Stefan Whilde: Förföljelsen av homeopatin

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Homeopatin är ständigt utsatt för smutskastning och det sprids lögner och falska myter om läkekonsten hela tiden – inte minst av den lågbegåvade och ljusskygga  skeptikerrörelsen, men också av läkemedelsindustrin och dess lobbyister, av myndigheter som är satta att försvara det svenska medicinska monopolet, av svenska skolan som lyder under staten och av media som köper skeptikerrörelsens, myndigheternas, statens och läkemedelsindustrins lögner och förtal.

Smutskampanjen – som i stort vilar på girighet, konkurrensförakt, okunskap och rädsla för det främmande – har pågått så länge homeopatin praktiserats, det vill säga i drygt 200 år.

Den miljövänliga och biverkningsfria homeopatin ses som ett hot mot läkemedelsindustrin i första hand, men också mot staten och dess övergripande makt eftersom den inte bara erbjuder varaktig hälsa utan också oberoende och individuell frihet – något som varje maktfullkomlig stat av förståeliga skäl skräms av och vill försöka tygla och kuva.

Förföljelsen av homeopatin pågår i hela världen, men är störst och mest utbredd i länder som Sverige och USA. Ändå söker fler än 500 miljoner människor hjälp av homeopatin varje år och då är inte spädbarn och yngre barn inräknade.

Jag utbildar människor i homeopati. Jag tar emot människor och djur som mår dåligt. Jag skriver en bokserie på minst femton böcker om läkekonsten (serien heter ”Homeopatins fantastiska värld!”)

Detta gör jag för att jag tror på kunskap, valfrihet och hälsa på egna villkor. På Dina villkor. Och för att sanningen om och förståelsen för vad homeopati är ska komma så många människor som möjligt till nytta och glädje.

Text: Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopati

RelateratMer läsning

Bra sikt i vintermörkret med extraljus från STEDI. Licens: Mostphotos.com

Dieseltrim ger nykunder 15% rabatt på extraljus från STEDI – Jul och Nyårserbjudande

0
EXTRALJUS. Dieseltrim erbjuder dig som nykund 15% rabatt på alla extraljus av märket STEDI. Här nedan finns ett exempel på den höga prestanda som...
Dagbrott i Ukraina. Foto: Youra Pechkin. Licens: Elements.envato.com

Kol, olja och gas kommer sannolikt från Jorden och inte från fossila lämningar

14
NATUR & KLIMAT. Utifrån den kolcykel som FN:s klimatpanel IPCC använder kan man ungefärligt beräkna hur mycket kol som finns i Jordens hav, atmosfär,...
Melodifestivalen. Foto: Bruno Emmanuelle Licens: Unsplash

Vad kan vi förvänta oss från Melodifestivalen 2023?

0
När den här texten skrivs så är det fortfarande ett antal veckor kvar tills den första deltävlingen i Melodifestivalen drar igång, men uppladdningen har...
Eugen Schmidt,MP. Pressfoto: Inga Haar för Deutscher Bundestag

Den påstådda kuppen mot den tyska regeringen skulle genomföras av pensionärer

20
TYSKLAND. Specialförband har slagit till mot konspiratörer bakom en påstådd väpnad grupp som sägs ha planerats för att ta makten i Tyskland. 25 personer...
Gustav Hemming (C), infrastrukturregionråd i Region Stockholm. Bild tillhandahållen av Centerpartiet

Allt fler barnfamiljer lämnar Stockholmsregionen av bostadsskäl

3
STOCKHOLM. Sedan 2018 är det fler människor som flyttar från Stockholmsregionen än som flyttar in. Enligt en ny studie blir det allt vanligare att...
Julian Assange. Foto: RT.com

Leading Swedish journalist Jan Guillou can Contribute to Julian Assange’s Release

4
OPINION. NewsVoice is republishing - without asking for permission - Jan Guillou's contemptuous opinion text "Julian Assange - a little bastard without principles" a...
Het källa i Yellowstone, USA. Licens: Pixabay.com

Fakta: 90% av allt Jordens kol finns kvar i underjorden

4
NATURFAKTA. "Kol hör till Universums första kända grundämnen och är det fjärde vanligaste efter gaserna väte, helium och syre. Som det vanligaste fasta grundämnet...
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se

Jan Guillou kan bidra till Julian Assanges frigivning

6
https://www.youtube.com/watch?v=H-P4Qp10uQ4 OPINION. NewsVoice återpublicerade artikeln “Julian Assange – ett litet äckel utan principer” av Jan Guillou, en föraktfull opinionstext om Julian Assange, en text som...
NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

5 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Fredrik Alvelöv
Gäst
29 augusti 2019 kl 15:52

Homeopati fungerar inte! Så enkelt är det. En gammal löjlig metod från 1700-talet, som koppning, kvicksilver eller arsenik.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
18 juni 2019 kl 23:59

Mycket bra artikel Stefan Whilde!

Homeopati har stor del i att jag kan hantera min SLE (och andra ‘skavanker’) utan etablissemangets sedvanliga förgiftande medikamenter. Fortsätt att undervisa och skriva ..som du gör så bra!

Savalle
Savalle
Gäst
12 juni 2019 kl 11:33

Ty Bollinger och hans team i The Truth About Cancer har gjort ett antal högkvalitativa filmserier om naturliga sätt att bota cancer. Ibland vissas en hel serie fritt. I den senaste av dessa serier, Eastern Medicine: Journey Through ASIA (7 avsnitt) framkommer det vilken oerhört stor inverkan homeopati har för att bota cancer och många andra sjukdomar.

Första avsnittet i denna serie är hela tiden fritt tillgängligt på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=KZ-SimOqC3k

(Eastern Medicine: Journey Through ASIA – Episode 1 | Japan – Land of the Rising Sun)

Och här ger Ty Bollinger mycket värdefull information om alternativa metoder att bota cancer:

https://thetruthaboutcancer.com/alternatives-to-chemo/

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
12 juni 2019 kl 00:10

Otroligt tragiskt att läkemedelsindustrin fortfarande attackerar homeopatin istället för att gå igenom det egna bagaget. Lyssnade på CNN idag där rättvisans män nu har tagit drabbade familjer under sina vingar med anledning av att beroendeframkallande opiater har söndrat inte bara familjer utan även hela samhällen.
Läkemedelsindustrin äskar pengar till forskning och större delen av de pengar kommer ramlar in används till marknadsföring samt betalning till lobbyister och troll för att smutskasta konkurrerande verksamheter. Pengarna skulle kunna användas till annat. Och sist men inte minst…. det borde vara en mänsklig rättighet för varje människa att själv få välja vilken typ av läkemedel som skall ingå i deras behandling.

Hur ofta läser man om skador av den här digniteten när det gäller homeopatiska medel?
https://medicalxpress.com/news/2019-05-maker-oxycontin-state-lawsuit.html

Snylthammaren
Snylthammaren
Gäst
11 juni 2019 kl 23:35

Här kan rysktalande läsa att ryska hälsovårdsministeriet rekommenderar ett homeopatiskt medel mot TBE, fästingburet och mot följden att det blir hjärnininflammation. Dock är det antagligen många flygfän som sprider det:
http://dsm.ru/docs/analytics/Annual_Report_2017_rus.pdf