Nick från Nya Zeeland ger oss en mänsklig bild av Iran

1

NOTERAT. Videobloggaren Nick från Nya Zeeland bjuder på sina intryck från huvudstaden Teheran i Iran. Han ger oss en klart positiv bild av staden och de människor han möter. Folk i allmänhet är mycket vänliga och har inga problem med att Nick filmar. 

“I believe vloggers [videobloggare] are the new media, we can show a more realistic perspective than some of the multi-million dollar news outlets. At the end of the day, it doesn’t matter what age, gender or religion a person is or has, each individual is similar once we strip down our ideologies and this is what I want to bring into the light.” – Nick

NewsVoice kommentar

Den bild av Iran som massmedierna sänder ut i Väst handlar mest om att beskriva landet som en tvivelaktig och “failed state” som vill ha kärnvapen. Något mer får vi sällan veta om vi tittar på CNN eller SVT.

Nick som lägger upp sina resor på nätet visar upp en mer verklighetsförankrad bild av hur världen faktiskt ser ut och hur vardagen gestaltar sig för miljontals människor.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
17 maj 2019 kl 18:14

Tack för inlägget. Som du konstaterar är realiteten i de flesta länder annorlunda än vad vi få lära oss av den polariserande media. Människor i världen är som du och jag, enligt min erfarenhet men ” asholes are också every where”. Är man öppen och vänligt möter man för det mesta likartade människor, för den del får man dock känner sina egna gränser.
Den polariserande media resp. hjärntvättande propaganda är bara ett medel att hetsa människor in i situationer som till slut anser att en militärisk konfrontation är oundvikligt.