Trailer för mini TV-serien “Chernobyl” – Premiär maj 2019

publicerad 2 april 2019
- av NewsVoice
Stellan Skarsgård i TV-serien "Chernobyl". Foto: HBO

FILM. I april 1986 exploderade kärnkraftverket Chernobyl i dåvarande Sovjetunionen vilket renderade den näst största kärnkraftolyckan i historien, enligt bedömare.

Bland skådespelarna finns: Stellan Skarsgård, Fares Fares, Joshua Leese, Ross Armstron, Philip Barantini mfl, skriver IMDB.

Orsaken till olyckan var en kombination av reaktortypens konstruktion och den mänskliga faktorn. Personalen stängde av flera säkerhetssystem i strid med gällande regler för att kunna genomföra vissa test, enligt Wikipedia. Vissa insatta menar att olyckan i Fukushima var en större katastrof.

Stellan Skarsgård i TV-serien "Chernobyl". Foto: HBO
Stellan Skarsgård i TV-serien “Chernobyl”. Foto: HBO


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Chernobyl
 • Även störtandet av Shahen 1979 av Iran är associerat i viss mån med en avsikt från Us/Uk’s Malthusianska oligarker att förhindra spridandet av kärnkraftsteknologi.
  De tidigare nämnda olyckorna (som alltså sannolikt var sabotage) tillsammans med den bakåtsträvande Khomeinis nedstängning av de påbörjade kärnkraftsprojekten i Iran avbröt en lovande utveckling. Sovjet och Frankrike mfl länder stod i begrepp att hjälpa fram en modernisering och industrialisering av utvecklingsländerna. Giscard d’Estaing mfl västpolitiker (utom Us/Uk som fördömde det) lanserade ett nytt finansiellt instrument avsett som konkurrent till petrodollarn. Sovjet, Opec och Japan figurerade inom ramen för det samarbetet. Att Usa ambassaden ockuperades låg i Us/Uks intresse eftersom det gav Usa förevändning för intervention. Usa kunde därför hota Europa att stänga oljekranen om det med petrodollarn konkurrerande projektet genomfördes.
  I närtid har Thierry Meyssan påpekat att just detta att Usa ämnar försöka reglera energitillgången för de länder som inte underordnar sig Usas vilja är vad Usas imperialism går ut på nu. Det verkar alltså ha varit aktuellt redan 1979. Men händelserna då har ovanligt mkt tigits ihjäl. En källa är Robert Dreyfus’ Hostage to Khomeini. (1981)

 • Bra kommentarer.

  Tjernobyl betyder malört och för tankarna till stjärnan Malört i Bibeln. En stjärna, en atom, föll till jorden. Jag minns när stjärnan föll.

  Flera sabotage ägde rum. Gasledningen Jamal attackerades. Som i Venezuela idag.

  Nu har vi mycket säkrare kärnkraftverk och avfallet behöver inte sparas i tusentals år, men makten vill ta oss tillbaka till forna tider så att det går illa för oss.

  I Ukraina är situationen desperat. Gamla kärnkraftverk lagas med gummiband, så att säga, eftersom det inte finns pengar. En olycka har stor probabilitet. Vitryssland lider ännu av Chernobyl.

 • Det naturligaste och mest uppenbara vore att kalla Peter Grafström för en stereotyp konspirationsteoretiker, men det gör jag inte, ty alltför många gräsligheter har inträffat i världen, som inte trovärdigt kan kallas för något annat, än i förväg planerat illdåd. Ofta ett falskflaggat sådant; 9/11 med alla sina följder, är väl mest bekant, men det faktum att MSM, SR och SVT ihop med Eliten, har mörklagt det verkliga skeendet den dagen, pekar på de svenska regeringar, från 2001 och fram till nu och vars skuld till att ha skyddat kriminell och internationell gangsterism, är stor.
  Den omnämnde Dmitri Khalezov har, om jag minns rätt, figurerat på Nätet med trovärdiga uppgifter om att World Trade Tower 1 och 2 kollapsade m h a mini-nukes, placerade 30 meter ned i hiss schakten. Det famösa WTC7 däremot imploderade på övligt sätt m h a “thermate” ( termit) och utfört med stor skicklighet, men likväl ytterst avslöjande.

 • Anatoly Diatlov schemalade ologiskt den rutinmässiga nedstängningen av reaktor 4 till Lördag natt emedan det naturliga ur personalsynpunkt vore att göra det under dagtid på en vardag. Vidare var han obeveklig när de ditresta teknikerna begärde några minuters uppskov för att hinna justera mätutrustningen.
  Han uppförde sig oförskämt och kommenderade chefen för nattskiftet Alexander Akimov att trycka på avstängningsknappen vid en exakt i förväg bestämd tidpunkt.
  1 sekund senare exploderade reaktorn. Akimov och hans underlydande skulle med säkerhet ha vittnat om Diatlovs avvikande uppträdande och om hans insisterande på en bestämd tidpunkt och de skulle också ha omvittnat att inga tekniska omständigheter förelåg som kunde förklara den enorma explosionen. Men Diatlov som högst rankad på platsen hade makt att beordra Akimov och hans underlydande till den farligast möjliga zonen dit starkt radioaktiva grafitstavar had slungats. Därigenom röjdes dessa vittnen ur vägen.
  Källa Dmitri Khalezov, The Third truth(2013), sid 492..
  Usa har avhemligat dokument om att Reagan 1982 godkände sabotage mot Sovjet.
  Som ni kanske känner till hade 12 dagar före ‘olyckan’ vid Three Mile Island, en hollywoodfilm China Syndrom premiär. De tekniska omständigheterna tyder på avsiktligt sabotage.
  Dessa händelser satte stopp för spridandet av kärnkraft och industrialisering av utvecklingsländerna. Precis i linje med Romklubbens agenda.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *