USA utreder dödsskjutning i synagoga nära San Diego i USA som hatbrott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 april 2019
- NewsVoice redaktion
Chabad of Poway - Google maps

Tre personer har skadats vid en skottlossning i en synagoga och en kvinna är dödad, rapporterar amerikanska medier efter lördagens dåd i staden Poway nära San Diego. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott.

En 19-årig man från Poway har gripits och förhörts efter att han angivit sig själv. Ett skjutvapen hittades i den bil han använde i vid gripandet. Poways borgmästare Steve Vaus säger till CNN att mannen verkar vara en man med hat i hjärtat mot den judiska gemenskapen.

Steve Vaus uppger även att personer på plats ingrep mot skytten och sannolikt kunde förhindra att tragedin blev större.

“Skottlossningen inträffade i Chabadsynagogan under firandet av den judiska högtiden pesach, på dagen sex månader efter det att den uttalade antisemiten Robert Bowers sköt 18 människor i synagogan Tree of Life i Pittsburgh. Elva personer dödades i det dådet”, skriver SR.

Text: NewsVoice

Relaterat

Chabad of Poway - Google maps
Chabad of Poway – Google maps


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: synagoga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *