Antioxidanter och aminosyror – ny tilläggsbehandling vid psykos

0
Psykologi. Foto: Jonny Lindner. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
Psykologi. Foto: Jonny Lindner. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Flera olika näringsämnen kan bidra till att minska symptomen på schizofreni och andra psykotiska störningar, visar en unik forskningsöversyn.

Text: Birthe Storaker | Översättning: Madeleine Lidman

Översynen genomfördes vid University of Manchester och är den första utvärderingen som har gjorts där man gett näringsterapi första gången människor läggs in för en psykos. Den här utvärderingen omfattade data från åtta kliniska studier av kosttillskott, på totalt 451 ungdomar som var i ett tidigt stadium av en psykotisk störning.

Ett näringsämne man tittat närmare på var aminosyran taurin som finns i en större mängd i livsmedel som skaldjur och kalkon. Enligt en klinisk studie som genomfördes i Melbourne av 121 unga patienter med psykos kunde 4 gram taurin per dag reducera ungdomarnas psykotiska symptom på bara 12 veckor.

Läs hela artikeln i TV Helse

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer