6G år 2030 – Teknologin som ersätter dina naturliga egenskaper

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 maj 2019
- Torbjörn Sassersson

NOTERAT. År 2030 har vi realiserat artificiell intelligens på en ännu högre nivå av excellens och ett 6G som övertrumfar 5G, enligt denna visionära teknikvideo om “6Genesis”, men hur påverkar 6G och artificiell intelligens människans naturliga utveckling? Ingen vet.

Visionen enligt University of Oulu:

“6Genesis vision for 2030: Our future society is data-driven, enabled by near-instant and unlimited wireless connectivity. Developing products, services and vertical applications for the future digitised society requires a multidisciplinary approach and a re-imagining of how we create, deliver and consume data and services.”

NewsVoice kommentar om 6G

Torbjörn Sassersson om 6G
Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfie

Det känns lite bisarrt att man kan välja läget: “Do not Disturb”, när tekniken redan krupit in under skinnet och förmodligen även in i blodbanorna.

Det verkar även som om vi inte längre behöver känna våra kroppar, ha intuition eller hitta någonstans utifrån vår egen förmåga. Vi ersätter helt enkelt en lång rad med mentala, intuitiva, kreativa, kommunikativa och emotionella egenskaper med teknologi inuti och runt våra kroppar.

Om vi genom livet inte behöver använda våra medfödda, naturliga egenskaper och utveckla självklara färdigheter, eftersom allt detta ersätts med industriell teknik, vad händer då med oss som evolutionära och biologiska varelser?

Finns risken att vi avvecklar oss (motsatsen till evolution) istället för att vi utvecklas medan teknologier och artificiell intelligens parallellt utvecklas ännu mer?

Hur kommer alla nödvändiga “radiovågor” att påverka hälsa och miljö? Ingen vet och miljö- och hälsokonsekvensanalyser har ingen prioritet.

Kommenterar: Torbjörn Sassersson | Videokälla och skärmdump: University of Oulu, Finland

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: 6G6GENESIS