Rockband låter sig bli slotspel – favoriseras av många spelare

publicerad 30 maj 2019
- Underhållning @NewsVoice
Guns N'Roses. Foto: Alejandro Alvarino
Guns N'Roses och slotspel. Foto: Alejandro Alvarino
Guns N’Roses och slotspel. Foto: Alejandro Alvarino. Licens: Pixabay.com (free use)

Spelbranschen blomstrar som aldrig förr och slotspel har blivit en riktig favorit hos många och när spelbolagen blivit allt fler har konkurrensen stigit hos spelutvecklarna. För att få spelaren att vända sig till just deras produkt har de valt att utveckla slotspel med rockband-tema.

Spelen finns i form av gratis casino slots men också sådana man får betala för att spela. Detta måste självklart godkännas av banden i fråga, så låt oss kika närmare på rockband som låter utvecklare göra slotspel i deras namn.

Guns N’ Roses blev slotspel

Sent på 80-talet dök ett ungt och hungrigt band med rock ända in i själen. Med debutplattan Apetite for Destruction fick de ett uppsving likt få andra i deras genre. Ja, Guns N’ Roses blev rockbandet på allas läppar och deras succé fortsatte en bit in på 90-talet innan de valde att splittras.

För första gången på drygt 20 år är sångaren Axl Rose och demongitarristen Slash tillbaka och turnerar. Idag finns det även ett slotspel i deras namn. NetEnt har skapat ett spel där animerade porträtt av bandmedlemmarna medverkar som symboler, tillsammans med deras logga. Den som spelar deras slotspel får givetvis höra stycken av deras mest kända låtar.

Kiss

Kiss är ännu ett ikoniskt band på 80-talet, som kan fylla arenor i alla världens hörn. Bandet har en tjusig repertoar med massvis av sköna rockhits, inte minst I Was Made For Lovin’ You, Lick It Up, Detroit Rock City, Rock And Roll All Nite, Strutter och Forever.

Spelutvecklaren Williams Interactive har gjort ett slotspel med Kiss-tema. Symbolerna är precis som bandet lekfulla, och den som företräder bandet starkast utåt är den med Gene Simmons vilt utsträckta tunga. Det finns nog ingen i deras hängivna fanskara som skulle gå till en anonym spelautomat framför deras.

Motörhead

Ett annat ikoniskt rockband vi är vana vid att höra ute på krogen eller i andra sociala sammanhang är Motörhead. De nådde aldrig riktigt samma kommersiella framgångar som de ovan nämnda banden, men har likväl en fantastisk låtskatt. Den första låten som kommer de flesta till tanken är Ace of Spades, men vi ska inte glömma bort storverk som Overkill, Killed by Death och King of Kings.

Föga förvånande pryder även Motörhead ett slotspel. Den här gången är det återigen NetEnt som står bakom produktionen. Kulissen är inte helt överraskande en konsertscen med gitarrförstärkare och sprutande eld. Den bortgångne medlemmen Lemmy frontar som ansikte för spelet men också som en av spelets snurrande symboler. När det går bra hör spelaren svängigt gitarrspel och stycken från deras mest berömda låtar.

Vad tycker du, faller det sig naturligt med rockband som låter sig bli slotspel?

Extern skribent

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: slotspel