Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Trailer för mini TV-serien “Chernobyl” – Premiär maj 2019

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 april 2019
- NewsVoice redaktion
Stellan Skarsgård i TV-serien "Chernobyl". Foto: HBO

FILM. I april 1986 exploderade kärnkraftverket Chernobyl i dåvarande Sovjetunionen vilket renderade den näst största kärnkraftolyckan i historien, enligt bedömare.

Bland skådespelarna finns: Stellan Skarsgård, Fares Fares, Joshua Leese, Ross Armstron, Philip Barantini mfl, skriver IMDB.

Orsaken till olyckan var en kombination av reaktortypens konstruktion och den mänskliga faktorn. Personalen stängde av flera säkerhetssystem i strid med gällande regler för att kunna genomföra vissa test, enligt Wikipedia. Vissa insatta menar att olyckan i Fukushima var en större katastrof.

Stellan Skarsgård i TV-serien "Chernobyl". Foto: HBO
Stellan Skarsgård i TV-serien “Chernobyl”. Foto: HBO


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Chernobyl