Dags att börja spela trav tillsammans?

publicerad 1 maj 2019
- Underhållning @NewsVoice
Travstugan.se. Foto: Alyssa alias Varga. Licens: Pixabay.com (free use)

Spelbolaget AB Trav och Galopp har sedan lanseringen av ATG Tillsammans år 2013 fått en rejäl uppsving. Både när det gäller antalet nya medlemmar och när det gäller omsättning i de största poolspelen – dit både V75 och V86 hör.

Med vad är det då som är så speciellt med ATG Tillsammans? Och varför är det mer värt att lägga sina slantar på ett andelsspel, där du vid eventuell vinst behöver dela den totala vinstsumman med övriga andelsköpare i laget?

Svaret är enkelt:

Spelar du för att vinna extremt mycket och håller tummarna för miljoner varje vecka, är det förmodligen klokt att lämna in en egen spelkupong. Sannolikheten för att ditt lag ska lyckas hitta en vinnande rad, samt en rad som ingen annan spelare har hittat – den chansen är tyvärr väldigt liten. Även om den givetvis är befintlig.

Spela trav tillsammans

Hör du däremot till den skaran spelare som känner sig nöjda med ett mindre tillskott till hushållskassan och ser ett par tusenlappar extra som anledning att fira, då är ATG Tillsammans förmodligen ett bra alternativ. Framför allt om du gillar att diskutera dina tankar och idéer innan tävlingarna avgörs, vilket frekvent sker via dessa populära forum. Där senaste informationen och speltips delas – helt kostnadsfritt!

Vill du lära dig mer? Missa inte Travstugans guide om ATG Tillsammans.

Andelsspel

Handlar i grund och botten alltså om att öka vinstchanserna – kraften blir att ni har råd med ett mycket större system, som täcker fler hästar på kupongen.

Så, för att bibehålla en sund relation till spelet och förhoppningsvis även lyckas vinna ett par kronor då och då, är rekommendationen att köpa in sig i ett andelsspel. För att likna det vid aktier så kan du tänka att det är ett bra sätt att “sprida risken”. Men avkastningen kanske inte blir riktigt lika hög som vid större risk. Vilket ett eget spel med högre insats skulle kunna innebära.

Hur vet jag vilket andelslag jag ska köpa andelar av?

ATG arbetar med ett poängsystem för att informera spelarna om varje enskild spelläggares form. Tre stjärnor har de lag som tillhör de bästa 10 % av samtliga lag. Två stjärnor har spelat bättre än hälften av lagen. En stjärna får lag som har vunnit något under den senaste månaden. Travstugan kan stoltsera med Tre stjärnor tack vare den största V86-vinsten i Sverige onsdagen den 10 april 2019, där den totala vinsten blev hela 2,3 miljoner kronor.  

Finns det andelar i olika storlekar?

Det är upp till varje spelläggare att bestämma hur många andelar systemet ska delas upp i, och hur mycket varje andel ska kosta. Det är även vanligt att spelläggaren reglerar max antal andelar som varje lagmedlem kan köpa – för att undvika att en medlem köper alla andelar – vilket givetvis skulle kunna förstöra en stor del av syftet med att spela genom ATG Tillsammans.

När det gäller storlek på systemen så har Travstugan.se till exempel andelar från 25 kr upp till 1500 kr. För att sprida riskerna ytterligare går det givetvis bra att köpa andelar från flera olika spelläggare, till en och samma spelomgång. Även om spel på hästar till stor del handlar om skicklighet, så kvarstår det faktum att det trots allt krävs en del tur också.

 

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq