Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

74-årig Trumpsupporter överfölls av kvinna – Förlorade jobbet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 april 2019
- NewsVoice redaktion
Trump-supporter med MAGA-keps. Foto: CBS i San Fransisco Bay Area

CBS i San Fransisco Bay Area rapporterar om en 74-årig man som överfölls på ett Starbuckscafé av en aggressiv kvinna med mohikan-frisyr. Hon tålde inte hans MAGA-keps och skrek åt honom att han var rasist, högerextremist och nazist. Problemet för kvinnan var att mannen är av judisk härkomst.

Mannen berättar att kvinna till och med återkom efter ett första utfall på caféet för att förnya sina trakasserier mot mannen. Hon fotade mannen och la ut på Facebook. Hon hotade offentligt med att försöka få honom sparkad och utfryst.

Anledningen till attacken var för att mannen bar en MAGA-keps dvs “Make America Great Again”, vilket var Trumps slogan under USA-valet 2016.

Kvinnan kunde enkelt identifieras på Facebook. Hon arbetade vid tillfället på en musikaffär som bokförare. När hennes chef fick kännedom om incidenten valde han att sparka kvinnan. Hans motivering handlar om att hans företag arbetar med musik som för människor samman, men kvinnans beteende hade motsatt effekt och det var inte förenligt med företagets värdegrund.

Text: NewsVoice

Trump-supporter med MAGA-keps. Foto: CBS i San Fransisco Bay Area
Trump-supporter med MAGA-keps. Foto: KPIX TV CBS i San Fransisco Bay Area


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq