Rapport: Förföljelsen av kristna når monumentala proportioner – i tysthet

publicerad 28 juni 2019
- av NewsVoice
John. L Allen och påve Benedict XVI. Licens: CC BY-SA 3.0 (GFDL), Wikimedia Commons
John. L Allen och påve Benedict XVI. Licens: CC BY-SA 3.0 (GFDL), Wikimedia Commons
John. L Allen och påve Benedict XVI. Licens: CC BY-SA 3.0 (GFDL), Wikimedia Commons

Forskaren John L. Allen som är specialist på förföljelse av kristna varnar i en ny rapport att trenden är värre än någonsin. Det handlar om återkommande övergrepp mot religionsfriheten.

Den katolska kyrkan i Kalifornien i USA tvingas genom lagförslaget SB 360 katolska präster att bryta sin tystnadsplikt om personer under bikt erkänner brott. Lagförslaget fick 30 ja och endast 2 nej och förväntas klubbas igenom i september av The State Assembly.

John. L Allen. Foto från Amazon.com
John. L Allen. Foto från Amazon.com

John. L Allen menar att detta är ett allvarligt övergrepp och han meddelar att detta bara är ett exempel. Han uppger att kristna runt om i hela världen förföljs, torteras, trakasseras, arresteras, fängslas och även mördas på en daglig basis. Dessa övergrepp pågår särskilt i länder som Nordkorea, Kina, Indien, Pakistan, Iran, Irak, Nigeria och ytterligare en rad andra länder i bla Latinamerika. Uppgifterna kommer från Open Doors en kristen organisation som bevakar hur kristna runt om i världen behandlas.

Man måste inte vara kristen för att försvara de kristna, precis som man inte behöver vara jude för att försvara judar, menar Allen.

NewsVoice har tidigare skrivit om 1000-tal anlagda bränder [och vandaliseringar] mot kyrkor i Tyskland och Frankrike.

Förföljelsen av kristna sker i många och mycket i tysta, menar de som rapporterar om trenden. Varken myndigheter eller massmedier tar upp problemet i särskilt stor utsträckning. Samtidigt är det många som öppet försvarar religiös frihet.

John. L Allen skrev bästsäljaren "The Global War on Christians: Dispatches from the Front Lines of Anti-Christian Persecution" från 2013.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat