Detonationen i Linköping – Ytterligare ett terrordåd i Sverige

publicerad 7 juni 2019
- av NewsVoice
Kraftig explosion i Linköping den 7 juni 2019. Privat foto.
Kraftig explosion i Linköping den 7 juni 2019. Privat foto.
Kraftig explosion i Linköping den 7 juni 2019. Privat foto.

DEBATT. Explosionen i Linköping idag på fredagsmorgonen som skadade 25 personer har skakat om många, då den var en av de största på decennier i en svensk stad. Definitionsmässigt handlar det om en bomb som detonerat.

Det var inte en olycka och inte en gasexplosion, då explosionen skedde utomhus. Det var inte heller en handgranat som aldrig skulle ge dessa omfattande skador.

Nej, detta var ett terrordåd. ”Någon” ville visa, det här kan vi göra för att eventuellt använda som referens för framtida hot, eller så var det en hämndaktion på samhället av någon orsak. Våra multikulti-invandrare har ju en tendens att vara lättkränkta, och därmed är ofta alla grepp tillåtna för att försvara sin heder. För att undvika påhopp kan jag för tydlighetens skull säga att jag såklart inte anser att det gäller alla.

De som utfört detta är inte några nyfikna busiga svenska ungdomar, utan med all sannolikhet en grupp av invandrade terrorister. Dessa vet hur man skapar en bomb med denna sprängkraft och kommer ofta från miljöer där det är vanligt att dessa används.

Däremot är det tveksamt om polisen eller Säpo någonsin kommer att säga sanningen, även om man till finner den. Att allvarliga konsekvenser av multikulti och massinvandringen skulle delges folket är icke politiskt korrekt. Det är nog tom så att en yrkesverksam med kunskaper blir av med jobbet om denne (polis eller liknande) skulle prata klarspråk.

Att massmedierna är så totalt insnöade och inte vågar sig på en egen rimlig teori förvånar nog inte många, men även vid polisens presskonferenser kommer knappast någonsin sanningen fram om vem som begått detta dåd även om det finns vetskap. Man kommer troligen bara hävda att ”utredning fortfarande pågår”, ett ypperligt trumfkort att ta till. En sådan utredning kan man ”släpa på” i minst ett år och därefter har folket glömt bort händelsen.

Kära ni medborgare som fort farande inte har vaknat, vVälkomna till vårt nya Sverige, där det hittills lågintensiva inbördeskriget tycks närma sig ett reellt inbördeskrig.

Text: Öystein Rönne


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Brisant diskussion med före detta polisen Conny Andersson och politikern Lennart Matikainen om alla sprängningar överallt som “plötsligt dök upp från ingenstans”!

  Gemensamma mönster som pekar mot högt uppsatta monster…?

  https://www.youtube.com/watch?v=VXr2mz2d5ec
  (Lennart & Conny om samhällskaos, invandring, yttrandefrihet & globalism.)

 • Det är synnerligen anmärkningsvärt att MSM och Polisen fortfarande inte kategoriserar detta som ett terrorbrott, utan nöjer sig med kategoriseringen “grov allmänfarlig skadegörelse”.

  I konsekvensens namn borde man kanske kalla Akilovs framfart på Drottninggatan i Stockholm för “grov vårdslöshet i trafik”?

  Har händelser som denna redan blivit en normaliserad del av vår vardag som vi skall acceptera? Händelsen var ju bara en förstasidesnyhet i ett dygn!

 • Enligt Max Igan i hans senaste är det saker som händer i Australien nu där man i samband med dessa dåd vill lansera mer kontroll och övervakning. Kan detta ha iscensatts för att mörka 5G och mer övervakning och IOT? Kommer nog fler skumma dåd. Man får väl fortfarande spekulera lite fritt?

 • Om den här sprängningen ägt rum i vilket annat land som helst hade man utropat terrordåd minutrarna efteråt. Varför ligger man lågt med den bedömningen här i landet? Kan nog vara andra banditer än bandidos som står bakom dådet. ISIS har, som alla vet, spetskompetens på sprängningar.

  Noterar att sprängningen ägde rum på Hamngatan/Drottninggatan i Linköping. Drottninggatan figurerar alltså igen i ett attentat.

  • Din koppling med namnet Hamngatan/Drottninggatan är synnerligen intressant! Den hade jag inte sett.

   Andra anmärkningsvärda detaljer är:
   – Det tar polisen över ett dygn att gå ut med var bomben befann sig (Självklart visste man det efter 5 min då man var på plats).
   – Man efterlyser vittnesuppgifter på en cykelkärra först efter 2 dygn.
   – Det tar för polisen ett dygn att gå ut med att denna sprängladdning var extremt stor.
   – Man har fortfarande inte något resultat från den tekniska utredningen (vilket sprängämne som varit använt).

   Allt tyder på en mörkläggning av vad den verkliga orsaken är.

   Självklart kan/vill man inte gå ut med sina egentliga uppfattningar, för att inte gå emot bilden att de som utfört dådet ev skulle kunna vara multikultiinvandrare (vilket jag anser), kanske f.d. IS-krigare (de är ju välkomna hit för att berika vårt samhälle).

   Wake up ni svenska medborgare!….. är ni blinda, eller tror ni att ni är en Struts?

   Ett alternativ är förståss att låtsas att inget hänt, att detta är ett naturligt inslag, men då kommer nog verkligheten ikapp rätt snabbt med brutal oönskad verklighet.

 • SVT och den statsfinansierade pressen matas årligen med miljardbelopp av statsmakten. Det är våra skattepengar.

  Kritiserar man den hand som matar en?

  Dessutom ägs stor del av svensk press och svenska bokförlag av oligark-famlijen Bonniers.

  Storbanken Goldman Sachs äger Schibstedt. Schibstedt äger i stort sett resten av den statsfinansierade pressen.

  Så här ser det ut i Sverige och liknande ägarförhållanden råder i en rad andra länder!

  Makten bakom kulisserna gillar inte kritik…

  SWEBBTV har tillkommit som ett svar på denna ensidighet. Här är en intervju på SWEBBTV med Ole Dammegård:

  https://www.swebbtv.se/

 • Fascinerande att se slutsatsen – utan några som helst belägg – att det här är ett dåd som kan tillskrivas “våra multikulti-invandrare har ju en tendens att vara lättkränkta, och därmed är ofta alla grepp tillåtna för att försvara sin heder” och “multikulti och massinvandringen”. Och om det framkommer något annat så beror det bara på att polisen inte kan säga sanningen. Oj, oj!

 • Bra foto. Varför är inte fönster i fastigheten mittemot sönder av den sk tryckvågen? Om man nu skulle skulle börja spekulera i gängkrig och annat tjafs med konspirationer om 911 så rekomenderar jag Judy Woods forskning och http://wheredidthetowersgo.com/ Tekniken finns ju. Jag har hyfsad kontroll på hur implosionsteknik fungerar.

 • Tillvägagångssätt liknar Mossad (Israelisk rådgivning) – när tilltro till politiker och landets selekterade av NWO ledare minskar så brukade tillta till sådana “terror false-flag” metoder med sprängningar av hus, mördande av folk samt “bränder” (anlagda) …. typisk. Mossad infiltrerade ledning i Ryssland under många år kuvade befolkningen just med sådana metoder och detta just bekräftar att Sverige genomgått kraftig infiltrering i alla myndigheter och ledarposter kapade just av de som aldrig arbetade utan fostrades inom sekt-rörelser av NWO.

 • @Torbjörn: Förklara gärna vilken skillnad det gör om polisen utreder det som ett terrordåd eller som allmänfarlig ödeläggelse, utöver det semantiska alltså.

 • Motorcykelgängen tar kål på varandra men vet att om dom skadar vanliga svenskar så kommer de att bli jagade av polisen. Det skulle störa deras affärer alltför mycket. Att ett motorcykelgäng skulle ligga bakom sprängningen är inte sannolikt.

 • Polisen ser det inte som ett terrordåd. De anser att det handlar om allmänfarlig ödeläggelse. 25 personer har skadats. Bomben sprängdes i ett bostadsområde. Hur kan detta INTE vara ett terrordåd?

  Synonymer till terror: skräckvälde, terrorism, våldsmetoder, förföljelse, förtryck, tyranni; övergrepp, hot; skräck, fasa.

  Räcker det inte med att de boende i området upplevde: övergrepp, hot, skräck eller fasa?

 • I vilken fantasivärld lever egentligen den förbittrade Rönne? En värld där svensk polis blir av med jobbet om de griper invandrare! Det kanske vore dags att presentera minsta belägg att så skulle vara fallet.

  Hur kan Rönne så lätt fastslå att detta dåd utförts av invandrare? Har han några fakta som vi andra inte har i detta läge, eller finns även dessa bara i en rasistisk fantasivärld?

  • Ja du Janne, jag har aldrig skrivit att poliser blir av med jobbet pga att de skulle gripa en invandrare. Vad har du fått det ifrån?

   Däremot kan de inte säga sanningen bakom ett dåd som detta, om det skulle vara begånget av någon invandrad här bildad kriminell grupp. Det är politiskt inkorrekt. Våra bedrägliga politiker får inte framstå som landsförrädare genom sin genomtänkta massinvandring. Även IS-krigare är ju välkomna tillbaka!!!!

   Min artikel är såklart en spekulation. Men framtiden kommer att utvisa om min spekulation är snömos eller ej.

   Jag kan garantera dig Janne att jag inte lever i någon fantasivärld. Jag är 62 år och har hyfsat bra svensk historik att blicka tillbaka på och bilda mig rimliga uppfattningar på. Hur gammal är du? Vad har du för referenser?

  • Janne, du kanske skulle läsa artikeln en gång till och öka på läsförståelsen! Du förvränger ju vad som sägs i artikeln men det är typiskt för vänsterblivna att flytta fokus och undvika debatten!

 • Jag kan idag läsa i tidningarnas nätupplagor att de sovande journalisterna vill få folk att tro att det skulle vara ett lokalt MC-gäng som skulle ligga bakom. Knappast troligt. De skulle aldrig ta till en sådan här stor bomb för att vare sig markera eller skrämma. Är det någon man vill åt så skjuter man helt resolut ihjäl denne, alternativt kastar in en handgranat i dennes tillhåll.

  Det som återstår är det jag skriver i artikeln. Möjligen kan det också vara:

  – En false flag-operation
  – En coverstory

  En sak är dock säker, det lågintensiva inbördeskriget har nu gått in ett skarpare läge. Troligen får vi se mer av detta inom en snar framtid. Troligen också i de mindre städerna där det är lättare att undkomma p.g.a. polisens där bristande resurser.

  • Genomtänkt tydligen o då måste det betyda att dålig språkkunskap i svenska knappast tillhör den terrorgrupp som hemsöker landet. Snarare är det utfört av och planerat av mycket väl läskunniga, dvs. professionella som har kontroll på hur de svenska myndigheternas resurser används och fördelas.

   • Utveckla gärna vad du menar!

    Jag tror att man skall söka efter vad den eller de som gjort detta dåd kan ha haft för syfte. Gruppens språkkunskaper är nog här av skundär betydelse.

 • @Torbjörn: Förklara gärna vilken skillnad det gör om polisen utreder det som ett terrordåd eller som allmänfarlig ödeläggelse, utöver det semantiska alltså.

 • Polisen ser det inte som ett terrordåd. De anser att det handlar om allmänfarlig ödeläggelse. 25 personer har skadats. Bomben sprängdes i ett bostadsområde. Hur kan detta INTE vara ett terrordåd?

  Synonymer till terror: skräckvälde, terrorism, våldsmetoder, förföljelse, förtryck, tyranni; övergrepp, hot; skräck, fasa.

  Räcker det inte med att de boende i området upplevde: övergrepp, hot, skräck eller fasa?

 • Cui Bono? (Vem gynnas?)

  Göring: Why, of course, the people don’t want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece? Naturally, the common people don’t want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.

  Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.

  Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

  In an interview with Gilbert in Göring’s jail cell during the Nuremberg War Crimes Trials (18 April 1946)

 • Den tyngsta kommentaren om händelsen hitintills.
  Bäst att vakna till innan kriget bryter ut.
  Tack, Öystein.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *