Roger Waters och John Pilger: Om vi förlorar Assange förlorar vi alla vår frihet

publicerad 2 juni 2019
- av NewsVoice

Assange är ett horn i sidan på den amerikanska eliten säger Pink Floyds Roger Waters när han förklarar varför UK hjälper USA ta kontrollen över Julian Assange. Han säger till RT att det är frånstötande att se hur UK agerar som en medhjälpare till det amerikanska imperiet.

"To think that the UK has become such a willing accomplice and satellite of the American Empire that it would do such a thing in contravention with all laws, moral, ethical, and actual legal restrictions is absolutely, stunningly appalling and makes me ashamed to be an Englishman."

Waters säger att syftet med att förnedra och skada Assange handlar om att avskräcka andra från att avslöja hemligheter och bli visslare, personer som ger en oerhört viktig service till samhället och framtiden.

“And also, what they’re doing – Trump and the rest of them, and Theresa May – is to try to frighten would-be Julian Assanges who may provide this incredibly important service for the rest of us in society in the future.” 

"If we let the UK get away with allowing him to be extradited to the United States, we allow the United States government, at their whim, to torture him and to detain him possibly for the rest of his life." - Roger Waters

Roger Waters får indirekt stöd av den brittiska undersökande journalisten John Pilger som menar att om samhället förlorar Julian Assange förlorar vi ett helt samhällsskikt av frihet.

John Pilger, own work
John Pilger, own work

John Pilger vid sidan av en lång rad andra genuina journalister från Väst medverkar ofta i Russia Today (RT.com) eftersom deras röster eliminerats helt eller förtrycks av ledande västmedier.

"If we lose the Assanges – and there aren’t many of them, a handful maybe and certainly no one like him – if we lose the WikiLeaks, then we lose a whole stratum of freedom. We stop questioning." - John Pilger, RT.com

Roger Waters varnar för det som kommer, medborgare i USA har tex knappt rättigheter längre efter att "Patriot Act" antogs. Frihet har blivit något som styrs av impulsiva infall från en "commander-in-chief", menar han

Text: NewsVoice