Stefan Whilde: Förföljelsen av homeopatin

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Homeopatin är ständigt utsatt för smutskastning och det sprids lögner och falska myter om läkekonsten hela tiden – inte minst av den lågbegåvade och ljusskygga  skeptikerrörelsen, men också av läkemedelsindustrin och dess lobbyister, av myndigheter som är satta att försvara det svenska medicinska monopolet, av svenska skolan som lyder under staten och av media som köper skeptikerrörelsens, myndigheternas, statens och läkemedelsindustrins lögner och förtal.

Smutskampanjen – som i stort vilar på girighet, konkurrensförakt, okunskap och rädsla för det främmande – har pågått så länge homeopatin praktiserats, det vill säga i drygt 200 år.

Den miljövänliga och biverkningsfria homeopatin ses som ett hot mot läkemedelsindustrin i första hand, men också mot staten och dess övergripande makt eftersom den inte bara erbjuder varaktig hälsa utan också oberoende och individuell frihet – något som varje maktfullkomlig stat av förståeliga skäl skräms av och vill försöka tygla och kuva.

Förföljelsen av homeopatin pågår i hela världen, men är störst och mest utbredd i länder som Sverige och USA. Ändå söker fler än 500 miljoner människor hjälp av homeopatin varje år och då är inte spädbarn och yngre barn inräknade.

Jag utbildar människor i homeopati. Jag tar emot människor och djur som mår dåligt. Jag skriver en bokserie på minst femton böcker om läkekonsten (serien heter ”Homeopatins fantastiska värld!”)

Detta gör jag för att jag tror på kunskap, valfrihet och hälsa på egna villkor. På Dina villkor. Och för att sanningen om och förståelsen för vad homeopati är ska komma så många människor som möjligt till nytta och glädje.

Text: Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopati

RelateratMer läsning

GlobalEye, Saab. Pressfoto: Saab Aerospace

Stridsflygplanaffärer, GlobalEye och industrispionage – Senaste nytt

0
WARZONE. Senast den 30 april i år förväntas de sista anbuden komma in till finska HX-projektet. Ett av anbuden kommer från det svenska Saab...
Foto: Jasmin Sessler. Licens: Unsplash.com

Ny trend: Nakna PK-medier och myndigheter jagas av alternativmedier

4
DEBATT. Vi ser en ny trend. På senare tid har vi kunnat iakttaga en ny trend inom den så kallade alternativa mediasfären. Det känns...
Magdalena Andersson - Pressfoto: Finansdepartementet

G20 – Magdalena Andersson vill säkerställa global vaccintillgång

3
Den globala ekonomin står i centrum för det italienska ordförandeskapets första G20-möte mellan finansministrar och centralbankschefer. Den viktigaste frågan är hur den rådande krisen...
Enhetschef Georg Lagerberg på MPRT (25 feb 2021). Bild: SVT Play. Montage: NewsVoice

Mediestödsfusket – SVT och MPRT vill inte berätta vad som egentligen hände

2
MEDIA. Tidningarna Samnytt och NewsVoice har i en serie artiklar avslöjat att Magasinet Tempus fuskat till sig mediestöd. Trycket har varit hårt mot mediemyndigheten...
Per Shapiro i Kungsträdgården under World Doctors Alliance möte 31 oktober 2020. Foto: Kersti Wistrand

Per Shapiro startar Folkets Radio

3
MEDIA. Folkets radio är ett nytt oberoende forum för undersökande journalistik, analyser och mycket annat. Podden är grundad av Per Shapiro, erfaren grävande reporter,...
Harriet Larsson och SR:s VD Cilla Benkö (foto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0)

Cilla Benkö – När ska du lämna systemediafängelset?

3
Harriet Larsson: Cilla Benkö VD på Sveriges Radio förklarar att fria medier, som enligt hennes uppfattning, endast består av systemmedia.
Assisterande professor Björn Hammarskjöld. Foto: Jesper Johansson för Nya Tider.

Professor förkastar de nya coronarestriktionerna – Verkningslösa och lagvidriga

4
COVID-19 SVERIGE. Professor Björn Hammarskjöld besvarar NewsVoice frågor om de nya skärpta coronarestriktionerna som införs i Sverige. Bland annat ska alla serveringsställen stänga kl...
Perversiteter. Foto: Jan Baborak. Licens: Usplash.com

Centern en samlingspunkt för de perversa i Sverige

2
DEBATT. Samnytts Egor Putilov skriver på ett insiktsfullt sätt om den förljugna dubbelmoral som Centerpartiet tillämpar inom de egna leden. Artikeln är ett skolexempel...
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.

5 KOMMENTARER

 1. Otroligt tragiskt att läkemedelsindustrin fortfarande attackerar homeopatin istället för att gå igenom det egna bagaget. Lyssnade på CNN idag där rättvisans män nu har tagit drabbade familjer under sina vingar med anledning av att beroendeframkallande opiater har söndrat inte bara familjer utan även hela samhällen.
  Läkemedelsindustrin äskar pengar till forskning och större delen av de pengar kommer ramlar in används till marknadsföring samt betalning till lobbyister och troll för att smutskasta konkurrerande verksamheter. Pengarna skulle kunna användas till annat. Och sist men inte minst…. det borde vara en mänsklig rättighet för varje människa att själv få välja vilken typ av läkemedel som skall ingå i deras behandling.

  Hur ofta läser man om skador av den här digniteten när det gäller homeopatiska medel?
  https://medicalxpress.com/news/2019-05-maker-oxycontin-state-lawsuit.html

 2. Ty Bollinger och hans team i The Truth About Cancer har gjort ett antal högkvalitativa filmserier om naturliga sätt att bota cancer. Ibland vissas en hel serie fritt. I den senaste av dessa serier, Eastern Medicine: Journey Through ASIA (7 avsnitt) framkommer det vilken oerhört stor inverkan homeopati har för att bota cancer och många andra sjukdomar.

  Första avsnittet i denna serie är hela tiden fritt tillgängligt på YouTube:

  https://www.youtube.com/watch?v=KZ-SimOqC3k

  (Eastern Medicine: Journey Through ASIA – Episode 1 | Japan – Land of the Rising Sun)

  Och här ger Ty Bollinger mycket värdefull information om alternativa metoder att bota cancer:

  https://thetruthaboutcancer.com/alternatives-to-chemo/

 3. Mycket bra artikel Stefan Whilde!

  Homeopati har stor del i att jag kan hantera min SLE (och andra ‘skavanker’) utan etablissemangets sedvanliga förgiftande medikamenter. Fortsätt att undervisa och skriva ..som du gör så bra!

 4. Homeopati fungerar inte! Så enkelt är det. En gammal löjlig metod från 1700-talet, som koppning, kvicksilver eller arsenik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här