Skapar USA ett “Gulf of Tonkin” för att kunna attackera Iran?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 juni 2019
- NewsVoice redaktion
Oil tanker in Gulf of Oman. Photo: CGTN - The World Today

NOTERAT. Misstankar finns att USA:s krigsmaskineri beslutat att skapa en taktisk anledning att attackera Iran genom att beskylla Iran för att ha attackerat två oljetankers i Gulf of Oman under torsdagen.

Explosionerna som skadat två oljetankers sker samma dag (13 juni 2019) som Japans premiärminister besöker Iran för att försöka minska spänningarna mellan USA och Iran, rapporterar kinesiska CGTN. Kanalen uppger att de två fartygen attackerats av antingen torpeder eller minor, men en mina kan dock inte attackera eftersom det är ett passivt vapen som flyter i eller strax under vattenytan (red anm).

USA:s Secretary of State Mike Pompeo anklagar Iran för incidenterna baserat på en serie av antaganden. Han kan inte visa upp några bevis. Iran avvisar påståendet att landet skulle attackera fartygen. FN efterlyser lugn och även bevis för påståendet att Iran skulle ligga bakom angreppen.

Den ena tankern kommer från Norge och den transporterade oljeprodukter till Taiwan. Den andra tankern kom från Japan och den skulle kemiska produkter från Saudiarabien till Singapore.

USA startade kriget mot Vietnam 1964 efter att de påstått att Vietnam attackerat amerikanska krigsfartyg i “Gulf of Tonkin”.

Text: NewsVoice

HISTORY OF GULF OF TONKIN

“The original American report blamed North Vietnam for both incidents, but the Pentagon Papers, the memoirs of Robert McNamara, and NSA publications from 2005 proved material misrepresentation by the US government to justify a war against Vietnam.

On August 2, 1964, the destroyer USS Maddox, while performing a signals intelligence patrol as part of DESOTO operations, was pursued by three North Vietnamese Navy torpedo boats of the 135th Torpedo Squadron.

Maddox fired three warning shots and the North Vietnamese boats then attacked with torpedoes and machine gun fire.Maddox expended over 280 3-inch (76.2 mm) and 5-inch (127 mm) shells in a sea battle. One U.S. aircraft was damaged, three North Vietnamese torpedo boats were damaged, and four North Vietnamese sailors were killed, with six more wounded. There were no U.S. casualties.

Maddox “was unscathed except for a single bullet hole from a Vietnamese machine gun round.” – Wikipedia


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Lästips: The Intercept: “IRAN CRISIS: HAVE WE LEARNED NOTHING FROM THE IRAQ WAR?”

  Intro: Elise Swain,Associate Producer

  “As provocations for war continue to bounce between the U.S. and Iran, the neoconservative dream of regime change in Tehran may soon take a catastrophic step forward. This week, our podcasts offer a stinging rebuke to America’s latest attempt at war.

  On Intercepted, Jeremy Scahill examines the alleged attacks in the Gulf of Oman through the historical lens of the Gulf of Tonkin incident. And “Democracy Now” host Amy Goodman makes the case that the media must confront the lies designed to prime us for another senseless war.”

  https://theintercept.com/2019/06/20/iran-crisis-have-we-learned-nothing-from-the-iraq-war/

 • Vi lever i en tid då människor med låg moral, sponsrad av människor med massor av pengar, kan få makt och göra mycket skada. Hur våra demokratier kan överleva i ett sådant sammanhang är fortfarande en öppen fråga.
  Bilderbergkoncernen, formellt upprättad 1954 på initiativ av vissa amerikanska och europeiska “framstående medborgare”, skapades i realiteten av CIA och den brittiska hemlighetstjänsten MI6 för att stödja Nato mot Sovjetunionen [1]. Efter det kalla kriget fortsatte det att spela samma roll som stöd för USA: s och Natos strategi.
  Gästerna på dessa årsmöten är nästan uteslutande medborgare i Västeuropa och Nordamerika. De talar för cirka 130 representanter från politiken, ekonomin, militären, de stora medierna och de hemliga tjänsterna, som formellt talar “personligen”.
  De samlar bakom stängda dörrar i lyxiga hotell, varje år i ett annat land, och skyddas av drakoniska militära säkerhetssystem. Inga journalister eller observatörer får tillträde, och ingen communiqué publiceras någonsin.
  Deltagarna är svurna till tystnad – de får inte ens avslöja huvudtalarnas identitet som kan ha gett dem information (totalt sett bortse från deras proklamerade “insyn”). Vi vet bara att i år talade de mest om Ryssland och Kina, rumsinstallationer, en stabil strategisk ordning och kapitalismens framtid.

  https://www.globalresearch.ca/long-arm-bilderberg-group/5679805?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

  • Bilderbergarna…

   Här är några axplock från Bilderberg Meetings om arkitekten bakom skapandet av Bilderberg Group, jesuiten Józef Retinger:

   “Józef Retinger was the founder of the European Movement and of the influential Bilderberg meetings”

   “Personifying the Templar motto “non nobis”, Retinger participated in the major international political intrigues of the twentieth century out of idealism, and because of his love and admiration of the men he decided to serve.”

   ” So he enrolled at the London School of Economics and Political Science (the LSE), where he studied for a year. During this time he came into contact with reformist ideas promoted by the Fabian Society; it was three members of the Fabian Society (Sidney Webb, Beatrice Webb and George Bernard Shaw) who in 1895 had created the LSE, in order to shape minds in favor of a political model which would be a synthesis between communism and capitalism, between the planned economy and the market economy.”

   “Between 1906 and 1920, he worked on projects as diverse as:

   ~ The definition of a reorganization plan for Central and Eastern Europe, wanted by the general of the Jesuits, the Polish Count Ledochowski Wlodimir.
   ~ The creation of a world government, with the British federalist Arthur Capel.
   ~ The creation of the state of Israel, in collaboration with some of the leaders of the Zionist movement, such as Chaim Weizmann and Nahum Sokolov.”

   http://bilderbergmeetings.co.uk/jozef-retinger/

   The jesuites are everywhere.”
   (Walter Veith)

 • RT (17 Jun, 2019): US will not ‘stumble into’ war with Iran by mistake. If it happens, it will be by design

  Artikel av Danielle Ryan is an Irish freelance writer based in Dublin. Her work has appeared in Salon, The Nation, Rethinking Russia, teleSUR, RBTH, The Calvert Journal and others.

  “There are men in Washington intent on going to war with Iran – and very few people doubt this fact. Why then, does the media keep warning us that conflict could break out “accidentally”? The US does not go to war by mistake.”

  https://www.rt.com/op-ed/462044-iran-war-mistake-us/

 • http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=189990
  On The Brink Of War: Is Iran Being Targeted For Destruction?
  By Lasha Darkmoon on June 16, 2019

  Troligt att världen nu faktiskt befinner sig på randen till Det Ultimata Kriget, det som skall öppna upp för Den Verkliga Freden, allt i enlighet med de trosvissa rabbinerna i Israel och i Diasporan. Sionister i USrael, men även kristna amerikaner väntar med stor iver på att The Rapture skall infinna sig.

 • Benjamin Fulford har följt pengarna och det blev en felinvestering i oljepriser när världen reagerade med en gäspning.

 • Cui Bono? Israel är väl som vanligt huvudmisstänkt på goda grunder! USA vill ju också starta krig mot Iran plus Saudiarabien och övriga Gulfstater. Det kan ju också vara en charad från inblandade länder för att hålla uppe priset på olja, vilket alla oljestater tjänar på, även USA då deras fracking blir mer lönsam. Numera vet man aldrig vad som sker bakom lyckta dörrar…

 • För oss på förbrukarsidan spelar det knappast någon roll vem som äger oljekällan. För en viss stat som inte har en valuta med reellt värde, gäller det att med muskler se till att handeln sker i dollar.

 • En liten glidning i tidigare så tvärsäkra yttranden av SVT:s reporter, var att en liten glidning från tvärsäkerheten kunde märkas i att reportern inte var säker på vem som gjort sabotaget. Har kanske idiomet “false flag” sjunkit in hos SVT?
  Man kan ju hoppas att någon galnings våldshandling inte rycker med sig hela befolkningar, som skjuter sönder hela världsdelar a la Bush m.fl.

 • Bara ännu en av Usraels otaliga False-Flag-provokationer för att ge USA och FN ett ”legitimt” skäl till militärt ingripande för att ”införa demokrati, stabilitet och trygghet”, som det brukar heta….

  Och som alltid vid tidigare synonyma tillfällen understödjer Ful-media/MSM charaden med förskräckande målande Fake-News-reportage utan minsta verklighetsförankring.

  Liknande charader för att starta/förlänga krig har varit t.ex. Saddam Husseins ”massförstörelsevapen”, Lavon-affären 1956, Tonkin-intermezzot 1964, anfallet mot USS Liberty 1967, ”al-Qaidas” anfall mot Twin Towers och WTC-7 i New York 2001, Muammar Gaddafis ”bombningar av civilbefolkningen”, kemiska vapen i Syrien nyligen…. — exemplen är otaliga.

 • Massmediala spekulationer av propaganda. En torpedträff hade väl sänkt skeppet och inte skapat en brand av rinnande olja? Akteröver på ett av skeppen ser man ett tidigare försök till eldande av hela akterskeppet och de verkar ha öppnat ett par ventiler midskepps som nu pumpar ut antänd olja. En mina sätter man väl dit under vattennivån för att sänka ett fartyg? Ser ut att vara en brandövning som gått fel eller blivit saboterad. Bättre kan de väl och inte hålla på och köra ut infantilt skräp över Youtube. Pompeo skulle kanske också fundera på att skaffa grabbarna lite modernare kameror när de filmar sådana här incidenter istället för den Super-8 från 1967 som de verkar vara trogna. Redan för 15 år sedan försökte man från London lobba in att det skulle utgå ersättning via försäkringar för fartyg som utsatts för terrorattentat, utan att lyckas. Allt detta i tider av globalt stillastående surplustonnage. Nu när bolsjevikgänget försöker styra väst blir det väl till att korporationerna får krigsskadestånd istället. Konsumenterna betalar som vanligt över skattsedeln.

 • Irans ‘revolution’ var Us/Uks verk. Men dagens Iranska ledarskap ger inte intryck av att vara irrationella. Emellertid vore det inte förvånande om väst Us/Uk etc har medarbetare på insidan som skulle kunna influera hur deras åtgärder tar sig uttryck.
  ‘If Iran can’t export oil no-one in Middle East will,’ Tehran warns
  Från juli 2018 https://www.rt.com/business/432937-oil-iran-hormuz-strait/
  https://www.moonofalabama.org/2019/06/todays-attacks-on-ships-in-the-gulf-of-oman-are-not-in-irans-interest.html#more
  Bloggaren där tror att proxy styrkor till Iran låg bakom attacken i maj men inte den senaste.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *