Drygt ett år senare – Har Åkesson eller Lövin rätt om ett svenskt förfall?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 april 2019
- NewsVoice redaktion
Isabella Lövin (MP). Pressfoto (beskuret): Fredrik Hjerling. Licens: CC BY-NC ND 2.0, Flickr.com

“Ökad otrygghet, växande vårdköer, nästintill dagliga skjutningar, handgranater på gatorna och upprepade sprängdåd mot poliser, polisstationer och polisbilar är inte anledningar nog att beskriva Sverige som ett land i förfall, enligt Isabella Lövin (Miljöpartiet)”. – Legenden

Videokälla: SVT Play i februari 2018, återpublicerat av videokanalen Legenden | Bild (förhandsvisning): Isabella Lövin (MP). Pressfoto (beskuret): Fredrik Hjerling. Licens: CC BY-NC ND 2.0, Flickr.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Man borde tala om den nedmonterade välfärden som drabbar barn, handikappade och våra gamla. Att montera ner i tysthet för att sedan fokusera på utmaningar, har man nog inte rätt kompetens. Förstår att damen anser att vi har en god ekonomi eftersom hennes parti strör pengar över hela världen, utan tanke på medborgarnas rättigheter till ett människovärdigt liv. Hon tycks leva i någon slags fantasivärld och skulle må bra av att se sig själv och sina kollegor i backspegeln innan hon börjar leta smutstvätt hos andra.

  • “Den svenska modellen” och “det går bra för Sverige” är parollerna för dagen. Dessa ord har blivit en sorts besvärjelse för regimen Lövén. Men epoken som började 1933 går nu mot sin svanesång i alla avseenden. Eller, den är stendöd, för att vara uppriktig. Alltsedan radarparet Karlsson / Bildt lurade in svenska folket i EU föreligger en total brist på idéer om vad man skall ha Sverige till, annat än som ett strövområde för turism. Hela Sverige skall leva utropade man samtidigt som man på allvar började avveckla den levande landsbygden. Man kan citera Bertolt Brecht: Lille man , de stora talar om fred. Bered dig på krig!

  • Skulle vara intressant att få veta vilka kriterier som MP ställer upp innan de kan säga att ett land är i förfall. De symtom som MP nämner är ju bara några av de många andra tecken på samhällsförfall som varje normalt funtad människa kan uppfatta.

    Varje tal om förfall är ju en stark käftsmäll mot det politiska etablissemanget. Klart att de inte vill ta det ordet i mun.

    • Birgitta, de flesta politiker är inte normalt funtade, utan lever i en skyddad verkstad långt borta från verkligheten. Deras kall ligger i att sko sig själva genom att blåsa sitt eget folk.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *