Trollning – Så här lurar och hotar Robert Aschberg, Frida Boisen och TV3

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 21 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Trolljägarna på TV3 med Robert Aschberg och Frida Boisen. Montage: NewsVoice
Trolljägarna på TV3 med Robert Aschberg och Frida Boisen. Montage: NewsVoice
Trolljägarna på TV3 med Robert Aschberg och Frida Boisen. Montage: NewsVoice

DEBATT. Robert Aschberg och Frida Boisen har satt i system att vilseleda tittarna med avsikten att förkasta det som de redan bestämt sig för att de inte gillar. Det handlar också om att skapa show, enligt Aschberg. När sedan den utpekade parten, i det här fallet företaget Jordstrålningscentrum, replikerar på sin egen sajt går TV3 in och hotar med advokater. 

Text: Eva Svensson | Rättelse: kl 00:02, 22 mars, NewsVoice hade felaktigt skrivit att Jordstrålningscentrum är en förening, men organisationen blev nyligen ett företag)

Eva Svensson, selfie
Eva Svensson arbetade tidigare för Jordstrålningscentrum

Frida Boisen på TV3, som jobbar med Robert Aschberg, ringde mig för flera år sedan och beklagade sig gång på gång att hon inte kunde sova och mådde dåligt, så hon behövde akut hjälp av oss på Jordstrålningscentrum. Hon trodde att det berodde på currykors i lägenheten. Vi hade just upphört med att gå hem och hjälpa folk att leta jordstrålning och currykors med slagruta och skickade därför henne vidare.

Det resulterade i ett Aschberg-program där man på ett mycket ohederligt sätt framförde att slagruta inte fungerar. Genom snabba bilder och snabba slutsatser påstod man att de fyra slagrutemän de ringt upp och sedan smygfilmat i en riggad lägenhet var odugliga, det vill säga att slagruta är bluff.

Aschbergjournalistik

Det var så skickligt klippt och kommenterat att jag var tvungen att se om programmet två gånger för att förstå hur de lurade tittarna.

Detaljstuderar man programmet och tänker efter så visades det tydligt att olika slagrutemän helt riktigt mätt ut det negativa currykorset på samma ställe i rummet, men det nämns inte i programmet.

Man lurades sen också genom att man inför varje slagrutemans insats hade flyttat sängen till olika platser i rummet. Frida Boisen därefter frågade om det var okey att den stod där, dvs att det ej var currykors där, för sådana är svåra att sova på. Det fula, och jag var tvungen att se om det kluriga programmet för att begripa, var att man fick tittarna att helt och hållet anta att endast ett ställe för sängen skulle vara okey.

Naturligtvis kan man oftast placera sängen på flera ställen i ett rum, även om det finns currylinjer och currykors där, men här förvillade de tittarna. Deras slutsats var därför att slagrutan inte fungerar, vilket de beslutat sig för att bevisa. Detta pågrund av att slagrutemännen sagt okey till Fridas olika sängplaceringsförslag, som faktiskt gick att göra utan att man skulle bli störd av currykors.

Robert Aschberg vill göra show

Frågan är om de ens själva begrep hur de lurade tittarna. Kanske hade de bara en stor okunskap om ämnet, men de visste hur det skulle göra för att förkasta slagruteriet och detta med stor genomslagskraft i TV3.

Folk är tydligen numera ganska vana vid att Aschberg ljuger och överdriver, så det var många som efteråt ringde till oss och ville ha sina rum kontrollerade för jordstrålning.

En annan känd TV-producent berättade för oss att denne tillfrågat Aschberg varför han gör på det här sättet, alltså att försöka sätta dit folk och förvilla TV-tittarna.

Aschberg svarade:

”Det måste vara show i TV.”

TV3 hotade med advokater

Vi bemötte programmet och skrev sanningen på vår hemsida, men då återkom TV3 och hotade oss med att de skulle koppla in sina advokater om vi hade Frida Boisens namn publicerat på webben. Vi kollade om vi kunde anmäla dem, men det visade sig att TV3 inte var registrerat i Sverige utan istället lyder under utländsk lag, så vi gav upp.

Text: Eva Svensson, Jordstrålningscentrum

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag kunde inte låta bli att se sista avsnittet av trolljägarna…
  Det bekräftade bara mina förutfattade meningar: Det som INTE är ok för andra att göra är OK för “trolljägarna”.

  I skolan är detta klassiskt. En elev pratar på högt i klassrummet, en annan elev ropar “TYST!” mot den som pratade…Blev han tyst? Knappast! Det blev snarare ännu mer prat. Eleven som störde genom sitt prat gjorde fel. Eleven som ropade gjorde fel. Jag brukar säga att när man agerar så gör man ett dubbelfel.

  I sista programmet berättar de vilken hemsk teknik de använder på Granskning Sverige. Det har en journalist upptäckt genom att använda ungefär SAMMA journalistiska teknik som Granskning Sverige. Sedan går resten av programmet ut på att de själva använder liknande journalistiska teknik, som Granskning Sverige, men motiveringen att de får göra det för de är “riktiga” journalister.
  Jag skulle säga att de gör dubbelfel!

  • Precis. Att de skulle ha rättsligt frikort pga att de anser sig vara “riktiga” journalister är juridiskt skitsnack.

   Vem som helst kan använda sig av samma metoder, även privatpersoner, om syftet är journalistiskt. Mao sprida kunskap av allmänintresse, även om materialet innhämtats genom dold inspelning av exvis samtal. Så gör jag själv.

 • Jag kunde inte låta bli att se sista avsnittet av trolljägarna…
  Det bekräftade bara mina förutfattade meningar: Det som INTE är ok för andra att göra är OK för “trolljägarna”.

  I skolan är detta klassiskt. En elev pratar på högt i klassrummet, en annan elev ropar “TYST!” mot den som pratade…Blev han tyst? Knappast! Det blev snarare ännu mer prat. Eleven som störde genom sitt prat gjorde fel. Eleven som ropade gjorde fel. Jag brukar säga att när man agerar så gör man ett dubbelfel.

  I sista programmet berättar de vilken hemsk teknik de använder på Granskning Sverige. Det har en journalist upptäckt genom att använda ungefär SAMMA journalistiska teknik som Granskning Sverige. Sedan går resten av programmet ut på att de själva använder liknande journalistiska teknik, som Granskning Sverige, men motiveringen att de får göra det för de är “riktiga” journalister.
  Jag skulle säga att de gör dubbelfel!

  • Precis. Att de skulle ha rättsligt frikort pga att de anser sig vara “riktiga” journalister är juridiskt skitsnack.

   Vem som helst kan använda sig av samma metoder, även privatpersoner, om syftet är journalistiskt. Mao sprida kunskap av allmänintresse, även om materialet innhämtats genom dold inspelning av exvis samtal. Så gör jag själv.

 • Att hitta Currylinjer och Currykors är väldigt enkelt. Jag kan inte känna av mycket med slagrutor, men Currylinjerna är mycket lätt att känna av magnetfälten med slagruta. Vi är ju elektromagnetiska varelser som känner av både energier och magnetism och annat. En behöver inte se eller höra många minuter på Aschberg för att känna av vad det är för prick. En synnerligen obehaglig människa som tar upp onödigt mycket plats i etern.

  • Jordströmmar mäts ju (enligt dom som anser att det finns)genom att människor känner på sig med hjälp av det där verktyget. Om det hade påvisats elektromagnetiskt vore det inte kontroversiellt.

 • Peter Harold har skrivit ett intressant inlägg om Aschberg på sin blogg. I kommentarsfältet dyker det upp en för mig ny bekantskap som kallar sig Griskulturen. Säger att giftet som dödade Stieg och Bechir kommer från MI6. Hävdar även att sossarna ligger bakom ungefär 200 mord. Är det sant så är det ju verkligen uppseendeväckande. Än så länge får vi väl ta det för vad det ör. Men det vore onekligen intressant att gräva i. Om nu nån vågar det. För det kan ju vara direkt ohälsosamt om man säger så om det vill sig illa.
  https://peterharold.wordpress.com/2019/03/20/robert-aschberg-en-del-av-den-svenska-djupstaten-eller-bara-dess-formanstagare/#comments

  • Citat från Griskulturens kommentar:

   “Lasse Wierup och Robert Aschberg är huvudaktörer i mörkläggningen av sosse polischefers vapenförsäljning till förorten. Detta är VÄLDIGT känsligt då Aschberg, Sten Heckscher, Thomas Bodström, Morgan Johansson m.fl. medverkat till att mörka polisledningens vapenhandel till förorterna och då gjort sig skyldiga till medhjälp till mord i cirka 200 fall.

   Lasse Wierup fick år 2006 uppdrag att spionera åt justitieminister Thomas Bodström, åklagare Katarina Johansson Welin och poliser Gunnar Appelgren och Mikael Backman om hur mycket källan (som Aschberg hängde ut i Trolljägarna) visste om polisledningens vapenhandel till förorterna.”

   • Var det inte Wierup som var med om uthängningen av Victor Luciano som ledde till att killen tog livet av sig? Har för mig Aschberg inte var helt ensam om den skandalen.

 • Att hitta Currylinjer och Currykors är väldigt enkelt. Jag kan inte känna av mycket med slagrutor, men Currylinjerna är mycket lätt att känna av magnetfälten med slagruta. Vi är ju elektromagnetiska varelser som känner av både energier och magnetism och annat. En behöver inte se eller höra många minuter på Aschberg för att känna av vad det är för prick. En synnerligen obehaglig människa som tar upp onödigt mycket plats i etern.

  • Jordströmmar mäts ju (enligt dom som anser att det finns)genom att människor känner på sig med hjälp av det där verktyget. Om det hade påvisats elektromagnetiskt vore det inte kontroversiellt.

 • Martin.

  Vi har den nu bortgångne slagrutekunnige Arne Groth. Som arbetade på FOA.
  Bevistade för länge sedan ett föredrag han höll i ämnet slagruta. Helt klart givande.
  Min personliga ståndpunkt är att aldrig förkasta något innan jag, själv undersökt saken.
  Vilket såklart många gånger inte räcker på långt när att bli helt säker.
  Eller fått för mig nöjaktiga bevis, för eller emot. Till dess förhåller jag mig öppen till att allt kan vara,
  möjligt, och ingenting kan vara omöjligt. Har själv som alternativmedicinare åstadkommit resultat,
  som enligt skolmedicinen påstås vara omöjligt. Vad tror du om frienergi? Tesla? John. Roy. Robert Searl?
  Dr. Jody Wood, och hennes teorier ang. 9/11? Tesla är ju bara han hur intressant som helst.
  Hur många patent ligger och skräpar gömda, för bra för mänskligheten att bli realiserade?
  Skröna, myt, eller fakta?

  • Jag tror på currylinjer. Man använde sig av dem förr i tiden. Man byggde husen så att linjer och kryss kom i väggarna. Alla människor påverkas kanske inte av dem, att det beror på i vilken balans kroppen är.

   De som lider av metabola sjukdomar har känt sig riktigt dåliga om säng eller fåtölj varit placerad på currylinje eller vattenåder.

   Det är ju likadant med den elektromagnetiska strålningen som en del människor inte klarar. Jag funderar på om man är belastad med mycket mikrober så gör det att man mår mycket dåligt i närheten av elektromagnetiska fält. Men även här är det forskare som varnar för hur elektromagnetism påverkar våra kroppar och säkert fauna och flora.

   Jag tycker du har en bra ståndpunkt. Själv har jag börjat sätta mig in i bioenergi medicin av Boris Aranovish.

   Jag vill kommentera Tesla. Väldigt vad han har kommit i ropet sista tiden.

   När jag läste fysik på komvux sades inte många ord om honom. I ett uppslagsverk Focus som jag fick på 60-talet och Bonniers från 90-talet skrivs inte mycket om honom heller. En enhet för magnetisk flödestäthet
   är uppkallad efter honom.
   Igår slötittade jag på ett program om Tesla och en dödsstråle som han ska ha uppfunnit. De talade också om ett museum som var svårt att komma in i. Elbilar är har ju också hans namn.

   Jag tycker det är lite mysko att han plötsligt blir så omtalad. Det antyddes också att han dog under mystiska omständigheter.

   Är det moderna forskare som gömmer sig bakom Teslas namn och som håller på att ta fram hemska vapen? Jag kan inte annat än undra.

   Jag känner inte till Jody Wood, men hon menar att det inte var sprängtekniken som man river byggnader med som orsakade byggnadernas ras ? Jag trodde aldrig att det var planen som orsakade att tornen föll men jag visste inte hur förrän jag såg en dokumentär om att det skulle vara sprängämnen.

   Det är sorgligt att en sådan figur som Aschberg fortfarande får vara programledare. Jag tittar aldrig på hans program. Hoppas någon anmäler.

   • Jag såg en tv-serie om hans liv kanske förra året eller lite tidigare. Dom kom fram till att det hotellet han bodde i dom sista tiotal åren fungerade som Wardenclyffe Tower men var mycket större. Dom hittade till och med ett rum som han använt som lab när han levde. Som upptäckte att ytterliga nåt hundratal lådor och ett kassaskåp försvann vid hans död, förutom dom officiella lådorna i hans rum. John Trump, presidentens farbror var inblandad. FBI och OSS hade rum på samma våning som Tesla. Han visste att han var avlyssnad. Det var därför han “matade” duvor. Undrar mest vem eller vilka det vra som mottog brevduvorna. Du kan ju testa göra en sökning på Tesla documentary. Minns inte exakt vad serien hette.

 • Peter Harold har skrivit ett intressant inlägg om Aschberg på sin blogg. I kommentarsfältet dyker det upp en för mig ny bekantskap som kallar sig Griskulturen. Säger att giftet som dödade Stieg och Bechir kommer från MI6. Hävdar även att sossarna ligger bakom ungefär 200 mord. Är det sant så är det ju verkligen uppseendeväckande. Än så länge får vi väl ta det för vad det ör. Men det vore onekligen intressant att gräva i. Om nu nån vågar det. För det kan ju vara direkt ohälsosamt om man säger så om det vill sig illa.
  https://peterharold.wordpress.com/2019/03/20/robert-aschberg-en-del-av-den-svenska-djupstaten-eller-bara-dess-formanstagare/#comments

  • Citat från Griskulturens kommentar:

   “Lasse Wierup och Robert Aschberg är huvudaktörer i mörkläggningen av sosse polischefers vapenförsäljning till förorten. Detta är VÄLDIGT känsligt då Aschberg, Sten Heckscher, Thomas Bodström, Morgan Johansson m.fl. medverkat till att mörka polisledningens vapenhandel till förorterna och då gjort sig skyldiga till medhjälp till mord i cirka 200 fall.

   Lasse Wierup fick år 2006 uppdrag att spionera åt justitieminister Thomas Bodström, åklagare Katarina Johansson Welin och poliser Gunnar Appelgren och Mikael Backman om hur mycket källan (som Aschberg hängde ut i Trolljägarna) visste om polisledningens vapenhandel till förorterna.”

   • Var det inte Wierup som var med om uthängningen av Victor Luciano som ledde till att killen tog livet av sig? Har för mig Aschberg inte var helt ensam om den skandalen.

 • Alla behöver god sömn för ett gott liv.

  Jag tror själv inte på currykors, men att Fridas sömnproblem ev. kan ha ett samband med att hon arbetar tillsammans med männskor med något dåliga “energier”, för att uttrycka mig försiktigt, samt i linje med bloggposten här.

  Medtation skulle kunna hjälpa, såväl som samtal med person som är utbldad för att hjälpa människor till lugn och mod. Det viktiga är att hon själv söker upp hjälp på eget initiativ, om hon själv känner att hon behöver hjälp, samt byter metod och provar ny metod om det ena eller det andra inte hjälper.

  Att använda folks namn är inte olagligt. Det har Putilov fått erfara. Vet inte vilket namn som han går under numera, men han brukar byta när fulmedia exponerar hans namn, så att han kan fortsätta med sin granskande journalistik.

 • Av Eva Svensson, Jordstrålningscentrum i sin artikel citat: Vi kollade om vi kunde anmäla dem, men det visade sig att TV3 inte var registrerat i Sverige utan istället lyder under utländsk lag, så vi gav upp, slut citat.
  TV3 är förvisso registrerat i annan EU stat men dess konventioner avser alla EU medlemsstater inkluderande Sverige och därav är det lika enkelt att anmäla TV 3 som det är i Sverige,vars TV 3 sändningstillstånd i Sverige dessutom lyder under Sverige Lagar.
  MVH.

 • Mja, Aschelberg har ju aldrig stuckit under stol med sin Agenda,
  betydligt värre är den totalt omoraliska Frida Bojsten.
  Hon har ett samvete vitt o rent som columbiansk snö, aldrig använt.

 • Bra artikel och ytterligare ett exempel på vilken falsk människa Aschberg är. Men har man, genom förmodligen rädsla, lyckats att styra halva mediasverige så kan man uppenbarligen diktera hur man vill ha det.

  Detta är en av orsakerna till att jag anser att Aschberg är en av Sveriges farligaste individer. Han har förmodligen sedan länge insett att det inte är något problem att vilseleda folket och ytnyttja MSM, i sina som jag ser det, destruktiva syften. Fy f-n!

 • Martin.

  Vi har den nu bortgångne slagrutekunnige Arne Groth. Som arbetade på FOA.
  Bevistade för länge sedan ett föredrag han höll i ämnet slagruta. Helt klart givande.
  Min personliga ståndpunkt är att aldrig förkasta något innan jag, själv undersökt saken.
  Vilket såklart många gånger inte räcker på långt när att bli helt säker.
  Eller fått för mig nöjaktiga bevis, för eller emot. Till dess förhåller jag mig öppen till att allt kan vara,
  möjligt, och ingenting kan vara omöjligt. Har själv som alternativmedicinare åstadkommit resultat,
  som enligt skolmedicinen påstås vara omöjligt. Vad tror du om frienergi? Tesla? John. Roy. Robert Searl?
  Dr. Jody Wood, och hennes teorier ang. 9/11? Tesla är ju bara han hur intressant som helst.
  Hur många patent ligger och skräpar gömda, för bra för mänskligheten att bli realiserade?
  Skröna, myt, eller fakta?

  • Jag tror på currylinjer. Man använde sig av dem förr i tiden. Man byggde husen så att linjer och kryss kom i väggarna. Alla människor påverkas kanske inte av dem, att det beror på i vilken balans kroppen är.

   De som lider av metabola sjukdomar har känt sig riktigt dåliga om säng eller fåtölj varit placerad på currylinje eller vattenåder.

   Det är ju likadant med den elektromagnetiska strålningen som en del människor inte klarar. Jag funderar på om man är belastad med mycket mikrober så gör det att man mår mycket dåligt i närheten av elektromagnetiska fält. Men även här är det forskare som varnar för hur elektromagnetism påverkar våra kroppar och säkert fauna och flora.

   Jag tycker du har en bra ståndpunkt. Själv har jag börjat sätta mig in i bioenergi medicin av Boris Aranovish.

   Jag vill kommentera Tesla. Väldigt vad han har kommit i ropet sista tiden.

