Macron lovar i ett nationalistiskt tal att återuppbygga Notre Dame

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 april 2019
- NewsVoice redaktion
Emmanuel Macron - Pressfoto: Europaparlamentet

NOTERAT. Macron har anklagats för att inte vara folklig (populist) och att han är kallsinnigt elitistisk när han beordrat franska specialförband att bevaka, och med rätt att beskjuta, de gula västarna. Han popularitet har sjunkit rejält. Nu tar Macron chansen att vurma för nationen Frankrikes öde, folkets värdighet och att Notre Dame ska restaureras.

Emmanuel Macron säger i ett TV-sänt tal natten mellan 15:e och 16:e april:

“Denna är en katedral som vi åter ska bygga upp, helt och hållet. Den är en del av Frankrikes öde och ett projekt som vi kommer att ha under de närmaste åren och jag förbinder mig själv till det och i morgon ska en nationell insamling lanseras och bortom våra gränser kommer vi att vädja efter den största talang, och det är många av dem, som kommer att bidra, och vi kommer att återuppbygga den.

Vi kommer att återbygga Notre Dame därför att det är vad det franska folket förväntar sig. Det är vår historia värdig. Därför att det är vårt djupa öde. Tack.” – Tolkat av CNN

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • RT (9 May, 2019): No, we don’t want Notre Dame turned into another secular solar-powered eco-garden

  “Using the destruction of one of the prime Christian sites in the world as a chance to push your pet environmental agendas is disrespectful to Notre Dame’s heritage. Also, architects, please stop putting fake tiny parks everywhere.
  Top French design bureau Vincent Callebaut Architectures has gone viral with its plans to replace the roof of the medieval cathedral with a glass shell filled with solar panels.”

  https://www.rt.com/news/458893-notre-dame-solar-garden/

 • Ta och surfa runt lite och se flygbilder och brandskador på ND. Huset är ju byggt för att klara sånt här.
  Första anslaget på publikum är det som räknas, sedan kommer logiken ikapp och verkligheten undangöms.
  Optics matter!
  Se Jim Stones blog om vem som satt på läktarplats!

 • Är ”branden” en win-win situation för “europatanken”?
  Vad har det tagit åt mänskligheten?
  Som Mark Steyn riktigt påpekat, Frankrike var innan branden förmodligen den mest ”ogudaktiga” nationen i hela Europa. Vad skall de använda en återuppbyggd katedral till?
  Propaganda mot kristendomen kanske.
  Och att Macron skulle ha något som helst intresse och kärlek till kristenheten är väl ytterst tveksamt.

 • Håller med Öystein Rönne i översta kommentaren. Alltså det kom extremt snabbt att det handlar om en olyckligt start av branden, då det var byggarbeten där. Och som Öystein Rönne skrev, så handlar det om att flytta fokus. Att Notre Dame brinner, rör upp känslor och som alla vet är det just känslor numera som styr.

  Jag ser aldrig nyheter på linjär tv (Aktuellt, Rapport, tv4 nyheter). Däremot har jag mycket nära “vänner” som tar all information från dessa kanaler, och oftast när de återberättar, märker jag ofta, (nästan som en reklamkampanj), hur dessa nyheter flyttar fokus (eller skapar nyheter). från de egentliga nyhetsstoffet eller problem. Dessa personer som enbart tror på nyheter från MSM, säger alltid när jag ifrågasätter deras beteende, att det är medvetna om att allt som kommer därifrån är vinklat, men att de klarar av att särskilja på vinklade nyheter och det som är sant, och inte därmed heller bli påverkade. Min nästa fråga blir ju då, varför fortsätter ni titta på sådana kanaler, om ni ändå inte tror allt är sant? Svaret blir alltid, “jo men det mesta är ju sant, bara att de vinklar lite.”

  Det som är absolut viktigaste idag är att, självklart ta emot information, men att man man låter det få en eftertanke, analysera, ifrågasätta och vara nyfiken att ta reda på mer genom flera källor. Känns som majoriteten idag, bara tar emot och sedan tror dom på det=hjärnttvätt. Som en jämförelse, är tvättmedelsreklamen, som om och om igen körde på främst 90-talet, tydligen fungerade det ju.

  Vill passa på att tacka Torbjörn med Newsvoice och de återkommande kommentatorerna här, känns som denna sida är den sista utposten. Vi får se nu med de nya EU-Lagarna om Newsvoice kommer vara kvar, eller fastnar i uppladdningsfiltret. Vi har 1-3 år på oss att väcka den stora massan, men tyvärr (jag är optimist), tror jag det är kört.

  /Lennart

  • Kloka ord Lennart. Delar tid uppfattning till 100%. Även jag har sedan många år tillbaka slutat se nyheter på linjär-TV.

   Mitt i prick där du skriver “jo men det mesta är ju sant, bara att de vinklar lite.” Precis så är det!

   Diagnosen heter “hjärntvättad”.

 • Inför stundande EU val kan vi nog förvänta oss fler “olyckshändelser” som makthavarna sedan får nationalistiska strålkastare på, samtidigt som de undergräver fosterlandet. En riktig win win situation för hela EU.

 • Någonting startade branden eftersom en brand inte kan starta sig själv.

  Det är tänkbar att de PR-konsulter som omger Macron såg chansen att göra en PR-kupp för sin uppdragsgivare. De ringde honom och gav några “talking points” och uppmanade Macron att hålla ett “spontant” tal när det franska folket emotionellt var mycket mottagligt för tröst.

  Ka-ching! Macrons popularitet steg från minus till plus inom loppet av 5 minuter.

  Notera att Macron inte behöver stoppa destruktionen av alla andra franska kyrkor och katedraler. Han behöver bara rädda Notre Dame. I övrigt kan Macron-regimen fortsätta på samma spår som innan dvs en globalistiskt destruktion av kulturarv och nationalitetskänsla.

  • He-he, precis Torbjörn. Vi får väl se vad som kommer fram. Dock är det nog så att i de flesta False Flag-operationerna är det viktigaste i planeringen att sanningen aldrig kommer fram.

   Det återstår, och ska bli spännande att se, om denna ev. iscensatta operation kommer att gynna Macron i något avseende. Iofs även om den inte var iscensatt (för det lär vi ju aldrig få veta).

  • Finns ett stort antal kyrkor och kristna symboler som Macron skulle kunna göra något åt,vilket förmodligen inte kommer att hända.
   Nu verkar det bara gälla att rädda ansiktet och öka opinionssiffrorna.
   Gatestone skriver b la så här om tidigare attentat…

   “I Frankrike blir i snitt två kyrkor vanhelgade varje dag. Enligt PI-News, en tysk nyhetssida, registrerades 1 063 attacker mot kristna kyrkor eller symboler (kors, ikoner, statyer) i Frankrike år 2018. Detta representerar en ökning på 17 % jämfört med tidigare år (2017), då 878 attacker registrerades – vilket innebär att sådana attacker blir allt vanligare.”

 • Jag är inte i huvudsak en konspirationsteoretiker, men detta tycker jag luktar lite False Flag. Det är lite för mycket som bidrar till den slutsatsen. Artikeln antyder också detta.

  Macron har successivt tappat i popularitet och befinner sig nog idag i vad man skulle kunna kalla en kris. En personlig kris är inget som makthavare gillar. Macron har försökt att hantera sitt förtroenderas och De Gula Västarna på diverse olika, ofta mindre effektiva sätt.

  Att låta Notre Dame brinna skulle ju kunna vara ett lysande tillfälle att ena det egna folket under sig själv igen. Vetskapen fanns ju såklart om att hela Katedralen inte skulle kunna brinna ner, eftersom det mesta är gjort av sten.

  Arbetsordningen för en False Flag är: Problem – Reaction – Solution. Alltså, problemet är att en av Frankrikes nationalhelgedomer har brunnit, reaktionen är: åååh, neeej, varför…. Då kommer lösningen från President Macron – vi bygger upp Katedralen igen!

  Plötsligt förflyttas fokus från Macrons alla nationella problem till branden i Notre Dame. Macron blir “räddaren”. Folket förväntas jubla och ta till sig Macron som en nationens hjälte. Alla problem med Gula Västarna skall nu såklart blåsa bort, omvärlden inkommer i en aldrig sinande ström med beklaganden och medlidanden. Detta skulle i denna teori vara den bakomliggande tanken.

  Men såklart, det kan ju även vara byggnadsarbetarnas slarv som ligger bakom branden. Och Macron kan då likväl dra egna växlar på den för att frisera sin egen skamfilade popularitet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *