IS-terroristernas barn är tickande bomber i Sverige

Publicerad

Författare

Ämne

Lyssna till den enkla sanningen: Enligt Nationellt centrum för terrorbedömning ”kommer Sverige under 2019 fortsatt att betraktas som ett legitimt mål för våldsbejakande islamistiska aktörer i Sverige och utomlands”.

Imamen i Fisksätra i Nacka, Awad Olwad säger: ”Jag varnar för ett nytt Drottninggatan”. Lyssna sedan på Margot Wallström som på Facebook skrev: ”Regeringen arbetar intensivt för att IS-barnen i Syrien med koppling till Sverige ska föras hit… vi gör vad vi kan för dessa barn”.


Varför ska just dessa barn prioriteras, är de mer värda än andras barn? Mer än barnen till de 5000 av IS mördade jeziderna i staden Sinjar i augusti 2014? Brydde sig Sveriges regering på minsta sätt om dessa tusentals barn som sedan hjärntvättades och traumatiserades som barnsoldater?


I nio år har svenska medborgare tillåtits ansluta sig till IS i Irak och Syrien, samtidigt som myndigheter och regering handlingsförlamat och hjälplöst tittat på. Alltmedan Försäkringskassan, enligt Finansinspektionen, till dessa  betalade ut bostadsbidrag, barnbidrag, studielån, försörjningsstöd och föräldrapenning.

Till lägret al-Hol i Syrien har tusentals IS-terrorister förts. Där finns omkring 2500 barn varav cirka 80 med svensk anknytning. Dessa barn har dels följt med föräldrarna till stridsområdena, dels fötts där. IS-jihadisterna uppfyller alla kriterier som gravt olämpliga föräldrar. Barn har tvingats vara vittne till tortyr och offentliga avrättningar. De har sparkat fotboll med avhuggna huvuden. Många av dem har själva mördat. IS har systematiskt tränat dem i barnarméer som kallas Ashbal al-Khilafa.

Bara i Raqqa fanns minst 15 träningsläger med 600-800 barn i varje läger i åldrarna 8-14 år. Barn som i medierna falskeligen har framställts som små, söta och oskyldiga. I själva verket har de hjärntvättats och utbildats till veritabla mordmaskiner, livsfarliga och som lärt sig att utan betänkligheter agera som självmordsbombare, halshugga eller skjuta ihjäl IS-fångar.

Sverige klarar inte av IS-terroristernas barn

Sverige har ingen beredskap när och om de här barnen ska plockas hem. De kommer att mötas av tre instanser: skolan, socialtjänsten och barn-och ungdomspsykiatrin.


Med ett enormt våldskapital och obearbetade trauman kan dessa barn antagligen och utan förvarning dyka upp i klassrum och förskolor. Vilka socialsekreterare vågar fatta beslut om tvångsomhändertagande i en IS-familj?


Finns det överhuvudtaget några fosterföräldrar som vågar ta hand om barn som skiljts med tvång från sina IS-föräldrar? Vilka hämndåtgärder kommer de att riskera?

Internationella erfarenheter visar att det är nästan omöjligt att avprogrammera krigstränade barnsoldater, lärda att mörda, indoktrinerade att hata ”otrogna” svenskar och det svenska samhället.

Många liv står antagligen på spel när de mest brutala terrorister världen skådat – och IS-terroristernas barn nu släpps in i Sverige. I den gränslösa godtrogenhetens och godhetens land Sverige väntar nu ett antal tickande bomber.

 Text: Christer Nilsson, HelsingborgMer läsning

Camilla Luthman. Pressfoto: Mee Cable

MeeCable omdefinierar branschen för elkablar – Påverkar många industrier positivt

0
MeeCable levererar en lätt kabel som inte emitterar elektromagnetiska fält och inte kan avlyssnas. Den är flexibel och billig att producera.

