Åsikterna hos Västs medborgare dokumenteras och är sökbara

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 18 april 2019
- NewsVoice redaktion
William "Bill" Binney i april 2019. Foto: Abby Martin, Empire Files

Abby Martin från Empire Files intervjuar den tidigare tekniska chefen William “Bill” Binney som arbetade på NSA (National Security Agency). Han blev visslare flera år före Snowden när han avslöjade NSA:s ej auktoriserade övervakning av privatpersoner över hela världen. 

Intervjun på 27 minuter sammanfattar på effektivt sätt hur NSA arbetar, varför han valde att avslöja övervakningen och konsekvenserna för hans privatliv.

Insamling av allt

Binney berättar att ljudinspelningar av flera miljarder telefonsamtal varje år från hela världen görs om till text av datorer. På det viset har NSA utvecklat en konstant växande och fullt sökbar databas där åsikterna hos planetens medborgare dokumenteras.

Tillämpningar

William Binney uppger att amerikanska myndigheter sedan länge använder sig av NSA:s sökbara arkiv i den enorma databasanläggningen i Bluffdale (Utah) för att åtala och ta fram bevis mot brottslingar i USA. Han säger att domstolar som rekvirerat informationen inte uppger att NSA är källan till bevismaterialet.


Inte bara kriminella är föremål för sparade telefonsamtal, mail och SMS, allt sökbart som text. Politiska dissidenter, misstänkta spioner, visselblåsare och journalister är också objekt.


Ed Snowden menar att NSA:s signalspaning används av stora amerikanska företag för att bedriva industrispionage mot utländska företag. Informationen hos NSA kan beställas av i princip vilken aktör som helst (som är lierad med USA:s värdegrund) och som kan betala.

Text: NewsVoice

Wikipedia: “William Edward Binney is a former highly placed intelligence official with the United States National Security Agency (NSA) turned whistleblower who retired on October 31, 2001, after more than 30 years with the agency. He was a high-profile critic of his former employers during the George W. Bush administration, and later criticized the NSA’s data collection policies during the Barack Obama administration.”

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ale, det du skriver härnedan är att du “tror” men lite längre upp i din kommentar så säger du dig “veta”.

  Jag kan hålla med dig om att det ibland är ganska svårt att hitta fakta för sina slutsatser, men generellt skall man alltid ställa sig frågan om det man “tror” eller påstår sig “veta” verkligen håller för en ordentlig och kritisk granskning.

  Tolka nu inte detta som att jag inte håller med dig om att det faktiskt kan förhålla sig på det sätt som du beskriver, pedofilin har jag sannolikt underskattat som en utbredd företeelse då den är mig så personligt främmande.

  Jag har under vintern tagit del av Ulf Bittners nystartade podd Sverige Granskas och där har han intervjuat en rad olika människor där man diskuterar pedofili och hur den tar sig uttryck i Sverige.

  Som källa för att själv skaffa sig en uppfattning om pedofili vill jag varmt rekommendera att du och andra lyssnar på dessa intervjuer.

  Av denna anledning har jag blivit uppmärksammad att det på sannolika skäl finns grund för dina uppfattningar betr pedofili. Frågan blir vad som händer i Sverige om det du spekulerar om i USA blir realiserat.

  En slutsats kan man i alla fall dra, den svenska varianten av Deep State är förskräckande lik den amerikanska.

  Lyssna och kommentera!!

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-lvu-socialforvaltningarnapedofilring-i-sverige-med-ove-sviden-20190308

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-med-michael-zazzio-om-barns-mycket-utsatta-situation-i-sverige-20190310

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/har-kristianstads-kommun-utfardat-dodsdom-mot-filippa-michael-zazzio-intervjuas-20190218

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervju-om-hur-rattssakert-ar-barns-rattigheter-i-sverige-intervju-med-jan-bjorklund-20190219

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-rattssakerhet-i-kristianstad-kommuns-med-michael-zazzio-20190120

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-med-advokat-henning-witte-om-filippa-arendet-i-kristianstads-kommun-20190225

  https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-fullstandigt-vansinne-inom-makt-och-myndighets-missbrukande-sverige-20190227

  • Jan, jag ska lyssna när jag har tid. Nu har jag jobbat mycket i den här svängen (Mentalskötare, behandlingsassisten samt boendestödjare) så jag känner till en del. Angående pedofilin, så visst är den utredd i absoluta makttoppen,(googla på Lolita Island …) eller ska vi säga sexmissbruk medels maktmissbruk. Det är ena biten. Den andra är handlar om utpressning. Någon stoppar ett piller i din drink och du vaknar upp naken i en blodig säng, tillsammans med ett barn. Detta går sedan att använda i utpressningssyfte att få individen till man vill. Så alla bevis på pedofili, behöver inte vara “äkta” bevis, om nu uttrycket tillåts?

   Maktens innerst kärna skulle man kunna skriva hur mycket som helst om, men det handlar ytterst om maktfullkomliga människor och vilka krafter som förändrar dessa människor när de når maktnivåer som vi vanliga dödliga människor inte ens kan drömma om, samt när dessa maktens människor kommer tillsammans och vilken kultur som odlas bland världens mesta framgångsrika politiker och företagsledare i sluta sällskap. Här finnas två faktorer som bidrar till ett beroende nämligen pengar och sex och möjligheten till att realisera vilka sjuka fantasier som helst, utan att riskera att bli avslöjad om i sin tur skapar ett beroende som leder till missbruk. Människosynen kring andra utanför gruppen, ses på sin höjd som redskap eller slavar. Detta förstärker dessutom sammanhållningen i gruppen, att sanningen aldrig någonsin får komma fram.

   Detta är Sodom och Gomorra – ett bottenlöst moralisk förfall och ett tecken i tiden att slutet närmar sig. Samma förseelse har vi sett i andra högstående kulturer när slutet närma sig, som t ex gamla Rom, där uttråkade romerska aristokrater använder sex, blasfemi, sadism, chockerande brutalitet ner till ren degeneration och dekadans.

 • Jan:
  “men tror du verkligen att Trump redan de första dagarna hade en fullt utvecklad plan för hur han skulle attackera pedofili?”

  Jag mer än tror – jag tror mig vetat till och med. Jan, genom att ta ner dem via deras brottslighet, ja – det var planen från militären från början. Alternativet är en militär stadskupp i USA. Det räcker med 1500 pedofiler bakom lås och bom, och ställa dem inför valt att ange alla ovanför dem i deras pedofilringar eller sitta livstid på Guantanamo Bay, mot att bara sitta 10 -15 år.

  Jag tror så här: NSA, i viss mån även FBI tillsammans med den amerikanska militäreten läcker uppgifter till privata bloggare och nättidningar, som läses över hundra miljoner människor, även utanför USA och för övrigt världen över. Då blir det lätt för Trump att dra 10 000-tals åhörare till sina valmöten. Man rundar MSM och bygger alltså upp en alternativ opinionsmodell utanför MSM kontroll. Det är orsaken till att vi i Sverige vet så lite vad Trump egentlige avser att göra och gör, så länge vi enbart förlitar oss på MSM.

  Trump kommer att bli återvald. Var så säker. Då kommer hans administration att en gång för alla knäcka FED och hela Rothschilds imperium, men det kommer att komma många bakslag tills allt är klart.

  Vad tror du händer i Sverige, när det går upp för alla och än var att ingen håller vårt etablissemanget om ryggen längre?

  En aspekt är att vi kommer att behöva nya ledare i Sverige då. Ledare som kan få oss att undvika ett inbördeskrig och en etnisk rensning.

 • Hur komma till rätta med mång, mångmiljardärer inom bank- och finansvärlden som begår brott så som t ex utpressning i USA, som t ex FED, med tanke på hur totalt genomkorrumperad det amerikanska rättsväsendet är. Ju genom att ställa dem inför rätta i militärdomstolar. Det är precis det Trump gjort, genom att fatta beslut om att överföra civilmål till just militärdomstolar, där man har möjlighet att använda sig av hemliga vittnen osv. Den militära domstolarna är inte korrumperade och härifrån är steget till Guantanamo Bay detention camp inte långt. Cirkelns sluts.

  https://scholarship.law.berkeley.edu/cgi/viewcontent.cgi?referer=&httpsredir=1&article=3967&context=californialawreview

  Nu kanske den ack så kända polletten till slut trillar ner hos folk: Hur kunde Trump bli vald, utan att ha USAs generaler och militär på sin sida?

  Knyt sedan ihop säcken med alla läckor inom bank- och finansvärden om skatteflykt världen över, där den amerikanska staten drar in enorma summor – för att täcka upp skulden som FED åstadkommit. Kronan på verket är att man behöver en person kan kan detta med konkurser då USA är konkursmässigt = Trump, som är en av de få i världens som kan detta med konkurser, på den här nivån.

  Vad vi kommer att se i framtiden är en mycket, mycket mer försiktig retorik från bland annat svenska medier om fenomenet Trump, när de förstår att etablissemangets tid är utmätt.

 • Trump har ju deklarerat, allt sedan han blev vald, att “drain the swamp” (många politiker före honom har använt samma metafor, men med lite olika betydelser) skillnaden ligger i att Trump menar allvar. Metaforen avser att torrlägga träsket för att svälta ut malariamyggorna. Vilken väg blir då den effektivaste? En jämförelse som är helt relevant är hur hur den federala makten i USA gjorde för att komma till rätta med Al Capone och detta gjordes inte genom att avslöja och lagföra hans brott så som utpressning, mord etc utan genom en så simpel sak som skattefusk.

  Trump kommer här att använda sig av bland annat pedofilin, som är mycket vanligt förekommande i maktens korridorer ju högre upp du kommer, på liknande sätt för att “drain the swamp” inom den federala administrationen. Om jag vore Trump, skulle jag använda mig av MSM och Demokraternas drive att få bort Trump genom att bakvägen utnyttja Muller-rapporten genom att vända på varenda sten få fram bevis mot korruptionen, vilket verkar som han lyckats med.

  Ingen som tänkte på hur Trump ens kunde bli vald med tanke på hur sent han kom in i valkampen och utan ett politiskt parti i ryggen? Att bygga upp en kandidat som har en chans att vinna ett val i USA brukar vanligtvis ta mycket lång tid, och då av en guvernör som suttit en tid vid makten i någon delstat och som äskat pengar från etablissemanget, men så gick det inte till i Trump fall. Hur kunde han då bli vald?

  • Trump blev vald därför att han uttryckte sig som den “icke politiker” han är. Något som appellerade till genomsnittsamerikanen.

   Den här länken ger i alla fall en sannolik förklaring, lyssna gärna på detta (det tar en stund men är värt tiden) och återkom med vad du tycker om detta.

   Personligen tror jag att Trump med sitt agerande har skapat ett utrymme för de mer socialistiska krafterna inom Demokraterna att ta över partiet och via en polariserad debatt driva USA mot ett mer socialistiskt samhälle.

   Under valkampen 2020 så kommer Trump att bli skillnaden mellan ett socialistiskt USA och ett konservativt USA.

   Dvs genom att lura ut de slumrande socialisterna att driva en mer polariserad debatt om framtidens USA så blir valet mer ett val av samhällsutveckling på ett ideologiskt plan, och där vinner Trump lätt.

   Kanske något för de borgerliga partierna i Sverige att fundera på??

   https://www.youtube.com/watch?v=gn9q7JEscqY

   https://www.youtube.com/watch?v=nRo8lDUX5h8

 • Naturligtvis Öystein kommer MSM att kämpa in i det sista att kalla alt detta för fake news. Tänker citera Erik Wiklund här i den efterföljande debatten (https://newsvoice.se/2019/04/greenwald-mueller-rapporten-omintetgor-ryssland-trump/):

  “Se bara på den här videon som publicerades den 15 april, som heter: ”Two thirds of Congress just indicted for trafficking”. Se den ifrån 9.00 minuter in i videon – till 15.40. Där berättar man bl.a. att 88.000 höga tjänstemän och politiker nu är anklagade för allvarliga brott. Och till stor del är detta Donald Trump,s förtjänst”
  http://www.stateoftoday.com/david-zublick-truth-unsealed/

  • Ale, jag har i “originaltråden” https://newsvoice.se/2019/04/greenwald-mueller-rapporten-omintetgor-ryssland-trump/ spekulerat lite vad som kommer att hända nu i eftermälet av den sk Mueller rapporten.

   Om det du nu lyfter fram är trovärdig information så är en jätteskandal under uppsegling, förvisso var ett av Trumps första besök hos CIA men tror du verkligen att Trump redan de första dagarna hade en fullt utvecklad plan för hur han skulle attackera pedofili??

   Jag är tveksam men förhoppningsfull, vi bör alla vara lite återhållsamma då vi läser information av det här slaget. Men skulle det vara sant så är Trump betydligt smartare än jag någonsin velat tillskriva honom.

   Å andra sidan, och utan att dra iväg över till rena konspirationsteorier, så skulle ju det länken förmedlar kunna förklara varför jakten på Donald Trump varit så intensiv alltsedan han blev president.

   Om det dessutom är så att Trump håller tyst om detta i det längsta så är det nog för att han vill använda detta som en “livförsäkring” inför valet 2020.

   Sjösätter han detta ordentligt och med bra timing så blir det en jordskredsseger år 2020.

 • NSA tillsammans med Trum har fått över 1500 pedofiler i arresten, sedan Trum antog sitt ämbete. En alldeles fenomenalt åstadkommande som ingen president före honom lyckats med.

  Anta att dessa får åtalsimmunitet om dem agerar kronvittnen uppåt i pedofilringarna. Då kan ju ytterligare 15 000 pedofiler falla och bland dem finns, som vi alla vet, högt uppsatta maktpersonligheter.

  https://www.worldtribune.com/unreported-1500-pedophile-arrests-have-been-made-nationally-since-trump-took-office/

 • Att USA anklagar Huawei för att deras telefoner kan spionera beror antagligen på att varje Huawei-telefon betyder en mindre såld telefon som stämmer med NSAs övervakningsambitioner. Kanske även “Hacksäkra” Huawei, så man påstår motsatsen. Som vanligt beskyller man “fi” för de brott man själv begår.

  Att Huawei dessutom har världens i särklass skarpaste kamera, med Leica-linser, gör risken att Huawei “tar över” i USA katastrofalt stor. Som vanligt utvecklas teknologin snabbast där volymerna och därmed vinsterna är störst.
  Sedan WW2: Tyskland, Japan, Kina,…, medans de väletablerade höglöneekonomierna i jämförelse står stilla.

  Om Huaweis avtal med Tyskland går i lås kommer säkert både Huawei och USA-godkända telefoner testas…

 • NSA vet vem som låg bakom datorhaveriet på valnatten 2018 fast det är svenska regeringen säkert inte intresserad av att få reda på.

  • När hela världen är invaderad eller bestyckad med Patriot-missiler från USA så uppstår ju fred. Vi slipper besvärliga människor med åsikter som går emot våra.

   Vi kan sova lungt med vetskapen att de som säger sanningen om oss kommer bli utlämnade, inlåsta och tystade.

   Som Lisa Ekdahl sjöng om sanningen:

   “En dag såg hon sanningen i vitögat
   Då vände hon om och sprang hem
   En enda gång mötte hon sanningen och aldrig vill hon se honom igen
   För inte är sanningen vacker
   Nej, snarare är han grotesk
   Och inte är sanningen ljuvlig och ren
   Nej, snarare bitter och besk”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *