USA utreder dödsskjutning i synagoga nära San Diego i USA som hatbrott

0
0

Tre personer har skadats vid en skottlossning i en synagoga och en kvinna är dödad, rapporterar amerikanska medier efter lördagens dåd i staden Poway nära San Diego. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott.

En 19-årig man från Poway har gripits och förhörts efter att han angivit sig själv. Ett skjutvapen hittades i den bil han använde i vid gripandet. Poways borgmästare Steve Vaus säger till CNN att mannen verkar vara en man med hat i hjärtat mot den judiska gemenskapen.

Steve Vaus uppger även att personer på plats ingrep mot skytten och sannolikt kunde förhindra att tragedin blev större.

”Skottlossningen inträffade i Chabadsynagogan under firandet av den judiska högtiden pesach, på dagen sex månader efter det att den uttalade antisemiten Robert Bowers sköt 18 människor i synagogan Tree of Life i Pittsburgh. Elva personer dödades i det dådet”, skriver SR.

Text: NewsVoice

Relaterat

Chabad of Poway - Google maps
Chabad of Poway – Google maps

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här