Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Aminosyror kan vara viktigare än vitaminer och mineraler

publicerad 30 maj 2019
- TV Hälsa
Kost och örtspecialist Mic McMullen. Foto: Arnt-Olav Enger, TV-Helse
Kost och örtspecialist Mic McMullen. Foto: Arnt-Olav Enger, TV-Helse
Kost och örtspecialist Mic McMullen. Foto: Arnt-Olav Enger, TV-Helse

ANALYS & DEBATT. Reportern Anna Bäsen i Expressen beskriver L-arginin i artikeln: “Dödslarm om nya sexpillret” som något livsfarligt att inta. Bäsen använder begrepp som: “dödligt farligt”, “dödslarm” och “bekymmer med magen”. Hon uppger att det finns risk för hjärtinfarkt och att det finns faror vid reumatism. TV Helse kontaktade örtspecialisten dr Michael McMullen för att höra om Bäséns varningar stämmer.

Dr Michael McMullen har en doktorsgrad i fytoterapi från University of Westminster i London. Han har arbetat 30 år med örtmedicin och kosttillskott. Han menar att människor lagt för mycket fokus på vitaminer och mineraler och då glömt bort de viktiga aminosyrorna som kroppen behöver för sina normala funktioner.

McMullen säger att när vi når 40-årsåldern försämras ofta kroppens förmåga att bilda och ta upp essentiella och icke essentiella aminosyror. Även njurfunktionen kan bli nedsatt från 40-årsåldern och framåt.

Vilken kommentar vill du ge till TV Helses läsare om dessa ”dödslarm” med tex L-arginin? Finns det risker vid normaldosering?

Se McMullens svar och video på TV Helse


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq