1200 städer skulle atombombas med NATO som partner

publicerad 5 april 2019
- Hans Myrebro
Generalsekreterare i NATO Jens Stoltenberg. Foto: nato.usmission.gov
Generalsekreterare i NATO Jens Stoltenberg.

ANALYS. NATO-chefen Jens Stoltenbergs leende ansikte förekom i ett lika leende och världsfrånvänt firande när NATO firade 70 år den 4 april, något som egentligen aldrig skulle ha ägt rum. När Moskva lät skrota Warszawapakten år 1991 borde NATO ha fattat vinken. Det gjorde man inte utan istället byggdes NATO upp en lögnridå mot ryssarna. Washington planerade hur 1200 städer i Sovjet och Östeuropa skulle atombombas.

Text: Hans Myrebro

Ryssland ville gärna komma med i en europeisk gemenskap, men detta förhindades av NATO:s hökar. Det var och är nämligen mycket viktigt för NATO:s fortbestånd att man kan peka ut en fientlig makt. Utan detta förfarande skulle USA:s militärindustriella komplex få stora problem med ekonomin, men allteftersom Ryssland vägrat ställa upp som en fientlig makt så har massmedia i väst fått mobilisera kraftfullt med anti-rysk propaganda för att uppmåla ett hot.

En ryssvänlig artikel i någon av de större organen är inte kriminellt, men författaren kan räkna med att bli diskriminerad och avstängd.

Karta: Nuclear Targets 1959 – Källa: US National Security Archive

ArcanumSkolan 2024

Stoltenberg har inte märkt någonting av detta utan försöker framställa NATO som en fredlig organisation. Det gör han genom att utan bevis pådyvla Ryssland aggression mot Georgien och Ukraina. Jag som amatör har ingen svårighet att bevisa att förhållandet är det omvända. Jag vet inte vad Stoltenbergs högtidstal handlade om, men det finns ju anledning att beröra NATO:s  bakgrund.

Läs mer i NSD: Ansträngt jubel för 70-årigt Nato

1200 städer skulle kärnvapenbombas med NATO

År 1945 när Sovjet och de allierade fortfarande var vänner utarbetade USA en plan för hur 66 stora sovjetstäder skulle kunna A-bombas. De största städerna som Moskva och Leningrad skulle träffas av sex bomber var och sammanlagt skulle maximum 466 atombomber erfordras. Den 15 september 1945 överlämnades rapporten till general Leslie Groves som var chef för Manhattanprojektet, USA:s kärnvapenprogram. Detta skedde alltså flera år innan Sovjet hade egna kärnvapen.

Läs mer i DN: Gunnar Jonsson: 70-åringen Nato förtjänar en ordentlig salut

Planen verkställdes aldrig som bekant, men avskrevs heller aldrig och 1956 var det dags att ta fram en ny trimmad version. Nu rörde det sig om 1200 städer från Östberlin och österut som skulle smulas sönder.

Planerna utgick från Washington, men hela NATO fanns med i bilden där NATO-ländernas europeiske flygbaser skulle användas av kärnvapenbestyckade B-52:or.

”According to the 1956 Plan, H-Bombs were to be Used Against Priority Air Power Targets in the Soviet Union, China, and Eastern Europe. Major Cities in the Soviet Bloc, including East Berlin, Were High Priorities in Systematic Destruction.” … “SAC Wanted a 60 Megaton Bomb, Equivalent to over 4,000 Hiroshima Atomic Weapons” – National Security Archive


Om då Stoltenberg tycker att det är för genant att beskriva organisationens klart psykopatiska drag så kanske han hellre vill beskriva dess rent kriminella verksamhet?


20 miljoner människor har fått sätta livet till

NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebo
NATO ett monster på katastrofkurs – Hans Myrebro

När en privatperson struntar i landets lagar betecknas hen som kriminell. Om en stat inte beaktar internationella lagar är det fråga om kriminalitet. Den bästa karaktäristiken av NATO är kriminalitet. Främst gäller detta för organisationens ledarnation USA vilken för tiden efter 1945 har initierat och deltagit i 37 krig och militära interventioner till övervägande del i strid med internationella lagar.

I dessa mordaktioner har c:a 20 miljoner människor fått sätta livet till. Merparten av NATO-länderna har sedan aktivt deltagit i olika krig i vilka resultaten genomgående har blivit förödelse och massdöd. Kan nämna som exempel: Jugoslavien, Libyen, Irak och Syrien. För Libyens del fanns visserligen en FN-resolution som medgav en insats – men först sedan alla försök till fred hade misslyckats. Två timmar efter det att resolutionen beslutats var franska stridsplan på väg mot Libyska mål. Efter ett tag hängde svenska stridsflyget också på.


Så länge världens mest beväpnade stat med fri tillgång till en otyglad vargflock i form av ett antal NATO-stater, lever utanför lagens råmärken, så utgör den det största hotet mot världsfreden.


Skål!

I våra dagar finns amerikanska och franska trupper helt olagligt i Syrien och Irak. De Nato-länder som fortfarande lever som kolonial makter tex England och Danmark kan alltid räkna med NATO:s stöd vid konflikter med befolkningen. Listan skulle kunna göras lång, men Stoltenberg fick väl inte hålla på för länge med sitt tal. Mötesdeltagarna ville väl övergå till skålandet. Gud må dock förbjuda att det blir i champagne – mig veterligt har Vår Herre anbefallt galla.

Text: Hans Myrebo

Källor och relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • propagandatekniken i att dölja sanningen i påståendet, är att kalla dessa två för höger resp. vänster. Betraktat som emotionell frekvens skiljer de sig väldigt lite, där “vänster” har något lägre Hz än “höger”. Höger klubbar en framifrån medan vänster klubbar en bakifrån; resultat är det samma, en flyktat liv.

 • Läs gärna artiklarna som Robert David Steele skriver.Tidigare cia spion med 30 års erfarenhet.Han var nominerad till fredspriset men när han besökte NORGE så kom dom på att han var en NATO motståndare.
  Så det blev inget fredspris.Han skriver största hotet mot världsfreden är Nato under ledning av Stoltenberg och Curtis Scaparotti Europa chef för Nato.Han påstår att Norge har ett stort antal misiler i nord Norge som med lätthet kan göras om till kärnvapen bärare.Låter inte så bra.Rätt eller fel men jag tror att han är kompetent.

 • Det är du bäste Korp som anför vad en tysk kommunist har sagt om NATO, jag bara kommenterar.

  Jag anser mycket riktigt att man INTE kan ta vad en kommunist säger på allvar enär denne måste vara sinnesförvirrad då som alltid annars.

 • Vad gäller subordinerad betydelse Jan Norberg har (för mig), din åsikt och Alexander Neu, som representerar vänsterpartiet Die Linke:s åsikter samma värde.
  Märkligt om du anser att endast dina åsikter är mer sanna än andras åsikter?

  • Många krig och kriser och konflikter ingår i den nya ekonomiska världsplanen. (The New World Order).
   Kommunism är framodlad av väst för att skapa kaos och konflikt med kapitalismen. Dessa system har en gemensam moder och äger gemensamma mål genom materialismen.
   Så Stalin och Mao fick hjälp från USA. Andra världskriget var planlagt för att förändra Europas politiska karta för att bilda Europas Förenta Stater och genomföra globaliseringen. Första Världskriget skedde även det avsiktligt för att få bort tsar- och kejsardömena i Ryssland, respektive i Europa.
   Professor Charles Highams avslöjar i sin bok “Trading with the enemy – the nazi-american moneyplot” som bygger på dokument från ‘US national archives’ och bevisar hur eliten i väst finansierade och stöttade Hitlers regim. Profitörernas enda etik är profit. Människan är inte längre ett mål i samhället utan ett medel i ett antisamhälle. Eliten vill göra folk till boskap i den förfalskade ekonomins herravälde.
   När Zbigniew Brzezinski ledaren för den Trilaterala Kommissionen skriver i sin bok ‘Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era’, talar han om ett nytt samhälle där extrem vänster och höger förenas.
   Marxismen utgör ytterligare ett viktigt och kreativt skede i förfallet av människans universella vision, och människor, regeringar och ekonomier i alla nationer måste tjäna behoven hos de multinationella bankerna och företagen. Detta beskriver den liberala visionens innebörd. Kapitalism och kommunism gick samman.

   • Det finns flera likheter än skillnader olika ismer!
    Likheten är stor mellan höger/vänster revolutionism, religiös/politisk fanatism, rasism, fascism, globalism, imperialism, nazism, kommunism, malthusianism och klimatism, som alla använder våld för att nå sina utopiska idealsamhällen.
    Det är lätt att utse och skapa fiender, men nästan omöjligt att förtjäna vänner. Folket har ingen talan. Genom att gå emot allt vad nationalism och nationell självbestämmanderätt heter och genom att använda sig av vilka medel som helst för att nå sina mål, försöker de socialistiska/kommunistiska, kapitalistiska och religiösa makteliterna ta makten över folket.
    Den makthavande eliten upprättar gränser mellan sig själva och det numera uppblandade folket, som de föraktar och ser ner på och som uppmanats att öppna sina hjärtan (plånböcker) vilket en före detta svensk statsminister i experimentlandet Sverige proklamerade.
    Det är de som inte har någon talan.. de tärande (vilket handlar om sjuka, handikappade, arbetslösa och fattig-pensionärer) som skall utrotas först och ersättas av närande, för att makteliten ska kunnat driva igenom sin agenda.

    • Savalle är på rätt spår.
     Sverige är en marionett till de av globalisterna styrda USA och EU. Därför spelar absolut ingen roll vilken så kallad (regering) som påstår sig styra Sverige.
     Här något om den globala agendan, bankväldet och Bilderberggruppen och den dolda världsmaktens korrupta historia och politik.
     http://uppenbar.info/uppenbar/rev/nvo.html#Anchor-49575
     För övrigt är det familjen Rothschild som styr och kontrollerar världsekonomin.
     http://www.whitetv.se/gigantiskt-pyramidspel/209-rothschilds-kontrollerar-vaerldsekonomin.html
     I Ryssland styrde oligarkerna, men de kastades lyckligtvis ut av Putin.
     JNR UK Ltd (Jacob och Nathaniel Rothschild) banken var/är djupt insyltat i hemliga affärer i Östeuropa och Ryssland (Abramovich).
     JNR skulle ta över majoriteten i Rysslands oljejuvel Yukos. Det var därför deras ordförande Khodorkovski neutraliserades 2003, då han minglade med George H. W. Bush och Kissinger samt ville sälja Yukos till Jacob Rothschild.

  • @ Korp 5 April, 2019 at 17:15

   Vadå mer sanna åsikter än andras??? Bygger inte en debatt på att man framför sin egen åsikt? Om man inte tror på sin egen åsikt skall man kanske inte framföra den. Eller menar du att man skall framföra någon annans åsikt?

   Korp, jag degraderar dig härmed till Kaja.

   Suck.

 • Tyskland ser nu Nato som en säkerhetsrisk. Tyskland liksom Japan och Sydkorea är fortfarande ockuperade av USA:s militära styrkor, efter att snart 75 år förflutit sedan Andra Världskriget påstås avslutats.
  Under de senaste tiden, som Nato firar sitt 70-årsjubileum, har Tyskland mottagit upprepade utskällningar från amerikanska presidenten Donald Trump och hans vicepresident Mike Pence för att missa ett 2 procent utgiftsmål för bruttonationalprodukten (GDP) på försvar.
  Men Tyskland ser kritiskt inte bara på ökningen av utgifterna utan på hela alliansens existens. Medlemmen i det tyska parlamentet, Alexander Neu, som representerar vänsterpartiet Die Linke, har skällt ut Nato som en föråldrad organisation under ett toppmöte som firade alliansens 70-årsjubileum.
  Enligt Neu driver imperialistisk konkurrenskraft och rädslan för att förlora sin överhöghet ekonomiskt och ideologiskt NATO mot mer konfrontation. Detta mönster “måste äntligen brytas”. Han uppgav att Die Linke efterlyser Tysklands utträde från Natos militära strukturer och då Nato:s upplösning. Enligt hans synpunkt bör den ersättas av ett kollektivt säkerhetssystem som omfattar Ryssland, med avrustning som ett centralt mål. Lagmästaren skrev i en artikel för den oberoende portalen Die Freiheitsliebe att alliansen utgör en betydande säkerhetsrisk för världen, genom att använda sin militära kraft endast för att skydda sina egna imperiella intressen, bryter systematiskt befintlig lag och diskrediterar FN.
  Neu påpekar att “Nato-länderna står för mer än hälften av världens militära utgifter med 1 miljard dollar senast 2018. Den planerade ökningen av finansiering till 2% av landets BNPskulle innebära mer än 80 miljarder euro per år på väpnade styrkor för Tyskland ensam, vilket är helt oproportionerligt och överdrivet i jämförelse med Ryssland och Kinas budgetar. Särskilt under de senaste 20 åren har Nato visat sitt sanna ansikte, som börjar med aggressionskriget mot Jugoslavien i strid med internationell rätt eller det nästan lika långvariga kriget i Afghanistan och många andra utländska beskickningar som hävdar otaliga offer. Det handlar alltid enbart om att behålla och säkra resurser”.
  https://sputniknews.com/europe/201904051073845639-germany-us-nato-dissolution/

  • Vad en tysk kommunist från die Linke säger ang NATO är av subordinerad betydelse.