Regeringen deltar på toppmöte – Ska bidra till målen i Agenda 2030

4
VÄRLDEN. I september 2021 bjuder FN in till ett toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS), i syfte att förändra våra livsmedelssystem till...
Per Shapiro, 31 okt 2020. Foto Isac Boman, Nya Dagbladet

Per Shapiro om Covid-19 och oliktänkarna

2
MEDIA. Den grävande reportern Per Shapiro släpper nu en omfattande radiodokumentär som lyfter kritiska röster till myndigheternas och massmedias officiella narrativ om coronakrisen gällande...
Café och restaurang. Foto: Krutarth Shah. Licens: Unsplash.com

NewsVoice stödjer småföretagarna

5
Stöd restaurang- och caféverksamheterna genom att gå ut ikväll. Då glömmer du inte heller att livet måste levas. Vi har ingen lockdown i Sverige....
5G från Ericsson (foto: NewsVoice) Beverly Rubik (pressfoto). SARS CoV-2 (foto: CDC.gov)

Ny forskning: Covid-19 påverkas av 4G och 5G

8
FORSKNING. I vetenskapliga sammanhang har det förtigits om bakomliggande miljöfaktorer som kan påverka Covid-19. I denna artikel presenteras den första vetenskapliga rapporten som ger...
Roopkun Lake. Foto: Atish Waghwase

Roopkund-sjön – En mystisk “skelettsjö” i Indien förbryllar forskare

0
ARKEOLOGI. Hundratals mänskliga skelett som har grävts upp i en avlägsen sjö inbäddad högt i den indiska bergskedjan Himalaya, har lett till många spekulationer...
Läkare och sjukhusekonom diskuterar - Crestock.com

Hur du som läkare går kurs för att undvika lagföring vid brott inom sjukvården

0
DEBATT. Varför det ser ut som det gör inom svensk sjukvård beror till stor del på hur berörda yrkesgrupper får sin utbildning och då...
Förbud mot glyfosat. Foto: Zefe Wu Licens: Pixabay

Monsanto samarbetar med amerikanska tjänstemän – pressar Mexiko att avskaffa förbud av glyfosat

0
Avslöjande i interna e-postmeddelanden visar hur Monsantos ägare Bayer AG och lobbyorganisationen CropLife America har samarbetat med amerikanska tjänstemän, i syfte att pressa Mexiko...
Christer Nilsson
Christer Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.

22 KOMMENTARER

 1. Bra och intressant artikel Christer! Man häpnar över att svenska politiker inte begriper denna verklighet.

  Och inte att förglömma: de som tiger är också medbrottslingar (alltså till politikerna).

 2. Tack för en klar artikel som säger allt. Visst, att tiga och vägra handla gör oss inte oskyldiga. Regeringen vaknar först till i skydd av gammelmedias känslosvall. När barnen till kristna och otrogna kallblodigt mördades tillsammans med föräldrar, då sov Wallström och UD djupt. Nu pågår en uppvisning i godhet och förståelse, där Rädda Barnen och Röda Korset leder ligan. Rädda för vad dessa röda apostlar har möjliggjord för Moder Sveas förfall, är vad vi i stället borde vara.

  • Troligen medlidandets… Politiker och myndigheter som t.ex. Migrationsverket är världsbäst… på att “sila mygg och svälja kameler”. Det här, ibland helt missriktade medlidandet, kan du se i domstolar, hos Soc etc… En kvinna som blivit utsatt för sexuellt våld blir till syndabock många gånger, medans den eller de som förgripit sig på henne är “det synd om och måste ju ha hjälp”. Samma grundläggande mentalitet och synsätt. Jag har på nära håll följt familjeproblem (dock inte med anknytning till invandrare) och sett hur bl.a. Soc har hållit svikarna om ryggen och gjort ner den som verkligen kämpat. Resultat: barnet ifråga är nu vuxet och har NOLL ansvarskänsla och är lika manipulerande och elak som tidigare. Detta vuxna barn förstår inte att hen nu är ansvarig för sitt eget liv och att den förälder hen bor hos nu har sämre ekonomi som resultat. Soc har i det här fallet gett tydliga direktiv att när barnet slagit sönder halva hemmet ska man “göra något trevligt med det”. Denna menatalitet används även på de unga som kommer hit och ställer till det för HVB personal etc. det är samma principer. Offret ska hutas åt – gärningspersonen hållas om ryggen och daltas med. Man ser den i skolor, på dagis, i samhället. Idag är det PK att vara oförskämd, djävlas i största allmänhet, vara hänsynslös. Vanlig hederlig hyfs är inte PK längre. ser det ut som.

 3. Christer, tack för en bra artikel.

  Jag gillar särskilt en formulering, “Vilka socialsekreterare vågar fatta beslut om tvångsomhändertagande i en IS-familj?”

  För att raljera lite så måste du väl ändå förstå att omhändertagande av IS-terrorister och deras barn ALDRIG funnits med ens i tankarna på en enda socialsekreterare i hela Sverige.

  IS-terrorister och deras barn är offer, inte medlemmar av en mordisk islamsk sekt. Dessa mordiska krigare har ju inte haft tillräckligt många fritidsgårdar att vara på, det är därför de blivit som de nu blev. Dvs veritabla mördarmaskiner!!

  Som den humana stormakt Sverige är så gäller det nu att visa omvärlden hur Sveriges alla resurser nu sätts in för att vi skall kunna fortsätta att sitta i FN:s skyltfönster.

  Att då förvänta sig att Sveriges alla socialsekreterare skall göra något annat än vad som implicit förväntas av dem finns inte på kartan i det PK-Sveriges som vänstern dragit upp riktlinjerna för.

  Skattebetalarkollektivet förväntas som vanligt endast hålla tyst och betala för kalaset.

  Donald Trump brukar ofta hålla fram MS 13-gängen i USA som livsfarliga och att de därför måste utvisas. MS 13-gängen är snövita amatörer i våldsutövning jämfört med dessa massmördare, och dem välkomnar Margot Wallström och hennes feministiska regering.

  Man tar sig för pannan och suckar uppgivet, vart är vi på väg??

 4. Jättebra artikel!!! Har också undrat över varför regeringen gör skillnad mellan barn och barn. VARFÖR får inte barnen som fallit offer för IS-soldaternas våldsamheter mer uppmärksamhet? De IS-barn som har föräldrar med dubbel nationalitet hör inte hemma i Sverige.

  Håller med TLarsson65SE: Politikerna begriper precis vad de gör. Politiker ber om att få mer problem – som om vi inte redan hade mer än tillräckligt. Sverige var en gång en mönsterstat som alla såg upp till men numera är vi mer av en monsterstat med få beundrare om man bortser från de som gynnas av monstruösa beslut.

  President Bush satte kursen rätt mot helvetet 2001 med “terror, terror, terror”. De är precis det vi nu får, mer och mer för varje dag som går. “Det går sämre och sämre dag för dag …” för att travestera en gammal fin låt.

 5. Suck! Hur fick vi alla dessa fårskallar i topparna?
  De blundar även för att exitremist-imamer utbildas i Medina, finansierat bl.a. av Saudiarabien och sedan exporteras till välvilligt inställda orter i Sverige för att sprida radikaliserad islam. Skandal som inget massmedia i Sverige ens vågar ta upp. Radikalisering blir kanske ofta även betald, under namnet “hemspråksundervisning”.
  Statsfinansierad hemspråksundervisning, även om det bara vore språk, bidrar till segregation mellan invandrargrupper och alla andra. Är det inte integration vi säger att vi stävar till?
  Dags för krafttag, innan det blir försent.

 6. Samtidigt som Socialen kidnappar mest de barnen som bor i välfungerande, empatisk, kärleksfulla mammas och pappor i syfte att omvandla dom med hjälp av ametamin, hjärntvätt, oempati,omänskligheter i syfte att försöka få dom att avstå sina biologiska föräldrar och där kommer amfetaminet in när det lyckas på andra sätt och lyckas ej första doserna så höjs dom, medans bioföräldrarna går till rätten m.m. För att försöka förhindra det och så att barnen kommer hem igen.

 7. TLarsson65SE, ja om det är fakta, att våra politiker vet precis vad de gör, nedmonterar Sverige metodiskt, framgångsrikt och uträknat under mkt lång tid, om det verkligen är så, då faller ju nästan hela debatten… ingen mening att skriva om att vi leds av galna år efter år. Då handlar det väl mer om att gå handgripligt till väga, göra polisanmälan eller nåt. Sluta betala deras löner. Brottslingar bör ju arresteras omedelbart. Sunt bondförnuft. Precis som en företagare som begår ekonomisk brottslighet hamnar i fängelse. Och här kan det då handla om avsevärt allvarligare brott. Tänker så här också, om det fanns ärliga människor i sverige med Ryggrad skulle de bara gå in på Rosenbad och säga stopp nu får det vara nog, ut härifrån! Dvs. ett resultat av helt normal manlig beskyddande energi. Löfven o Co skulle bajsa i byxorna.

  • Tror säkert att de skrivit om lagarna vid det här laget så att folket inte kan hålla politiker ansvariga. Har hört fler en än gång orden “jag tänker inte avgå”. Om de mot all förmodar försvinner ifrån rampljuset så står de kvar på lönelistorna. Man kan ju även fundera över hur avtalet med muslimska brödraskapet ser ut och vilken ekonomisk vinning man gör för sina uppoffringar.

  • ”Då handlar det väl mer om att gå handgripligt till väga, göra polisanmälan eller nåt.”
   — Ja, just det. 1980 var jag med när vi arresterade nätverkets ledarskikt. De ”aningslösa i oskuldens tid” lämnade snart bort Sverige igen. I mitten av 1990-talet märktes att nätverket var restaurerat. Idag är de värre än någonsin, men folk nöjer sig med att skriva artiklar om att nätverket är ”idioter”. [Suck!]

   Efter 1980 lades locket på. Säpo dödshotade folk att hålla tyst. Jag är vittne därtill. Därmed fanns snart en armé av aningslösa idioter att villigt involvera i nätverket restaurering.

   Sveriges problem kan bara lösas beständigt när hela folket är medvetet, och inte längre håller tyst.

   • Frågan är om svenska folket VILL bli medvetet. Tänk vilket obehagligt uppvaknande det skulle bli. Kanske lika bra för de flesta att i full fart köra hela vägen rätt in i kaklet idogt ropandes -Sverige är fantastiskt!

 8. Svenska medborgare har i nio år tillåtits ansluta sig till föreningen IS och fått full ersättning trots att de inte längre befunnit sig inom Sveriges gränser. Här har vi ytterligare ett beslut som bryter mot likavärdesprincipen. Det är skillnad på att vara svensk och svensk. Som deltagare i aktivitet, vilket de allra flesta är i någon form så får vissa svenskar inte ens resa på en veckas semester även om deras barn bjuder på resan. De skall kunna infinna sig inom 48 timmar annars så ryker bidragen. Låt oss gå en bit in i framtiden och fundera över vilka problem som vi kan förvänta oss och om dessa kan bromsas med hjälp av vita bomullsvantar. Socialsekreterare och behandlingsassistenter kommer att säga upp sig på löpande band när mordhot och hot om repressalier börjar hagla. Polis och annan blåljuspersonal kommer att välja vilket larm de skall åka på. De som arbetat med krigsoffer vet att det räcker med en förnimmelse som en doft, en rörelse eller ett ord för att trigga igång. Det finns heller ingen kemisk hjärntvätt som kan ta bort bilderna som spelas upp i deras inre, dag som natt, under resten av hela deras liv. Självskadebeteende är vanliga eftersom smärta har en helt annan betydelse än den vi är vana vid.
  Slutligen, är det svenska skattebetalares skyldighet att hjälpa hela världen? Varför skall vissa inte behöva ta konsekvenserna av sitt handlande?

  • Bra sammanfattat: “Svenske Tony Ekman stred mot Islamiska Staten i norra Irak tillsammans med kurdiska Peshmerga. I denna intervju varnar Tony om faran med att släppa in så kallade “IS-resenärer” i Sverige, och säger att våra politiker och vår media är oerhört naiva. “Politikerna kan inte ens handskas med kriminaliteten i förorterna, hur ska de kunna hantera fullblodsterrorister?”, säger Tony.”

 9. IS-soldaterna samt barn , prioteras av Sveriges regim då det sedan lång tid tillbaka är helt klart att Sveriges regim -samt EU är dom som födar ISIS .

 10. Christer Nilsson beskriver en verklighet som vi inte kommer ifrån hur gärna vi än önskar. Tyvärr är verkligheten så grym och farlig.

  Vem tycker inte synd om dessa barn som oförskyllt hamnat i detta helvete. Men det kan inte vara mer synd om barn med svensk anknytning än andra barn.
  Kan man inte begära är att anhöriga i Sverige till barnen, på egen bekostnad åker ner och hämtar de barn som de är släkt med och förbinder sig att ta hand om dem, försörja dem och uppfostra dem. Våra sociala myndigheter har redan mer än vad de de mäktar med.
  Det är ju lite intressant att notera att samma personer som som alltid talar om alla människors lika värde plötsligt anser att just svenska barn är mera värda än andra.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här