   När jag läste fysik på komvux sades inte många ord om honom. I ett uppslagsverk Focus som jag fick på 60-talet och Bonniers från 90-talet skrivs inte mycket om honom heller. En enhet för magnetisk flödestäthet
   är uppkallad efter honom.
   Igår slötittade jag på ett program om Tesla och en dödsstråle som han ska ha uppfunnit. De talade också om ett museum som var svårt att komma in i. Elbilar är har ju också hans namn.

   Jag tycker det är lite mysko att han plötsligt blir så omtalad. Det antyddes också att han dog under mystiska omständigheter.

   Är det moderna forskare som gömmer sig bakom Teslas namn och som håller på att ta fram hemska vapen? Jag kan inte annat än undra.

   Jag känner inte till Jody Wood, men hon menar att det inte var sprängtekniken som man river byggnader med som orsakade byggnadernas ras ? Jag trodde aldrig att det var planen som orsakade att tornen föll men jag visste inte hur förrän jag såg en dokumentär om att det skulle vara sprängämnen.

   Det är sorgligt att en sådan figur som Aschberg fortfarande får vara programledare. Jag tittar aldrig på hans program. Hoppas någon anmäler.

   • Jag såg en tv-serie om hans liv kanske förra året eller lite tidigare. Dom kom fram till att det hotellet han bodde i dom sista tiotal åren fungerade som Wardenclyffe Tower men var mycket större. Dom hittade till och med ett rum som han använt som lab när han levde. Som upptäckte att ytterliga nåt hundratal lådor och ett kassaskåp försvann vid hans död, förutom dom officiella lådorna i hans rum. John Trump, presidentens farbror var inblandad. FBI och OSS hade rum på samma våning som Tesla. Han visste att han var avlyssnad. Det var därför han “matade” duvor. Undrar mest vem eller vilka det vra som mottog brevduvorna. Du kan ju testa göra en sökning på Tesla documentary. Minns inte exakt vad serien hette.

 • Alla behöver god sömn för ett gott liv.

  Jag tror själv inte på currykors, men att Fridas sömnproblem ev. kan ha ett samband med att hon arbetar tillsammans med männskor med något dåliga “energier”, för att uttrycka mig försiktigt, samt i linje med bloggposten här.

  Medtation skulle kunna hjälpa, såväl som samtal med person som är utbldad för att hjälpa människor till lugn och mod. Det viktiga är att hon själv söker upp hjälp på eget initiativ, om hon själv känner att hon behöver hjälp, samt byter metod och provar ny metod om det ena eller det andra inte hjälper.

  Att använda folks namn är inte olagligt. Det har Putilov fått erfara. Vet inte vilket namn som han går under numera, men han brukar byta när fulmedia exponerar hans namn, så att han kan fortsätta med sin granskande journalistik.

 • Av Eva Svensson, Jordstrålningscentrum i sin artikel citat: Vi kollade om vi kunde anmäla dem, men det visade sig att TV3 inte var registrerat i Sverige utan istället lyder under utländsk lag, så vi gav upp, slut citat.
  TV3 är förvisso registrerat i annan EU stat men dess konventioner avser alla EU medlemsstater inkluderande Sverige och därav är det lika enkelt att anmäla TV 3 som det är i Sverige,vars TV 3 sändningstillstånd i Sverige dessutom lyder under Sverige Lagar.
  MVH.

 • Mja, Aschelberg har ju aldrig stuckit under stol med sin Agenda,
  betydligt värre är den totalt omoraliska Frida Bojsten.
  Hon har ett samvete vitt o rent som columbiansk snö, aldrig använt.

 • Bra artikel och ytterligare ett exempel på vilken falsk människa Aschberg är. Men har man, genom förmodligen rädsla, lyckats att styra halva mediasverige så kan man uppenbarligen diktera hur man vill ha det.

  Detta är en av orsakerna till att jag anser att Aschberg är en av Sveriges farligaste individer. Han har förmodligen sedan länge insett att det inte är något problem att vilseleda folket och ytnyttja MSM, i sina som jag ser det, destruktiva syften. Fy f-n!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *