Forskaren som illegalt testade herpesvaccin kan ha lyckats

publicerad 1 april 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Richard Mancuso - Foto: Full Measure

VACCIN. Den prisbelönade och undersökande journalisten Sharyl Attkisson berättar om hur en kollega avslöjade hur en forskare 2013 utan godkännande eller översyn började testa ett experimentellt vaccin mot herpes. En av hans försökspersoner säger dock att vaccinet fungerade för honom. 

Forskaren William P. Halford (1968-2017) bakom vaccinet var så övertygad om att hans vaccin fungerade att han därför inledde försöksverksamhet i ett par hotell i USA. Han visste inte ens säkert om de personer som han testade på hade herpes eller inte. En försöksperson misstänker att denne fick herpes som ett resultat av vaccineringen.

När det började uppdagas att forskaren testade vaccinet utan myndigheternas överinseende flyttade han 2016 sina experiment till Västindien bortom amerikansk lag.

Richard Mancuso, selfie
Försökspersonen Richard Mancuso blev mycket nöjd med vaccinet (selfie).

En försöksperson vid namn Richard Mancuso med svåra herpesutbrott försvarar Halford. Halford hade tydligt varnat för att delta i försöken. Mancuso förklarar även att anledningen till att Halford skyndade på testerna berodde på att Halford själv var döende i en sjukdom.

Mancuso uppger att experimentvaccinet verkligen fungerade för honom. Han säger att många som har denna typ av herpesutbrott kan bli suicidala och att flera av dessa drabbade därför är villiga att riskera livet. Hans egna herpesutbrott reducerades, uppger han.

Sharyl Attkisson berättar i sitt reportage att Halfords företag Rational Vaccine fortsätter att arbeta för att ta fram ett godkänt vaccin. En av hans yrkesmässiga arvtagare säger att vaccinet verkligen fungerar, men att att det är en bit kvar att få ut vaccinet på marknaden.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: herpesvaccin
  • Kjell! Du glömmer bort vilken dag det är idag. Tror herr redaktören ville skoja till det lite…

  • Enligt skojarbranchen vaccinindustrin fungerar ju alla vacciner utan undantag. De kan påstå detta utan att bevisa sin hypotes vetenskapligt, en omöjlighet om man ser till det vetenskapliga. Att tillföra immunkroppar kan ju ibland tillfälligtvis förbättra diagnosen för några fåtal. Men att sprida ut immunkroppar till alla utan att kunna bevisa det vetenskapligt belagt i en population är skojeri enligt mig. Alla behandlingar vad det än må vara (Naturmedicin och Syntetiska industrimediciner) kan ju om allt träffar rätt vara rätt behandling för en individ. Men sällan eller aldrig för en population.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *