och se sin situation hopplös. Varför ska medborgarna eller SD ta ansvar för något som vi har varnat för och kommit med förslag på åtgärder i snart 20 år. Polisen lever själv i en förnekelse (visserligen genom tryck från sina chefer)men dom skulle kunna få en bättre situation om dom talade om verkligheten och kallar en spade för en spade. Nu håller man inne med signalement för att inte rasistkortet ska komma. Kommer det något från dom så låter det så här”svartklädd man mellan 15-75 år”. Om så det är flera personer som sett och hört denne förövare så har han ingen hudfärg eller nåt språk. Om man talar om språk och hudfärg så måste ju spaningsarbetet bli lättare. Då kan man direkt ta bort 60-70 % av alla misstänkta. I min värld så skulle det bli en lättare förundersökning. Det är också märkligt att alla är svartklädda!. Man håller inne med typisk etnisk klädsel. Titta hur man har behandlat Peter Springare. Här försöker hans egna arbetskamrater få honom fälld efter sitt uttalande med all annan möjlig skit. Dom uppför sig vedervärdigt.
   Vill polisen ha en bättre situation så ska dom börja tala klarspråk och inte lägga ut snyftvideos. Om 10.000 av våra 20.000 poliser kunde förenas till enat uttalande att så här ser verkligheten ut och nu jävlar har vi fått nog. Kommer man att sparka dessa 10.000 då? Nej, och gör dom det då kommer nog styrkan att minska ytterligare. Jag tycker att polisen med sitt uppträdande får skylla sig själv. Vi hyggliga medborgare har inget med detta att göra och att hjälpa dom med detta. Vi kan ju också se hur det har gått för dom som har blivit överfallna och försvarat sig. Jo, DOM har åkt dit för misshandel. Ett flertal fall sista tiden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *