UAP-fenomenen: Oförklarlig aktivitet vid militärbaser fortsätter

publicerad 31 maj 2019
- av NewsVoice
Christopher Mellon gästar Fox News Channel i maj 2019. Foto Fox News

NOTERAT. Militära piloter säger att okända objekt i USA:s luftrum observeras i princip varje dag. Christopher Mellon som tidigare haft titeln: "US Deputy Assistant Secretary of Defense for Intelligence" säger att fenomenen har intelligens och är sofistikerade. De visar sig ofta nära militära baser och måste därför utredas till dess att ursprung, komposition och syfte är förklarat.

Det moderna begreppet Unidentified Aerial Phenomena (UAP) är det ord som numera ersätter "Unidentified Flying Objects". Det nya begreppet är befriat från historisk stigmatisering. Beteckningen UAP gör gällande att en person eller teknisk utrustning observerat respektive registrerat ett okänt fenomen i luften. Det är allt, men inte desto mindre är UAP:s oförklarliga och mystiska. Det blir tydligt i de vittnesmål som Washington Post, New York Times, CBS, Fox, Newsweek och History Channel i dagarna redovisar.

Objekten som registrerats av radar och betraktats visuellt kan utföra manövrar som inga kända farkoster kan efterlikna. Det handlar om hastigheter som överskrider ljudet, tvära kursändringar och accelerationer som skulle ha dödat en pilot i ett vanligt flygplan eller helikopter. Objekten kan nå enorma höjder, sticka ut i rymden eller dyka ner i havet. De har alla möjliga former och storlekar.

"He said he was stunned to hear the pilot’s words. “I almost hit one of those things,” the pilot told Lieutenant Graves.

The pilot and his wingman were flying in tandem about 100 feet apart over the Atlantic east of Virginia Beach when something flew between them, right past the cockpit. It looked to the pilot, Lieutenant Graves said, like a sphere encasing a cube." - New York Times, May 26, 2019

I artiklarna som listas nedan får seriösa piloter som direkt observerat och jagat fenomenen, personer som arbetat med teknisk utrustning eller deltagit i statliga utredningar komma till tals utan att bli föremål för ignoranta ifrågasättanden.

Idag premiärsänder History Channel TV-serien: "Unidentified - Inside America's UFO Investigation".

Text: NewsVoice redaktion

Relaterat