Facebook och Instagram bannar frustrerade konservativa röster

publicerad 3 maj 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Alex Jones @ Infowars - Bild: Infowars.com (fair use)
Alex Jones @ Infowars - Bild: Infowars.com (fair use)
Alex Jones @ Infowars – Bild: Infowars.com (fair use)

DEBATT. Igår kväll bannades Alex Jones och hans kollega Paul Joseph Watson samt Jones kanaler Infowars och NewsWars från Facebook och Instagram. Den som delar innehåll som härstammar från Jones riskerar själv att bli bannad. Även andra internetprofiler stängdes av. Facebook och Instagram anser att de rensar bort näthat, men uttrycker inte Jones och Watson i realiteten endast frustration? Förbjuder de sociala nätjättarna starka känslor?

Radikaliseringen på alla fronter tar ständigt nya steg. NewsVoice speglar hur det nya framtidssamhället tar form. Det ska bli spännande att se hur fantastiskt det kommer att bli. Volymen ökar ständigt mellan politiskt korrekta och politiskt inkorrekta individer, mellan olika värdegrunder, mellan konservativa och ickekonservativa samhällsfilosofier. Det är en maktkamp om vad som får kommuniceras och av vem.

Några klipp från media:

“YouTube has become the latest social media to stop publishing content by conspiracy theorist news broadcaster Alex Jones and his channel InfoWars on their platform, citing a breach of “community guidelines.” More than 2.4 million subscribers of the InfoWars director and publisher have been met with a message saying “this channel is no longer available,” with YouTube also inviting them to unsubscribe.” – RT.com

“We’ve always banned individuals or organizations that promote or engage in violence and hate, regardless of ideology,” a Facebook spokesperson said in a statement. “The process for evaluating potential violators is extensive and it is what led us to our decision to remove these accounts today.” – Vice News

“Människorättsaktivister har under flera år pressat sociala medier-företaget att ta hårdare tag mot “hatpropaganda”. Facebook menar att företaget alltid bannlyst konton som sprider hatiska eller våldsamma budskap, oavsett politisk ideologi.” – SR

“Infowars is subject to the strictest ban. Facebook and Instagram will remove any content containing Infowars videos, radio segments, or articles (unless the post is explicitly condemning the content), and Facebook will also remove any groups set up to share Infowars content and events promoting any of the banned extremist figures, according to a company spokesperson.”  – InfoWars

NewsVoice kommentar

Notera hur Facebook och Instagram samma dag väljer att stänga av en bred grupp av olika uppfattningar med en enda sopning. Här blandas personer som anklagas för näthat, antisemitism, islamofobi, vit nationalism och homofobi. En person som inte alls är antisemit kan bannas tillsammans med en person som inte alls är islamofob. En person som uttrycker frustration kan bannas tillsammans med en person som är arg och en person som uttrycker “misstänkt hat”.

Av en tillfällighet råkar det svepande bannandet avspegla den nya samhällsfilosofi som implementeras över hela Väst. Bannandet är ett exempel på “social engineering”, tillämpad social ingenjörskonst. Intuitivt, nästan subliminalt, förstår vi alla hur vi bör tala och tänka.

Diskutera, men gör det försiktigt. Uttryck framför allt ingen frustration. Jag vill inte att denna artikel ska bannas på Facebook och Instagram. Är du frustrerad, arg eller bipolär finns alltid sedativa läkemedel att svälja.

Text: Torbjörn Sassersson

Dessa personer bannades igår av Facebook och Instagram

Laura Loomer (anklagas av massmedierna för att vara vit nationalist)
https://www.facebook.com/lauraloomerofficial/
https://www.instagram.com/loomered/

Milo Yiannopoulos (anklagas för att driva med feminism, ateism, Islam mm)
https://www.facebook.com/myiannopoulos/
https://www.instagram.com/milo.yiannopoulos/

Paul Nehlen (fd kongresskandidat, kallas antisemit av massmedierna)
https://www.facebook.com/pnehlen/

Alex Jones med Infowars (kallas för konservativ och extrem alt-right)
https://www.instagram.com/real_alexjones/
https://www.instagram.com/infowars_com/

Paul Joseph Watson (Alex Jones kollega på Infowars)
https://www.facebook.com/PaulJosephWatson/
https://www.instagram.com/pauljosephwatson/
https://www.instagram.com/paul.joseph.watson/

Louis Farrakhan (ledaren för Nation of Islam. Han erhöll 1996 Gaddafipriset för mänskliga rättigheter. Han anses av massmedierna vara homofob och antisemit)
https://www.facebook.com/OfficialMinisterFarrakhan/
https://www.instagram.com/louisfarrakhan/


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hyckleriet är det som känns värst. Det är uppenbarligen helt okej när en PK-människa som Anne Ramberg kallar Hanif Bali för brunråtta på Twitter. Blev inga konsekvenser alls vad jag vet. Men om nån av oss hade skrivit samma sak hade vi blivit avstängda inom nån timme. Vi är alla jämlika men somliga är mer jämlika.

 • Samhällsnytt (3 maj, 2019): “Aktivister pressar Mastercard att censurera konservativa röster”

  “Vänsteraktivister har tvingat Mastercards aktieägare att rösta om inrättandet av en kommitté för mänskliga rättigheter som ska övervaka betalningar till vad man påstår är ”högerextremister”. Målet är att stoppa oönskade individer och politiska grupper från att kunna ta emot donationer från anhängare.

  Kriget mot konservativa röster pågår för fullt. Senast på torsdagen blev ett flertal högerprofiler avstängda från Facebook och Instagram. Man rättfärdigar beslutet med att de är ”farliga” och sprider ”hat”. Även de som länkar till sajterna personerna ifråga driver riskerar avstängning.”

  https://samnytt.se/aktivister-pressar-mastercard-att-censurera-konservativa-roster/

 • Uppdaterad kommentar

  Jag vill i sammanhanget påpeka att även jag är emot det som nätjättarna bannar (näthat etc), men det är sättet som är störande. Det är kombinationen av de breda grova sopningarna, det egenmäktiga tolkningsföreträdet, anonymiteten i beteendet att i skydd av “algoritmer” ta bort människor och åsikter samt avsaknaden av bevisföring för banning, som sammantaget är anmärkningsvärt.

  Konsekvensen blir att oskyldiga tyckare drabbas, att enstaka frustrerade arga inlägg kan få ett helt konto (tillhörande en individ) raderat. Människor blir skrämda av grymheten i nedstängandet och det får folk att tystna när de borde tala.

  Och varför ska en algoritm avgöra vad som är hat eller frustration eller relevant vrede eller bara missnöjdhet?

  Varför ska människor behöva följa vaga värdegrunder ställda av anonyma personer?

  Det finns tonvis mer att säga om detta.

 • Var ironisk. Skulle såklart ha stått. Mellan. “Bliver för svår. och “Må jag som….”

 • Med all respekt eller snarare förhoppning, om att din rekommendation att ta till läkemedel, om ilska och eller frustration bliver för svår. Må jag som alternativmedicinare starkt avråda från den sortens medicinering, särskilt av det skälet. F.ö. Anser jag, för att travestera på Cato d.ä. Att Facebook tjänat ut sin roll som plattform för tänkande människor. Kanske dags att låta de, som mer än gärna delar med sig av semesterbilder, vad de för stunden gör, äter och dricker. Till båtnad inte minst för hugade inbrottstjuvar som på detta sätt får sig gratis info till livs. Var det kan tänkas vara ostört att avlägga ett nattligt besök.

 • Ja, nu går drevet mot de som försöker säga sanningen. Så här skrev YourNewsWire redan den 25 jan. i år: “Facebook har nu startat krig mot alternativa medier på nätet genom att offentligt ansluta sig till Deep State,s politik, vilka vill ha total kontroll över människors liv. De två arbetar nu stenhårt tillsammans för att pumpa ut globalisternas falska vänster-åsiker på nätet.”

 • Vem är förvånad? Facebook och Instagram, är/har blivit, ett av globalisternas viktigaste verktyg för effektiv censur av uppfattningar som går deras agenda emot. Själv har jag inte Facebook.

  Vad gör vi då? Samlas på en plattform som ännu inte har låtit sig köpas och som har ideal som främjar yttrandefriheten! Själv vet jag ej om denna plattform finns idag. Men Facebook har tydligt vista att de iaf inte stödjer yttrandefriheten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *