Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Macron lovar i ett nationalistiskt tal att återuppbygga Notre Dame

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 april 2019
- NewsVoice redaktion
Emmanuel Macron - Pressfoto: Europaparlamentet

NOTERAT. Macron har anklagats för att inte vara folklig (populist) och att han är kallsinnigt elitistisk när han beordrat franska specialförband att bevaka, och med rätt att beskjuta, de gula västarna. Han popularitet har sjunkit rejält. Nu tar Macron chansen att vurma för nationen Frankrikes öde, folkets värdighet och att Notre Dame ska restaureras.

Emmanuel Macron säger i ett TV-sänt tal natten mellan 15:e och 16:e april:

“Denna är en katedral som vi åter ska bygga upp, helt och hållet. Den är en del av Frankrikes öde och ett projekt som vi kommer att ha under de närmaste åren och jag förbinder mig själv till det och i morgon ska en nationell insamling lanseras och bortom våra gränser kommer vi att vädja efter den största talang, och det är många av dem, som kommer att bidra, och vi kommer att återuppbygga den.

Vi kommer att återbygga Notre Dame därför att det är vad det franska folket förväntar sig. Det är vår historia värdig. Därför att det är vårt djupa öde. Tack.” – Tolkat av CNN

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq