USA utreder dödsskjutning i synagoga nära San Diego i USA som hatbrott

0
25

Tre personer har skadats vid en skottlossning i en synagoga och en kvinna är dödad, rapporterar amerikanska medier efter lördagens dåd i staden Poway nära San Diego. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott.

En 19-årig man från Poway har gripits och förhörts efter att han angivit sig själv. Ett skjutvapen hittades i den bil han använde i vid gripandet. Poways borgmästare Steve Vaus säger till CNN att mannen verkar vara en man med hat i hjärtat mot den judiska gemenskapen.

Steve Vaus uppger även att personer på plats ingrep mot skytten och sannolikt kunde förhindra att tragedin blev större.

“Skottlossningen inträffade i Chabadsynagogan under firandet av den judiska högtiden pesach, på dagen sex månader efter det att den uttalade antisemiten Robert Bowers sköt 18 människor i synagogan Tree of Life i Pittsburgh. Elva personer dödades i det dådet”, skriver SR.

Text: NewsVoice

Relaterat

Chabad of Poway - Google maps
Chabad of Poway – Google maps

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer