1200 städer skulle atombombas med NATO som partner

publicerad 5 april 2019
- av Hans Myrebro
Generalsekreterare i NATO Jens Stoltenberg. Foto: nato.usmission.gov
Generalsekreterare i NATO Jens Stoltenberg. Foto: nato.usmission.gov
Generalsekreterare i NATO Jens Stoltenberg. Foto: nato.usmission.gov

DEBATT. NATO-chefen Jens Stoltenbergs leende ansikte förekom i ett lika leende och världsfrånvänt firande när NATO firade 70 år den 4 april, något som egentligen aldrig skulle ha ägt rum. När Moskva lät skrota Warszawapakten år 1991 borde NATO ha fattat vinken. Det gjorde man inte utan istället byggdes NATO upp en lögnridå mot ryssarna. Washington planerade hur 1200 städer i Sovjet och Östeuropa skulle atombombas.

Text: Hans Myrebro

Ryssland ville gärna komma med i en europeisk gemenskap, men detta förhindades av NATO:s hökar. Det var och är nämligen mycket viktigt för NATO:s fortbestånd att man kan peka ut en fientlig makt. Utan detta förfarande skulle USA:s militärindustriella komplex få stora problem med ekonomin, men allteftersom Ryssland vägrat ställa upp som en fientlig makt så har massmedia i väst fått mobilisera kraftfullt med anti-rysk propaganda för att uppmåla ett hot.

En ryssvänlig artikel i någon av de större organen är inte kriminellt, men författaren kan räkna med att bli diskriminerad och avstängd.

Karta: Nuclear Targets 1959 - Källa: US National Security Archive

Stoltenberg har inte märkt någonting av detta utan försöker framställa NATO som en fredlig organisation. Det gör han genom att utan bevis pådyvla Ryssland aggression mot Georgien och Ukraina. Jag som amatör har ingen svårighet att bevisa att förhållandet är det omvända. Jag vet inte vad Stoltenbergs högtidstal handlade om, men det finns ju anledning att beröra NATO:s  bakgrund.

Läs mer i NSD: Ansträngt jubel för 70-årigt Nato

1200 städer skulle kärnvapenbombas med NATO

År 1945 när Sovjet och de allierade fortfarande var vänner utarbetade USA en plan för hur 66 stora sovjetstäder skulle kunna A-bombas. De största städerna som Moskva och Leningrad skulle träffas av sex bomber var och sammanlagt skulle maximum 466 atombomber erfordras. Den 15 september 1945 överlämnades rapporten till general Leslie Groves som var chef för Manhattanprojektet, USA:s kärnvapenprogram. Detta skedde alltså flera år innan Sovjet hade egna kärnvapen.

Läs mer i DN: Gunnar Jonsson: 70-åringen Nato förtjänar en ordentlig salut

Planen verkställdes aldrig som bekant, men avskrevs heller aldrig och 1956 var det dags att ta fram en ny trimmad version. Nu rörde det sig om 1200 städer från Östberlin och österut som skulle smulas sönder.

Planerna utgick från Washington, men hela NATO fanns med i bilden där NATO-ländernas europeiske flygbaser skulle användas av kärnvapenbestyckade B-52:or.

”According to the 1956 Plan, H-Bombs were to be Used Against Priority Air Power Targets in the Soviet Union, China, and Eastern Europe. Major Cities in the Soviet Bloc, including East Berlin, Were High Priorities in Systematic Destruction." ... "SAC Wanted a 60 Megaton Bomb, Equivalent to over 4,000 Hiroshima Atomic Weapons" - National Security Archive


Om då Stoltenberg tycker att det är för genant att beskriva organisationens klart psykopatiska drag så kanske han hellre vill beskriva dess rent kriminella verksamhet?


20 miljoner människor har fått sätta livet till

NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebo
NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebro

När en privatperson struntar i landets lagar betecknas hen som kriminell. Om en stat inte beaktar internationella lagar är det fråga om kriminalitet. Den bästa karaktäristiken av NATO är kriminalitet. Främst gäller detta för organisationens ledarnation USA vilken för tiden efter 1945 har initierat och deltagit i 37 krig och militära interventioner till övervägande del i strid med internationella lagar.

I dessa mordaktioner har c:a 20 miljoner människor fått sätta livet till. Merparten av NATO-länderna har sedan aktivt deltagit i olika krig i vilka resultaten genomgående har blivit förödelse och massdöd. Kan nämna som exempel: Jugoslavien, Libyen, Irak och Syrien. För Libyens del fanns visserligen en FN-resolution som medgav en insats – men först sedan alla försök till fred hade misslyckats. Två timmar efter det att resolutionen beslutats var franska stridsplan på väg mot Libyska mål. Efter ett tag hängde svenska stridsflyget också på.


Så länge världens mest beväpnade stat med fri tillgång till en otyglad vargflock i form av ett antal NATO-stater, lever utanför lagens råmärken, så utgör den det största hotet mot världsfreden.


Skål!

I våra dagar finns amerikanska och franska trupper helt olagligt i Syrien och Irak. De Nato-länder som fortfarande lever som kolonial makter tex England och Danmark kan alltid räkna med NATO:s stöd vid konflikter med befolkningen. Listan skulle kunna göras lång, men Stoltenberg fick väl inte hålla på för länge med sitt tal. Mötesdeltagarna ville väl övergå till skålandet. Gud må dock förbjuda att det blir i champagne – mig veterligt har Vår Herre anbefallt galla.

Text: Hans Myrebo

Källor och relaterat