Roger Waters och John Pilger: Om vi förlorar Assange förlorar vi alla vår frihet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 juni 2019
- NewsVoice redaktion

Assange är ett horn i sidan på den amerikanska eliten säger Pink Floyds Roger Waters när han förklarar varför UK hjälper USA ta kontrollen över Julian Assange. Han säger till RT att det är frånstötande att se hur UK agerar som en medhjälpare till det amerikanska imperiet.

“To think that the UK has become such a willing accomplice and satellite of the American Empire that it would do such a thing in contravention with all laws, moral, ethical, and actual legal restrictions is absolutely, stunningly appalling and makes me ashamed to be an Englishman.”

Waters säger att syftet med att förnedra och skada Assange handlar om att avskräcka andra från att avslöja hemligheter och bli visslare, personer som ger en oerhört viktig service till samhället och framtiden.

“And also, what they’re doing – Trump and the rest of them, and Theresa May – is to try to frighten would-be Julian Assanges who may provide this incredibly important service for the rest of us in society in the future.” 

“If we let the UK get away with allowing him to be extradited to the United States, we allow the United States government, at their whim, to torture him and to detain him possibly for the rest of his life.” – Roger Waters

ArcanumSkolan 2024

Roger Waters får indirekt stöd av den brittiska undersökande journalisten John Pilger som menar att om samhället förlorar Julian Assange förlorar vi ett helt samhällsskikt av frihet.

John Pilger, own work
John Pilger, own work

John Pilger vid sidan av en lång rad andra genuina journalister från Väst medverkar ofta i Russia Today (RT.com) eftersom deras röster eliminerats helt eller förtrycks av ledande västmedier.

“If we lose the Assanges – and there aren’t many of them, a handful maybe and certainly no one like him – if we lose the WikiLeaks, then we lose a whole stratum of freedom. We stop questioning.” – John Pilger, RT.com

Roger Waters varnar för det som kommer, medborgare i USA har tex knappt rättigheter längre efter att “Patriot Act” antogs. Frihet har blivit något som styrs av impulsiva infall från en “commander-in-chief”, menar han

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Wikileaks tweetade den 11 juni:

  “If Assange is left to swing in the breeze, it will be an open invitation for any journalist, anywhere in the world, to be extradited to the US if the administration deems that they have published material which threatens US national security.”

  Detta betyder att om DU som journalist eller visslare på webben publicerar något som anses hota USA:s säkerhet kan DU bli tagen i Sverige och förd till USA för rättegång. Och detta sker för att DU svenska massmediajournalist inte gjorde någonting för att stoppa detta.

  Nej, istället anslöt DU dig till kören som hatar Assange för att han publicerade sanningar om amerikanska krigsbrott. Jag hoppas inte att DU sover med ett gott samvete.

  Kom ihåg att DU svenska no public service-journalist inser att DU genom ditt ickeengagemang bidragit till att bygga ett auktoritärt samhälle för dig och framtida generationer.

  Ref: https://twitter.com/wikileaks/status/1138573890211504128

 • Det är inte bara fåglar och änglar som har vingar. Vet inte hur Roger Waters ser på Anna Ardin, Stefan Löfven, Margot Wallström, Reinfeldt, Borgström och resten av maffian som satte dit Assange om även de är “Pigs on the wing”.

 • Nja, inte vid de första polisförhören med kvinnorna. http://www.nnn.se/nordic/assange/memoria.htm

  Då hade sannolikt ännu INTE oligarkin i USA gett kvinnorna, de svenska ryggradslösa byråkraterna och de bankmaffia-lojala svenska fulmedierna och den korrumperade politikeradeln deras anti-Assange-order.

  Det märkliga för mig är hur många idioter som fortfarande betraktar fulmedia utan att tänka på ägarförhållanden och andra kopplingar som gör fulmedierna till just fula medier.

  Hoppas bara att de som är skyldiga till det här straffas på ett sätt, eller annat, som motsvarar Assanges lidande. Giljotinering är för snabbt och milt i min mening.

  • Instämmer!
   Egentligen är det Julian Assange och det han står för, som blivit våldtaget.
   Historiens dom kommer att bli hård.

  • Bra sagt, ORDER! Det var det som hände! Förmodligen betalt för att LJUGA! Så synd att svenska folket inte får veta sanningen – media är ju NEDTYSTADE! Hörde YOUTUBE snitt med uttalande från journalisten och vännen till ASSANGE , WALSTRÖM – han blev först tillfrågad om han vill ge kommentarer till ASSANGES gripande – dagen efter ringde ” en efter efter en redaktörer och sade att det är inte aktuellt, några HÖGRE UPP HAR BESTÄMT att jag skall inte uttalas i pressen”!
   Bonniers äger väl nästan all MEDIA, eller har jag fel?

  • Kommentaren handlade till hälften om ämnet och det var kanske just den delen som var bekymret?
   Beräffande ufo var det att hela kommentarssektionen raderades och stängdes under en annan artikel. Det har med journalistik att göra.
   Jag antar att redaktören har sina skäl….

 • LOJALA SVERIGE – VEM ÄR VÅR ÖVERORDNAD ?
  “Feministisk regering” har vi hört vår icke folkvalde statsminister berätta högt och gärna om även internationellt. Skall den även få bli inhuman och låta människor med civilkurage släppas för vargarna ?
  “Tillåter” Sverige att Assange överlämnas till USA så kommer Sverige därefter att bli klassat som “feministiskt land” – dvs ett land där sexualiteten blivit ett kvinnligt retroaktivt vapen som kan förgöra män.
  Drar mig till minnes en episod kanske 30 – 40 år tillbaka i tiden där en italienare av typen don Juan blev polisanmäld för att ha våldtagit en ung italienska. Nu förhöll det sig så att denna don Juan spelade in ljudet från sina erövringar och det visade sig att det inte fanns ett enda no, nein eller stop på bandet. Är det inte hög tid att dra fram de svenska socialdemokratiska groupies i dagsljuset ? Helt vansinnigt att dessa två personer skall kunna undvika att bli ifrågasätta och kunna fortsätta vara anonyma för en bredare allmänhet nu när Assange “får tåla” att få sitt liv ödelagt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *