Robert Aschberg arbetar med negativ PR-hantering och aktiv påverkan

22
Trolljägarna på TV3 med Robert Aschberg och Frida Boisen. Montage: NewsVoice
Trolljägarna på TV3 med Robert Aschberg och Frida Boisen visade en skärmdump från NewsVoice. Montage: NewsVoice
Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjörn Sassersson

DEBATT OCH ANALYS. NewsVoice som dök upp i en sekund i form av en skärmdump i det senaste avsnittet av Trolljägarna kommenterar hur Robert Aschberg och Frida Boisen i själva verket blivit vad de själva bekämpar, nämligen troll som arbetar med “destructive reputation management”

I säsongsavslutningen av Trolljägarna angrips Granskning Sverige (GS), som Robert Aschberg och Frida Boisen kallar för trollfabrik. De beskriver GS som en rörelse på den “högerextrema kanten”. Syftet med GS anser Trolljägarna handlar om att “på olika sätt påverka människor och organisationer vars verksamhet de inte gillar”.

Problemet med detta narrativ – alltså berättande – som Trolljägarna presenterar är att alla som ringer ett samtal till någon form av institution, ställer en rad svåra frågor, spelar in samtalet och sedan publicerar det på nätet, kan klassifieras som nättroll, enligt Robert Aschbergs logik. Skillnaden mellan att en enskild privatperson gör det och att GS gör det är att GS fått en stor uppmärksamhet.

Robert Aschberg och andra “viktiga” personer vill inte stå med bara rumpor

Människor från alla samhällsklasser har roats av att lyssna till hur GS intellektuellt och med skärpa klätt av kulturpersonligheter, journalister och politiker sina masker. Lögner och okunskap har blottats. Resultatet har ofta blivit dråpligt och avslöjande. Detta är den egentliga orsaken till att etablissemangets fanbärare gör allt för att dra ner GS i smutsen. Inte mycket har hänt sedan den fisförnäma adeln på 1700-talet med pudrade näsor höll fast vid makten, utklädda i fåniga peruker och indränkta i exklusiv parfym.

Granskning Sverige publicerade i förrgår ett mycket starkt reportage som granskat Aschbergs förflutna: Sensationellt nytt reportage om Robert Aschberg raderas snabbt från webben. Att sedan Aschberg använder sin maktposition inom media för att sätta dit GS blir i sammanhanget bara hans personliga partsinlaga i en debatt om vem som har rätt eller fel och vem som gjort vad.

Faktum är att Robert Aschbergs och Frida Boisens egna uppringda samtal med privatpersoner, som också spelats in och lagts ut på nätet och på TV, kan kvalificeras som nättrollning, men när TV-paret gör det är det “viktig” journalistik. Detta är egentligen inte en kritik mot metoden i sig utan mot syftet med att använda metoden för egen vinning.

GS anklagas även för att ha fulklippt sina publiceringar, men en närmare granskning visar att Trolljägarna i en jämförelse klipper allra mest. GS inslag är i själva verket generellt klippta mycket lite.

Den stora skillnaden är att Robert Aschbergs program har mer makt, han får mycket bra lön, det finns studioresurser, allt sänds på bästa sändningstid på TV och etablissemanget ger sitt fulla stöd. GS däremot anklagas av etablerade medier till och med för att de har ett enkelt Swish-nummer som bara drar in småpengar med syftet att täcka kostnader.

Vänsterextremism en drivande faktor

Hur är det sedan med epitetet om att GS skulle ligga på den “högerextrema kanten”? Självklar är syftet här att skapa maximal skada för Granskning Sverige och de inblandades anseende. Inom PR-världen kallas detta tex för: “destructive reputation management” och liknande begrepp och det utgör en form av psykologisk krigföring där allmänheten aktivt ska påverkas att känna avsky för den part som pekas ut. Detta är vad Robert Aschberg och Frida Boisen egentligen sysslar med. De arbetar alltså inte alls med journalistik utan med  pseudojournalistik och negativ PR-hantering, skadande ryktesspridning, helt enkelt.

Att Robert Aschberg tilldelar Granskning Sverige epitet som “högerextremt uppringarnätverk” eller liknande begrepp kan förklaras med att Aschberg har en utgångspunkt inom extremvänstern där han delar åsikter med extremistgrupper som tex Antifa, känt för sina våldsamma demonstrationer och våldshandlingar mot den oliktänkande högern. Aschberg tillhör en gruppering bestående av bla Researchgruppen och Antifa, där den första truppen står för personuppsökande verksamhet och undersökningar och den senare mest är aktiv på gator och torg.

TV3 Trolljägarna, säsong 3 avsnitt 8, 2019. En skädmdump från NewsVoice visas upp under en sekund. Bild: skärmdump
TV3 Trolljägarna, säsong 3 avsnitt 8, 2019. En skädmdump från NewsVoice visas upp under en sekund. Bild: skärmdump

Varför visades en skärmdump på NewsVoice i Trolljägarna? Man kan spekulera om det, men det sker i ett sammanhang när trolljägarn beskriver att ett möte mellan Frida Boisen och Fabian Fjälling fick stor spridning på nätet. Dumpen dök upp i en omedelbar anslutning till en skärmdump från den nationalistiska nättidningen Nordfront, trots att NewsVoice publicistiska ide handlar om varken höger eller vänster. Debattörer i NewsVoice kommer “from all walks of life”. Att försöka koppla samman NewsVoice med ett av mediernas främsta hatobjekt känns bara löjligt och krystat.

Text och analys: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

22 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 mars 2019 kl 17:38

Bry er inte om att kommentera Kerstin Stigssons kommunistiskt fanatiska inlägg. Hon kommer aldrig, aldrig att erkänna att hennes naiva världsuppfattning skulle vara resultatet av en effektiv hjärntvätt som leder till att hon tvingas leva med en livslögn och desperat och svårmodigt tvingas vandra i de förtappades procession.

En tragisk tillvaro som inte kommer att ge någon som helst egen tillfrdsställelse trots idoga attacker och utfall mot den sunda demokratiska och folkliga ordningen.

Marcus Gullberg
22 mars 2019 kl 09:54

På tal om ovanstående inlägg från Sverker har detta beskrivits men alltid förträngts:

“You don’t understand the class structure of American society,” said Smetana, “or you would not ask such a question. In the United States, the working class are Democrats. The middle class are Republicans. The upper class are Communists.” Whittaker Chambers, Witness, p. 616.

Nu skulle jag inte säga att människor som gör horribla saker är “upper class” men alla förstår poängen.

Sverker
Sverker
Gäst
Reply to  Marcus Gullberg
22 mars 2019 kl 11:48

Ja, jo, jag känner till hur det ligger till, men av kända skäl, så kan man inte skriva rakt ut, ty, som eventuellt Volitaire skrev: “För att få reda på vem som bestämmer, kollar du upp vem du inte får kritisera”.
Numera så är det väl uppenbart för de flesta, men ännu så vågar få säga det.
Det lär väl bli en ketchup-effekt när folk till slut fått nog.
Några insiders som förstår att enda sättet att rädda sitt eget skinn, är att byta sida och berätta, är vad som behövs nu för att snabba på förloppet, alternativt att penningsystemet går mot hyperinflation.
Deras sedvanliga ultimata trick att komma undan, är ju riktigt stora krig, typ världskrig. Men det tricket tror jag inte är brukbart längre då informationsflödena inte längre är som de var då, d.v.s totalt i deras händer.

Majsan
Majsan
Gäst
22 mars 2019 kl 09:06

Bra artikel, som sammanfattar läger

Per Hamnström
Per Hamnström
Gäst
21 mars 2019 kl 13:21

Varför förolämpar du svensk 1700tals – adel genom att jämföra dem med talanglösa Boisen och råskinnet Archberg.

Rayne Storme
Rayne Storme
Gäst
20 mars 2019 kl 22:01

Bronstein lär ju dessutom fått sitt amerikanska pass av Teddy Roosevelt själv. Man kan ju verkligen undra vem av dem som hade störst makt…

Sverker
Sverker
Gäst
20 mars 2019 kl 15:54

Hur kommer det sig att vänsterfolk/socialister inte säger ett pip, om superkapitalisterma, när vi äntligen fått reda på att det var dessa som låg bakom den s.k. ryska revolutionen? Att Lenin & Trotsky (eller Bronstein som denne jude egentligen hette) fick medel i USA av de mäktigaste bankirerna världen skådat (det går ju inte att nämna dessa namn, för då blir det för uppenbart), för att sedan, via Sverige resa till Ryssland och börja slakta ryssar, samt plundra Ryska staten på dess guldreserv, via Achberg d.ä.?
Är det för jobbigt att ta in att ni varit så fullständigt grundlurade, eller vad är orsaken till er plötsliga stumhet?
Nuvarande superkapitalister, typ George Soros (eller György Schwartz, som den ungerske juden egentligen heter), är ju inget som vi fått reda på nyss, att han skapar nuvarande elände med “flyktingar”. Den informationen har ju funnit hela tiden.
Va kniper ni käft för?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Sverker
21 mars 2019 kl 23:41

Att dom tiger kan ju tyda på att dom accepterar att det är sant men att tiden inte är mogen för dom att ta upp den smärtsamma sanningen.
Lyndon Larouche skrev på 70-talet om etablissemangskommunisten Herbert Marcuse att denne påstod att det inte finns några konspirationer. Larouche skrev Marcuse är en sån som man tar på bar gärning med näven i kakburken, och då säger han: vilken kakburk? Det finns ingen kakburk.

Kerstin Stigsson
Kerstin Stigsson
Gäst
Reply to  Peter Grafström
22 mars 2019 kl 13:37

Peter Grafström, du vet mycket väl om att vi inte tiger om en sådan desinformation från de konservativa. Jag har tidigare påtalat och länkat den här videon till dig på Romelsjös blogg. Så du för med desinformation när du hävdar att vi tiger.
https://www.youtube.com/watch?v=Zm0pBBfSur0&t=129s

Och till Sverker kan jag bara informera att det fanns TVÅ revolutioner 1917. Vilken av dem skulle vara finansierad av Wall Street och bankirerna? Och det är rent löjligt påstående att Wall Street skulle finansiera sitt egen undergång, det skulle vara rena rama självmordet!
Tror du förresten att det inte fanns banker i Sovjetunionen? Jodå, folket fick låna till hus och personliga tillhörigheter – utan ränta! Det fanns inga banker som var knutna till Wall Street varken under eller efter Bolsjevikrevolutionen – vilket är motsatsen till idag. Ryska banker gör precis som de amerikanska.

Sverker
Sverker
Gäst
Reply to  Kerstin Stigsson
22 mars 2019 kl 13:51

Nu skall vi se om du vet vad du skriver. Som jag skrev, så hade Lenin, med anhang, fått medel=pengar, av sina uppdragsgivare(bankiren Jacob Schiff, för att bara nämna en i mängden) i USA, för att starta en komunistisk “revolution” i Ryssland.
Är du med så långt, eller vet du överhuvudtaget att dessa “komunister” kom via Wall Street?
Troligen inte, för ditt efterföljande påstående/fråga, om att Wall Street skulle finansiera sin egen undergång, tyder inte på att du vet/förstår vad som egentligen hände, och vilka som gjorde vad.
Hur många referenser önskar du, som bevisar mit påstående?

Kerstin Stigsson
Kerstin Stigsson
Gäst
Reply to  Sverker
22 mars 2019 kl 14:10

Precis som det finns arbetare i under yrkesgrupper snickare, butiksanställda, vägarbetare, etc som röstar på extremhögern så finns det människor i övre yrkesgrupper, som professorer, kosmonauter, bankanställda (t o m ägande av eget företag), etc som är socialister. Aschberg den äldre var en socialist, alltså sympatiserade med socialister/kommunister. Han stöttade med egna medel Bolsjevikrevolutionen. Precis som vad jag själv gör när jag stöttar SKP. Men jag är inte från någon övre yrkesgrupp. Jag är f d maskinoperatör (fabriksanställd).
Här är en video som också nämner Aschberg den äldre.
https://www.youtube.com/watch?v=iaZXojJsVlA&t=470s

Sverker
Sverker
Gäst
Reply to  Kerstin Stigsson
22 mars 2019 kl 14:44

Vad har olika yrkesgrupper med detta att göra? Jag hävdar att bankirer i USA betalade för att “komunism” skulle störta Tsardömmet i Ryssland.
Ytterligare en viktig detalj i överföringen av pengar till Lenin, ifrån USA-bankirerna, är att den “svenske” högerledaren SALOMON Arvid Achates Lindman, med ett av namnen i stora bokstäver, för att förtydliga vilket gäng han tillhörde.
Förutom USA Wall Street bankirer, så fick Lenin dessutom medel av Tyska krigsmakten, men av helt andra skäl.

Angående Aschberg, så har du ju vänt ut o in på det också. Han stal en del av ryska guldreserven, samt Ikoner ifrån kyrkor! Du kan inte gärna snacka bort det, för dom finns fortfarande i Sverige!
https://www.svd.se/aterlamna-heligt-stoldgods
Har du fattat allting bakofram, så blir ju din världsbild marig att få ihop rent logiskt.

Kerstin Stigsson
Kerstin Stigsson
Gäst
Reply to  Sverker
22 mars 2019 kl 16:31

Du hävdar ‘att bankirer i USA betalade för att “kommunism” skulle störta Tsardömet i Ryssland’. Var det enskilda – privata – eller var det organiserat av USAS finansdepartement och/eller et beslut som har tagits av Wall Street? Var USAs regering inblandade?
Skilj på detta!
En bomb skakade Wall Street 1920. Ingen har ännu idag anklagats för detta brott. Men spekulationer finns om att det var vänstern som var ansvarig. Efter denna bomb inleddes förföljelser av kommunister och socialister i USA. Menar du att Wall Street skulle finansiera Bolsjevikrevolutionen medan de hatade och bekämpade samma kommunister och socialister i USA?
Fakta, tack! Och inga faktauppgifter som kommer från en källa – Sutton.

Och Aschberg kan du läsa här om.
https://blog.zaramis.se/2013/05/16/den-rode-bankiren/

Och du har ännu inte svarat på frågan om det var den första revolutionen eller Bolsjevikrevolutionen som ‘Wall Street finansierade’.

Kerstin Stigsson
Kerstin Stigsson
Gäst
Reply to  Sverker
22 mars 2019 kl 14:42

Sverker, du har fel information. Det var händelserna efter kontrarevolutionen (sannolikt också före) runt 1990 som Wall Street oligarkerna finansierade.
https://www.youtube.com/watch?v=at9aQ83NDJ0&t=3097s
Mycket märkligt att påstå att Wall Street finansierade Bolsjevikrevolutionen när Wall Street gjorde allt för att få till en kontrarevolution i Ryssland. Vem tror du finansierade Red Scare? Och vem finansierade inblandningen i det ryska valet 1996 som gjorde så att Jeltsin vann? Jo, världen finanseliter – inklusive den amerikanska och den ryska.

Sverker
Sverker
Gäst
Reply to  Kerstin Stigsson
22 mars 2019 kl 15:03

Nu fokuserar vi på en grej i taget. Fick dina idoler pengar av ultrakapitalister för “sin kommunistrevolution i Ryssland”, eller ej. Vad som hände på 1990-talet är intresant, men hör inte hit.
http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html
Ett ännu bättre bevis är att använda utsagan av en jude som var med när det hände!
https://www.youtube.com/watch?v=HhFRGDyX48c

Kerstin Stigsson
Kerstin Stigsson
Gäst
Reply to  Peter Grafström
22 mars 2019 kl 13:56

Tror du att Gosbank löd under Wall Street, Peter Grafström?
https://en.wikipedia.org/wiki/Gosbank

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sverker
23 mars 2019 kl 17:50

Applåd Sverker!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
20 mars 2019 kl 12:36

Bra och avslöjande artikel Torbjörn! Det är uppenbart att det kriminella trollet Ushberg är rejält trängd, annars skulle han såklart inte bry sig. Samtidigt blottar han tydligtextremvänsterns nära koppling till MSM. Snacka om att bita sig själv i svansen.

Att Newsvoice dansar förbi någon sekund är bara ett rejält kvalitetsmärke. Återigen biter den numera trötta Uschberg sig själv i svansen. Pinsamt!

Andreas Sundberg
Andreas Sundberg
Gäst
20 mars 2019 kl 11:07

Mycket bra sammanfattat! Det är viktigt med bra formulerade sammanfattningar med källor så att man får en bra översikt med vad som händer.

Valle
Valle
Gäst
20 mars 2019 kl 08:10

GS klippet ordentligt för att skapa ett visst narrativ. Titta bara hur de klippte sönder samtalet med Interasistmen. Det sistnämnda hade åtminstone modet att låta lägga upp inspelningen oklippt.

lasse wilhelmson
Gäst
20 mars 2019 kl 08:05

Robert Aschberg är den Djupa statens dörrvakt no 1 i Sverige, men även en del av densamma genom sitt sociala och marxist/judiska arv. Han behöver inte mer pengar. Det har han redan i överflöd från sin farfar bankiren Olofs krigsbyten från ”ryska” revolutionen. Nämnas bör att hans personlige vän Jan Myrdal delade ut Kristallen till honom. De är trogna kompisar sedan 68. Nämner Aschberg särskilt i mitt tal på Mynttorget

https://lassewilhelmson.wordpress.com/2019/03/11/lasse-wilhelmsons-tal-pa-mynttorget-den-10-mars-2019-nu-spranger-vi-asiktskorridorerna/

men även i min senaste föreläsning i Göteborg där jag pratar om det större sammanhanget

https://lassewilhelmson.wordpress.com/2019/03/11/vilka-ar-globalisterna-lasse-wilhelmson-forelaser-i-goteborg-den-3-februari-2019/

De onämnbaras intresse- och lobbyorganisationer samt underrättelsetjänsten Expo/Researchgruppen är även de i eller i gränssnittet till Den djupa staten.