   Lika barn leka leka bäst, den kapprustning som rådde under kalla kriget med Uncle Joe på andra sidan kunde möjligen försvara ett NATO vid den tiden men idag har NATO nästan helt spelat ut sin roll. Att NATO är krigshetsare och en veritabel angreppspakt gör att Sverige aldrig bör gå med i NATO, det var ju tänkt som en ren försvarspakt.

   OM nu NATO skall finnas och det finns regler för hur denna organisation skall finansieras så är det med detta som med alla andra avtal. De skall hållas av de avtalsparter vilka ingått avtalet. I det avseendet har Trump återigen rätt, vill man vara med i NATO så följer man avtalet annars begär man utträde.

   Eller så gör man som Turkiet, dvs man köper S400 systemet från Ryssland och blir utesluten ut NATO.

   • He-he, ditt sista stycke var kul tycker jag.

    Och kanske är det modellen länderna skall använda sig av för att komma ur EU och FN? Allltså straffa sig ur i stället för att söka utträde?….

 • Alla som blir NATO-chefer har massor av lik i garderoben. Detta är en förutsättning för att få jobbet.

  • I Stoltenberg fall så handlade det nog främst om Norges beslut att inköpa stridsflygplanet F35
   Det var samma med hans föregångare på posten Fogh Rasmussen som även han fick posten som Natochef efter Danmarks underskrift för inköp av F35.

 • NATO, en ondskefull organisation. En försvarsallians som “försvarar” sig genom att aktivt delta i Syrien, Irak och Afganistan. Stoltenberg borde skämmas. Här har hyckleriet fått fritt spelrum.

  • Stoltenberg blir säkert rikligt belönad! Det är så det fungerar. Det som attraherar de kriminella globalisterna är uteslutande sina egna förmåner. Blodspengar för att förråda sitt eget folk och ofta säkert hela världen.

   Om några år kommer vi att få se Stoltenbergs rika förmåner som tack från globalisterna för ett väl utfört förräderi.

   Varning! – han anstränger sig att få med Sverige i Nato. Skulle inte förvåna mig om han lyckas.

   Att Norge är med i Nato kan man ju förstå, med tanke på hur de blev utsatta i VW2.

 • Jag minns tydligt när Stolteberg i TV grät floder efter att barnen mördats på Utöja, han var så ledsen och medlidande, fann inte ord! Jag undrar hur många tårar herr Stoltenberg har fällt för alla barn som NATO dödat i de 37 krigen?
  Tack för en bra artikel!

 • För mig verkar Nato vara en av de mest destruktiva verksamheter som är skapade av människan.
  Vem vill vara med och fira att detta kriminella mördarband “fyller år”.
  Tänk om dessa personer som sysselsätter sig själva med att uppfinna alla dessa förintelsevapen kunde ställa om sina programmerade hjärnor för att skapa någonting som var bra och för överlevandet för allt levande på den här planeten. Hur många länder har denna organisation slagit i spillror ? Och lämnat dem där totalt utan något som helst ansvar för vad de har gjort.
  Men det är inte slut ännu. Snart hittar de väl på en orska att tillintetgöra Iran, det är ju det landet som Israel har satt upp på sin “önskelista” över länder , som de anser vara sina fiender. Israel kommer aldrig att sluta att hitta fiender. Deras ledning verkar ju vara totalt psykotiska. Och har varit det sedan dess tillblivelse. Det kanske är därför som inte så många judar vill flytta dit
  Om Jens Stoltenber, som inte har nååågon anledning att vara stolt, se gärna Ole Dammegård (youtube) om vad han lyckades gräva fram om vad som hände vid Utöjamorden. Anders Brejevik var inte så ensam som det verkar.
  Tack Hans Myrebo.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *