DEBATT. Bitte Assarmo river på DGS av en mustig kritik mot den humanitära stormakten Sverige. Hennes artikel handlar om “mordturisterna” som bekymmerslöst kan pendla mellan slaktandet i Mellanöstern och trygga Bidragssverige “für alle”. 

Text: Bitte Assarmo | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället | Temabild: Islamska Staten i Sverige (ISIS). Montage: NewsVoice. Bakgrundsfoto: Mostphotos.se

Kalifatet har fallit samman och nu förbereder sig de tidigare så entusiastiska mordturisterna för att återvända till de demokratiska samhällena igen. Inför utsikten att ställas till svars av myndigheterna i de länder de åsamkat förstörelse under flera år bleknar förstås hatet mot demokratin, och för de många svenskar som begått mord och andra våldshandlingar i islams namn är säkert lockelsen att återvända allra störst.

Vem skulle inte vilja få terapi, ekonomiskt stöd och en gräddfil till arbete och bostad istället för ett kännbart straff efter avslutad mordorgie?

Att så sker i Sverige är allmänt känt idag. Och trots att det väcker en helig vrede hos allmänheten tycks det också vara accepterat av en stor del av de styrande politikerna. Det viktigaste för svenska politiker och myndigheter tycks nämligen vara att terroristerna och mördarna får en ny chans, och att de slipper stigmatiseras av sina upplevelser.

Under de år som gått sedan kalifatet utropades har i princip ingenting gjorts för att skärpa lagstiftningen så att dessa terrorister kan rannsakas, dömas och fängslas för sina brott här i Sverige.

Vi står istället inför en framtid där de faktiskt kan få gå fria på gatorna, och åtnjuta samma medborgerliga rättigheter som vanliga skötsamma människor. Medborgarnas rätt till trygghet i sitt eget land prioriteras ner till förmån för terroristers rätt att slippa straff.

Detta sker dessutom fullt medvetet, att döma av det förändrade språkbruket i sammanhanget. Regering och riksdag och namnkunniga ledarskribenter och public service-chefer måste ha lagt pannorna i djupa veck och brain-stormat om nya och mindre stigmatiserande benämningar på de mördare och terrorister som reste till kalifatet från Sverige. Kanske gick det till ungefär så här:

Valfri politiker: ”Terrorister kan vi ju inte kalla dem längre, för då kan vi inte rättfärdiga att de får återvända till en öppen famn. Vad ska vi då kalla dem så att vi kan avfärda allmänhetens protester på ett lättvindigt sätt?”

Namnkunnig ledarskribent, ivrigt och i falsett: ”Jag vet! Vi kallar dem aktivister istället! Det låter fint, en aktivist har ju civilkurage och patos!”

Underchef på public service, i ännu högre falsett: ”Vilken bra idé! Och så kan vi variera det med resenär, sympatisör och…”

Ännu en valfri politiker, uppsluppet i höga C: ”Återvändare! Det låter jättepositivt och bra, det får tyst på folk!”

Och plötsligt finns det inga IS-terrorister längre. Däremot finns det betydligt mindre farliga, nästan lite äventyrliga, IS-aktivister, IS-resenärer och IS-sympatisörer. Och återvändare.

Återvändare. Jag undrar vad min bosniske vän Samir skulle tycka om det. Han flydde till Sverige från det brinnande Mostar under kriget, och etablerade sig som en skötsam invånare i Sverige. För några år sedan återvände han till Bosnien och byggde upp en framgångsrik hotell- och turistverksamhet och blev vald till årets återvändare vid en högtidlig ceremoni.

I Sverige använder vi alltså samma term för IS-terrorister. Ingen vet i nuläget om de kommer att firas med en ceremoni när de kommer hem, men det är lika illa att de belönas med skyddad identitet, ekonomiskt stöd, bostad och terapi. Det är ett hån mot hela samhället.

Nu har medierna börjat uppmärksamma de kvinnliga terroristerna. De som reste till kalifatet för att vara med och delta i mordorgierna, och som nu har barn som de hjärntvättat in i samma skeva världsbild. Ingenting blev som de hade tänkt sig, gråter de, så nu vill de hem till Sverige igen.

Men i Sverige är en majoritet av medborgarna helt emot att dessa kvinnor ska få komma tillbaka, i alla fall så länge vi inte har en fungerande lagstiftningen för att ställa dem inför rätta.

En som med kraft uttryckt att de aldrig mer borde få sätta sin fot i Sverige är den moderate politikern Hanif Bali. I ett inlägg på Twitter skrev han nyligen:

”Dessa IS-honor som nu tigger om att hämtas tillbaka nu borde låtas ruttna kvar där. Fullständigt irrelevant om deras jihadiavkommor är ’oskyldiga’. Om ni vill stilla ert samvete så kan ni väl adoptera någon av de tusentals yezidiska föräldralösa krigsbarnen istället.”

Och plötsligt reagerade halva PK-Sverige med vrede och indignation. Det är en sak att kalla högerorienterade debattörer och väljare för både brunråttor och annat avhumaniserande – men att jämföra kvinnliga IS-terr… förlåt -sympatisörer med djur är något helt annat!

Således tog aktivisten och advokaten Anne Ramberg till sin sedvanliga arsenal och förklarade att Hanif Bali inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Minister Annika Strandhäll gjorde klart att uttalandet var högst osmakligt. Och artisten Eva Dahlgren blev så illa berörd att hon sade sig kräkas.

Just det. Eva Dahlgren kräks. Men inte främst över misshandel, tortyr, våldtäkt och mord på män, kvinnor och barn. Utan över ett vredgat uttalande om dem som utfört alla dessa grymma handlingar.

Det är svårt att föreställa sig att det faktiskt i demokratin Sverige finns människor som förblir oberörda av rapporter om halshuggna barn, våldtagna kvinnor och män som bränns levande på bål – men som kräks över någons ordval om mördarna.

En sak torde det dock inte vara någon tvekan om: De måste sannerligen bekänna sig till värdegrunden från helvetet.

Text: Bitte Assarmo | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
5 mars 2019 kl 08:21

Lövet uttalade sig om att grundlagen tillåter att dessa kommer in i landet. I detta fallet verkar grundlag inte gå att ändra, medan i andra sammanhang bäddar man in grundlagsändringar i mörkade partiprogram hur enkelt som helst.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
5 mars 2019 kl 11:27

Ja Åke det har du helt rätt i. 2010 gjorde Reinfeldt ett antal grundlagsändringar utan en enda debatt om det för medborgarna. Då var det inte krångligt. Men så klart dom ändringarna skulle försvåra livet för hyggliga svenska medborgare.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
4 mars 2019 kl 19:56

Jag måste tillägga att detta är ett ännu större problem nu genom Sveriges fullständigt nonchalanta synsätt på vad ett medborgarskap betyder. Nu har dessa fått medborgarskap lika lätt som ICA skickar ut sina reklambroschyrer. Hade man sett ett medborgarskap som en viktig handling så hade dessa bara haft uppehållstillstånd i Sverige och då hade hanteringen blivit enklare. Jag såg för ett år sen Fria Tider skriva en artikel om att 11.000 somalier fått medborgarskap utan att ens behöva komma till ansökningsstället. Man kunde göra detta genom en skriftlig ansökan bara. En visade sig satt i häkte för våldtäkt när han ansökte och fick sitt medborgarskap. Men detta är en typisk vänsterliberalt synsätt att alla har rätt att vara svenskar. Vi kan inte ens kalla detta för en bananstat därför att dom länder vi förknippar som bananstater skulle aldrig göra dessa dumheter. Detta är något exceptionellt i världshistorien.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
4 mars 2019 kl 13:56

Nu går det bra att med gråt och vädjan vilja komma tillbaka till Sverige. Hade kalifatet inte fallit så hade allt varit normalt för dessa mördare. En grät ut i TV och sa till reportern att hon vill tillbaks till Sverige och leva som ni gör. Det var höjden av lögn. Det är just det dom inte vill. Dom kommer hem och vill leva som i kalifatet men inte i en krigszon. Jag kan garantera att alla kommer till Sverige och det kommer inte att hända något med dom. Ingen kommer att bli åtalad. Och den nya lagen i augusti går inte att använda retroaktivt på dessa terrorister. Och straffet sägs bli ändå bara två års fängelse för deltagande i en terrorgrupp. Efter 2/3 avtjänat straff skulle dom vara ute efter 16 mån. Men det blir inget. Hets mot folkgrupp kan också ge två års fängelse. Här ser man vilka regeringen tycker är farliga.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
3 mars 2019 kl 16:31

Jan Emanuel Johansson i GP: De är inga IS-resenärer – de är satans mördare

“Självklart ska man kalla saker vid dess rätta namn. Till exempel en satans mördare för en satans mördare och inte IS-resenär, skriver Jan Emanuel Johansson.”

https://www.gp.se/debatt/de-%C3%A4r-inga-is-resen%C3%A4rer-de-%C3%A4r-satans-m%C3%B6rdare-1.13665912

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
4 mars 2019 kl 21:16

Bra av Jan Emanuel Johansson. I riksdagen är det bara Olof Palme och Per Kvist i MP som varit i närheten av detta tidigare och nu Hanif Bali. Olof Palme om Franco och om Kissingers bombningar av Hanoi, samt Per Kvist om en moderat riksdagsledamot som ev. kan vara Dekorimamannen.

Men man ska vara rättvis! Det finns fler satans mördre i Sverige, ex. de som röstade för Libyenkriget som var en krigsförbrytelse, d.v.s. ett av de krig som inledde hela.

Andra bombliberaler var för det olagliga kriget mot Irak, flera var för det olagliga kriget mot Syrien och nu mot Venezuela. Allihop är satans mördare. Krigsförbrytare helt enligt definitioen.

Karl W
Karl W
Gäst
2 mars 2019 kl 07:02

Det är värre än så. Att Sverige är en terroristbas dit terrorister kan komma och vila upp sig, få gratis läkarvård och planera, finansiera och ladda upp för nästa offensiv är välkänt. Har ni tänkt på att staten inte bara tillåter detta utan dessutom aktivt skyddar det. I juni 2018 döms en man av tibetansk härkomst, av Södertörns tingsrätt till ett år och tio månaders fängelse för grov olovlig underrättelseverksamhet, så kallat flyktingspionage. Det är inte bara terrorister från Syrien som kommer till Sverige, även terrorister och sympatisörer från Kina. Vad mannen hade gjort var att samla in offentliga uppgifter om misstänkta terrorister, terroristfinasiering och terroristplanering när det gäller Kina och ge dom till just Kina. Kina anser att man har rätt att övervaka sina medborgare om dom misstänks för terrorism även om dom gömmer sig utomlands. Sverige delar inte den uppfattningen och skyddar dom.

Fiskargubben
Fiskargubben
Gäst
1 mars 2019 kl 20:42

Jag stötte på Eva Dahlgren när hon i sin fina bil var på väg till sommarstället. Det ligger, eller låg, på en ö dit många söker sig för att slippa mångkulturen. Några journalister är också där. Priserna gick snabbt upp och det gjorde att bara penningstarka hade råd att köpa fastigheter. Den som talade ryska vid badplatsen blev uttittad. Ska de komma hit och infestera ön? De invandrare jag såg arbetade som hembiträden och bodde på fastlandet.

Iggly Walmspeed
Iggly Walmspeed
Gäst
1 mars 2019 kl 18:03

” Således tog aktivisten och advokaten Anne Ramberg till sin sedvanliga arsenal och förklarade att Hanif Bali inte hör hemma i ett civiliserat samhälle”.

Med såna som Anne Ramberg behövs inget rättssystem. Nånting som hon heller aldrig har varit intresserad av att försvara. Man kan inget annat än att förakta den kvinnan.

Gösta Lilja
Gösta Lilja
Gäst
1 mars 2019 kl 16:14

Enklast och bäst är väl att Syrien ansvarar för rannsakning och dom av den främlingslegion som härjat i landet under senare år. Avrättning, fängelse och/eller utvisning till is-krigarnas hemländer kan enklast skötas på plats i Syrien.
Sen borde Europa inklusive Sverige ta och nyktra till när det gäller problem med flyktingar från Mellanöstern. Mellanösterns problem med flyktingar från Europa är åtminstone hundrafalt större.
Européer, inklusive europeiska flyktingar har nu under mer än 70 år stulit och mördat sig fram i Palestina, inte sällan under hallelujarop från de som nu skriker högst om dagens flyktingtragedier. Och gråter över Kristina från Duvemåla och andra oskyldiga européer som till skillnad från ”indianer” kom att kallas för amerikaner. Inte för att jag är religiös men kan man rentav ana en högre instans i det som sker i världen idag?

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
1 mars 2019 kl 13:00

Kling & Klang kommer få stora problem i Sverige framöver. Tänk när det sprängs på olika ställen samtidigt. Då springer Kling & Klang och gömmer sig.