IS-terroristernas barn är tickande bomber i Sverige

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 20 april 2019
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

Lyssna till den enkla sanningen: Enligt Nationellt centrum för terrorbedömning ”kommer Sverige under 2019 fortsatt att betraktas som ett legitimt mål för våldsbejakande islamistiska aktörer i Sverige och utomlands”.

Imamen i Fisksätra i Nacka, Awad Olwad säger: ”Jag varnar för ett nytt Drottninggatan”. Lyssna sedan på Margot Wallström som på Facebook skrev: ”Regeringen arbetar intensivt för att IS-barnen i Syrien med koppling till Sverige ska föras hit… vi gör vad vi kan för dessa barn”.


Varför ska just dessa barn prioriteras, är de mer värda än andras barn? Mer än barnen till de 5000 av IS mördade jeziderna i staden Sinjar i augusti 2014? Brydde sig Sveriges regering på minsta sätt om dessa tusentals barn som sedan hjärntvättades och traumatiserades som barnsoldater?


I nio år har svenska medborgare tillåtits ansluta sig till IS i Irak och Syrien, samtidigt som myndigheter och regering handlingsförlamat och hjälplöst tittat på. Alltmedan Försäkringskassan, enligt Finansinspektionen, till dessa  betalade ut bostadsbidrag, barnbidrag, studielån, försörjningsstöd och föräldrapenning.

Till lägret al-Hol i Syrien har tusentals IS-terrorister förts. Där finns omkring 2500 barn varav cirka 80 med svensk anknytning. Dessa barn har dels följt med föräldrarna till stridsområdena, dels fötts där. IS-jihadisterna uppfyller alla kriterier som gravt olämpliga föräldrar. Barn har tvingats vara vittne till tortyr och offentliga avrättningar. De har sparkat fotboll med avhuggna huvuden. Många av dem har själva mördat. IS har systematiskt tränat dem i barnarméer som kallas Ashbal al-Khilafa.

Bara i Raqqa fanns minst 15 träningsläger med 600-800 barn i varje läger i åldrarna 8-14 år. Barn som i medierna falskeligen har framställts som små, söta och oskyldiga. I själva verket har de hjärntvättats och utbildats till veritabla mordmaskiner, livsfarliga och som lärt sig att utan betänkligheter agera som självmordsbombare, halshugga eller skjuta ihjäl IS-fångar.

Sverige klarar inte av IS-terroristernas barn

Sverige har ingen beredskap när och om de här barnen ska plockas hem. De kommer att mötas av tre instanser: skolan, socialtjänsten och barn-och ungdomspsykiatrin.


Med ett enormt våldskapital och obearbetade trauman kan dessa barn antagligen och utan förvarning dyka upp i klassrum och förskolor. Vilka socialsekreterare vågar fatta beslut om tvångsomhändertagande i en IS-familj?


Finns det överhuvudtaget några fosterföräldrar som vågar ta hand om barn som skiljts med tvång från sina IS-föräldrar? Vilka hämndåtgärder kommer de att riskera?

Internationella erfarenheter visar att det är nästan omöjligt att avprogrammera krigstränade barnsoldater, lärda att mörda, indoktrinerade att hata ”otrogna” svenskar och det svenska samhället.

Många liv står antagligen på spel när de mest brutala terrorister världen skådat – och IS-terroristernas barn nu släpps in i Sverige. I den gränslösa godtrogenhetens och godhetens land Sverige väntar nu ett antal tickande bomber.

 Text: Christer Nilsson, Helsingborg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq