Veterans for Child Rescue har åter kontroll på filmmaterialet

publicerad 16 juni 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Craig Sawyer, juni 2019, eget verk, V4CR

Krigsveteranen Craig Sawyer berättar att Veterans for Child Rescue (V4CR) åter har kontroll på det filmmaterial som en nyckelperson anlitad av ett produktionsbolag lagt beslag på sedan september 2018. Filmmaterialet utgör grunden för en dokumentär som avslöjar hur barn och unga dras in i sexringar där de utnyttjas sexuellt av pedofiler.

NewsVoice följer Craig Sawyer och hans team som driver ett unikt projekt som syftar till att beskriva hur sex-trafficking fungerar i USA från att barn och ungdomar förs bort till att de tvingas sälja tjänster även högt upp i samhällspyramiden.

Arbetet är kantat av stora faror och det finns mäktiga intressen inom etablissemanget som vill stoppa ett “Metoo” inom denna smutsiga bransch. Hittills har angreppen mot V4CR mest bestått av ryktesspridning och näthat mot teamet, och det verkar som att produktionsbolaget som V4CR anlitat fått in en fientligt sinnad person som lyckades bromsa hela filmprojektet i 9 månader.

Craig Sawyer menar också att strålkastaljus måste kastas på den berömde sexologen A. Kinsey som sedan 1950-talet hyllats som revolutionär inom fri sexualitet. Sawyer antyder att hans arbete handlade om att normalisera sexuella övergrepp på barn.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *