Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Ur Koranens perspektiv måste västerlandets ondska elimineras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Sheikh Zayed Mosque Mosque. Foto: FritzDaCat. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

KULTURPARADIGM. I denna video sammanställer The Believer hur ett tredje världskrig betraktas utifrån versen Sura Ad-Dukhan i Koranen. Versen som tolkas av Imamer ger en unik insyn i hur belästa muslimer ser på de roller som Ryssland, Kina och USA spelar och hur en kamp mellan ondska och Allah uttrycker sig på jorden.

Videon inleds med ett utdrag från en intervju med Vladimir Putin. Han frågar retoriskt om det är menat, enligt USA, att världen inte ska ha ett Ryssland. Putin påpekar att USA är det enda land i världen som använt kärnvapen mot en annan stat.

Det råder ingen tvekan om att många Imamer ser på USA som det primära problemet i världen och man anser att Ryssland och Kina är några av de få länder som står emot amerikansk hegemoni.

Versen Sura Ad-Dukhan tar även denna kamp till en “esoterisk” nivå där man menar att den ledande eliten är ondskefull för att den har ett samröre med “demoniska” entiteter som kallas “jihns”. Detta är det element som västerlänningar har extremt svårt att acceptera och väljer därför att avfärda argumentet som ovetenskaplig vidskepelse.

Imamerna i videon gör gällande att det bara finns en lösning på problemen som man anser skapats av USA och det är fullständig destruktion av all ondska utifrån en komplett auktorisering av Allah, en “grön signal” som muslimer redan fått. Detta anses generellt av västerlänningen som ekvivalent med terrorism, men för många muslimer är destruktionen av dessa onda krafter en direkt nödvändighet och det leder till en befrielse från västerländsk terrorism.

Moskén representerar i sammanhanget Allahs storhet, skönhet och makt över all ondska.

Text och tolkning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

Moskén Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu-Dhabi, UAE. Foto: Jörg Peter. Pixabay.com-licens
Moskén Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu-Dhabi, UAE. Foto: Jörg Peter. Pixabay.com-licens


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq