Facebook och Instagram bannar frustrerade konservativa röster

11
Alex Jones @ Infowars - Bild: Infowars.com (fair use)
Alex Jones @ Infowars – Bild: Infowars.com (fair use)

DEBATT. Igår kväll bannades Alex Jones och hans kollega Paul Joseph Watson samt Jones kanaler Infowars och NewsWars från Facebook och Instagram. Den som delar innehåll som härstammar från Jones riskerar själv att bli bannad. Även andra internetprofiler stängdes av. Facebook och Instagram anser att de rensar bort näthat, men uttrycker inte Jones och Watson i realiteten endast frustration? Förbjuder de sociala nätjättarna starka känslor?

Radikaliseringen på alla fronter tar ständigt nya steg. NewsVoice speglar hur det nya framtidssamhället tar form. Det ska bli spännande att se hur fantastiskt det kommer att bli. Volymen ökar ständigt mellan politiskt korrekta och politiskt inkorrekta individer, mellan olika värdegrunder, mellan konservativa och ickekonservativa samhällsfilosofier. Det är en maktkamp om vad som får kommuniceras och av vem.

Några klipp från media:

“YouTube has become the latest social media to stop publishing content by conspiracy theorist news broadcaster Alex Jones and his channel InfoWars on their platform, citing a breach of “community guidelines.” More than 2.4 million subscribers of the InfoWars director and publisher have been met with a message saying “this channel is no longer available,” with YouTube also inviting them to unsubscribe.” – RT.com

“We’ve always banned individuals or organizations that promote or engage in violence and hate, regardless of ideology,” a Facebook spokesperson said in a statement. “The process for evaluating potential violators is extensive and it is what led us to our decision to remove these accounts today.” – Vice News

“Människorättsaktivister har under flera år pressat sociala medier-företaget att ta hårdare tag mot “hatpropaganda”. Facebook menar att företaget alltid bannlyst konton som sprider hatiska eller våldsamma budskap, oavsett politisk ideologi.” – SR

“Infowars is subject to the strictest ban. Facebook and Instagram will remove any content containing Infowars videos, radio segments, or articles (unless the post is explicitly condemning the content), and Facebook will also remove any groups set up to share Infowars content and events promoting any of the banned extremist figures, according to a company spokesperson.”  – InfoWars

NewsVoice kommentar

Notera hur Facebook och Instagram samma dag väljer att stänga av en bred grupp av olika uppfattningar med en enda sopning. Här blandas personer som anklagas för näthat, antisemitism, islamofobi, vit nationalism och homofobi. En person som inte alls är antisemit kan bannas tillsammans med en person som inte alls är islamofob. En person som uttrycker frustration kan bannas tillsammans med en person som är arg och en person som uttrycker “misstänkt hat”.

Av en tillfällighet råkar det svepande bannandet avspegla den nya samhällsfilosofi som implementeras över hela Väst. Bannandet är ett exempel på “social engineering”, tillämpad social ingenjörskonst. Intuitivt, nästan subliminalt, förstår vi alla hur vi bör tala och tänka.

Diskutera, men gör det försiktigt. Uttryck framför allt ingen frustration. Jag vill inte att denna artikel ska bannas på Facebook och Instagram. Är du frustrerad, arg eller bipolär finns alltid sedativa läkemedel att svälja.

Text: Torbjörn Sassersson

Dessa personer bannades igår av Facebook och Instagram

Laura Loomer (anklagas av massmedierna för att vara vit nationalist)
https://www.facebook.com/lauraloomerofficial/
https://www.instagram.com/loomered/

Milo Yiannopoulos (anklagas för att driva med feminism, ateism, Islam mm)
https://www.facebook.com/myiannopoulos/
https://www.instagram.com/milo.yiannopoulos/

Paul Nehlen (fd kongresskandidat, kallas antisemit av massmedierna)
https://www.facebook.com/pnehlen/

Alex Jones med Infowars (kallas för konservativ och extrem alt-right)
https://www.instagram.com/real_alexjones/
https://www.instagram.com/infowars_com/

Paul Joseph Watson (Alex Jones kollega på Infowars)
https://www.facebook.com/PaulJosephWatson/
https://www.instagram.com/pauljosephwatson/
https://www.instagram.com/paul.joseph.watson/

Louis Farrakhan (ledaren för Nation of Islam. Han erhöll 1996 Gaddafipriset för mänskliga rättigheter. Han anses av massmedierna vara homofob och antisemit)
https://www.facebook.com/OfficialMinisterFarrakhan/
https://www.instagram.com/louisfarrakhan/

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 maj 2019 kl 09:34

Thrump till försvar för stoppade nätprofilerna:

”Jag fortsätter att övervaka censuren av AMERIKANSKA MEDBORGARE på sociala medieplattformar.”, skriver han.
https://www.expressen.se/nyheter/trump-till-forsvar-for-stoppade-natprofilerna/

Mats Jangdal
3 maj 2019 kl 22:28

Och alltsammans på Pressfrihetens Dag! Menar de monopolpressens dag, kanske, eller pressmonopolens?

Rayne Storme
Rayne Storme
Gäst
3 maj 2019 kl 21:19

Hyckleriet är det som känns värst. Det är uppenbarligen helt okej när en PK-människa som Anne Ramberg kallar Hanif Bali för brunråtta på Twitter. Blev inga konsekvenser alls vad jag vet. Men om nån av oss hade skrivit samma sak hade vi blivit avstängda inom nån timme. Vi är alla jämlika men somliga är mer jämlika.

Roger Ahlberg
Roger Ahlberg
Gäst
3 maj 2019 kl 15:40

Var ironisk. Skulle såklart ha stått. Mellan. “Bliver för svår. och “Må jag som….”

Roger Ahlberg
Roger Ahlberg
Gäst
3 maj 2019 kl 15:34

Med all respekt eller snarare förhoppning, om att din rekommendation att ta till läkemedel, om ilska och eller frustration bliver för svår. Må jag som alternativmedicinare starkt avråda från den sortens medicinering, särskilt av det skälet. F.ö. Anser jag, för att travestera på Cato d.ä. Att Facebook tjänat ut sin roll som plattform för tänkande människor. Kanske dags att låta de, som mer än gärna delar med sig av semesterbilder, vad de för stunden gör, äter och dricker. Till båtnad inte minst för hugade inbrottstjuvar som på detta sätt får sig gratis info till livs. Var det kan tänkas vara ostört att avlägga ett nattligt besök.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
3 maj 2019 kl 11:48

Ja, nu går drevet mot de som försöker säga sanningen. Så här skrev YourNewsWire redan den 25 jan. i år: “Facebook har nu startat krig mot alternativa medier på nätet genom att offentligt ansluta sig till Deep State,s politik, vilka vill ha total kontroll över människors liv. De två arbetar nu stenhårt tillsammans för att pumpa ut globalisternas falska vänster-åsiker på nätet.”

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
3 maj 2019 kl 10:17

Vem är förvånad? Facebook och Instagram, är/har blivit, ett av globalisternas viktigaste verktyg för effektiv censur av uppfattningar som går deras agenda emot. Själv har jag inte Facebook.

Vad gör vi då? Samlas på en plattform som ännu inte har låtit sig köpas och som har ideal som främjar yttrandefriheten! Själv vet jag ej om denna plattform finns idag. Men Facebook har tydligt vista att de iaf inte stödjer yttrandefriheten.

Jesse Landsaas
Jesse Landsaas
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
5 maj 2019 kl 12:45

vk.com