USA:s utrikesminister Mike Pompeo erkänner att CIA ljög, lurades och stal

publicerad 25 april 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Mike Pompeo 15 april 2019, College Station. Foto: RT.com

NOTERAT. "I was a CIA director, we lied, we cheated we secret stole… it's like, we had entire training courses. Uh, It reminds you of the glory of the American experiment". Medgivandet kommer från den tidigare CIA-chefen Mike Pompeo vid ett tal inför en större publik i Texas i april.

I det pågående informationskriget mellan Ryssland och USA är lite uppriktighet under ett tal i staden College Station (Texas) den 15 april 2019 av den tidigare CIA-chefen Mike Pompeo uppfriskande. RT passar på att lyfta fram Pompeos uttalande till en bredare allmänhet genom att fråga ett antal personer ute i världen vad de tycker om att CIA ljugit, lurats och stulit. RT verkar ha haft svårt att finna någon som tycker det är bra jobbat av CIA, men om CIA ställt samma fråga hade de fått ett annat svar?

"While his audience seemed to get a rise out of the secretary’s comment, RT interviewed a few Americans who found it less funny and more disturbing. Predictably, that sentiment was shared by people from other parts of the world as well..."

Mike Pompeo är en amerikansk jurist, krigsveteran och republikansk politiker som för närvarande är USA:s utrikesminister. Pompeo blev högsta chef för CIA i januari 2017. Han avgick den 26 april 2018, då han tillträdde som utrikesminister.

Text: Torbjörn Sassersson

Källor