Kalle Hellberg: 5G handlar om att människor ska ersättas av robotar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Adam - Foto: Unity3d.com

Ingenjören Kalle Hellberg berättar om det nya robotiserade samhället som bygger på 5G-teknik och artificiell intelligens. “5G är så mycket mer än bara en hälsorisk”, säger Hellberg. 5G är en ny epok i industrisamhället och det handlar om att ersätta människokraft med robotar.

Kalle Hellberg
Kalle Hellberg

Anställda människor kostar mycket pengar och skapar besvär för företagen medan robotiserade: jordbruksmaskiner, lastare, lastbilar, grävmaskiner, butiksanställda, snickare, tåg, taxibilar, bussar och personbilar inte behöver raster, sömn, paus och fackförbund.

En enda övervakare kan administrera många robotar

“Industrin kommer att satsa ännu mer på robotar som övertar människors arbete, i mycket större grad än vad som sker i dag. Dagens teknik har tex fördröjningar i överföring av data från datorer till maskiner som innebär att man fortfarande måste ha många människor som övervakar processer medan 5G:s mycket högre dataöverföring innebär att massor med människor blir överflödiga”, sammanfattar Ulf Bittner som intervjuat Kalle Hellberg.

Man kommer att satsa stort på artificiell intelligens där självtänkande datorer till och med ska ersätta konstruktörer, uppfinnare och lärare, tror Hellberg.

Text: NewsVoice | Bild: Adam, robot – Foto: Unity3d.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: 5G