Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Svenskar vill ha vårdfrihet att kunna välja alternativmedicin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juni 2019
- NewsVoice redaktion
Kinesisk holistisk medicin - Crestock.com
Kinesisk holistisk medicin - Crestock.com
Kinesisk holistisk medicin – Crestock.com

VÅRDFRIHET. En färsk studie utförd av Novus visar att 66% av de tillfrågade anser att det blivit bättre efter att de fått komplementär- eller alternativmedicinsk behandling. Dessutom anser 80% av de som fått alternativvård att alla ska ha rätt att välja behandlingsform. Svenskarna vill ha vårdfrihet. 

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Ladda ner Novus undersökning

Novusundersökningen visar att 41% av de tillfrågade har använt akupunktur, vilket antyder att akupunkturbehandling är den vanligaste KAM-metoden. Massage i olika former har använts av 24%, zonterapi och akupressur av 12%, yoga och qigong av 11%.

Några resultat från undersökningen:

  • 50% uppger att de redan fått en diagnos eller blivit utredda hos läkare inom den konventionella sjukvården innan de sökte hjälp hos alternativvården.
  • Var fjärde valde komplementär alternativmedicin för att de tidigare upplevt sig som nöjda.
  • 66% uppger att deras sjukdom/besvär blivit bättre efter alternativ medicinsk behandling.

Läs hela artiklen på TV Helse | Mediasamarbete med NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: vårdfrihet