Svenskar vill ha vårdfrihet att kunna välja alternativmedicin

1
0
Kinesisk holistisk medicin - Crestock.com
Kinesisk holistisk medicin – Crestock.com

VÅRDFRIHET. En färsk studie utförd av Novus visar att 66% av de tillfrågade anser att det blivit bättre efter att de fått komplementär- eller alternativmedicinsk behandling. Dessutom anser 80% av de som fått alternativvård att alla ska ha rätt att välja behandlingsform. Svenskarna vill ha vårdfrihet. 

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Ladda ner Novus undersökning

Novusundersökningen visar att 41% av de tillfrågade har använt akupunktur, vilket antyder att akupunkturbehandling är den vanligaste KAM-metoden. Massage i olika former har använts av 24%, zonterapi och akupressur av 12%, yoga och qigong av 11%.

Några resultat från undersökningen:

  • 50% uppger att de redan fått en diagnos eller blivit utredda hos läkare inom den konventionella sjukvården innan de sökte hjälp hos alternativvården.
  • Var fjärde valde komplementär alternativmedicin för att de tidigare upplevt sig som nöjda.
  • 66% uppger att deras sjukdom/besvär blivit bättre efter alternativ medicinsk behandling.

Läs hela artiklen på TV Helse | Mediasamarbete med NewsVoice

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

1 KOMMENTAR

  1. Oj då, det går framåt för Sverige ! Den rättig- frihet som de flesta andra länder erbjuder sina invånare börjar nu kommer även till Svenskarnas medvetande. Bravo! Bättre sent än aldrig

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here