Ur Koranens perspektiv måste västerlandets ondska elimineras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Sheikh Zayed Mosque Mosque. Foto: FritzDaCat. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

KULTURPARADIGM. I denna video sammanställer The Believer hur ett tredje världskrig betraktas utifrån versen Sura Ad-Dukhan i Koranen. Versen som tolkas av Imamer ger en unik insyn i hur belästa muslimer ser på de roller som Ryssland, Kina och USA spelar och hur en kamp mellan ondska och Allah uttrycker sig på jorden.

Videon inleds med ett utdrag från en intervju med Vladimir Putin. Han frågar retoriskt om det är menat, enligt USA, att världen inte ska ha ett Ryssland. Putin påpekar att USA är det enda land i världen som använt kärnvapen mot en annan stat.

Det råder ingen tvekan om att många Imamer ser på USA som det primära problemet i världen och man anser att Ryssland och Kina är några av de få länder som står emot amerikansk hegemoni.

Versen Sura Ad-Dukhan tar även denna kamp till en “esoterisk” nivå där man menar att den ledande eliten är ondskefull för att den har ett samröre med “demoniska” entiteter som kallas “jihns”. Detta är det element som västerlänningar har extremt svårt att acceptera och väljer därför att avfärda argumentet som ovetenskaplig vidskepelse.

Imamerna i videon gör gällande att det bara finns en lösning på problemen som man anser skapats av USA och det är fullständig destruktion av all ondska utifrån en komplett auktorisering av Allah, en “grön signal” som muslimer redan fått. Detta anses generellt av västerlänningen som ekvivalent med terrorism, men för många muslimer är destruktionen av dessa onda krafter en direkt nödvändighet och det leder till en befrielse från västerländsk terrorism.

Moskén representerar i sammanhanget Allahs storhet, skönhet och makt över all ondska.

Text och tolkning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

Moskén Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu-Dhabi, UAE. Foto: Jörg Peter. Pixabay.com-licens
Moskén Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu-Dhabi, UAE. Foto: Jörg Peter. Pixabay.com-licens


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag är kristus-troende och tror inte jag har mycket gemensamt med Islamsk tro. Men medger att jag inte är speciellt insatt i den heller. Men i den här “esoteriska” frågan tycker jag dom har en poäng.

  Vi svenskar kan ha svårt att ta till oss detta med onda andar.

  I Bibeln varnade Gud folket för att följa eller tillbe avgudar, som i verkligheten var onda andemakter. Dessa kan påverka människor att göra skadliga och direkt onda handlingar. Jag såg ett klipp på youtube där en man visade hur man i Washington (tror jag) just avtäckt en kopia av portalen av det s k “heliga templet” i Palmyra.

  Själv trodde jag tidigare att detta varit ett kristet tempel som helt förstörts av muslimer. Men fick veta att det varit ett tempel till avguden Baal som nämns flera gånger i GT. Baal bestod också av flera avgudar, eller om han bara hade olika benämningar. Bl a namnet Molok. Till denne “gud” offrades levande små barn i en eld i “gudens” famn.

  Man frågar sig, liksom mannen i filmen, varför man tycker att denna portal är så viktig att de var tvungna att göra en kopia i USA? Tänker genast på bl a H Clintons hemska förslag att tillåta abort ända in i nionde månaden. Och att abortfrågan var så viktig i det senaste valet där.

  Sen har jag läst om en hel del pedofili som också finns bland höga politiker. Inte bara i USA. Då blir det ju genast lättare att se kopplingen till Palmyra. Barnoffer som barnoffer.

 • Den som talar är Shejk Imran Hussein. Han är shiamuslim i Karibien. Hans böcker säljer bra och han har gjort avtryck i Ryssland. Han vill att de ortodoxa ska få tillbaka Hagia Sofia i Konstantinopel.

  Han talar om muslimsk eskatologi och den påminner om den kristna i det här fallet. Den har jag aldrig till fullo förstått och jag varnar för snabba slutsatser. Vi förstår knappt vad vi läser. Vi vet inte vad som är symboliskt, men jag anar att sånt finns i Bibeln.

 • Jag har talat med många under årens lopp som har dessa tankar och åsikter. Den dagen vi kan diskutera kanske vi kan komma till en lösning så att vi kan leva sida vid sida.

 • Om din kommentar ovan är till mig, Jan Norberg, vill jag säga att jag inte har haft några problem själv med ‘kritik’ som du kallar det. Beträffande min politiska tillhörighet så har det blivit näst intill omöjligt att rösta på något parti över huvud taget ..inte bara i Sverige (..bor i UK sedan 30 år)! Som barn och tonåring var de flesta av mina vänner ‘högerbarn’, sedan blev det miljöpartiet (..gröna vågen du vet – odlade ‘allt’ själv) men ‘de gröna’ är ju numera (också!) infiltrerade av bl.a. Skeptiker-rörelsen – liksom ‘alla’ politiska partier, myndigheter och andra organisationer i Sverige. Politisk vilde är nog det närmaste jag kan komma..

  Min kommentar var mer allmänt menad – att man tappar lusten att kommentera när diskussionen urartat redan på ett tidigt stadium. Jag har sett att många av oss, som kommenterade flitigt för några år sedan, inte längre figurerar här. Det kan förstås finnas en mängd olika anledningar till det ..just saying 😉

  • Precis min poäng. Folk tröttnar på det sätt som vissa kommenterar, samtidigt gör man ingen nytta på läktaren. Jag är också en f.d. Miljöpartist som varit i luven med VoF:s storvulna onda mobbare, som tagit vetenskapen mot mörkret.

   …men till saken. Fokuset på islams extremister flyttar fokuset från de i väst som närt dem med krig, medan välfärd stulits från pensionärer, sjuka, gamla och barnen. Islams extremister har getts sjukvård i Israel, och när de tagit på sig vita hjälmar och gjort fejkvideor, så har pengar strösslats på dem.

   De som unyttjar sekterismen har låtit dem använda fulboken för att ragga nya rekryter. Bankmaffian ligger bakom konfliktskapandet och har profiterat på hela karusellen. Det går ut på att skapa konflikt mellan kristna och muslimer, vänster och höger, kvinnor och män, homo och hetero, vita och svarta, allt medan bankmaffian tar för sig,

   Bankmaffian göder hatet via sina medier och PR-konsulter. Det ör terrorism, krig, massmord, svält, undernäring, migration, mångkultur, falskflagg-operationer och PR-psyop-troll som stärker extrem sekterism.

   När världen är komplett galen verkar extrem sekterism hyffsat mentalt frisk i jämförelse. Tron på magiska djävlar, när världen är galen, blir fullt logisk.

   • Precis George, det är så sant som det är sagt – allt i din kommentar ovan. Jag passar på att lägga till de allt mer extrema motstridigheterna när det gäller klimatet och kosten … Listan kan förstås bli hur lång som helst…

 • Försök här då i detta fall och se vad du får för reaktioner.

  Misstänker att du inte har argument starka nog att stå emot när kritiken kommer, tiden är förbi när alla socialister/kommunister kunde stå oemotsagda.

  Om du är en kommunist har jag dock ingen aning om, just saying….

  • Usa startade 70 krig under sista 100 år. Räkna nu hor många liv har orsakat din sympatiska icke socialistiska/antikommunistiska världen.Sedan de flesta stadskupp i världen är organiserat från länder som du troligen sympatiserar med. Till sist delar dessa till en del Krigsförbrytare t.m. fredspris…Senaste 15 åren har västkoalitioner startat krig mot länder utan FN godkännande! Sverige var med ( Libyen, Syrien, Jemen,Irak)……..Först döm stora mördarna sedan små. Följ inte någon vänster/ höger skala då kommer du på fel spår. Försök skaffa dig den sanna information och sedan börja kasta dina pilar……………

 • Att tolka en text står, naturligtvis, var och en fritt att göra – vilket är precis vad Torbjörn S gjort här. Att man tolkar en text betyder ju inte att man instämmer med den. Ordet ‘förnuftsbefriad’ passar alltså inte in i sammanhanget.

  Tidigare kommenterade jag ofta på NewsVoice artiklar men har, sedan ett bra tag, tappat lusten att delta i diskussioner. Detta beror delvis på att så otroligt många inte kan hålla sig till ämnet (..ett typiskt svenskt fenomen?) och att diskussioner oftast urartar till påhopp – en total brist på respekt för andras åsikter.
  Varför är det så förbannat svårt att diskutera med någon som har en annan åsikt? Det kan ju vara både berikande och utvecklande. Man kan väl vara vänner ändå – utan att få den andra personen över på ‘sin’ sida s a s. SKÄRP ER PÅGAR!

 • @ Karl M 1 May, 2019 at 14:20

  Haha, nu blev ännu en kommunist svarslös och då avfärdar man en seriös artikel som smörja, utan ett enda argument.

  När vänsterextrema kommunisters intressen sammanfaller med den mordiska islamska sektens mål och syften så gullar gärna kommunisterna med islams framfart. Dvs om islam projicerar den för alltid av extremvänstern utsedde store satan USA, så tolererar kommunisterna i princip vad som helst vad gäller islams övergrepp.

  Vad kommunister ofta inte inser, eller vägra erkänna, är att Ryssland och Kina verkligen inte låter sig våldtas av islams framfart. Där göre sig inte islams företrädare något besvär.

  Det är lustigt och se när kommunister som Karl M tar till orda och ändå inte har nåt att säga.

 • vilken smörja.

  nej Conny det här utgör inget bevis för någonting, annat än att Newsvoice är förnuftsbefriat i vissa avseenden, möjligtvis.

 • Ytterligare ett bevis för att ideologi/religion är förnuftsförstörande. Även om mycket galenskap har genererats av konspirationer mellan eliten i olika länder så kan lösningen aldrig vara att med hjälp av våld och förödelse framtvinga olika tankesätt!
  Talesättet att: “Kasta ur barnet med badvattnet” äger här sin giltighet.

  • En gäst på en Fox News-show tog till Twitter för att motbevisa nätverkets sammanfattning av hans intervju, som felaktigt uppgav att han hade sagt att Ryssland lagrade kärnvapen i Venezuela.
   “Jag sa inte att Ryssland lagrar kärnvapen i Venezuela”.
   Efter Florida kongressledamot Mario Diaz-Balart dök upp hos Tucker Carlson i tisdags kväll sammanfattade nätverket sitt utseende med en märkbart missvisande rubrik.
   Under sändningen diskuterade Carlson och Diaz-Balart i längden de geopolitiska konsekvenserna av den pågående situationen i Venezuela, efter att Juan Guaido misslyckades med USA-backade kuppförsök till president Nicolás Maduro.
   Webbredaktören manipulerade hans ord för att antydde att Diaz-Balart med säkerhet trodde att Moskva har placerat kärnvapen i det sydamerikanska landet.
   Fox-berättelsen är fortfarande utan korrigering. Och det ser ut som om andra försäljningsställen anser att historien var för bra för att dementera dessa tråkiga fakta rakt ut.
   https://www.rt.com/usa/458162-diaz-balart-tucker-nukes-venezuela-russia/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *