Stefan Whilde: Förföljelsen av homeopatin

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Homeopatin är ständigt utsatt för smutskastning och det sprids lögner och falska myter om läkekonsten hela tiden – inte minst av den lågbegåvade och ljusskygga  skeptikerrörelsen, men också av läkemedelsindustrin och dess lobbyister, av myndigheter som är satta att försvara det svenska medicinska monopolet, av svenska skolan som lyder under staten och av media som köper skeptikerrörelsens, myndigheternas, statens och läkemedelsindustrins lögner och förtal.

Smutskampanjen – som i stort vilar på girighet, konkurrensförakt, okunskap och rädsla för det främmande – har pågått så länge homeopatin praktiserats, det vill säga i drygt 200 år.

Den miljövänliga och biverkningsfria homeopatin ses som ett hot mot läkemedelsindustrin i första hand, men också mot staten och dess övergripande makt eftersom den inte bara erbjuder varaktig hälsa utan också oberoende och individuell frihet – något som varje maktfullkomlig stat av förståeliga skäl skräms av och vill försöka tygla och kuva.

Förföljelsen av homeopatin pågår i hela världen, men är störst och mest utbredd i länder som Sverige och USA. Ändå söker fler än 500 miljoner människor hjälp av homeopatin varje år och då är inte spädbarn och yngre barn inräknade.

Jag utbildar människor i homeopati. Jag tar emot människor och djur som mår dåligt. Jag skriver en bokserie på minst femton böcker om läkekonsten (serien heter ”Homeopatins fantastiska värld!”)

Detta gör jag för att jag tror på kunskap, valfrihet och hälsa på egna villkor. På Dina villkor. Och för att sanningen om och förståelsen för vad homeopati är ska komma så många människor som möjligt till nytta och glädje.

Text: Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopati

Relaterat

Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe


Mer läsning

WHO:s huvudkvarter i Geneve.

WHO har med IHR överstatlig kontroll över det svenska krishanteringssystemet

1
VÄRLDEN. Många människor har under de senaste månaderna uppmärksammat att man nu i Sverige håller på att se över våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter...
Andreas Gustavsson ETC och Kajsa Ekis Ekman

ETC på fyllan – Dags att prata journalistik och redaktörer som blir spakis

0
ETC och chefredaktören Andreas Gustavsson säger upp ledarskribenten och journalisten Kajsa "Ekis" Ekman och kliver därmed in i det kalla kriget. Text: Mats Sederholm Anledningen är...
Jan Norberg, 25 aug 2021, selfie

Sossarnas vurm för Islam baktänder rejält – #valet2022

10
OPINION. Islampartiet Nyans bildar koalition med Sossarna. Ja, så skulle löpsedlarna kunna se ut efter valet 2022 i september. Sossarna, men för all del...
Psykopatmanualen Foto: NomadSoul1. Licens: Elements.Envato.com

Psykopatmanualen – vägen till en snabb karriär

24
Känner du dig förbisedd? Ser du att andra går förbi dig? Står du och stampar och kommer ingenstans? Hur kommer det sig att vissa...
Tic Tac UAP. Image: zztopfila

Kongressen erkänner problem med flygande föremål av okänd härkomst (UAP) i amerikanskt luftrum

23
TEKNIK. Den amerikanska kongressen tog idag upp problem med att okända flygande förmål, av okänd komposition och härkomst rör sig i amerikanskt luftrum. Dessa...
Neil Oliver. Photo: GBNews

Neil Oliver: The Treaty that is the Greatest Power Grab Ever

2
Neil Oliver is a Scottish television presenter, archaeologist, and author, known as the presenter of several documentary series. He was the president of the...
Jan Norberg, 10 juli 2021, selfie

Teknisk valsamverkan för att bryta 8 klöverns dominans – #Valet2022

42
OPINION. Vilka är då medlen och metoderna för att kunna spräcka 8-klöverns totala väljarförakt? Vi har på senare år sett hur ganska många svenska...
FOI och Hannah Pollack Sarnecki, 30 maj 2022. Foto: Martin Stensö och SVT

Hannah Pollack Sarneckis FOI-rapport om “grön fascism” är ett konspirationsbygge

11
OPINION. Hannah Pollack Sarnecki på FOI författade 2021 en rapport med titeln: "Fascismens gröna rötter". I den buntas ett brett spektrum av samhällsrörelser samman,...
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

5 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Fredrik Alvelöv
Fredrik Alvelöv
Gäst
29 augusti 2019 kl 15:52

Homeopati fungerar inte! Så enkelt är det. En gammal löjlig metod från 1700-talet, som koppning, kvicksilver eller arsenik.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
18 juni 2019 kl 23:59

Mycket bra artikel Stefan Whilde!

Homeopati har stor del i att jag kan hantera min SLE (och andra ‘skavanker’) utan etablissemangets sedvanliga förgiftande medikamenter. Fortsätt att undervisa och skriva ..som du gör så bra!

Savalle
Savalle
Gäst
12 juni 2019 kl 11:33

Ty Bollinger och hans team i The Truth About Cancer har gjort ett antal högkvalitativa filmserier om naturliga sätt att bota cancer. Ibland vissas en hel serie fritt. I den senaste av dessa serier, Eastern Medicine: Journey Through ASIA (7 avsnitt) framkommer det vilken oerhört stor inverkan homeopati har för att bota cancer och många andra sjukdomar.

Första avsnittet i denna serie är hela tiden fritt tillgängligt på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=KZ-SimOqC3k

(Eastern Medicine: Journey Through ASIA – Episode 1 | Japan – Land of the Rising Sun)

Och här ger Ty Bollinger mycket värdefull information om alternativa metoder att bota cancer:

https://thetruthaboutcancer.com/alternatives-to-chemo/

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
12 juni 2019 kl 00:10

Otroligt tragiskt att läkemedelsindustrin fortfarande attackerar homeopatin istället för att gå igenom det egna bagaget. Lyssnade på CNN idag där rättvisans män nu har tagit drabbade familjer under sina vingar med anledning av att beroendeframkallande opiater har söndrat inte bara familjer utan även hela samhällen.
Läkemedelsindustrin äskar pengar till forskning och större delen av de pengar kommer ramlar in används till marknadsföring samt betalning till lobbyister och troll för att smutskasta konkurrerande verksamheter. Pengarna skulle kunna användas till annat. Och sist men inte minst…. det borde vara en mänsklig rättighet för varje människa att själv få välja vilken typ av läkemedel som skall ingå i deras behandling.

Hur ofta läser man om skador av den här digniteten när det gäller homeopatiska medel?
https://medicalxpress.com/news/2019-05-maker-oxycontin-state-lawsuit.html

Snylthammaren
Snylthammaren
Gäst
11 juni 2019 kl 23:35

Här kan rysktalande läsa att ryska hälsovårdsministeriet rekommenderar ett homeopatiskt medel mot TBE, fästingburet och mot följden att det blir hjärnininflammation. Dock är det antagligen många flygfän som sprider det:
http://dsm.ru/docs/analytics/Annual_Report_2017_rus.pdf

5
0
Kommentera gärnax
()
x