Nick från Nya Zeeland ger oss en mänsklig bild av Iran

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 maj 2019
- NewsVoice redaktion

NOTERAT. Videobloggaren Nick från Nya Zeeland bjuder på sina intryck från huvudstaden Teheran i Iran. Han ger oss en klart positiv bild av staden och de människor han möter. Folk i allmänhet är mycket vänliga och har inga problem med att Nick filmar. 

“I believe vloggers [videobloggare] are the new media, we can show a more realistic perspective than some of the multi-million dollar news outlets. At the end of the day, it doesn’t matter what age, gender or religion a person is or has, each individual is similar once we strip down our ideologies and this is what I want to bring into the light.” – Nick

NewsVoice kommentar

Den bild av Iran som massmedierna sänder ut i Väst handlar mest om att beskriva landet som en tvivelaktig och “failed state” som vill ha kärnvapen. Något mer får vi sällan veta om vi tittar på CNN eller SVT.

Nick som lägger upp sina resor på nätet visar upp en mer verklighetsförankrad bild av hur världen faktiskt ser ut och hur vardagen gestaltar sig för miljontals människor.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice