Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Forskaren som illegalt testade herpesvaccin kan ha lyckats

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 april 2019
- Torbjörn Sassersson
Richard Mancuso - Foto: Full Measure

VACCIN. Den prisbelönade och undersökande journalisten Sharyl Attkisson berättar om hur en kollega avslöjade hur en forskare 2013 utan godkännande eller översyn började testa ett experimentellt vaccin mot herpes. En av hans försökspersoner säger dock att vaccinet fungerade för honom. 

Forskaren William P. Halford (1968-2017) bakom vaccinet var så övertygad om att hans vaccin fungerade att han därför inledde försöksverksamhet i ett par hotell i USA. Han visste inte ens säkert om de personer som han testade på hade herpes eller inte. En försöksperson misstänker att denne fick herpes som ett resultat av vaccineringen.

När det började uppdagas att forskaren testade vaccinet utan myndigheternas överinseende flyttade han 2016 sina experiment till Västindien bortom amerikansk lag.

Richard Mancuso, selfie
Försökspersonen Richard Mancuso blev mycket nöjd med vaccinet (selfie).

En försöksperson vid namn Richard Mancuso med svåra herpesutbrott försvarar Halford. Halford hade tydligt varnat för att delta i försöken. Mancuso förklarar även att anledningen till att Halford skyndade på testerna berodde på att Halford själv var döende i en sjukdom.

Mancuso uppger att experimentvaccinet verkligen fungerade för honom. Han säger att många som har denna typ av herpesutbrott kan bli suicidala och att flera av dessa drabbade därför är villiga att riskera livet. Hans egna herpesutbrott reducerades, uppger han.

Sharyl Attkisson berättar i sitt reportage att Halfords företag Rational Vaccine fortsätter att arbeta för att ta fram ett godkänt vaccin. En av hans yrkesmässiga arvtagare säger att vaccinet verkligen fungerar, men att att det är en bit kvar att få ut vaccinet på marknaden.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: herpesvaccin