Björn Runge fick hjälp av Erik Enby för att besegra cancern – Medierna mörkar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 juli 2019
- Torbjörn Sassersson
Björn Runge. Pressfoto: Lindco.se

NOTERAT. När regissören Björn Runge debuterade som sommarpratare berättade han om mötet med dr Erik Enby efter att Runge fått diagnosen cancer, men gammelmedierna väljer att utelämna att Enbys alternativa ordination kan ha botat Runges cancertumörer. NewsVoice tittar närmar på vad som hänt och hur medierna skrev.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: Björn Runge. Pressfoto: Lindco.se 

Björn Runge regisserade succéfilmen “The Wife” med Glenn Close. Filmen belönades med en Golden Globe och den fick en Oscarsnominering. Runge har skrivit och regisserat ett stort antal långfilmer och teaterpjäser samt mottagit många utmärkelser.

När Runge sommarpratade i P1 den 16 juli 2019 berättar han om sin cancerdiagnos, malignt melanom. Cancern hade även spridit sig till en lunga och hjärnan. Han trodde att hans liv var på väg att ta slut. Efter att Runge uppsökt konventionell sjukvård valde han samtidigt att besöka dr Erik Enby i Göteborg. Runge nämner inte Enby vid namn.

Björn Runge träffade Erik Enby

Dr Erik Enby, 2019. Foto: Ritva och Börje Peratt. Produktion: Börje Peratt.
Erik Enby, 2019. Foto: Foto: Ritva och Börje Peratt: Börje Peratt.

Runge berättar i radioinslaget om en 80-årig läkare i Göteborg som med mikroskop undersökte hans blod. Läkaren pratade om “växt” i blodet, att blodet infekterats, och han gav sedan en ordination [bestående av 10 beståndsdelar varav en var vitamin C] med kosttillskott, varav vissa delar kan köpas i en vanlig matvaruaffär.

ArcanumSkolan 2024

Cancern gick kraftigt tillbaka. Läkarna kunde konstatera att tumörerna försvunnit nästa helt vid en första återkontroll. Läkarna trodde det berodde på konventionella mediciner, men var förvånade över hur snabbt hälsotillståndet förbättrats.

Kulturskribenten Nicholas Wennö på DN har en annan version. Han rubricerar sin artikel: “Björn Runge om hur Glenn Close räddade hans liv”. NewsVoice har frågat Nicholas Wennö hur han menar att Close räddade hans liv. I Wennös artikel framställs situationen som om Runge blev frisk tack vare att Glen Close medverkade till att filmen “The Wife” spelades in.

Björn Werner på Göteborgsposten skriver att Runges dödsångest “tyvärr kryddas med ett lite oortodoxt tips om alternativmedicin”, istället för att neutralt berätta om mötet med en läkare som upptäckte infektioner i blodet.

De flesta större medierna i Sverige har skrivit om Runge som debuterande sommarpratare, men samtliga valde att utelämna mötet med den 80-åriga läkaren i Göteborg. I vissa fall antyds endast mötet, lite negativt.

Björn Runge skriver om mötet med Erik Enby i ett programblad (se utdrag nedan) med Stadsteatern och Kulturhuset som avsändare. Det är helt klart att Enbys ordination hade stor betydelse för tillfrisknandet, enligt Runge.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Björn Runge skriver om dr Erik Enby
Programbladet som Björn Runge låtit trycka upp inför Riksteaterturnén av pjäsen “Jag är en annan nu” 19 januari – 23 mars 2019. NewsVoice har gjort ett montage av texten i programbladet med framsidan av samma blad. Se förstoring. Urpremiären var i Stockholm Kulturhuset/Stadsteatern den 27 januari 2018.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Mycket intressant med Björn Runges sommarprat i radion. Han fick faktiskt i samband med Oscarspriset tidigare i år i radion i en intervju i klartext nämna Erik Enbys namn. Så här kommenterade Vetenskapsradions tf chef Lars Broström detta. . “-Det var ett misstag att det fick komma ut i radion”.
  Sveriges officiella agenda är i detta ämne bedrövligt. Annat var det i Indiens Hyderabad där undertecknad tillsammans med Enbys vapendragare Ramesh Chouhan och Anna Böhlmark vid två tillfällen den 18 resp 22 juli presenterade bla Filmen “Cancer and Microbes” för hundratalet forskare och medicinstuderande, på två högskolor. Då textad på engelska.
  Här är filmen: http://almanova.eu/cancer-mikrober-hela-filmen-ute-nu/

  Ingemar Ljungqvist, också medförfattare till boken “Cancer och Mikrober” (Den boken är också utsatt för en tystnadskampanj)

 • Mycket intressant med Björn Runges sommarprat i radion. Han fick faktiskt i samband med Oscarspriset tidigare i år i radion i en intervju i klartext nämna Erik Enbys namn. Så här kommenterade Vetenskapsradions tf chef Lars Broström detta. . “-Det var ett misstag att det fick komma ut i radion”.
  Sveriges officiella agenda är i detta ämne bedrövligt. Annat var det i Indiens Hyderabad där undertecknad tillsammans med Enbys vapendragare Ramesh Chouhan och Anna Böhlmark vid två tillfällen den 18 resp 22 juli presenterade bla Filmen “Cancer and Microbes” för hundratalet forskare och medicinstuderande, på två högskolor. Då textad på engelska.
  Här är filmen: http://almanova.eu/cancer-mikrober-hela-filmen-ute-nu/

  Ingemar Ljungqvist, också medförfattare till boken “Cancer och Mikrober” (Den boken är också utsatt för en tystnadskampanj)

 • I senaste 2000-Talets Vetenskap beskriver dr Erik Enby hur han från början i sin medicinska karriär, kom in på sökandet efter de kroniska sjukdomarnas grundorsaker, något som ledde till forskning om hur människan är värddjur för både hälsosamma och sjukdomsframkallande mikroorganismer.

  Eriks blodmikroskopering visade att det vid alla former av kroniska sjukdomar förekommer olika former av utbredd mikrobiologisk växt i de kroniskt sjukas kroppsvätskor och vävnader.

  Genom att hämma eller ta bort denna mikrobiologiska växt med hjälp av antiseptiska terapier borde man alltså kunna häva fortsatt successiv försämring av olika långdragna sjukdomstillstånd.

  Erik började därför att behandla kroniskt sjuka med infektionshämmande medel. Detta sätt att behandla kroniskt sjuka ledde ofta till anmärkningsvärda förbättringar med minskad kronicitet, och till och med individer med kroniska maligna tillstånd kunde ibland uppnå det som skulle kunna rubriceras som det så kallade ”hälsotillståndet”. Han själv om processen som ledde till ett helt nytt ämnesområde: Somatisk ekologi.

  Här skaffar du det numret:
  http://2000tv.se/prenumerera/

  • En ytterst viktig tidskrift, som är en maktfaktor i arbetet att skapa sann hälsa för människa och samhälle!

   Jag vill uppmana Er alla som läser detta att stödja detta så enormt viktiga arbete genom att bli prenumeranter.

   Kampen gäller våra liv.

 • I senaste 2000-Talets Vetenskap beskriver dr Erik Enby hur han från början i sin medicinska karriär, kom in på sökandet efter de kroniska sjukdomarnas grundorsaker, något som ledde till forskning om hur människan är värddjur för både hälsosamma och sjukdomsframkallande mikroorganismer.

  Eriks blodmikroskopering visade att det vid alla former av kroniska sjukdomar förekommer olika former av utbredd mikrobiologisk växt i de kroniskt sjukas kroppsvätskor och vävnader.

  Genom att hämma eller ta bort denna mikrobiologiska växt med hjälp av antiseptiska terapier borde man alltså kunna häva fortsatt successiv försämring av olika långdragna sjukdomstillstånd.

  Erik började därför att behandla kroniskt sjuka med infektionshämmande medel. Detta sätt att behandla kroniskt sjuka ledde ofta till anmärkningsvärda förbättringar med minskad kronicitet, och till och med individer med kroniska maligna tillstånd kunde ibland uppnå det som skulle kunna rubriceras som det så kallade “hälsotillståndet”. Han själv om processen som ledde till ett helt nytt ämnesområde: Somatisk ekologi.

  Här skaffar du det numret:
  http://2000tv.se/prenumerera/

  • En ytterst viktig tidskrift, som är en maktfaktor i arbetet att skapa sann hälsa för människa och samhälle!

   Jag vill uppmana Er alla som läser detta att stödja detta så enormt viktiga arbete genom att bli prenumeranter.

   Kampen gäller våra liv.

 • Erik Enby kunskaper och erfarenhet och den förföljelse han utsätts för, förtigs och undanhålls från allmänheten. Etablissemangets förespråkare deltar hela tiden i det fulspel som bedrivs mot honom. Ingen vågar eller vill gå emot maktens förespråkare. Man vill inte att vi skall få veta vad Enby har kommit fram till. Ingen recensent har belyst Björn Runges sommarprat på ett seriöst sätt utan be-mött det med goddag yxskaft. Allt för att förringa det som var uppenbart, Enbys botande och hans stora kunskap. DN:s recensent verkar inte ens ha lyssnat ordentligt eller också raljerar han för att förvirra. Teaterpjäsen ” Jag är en annan nu” som gått över hela landet under 2019, handlar också om Björn Runges sjukdomstid och om Erik Enbys botande. Den har heller ingen journalist recenserat på ett vettigt sätt. Ingen kan, vågar eller vill inte ta i frågan. Vem och varför vågar ingen ens vara lite nyfiken. Får man sparken eller blir man utfryst då ?

 • Ja, Jan, det är otroligt skamligt att Erik Enby utsatts för all denna förföljelse.

  Journalisten, TV-producenten och programledaren Robert Aschberg var en av dem som ledde drevet mot honom.

  Det är intressant att notera vad Wikipedia skriver om Robert och Rickard Aschbergs farfar, grundaren och största ägaren till banken Nya Banken, Olof Aschberg:

  “Aschberg sympatiserade med den kommunistiska rörelsen och hjälpte till att förmedla ekonomiska medel till bolsjevikerna i Ryssland. Han fick av den anledningen smeknamnet Den röde bankiren.[7] Genom kontakterna tog han emot runt 500 ton konfiskerat guld under åren 1917–1921.”

  Robert Aschberg är vice styrelseordförande i den ökända organisationen Expo…

  En annan nyckelperson i förföljelsen av Erik Enby var Dan Larhammar, som likt Robert Aschberg curlats till förbannelse av ett genomruttet system. Denne apotekare med fortbildning i fiskhjärnor har katapulterats till professorstitel och ordförandeskap i Kungliga Vetenskapsakademien.

  Så här skriver hälsoprofilen Marina Szöges om Dan Larhammar i en kommentar till en annan artikel här på Newsvoice:

  “Några tankar om Dan Larhammars kompetens vad gäller KAM. Nedan granskning av artikel som professor Dan Larhammar stödjer sig på när han ska försöka bevisa att alternativmedicin är farligt. Artikeln handlar om skador vid homeopati, men i själva verket handlar den om helt andra saker än skador av homeopati, vilket gör artikeln osann och falsk.”

  https://newsvoice.se/2019/07/svt-arets-forvillare-alternativmedicin/

  Sverige behöver rensas upp – och Erik Enby och Susanne Johansson… måste få upprättelse och erkännande!

 • Erik Enby kunskaper och erfarenhet och den förföljelse han utsätts för, förtigs och undanhålls från allmänheten. Etablissemangets förespråkare deltar hela tiden i det fulspel som bedrivs mot honom. Ingen vågar eller vill gå emot maktens förespråkare. Man vill inte att vi skall få veta vad Enby har kommit fram till. Ingen recensent har belyst Björn Runges sommarprat på ett seriöst sätt utan be-mött det med goddag yxskaft. Allt för att förringa det som var uppenbart, Enbys botande och hans stora kunskap. DN:s recensent verkar inte ens ha lyssnat ordentligt eller också raljerar han för att förvirra. Teaterpjäsen ” Jag är en annan nu” som gått över hela landet under 2019, handlar också om Björn Runges sjukdomstid och om Erik Enbys botande. Den har heller ingen journalist recenserat på ett vettigt sätt. Ingen kan, vågar eller vill inte ta i frågan. Vem och varför vågar ingen ens vara lite nyfiken. Får man sparken eller blir man utfryst då ?

 • Igår hade vi byalagsmöte ute vid badplatsen här i vår lilla fina by. Efteråt satt vi samlade vid en gemensam måltid och njöt av den vackra sommarkvällen och utsikten över sjön.

  Trots att flertalet är till åren komna slog det mig hur friska och klarsynta människorna är här.

  Vi lever rätt skyddade. Närodlade och egenodlade grönsaker och frukter, bär och svamp från skogarna, fiske och jakt ger stor del av födan. Grannsamarbete, hjälpsamhet, omtanke präglar tillvaron. Vår byäldste dog för lite sedan. Hon fick vara klar i huvudet, gladlynt och i stort sett frisk under i stort sett hela sitt närapå hundraåriga liv. En ny byäldste utsågs på mötet. Jag vet inte riktigt hur gammal hon är, men hon utstrålar fortfarande vitalitet och ungdom, trots alla år.

  Här lever vi på många sätt som man har gjort generation efter generation.

  Förstörelsen har ännu inte träffat oss på allvar.

  Äldre här äras och man lyssnar respektfullt till deras vishet. Familjelivet prioriteras högt. Ärlighet är en självklarhet. Barnen omges av flera generationers trygghet.

  Livet på landsbygden är föredömet för att bygga upp Sverige igen.

  Jag tänker på förstörelsen som fräter sönder så mycket i vårt samhälle.

  Här är en artikel av Erik Enby som beskriver hur Ondskan fått fäste i “vårdinrättningar:

  https://www.tv-helse.se/kroniskt-sjuka-sjukvarden/

  (Dr Erik Enby: Förruttnelse dödar våra kroniskt sjuka – Sjukvården samarbetar)

  Och här är ett utdrag ur en annan artikel i anslutning till detta hemska som bör mana till eftertanke:

  “Få människor är medvetna om hur begränsad, för att inte säga inskränkt, den sjukvård vi erbjuds för våra skattepengar faktiskt är och hur mycket skada den gör.”

  Läs hela artikeln här:

  https://newsvoice.se/2019/05/revolution-sjukvarden/

  (Vi kan inte acceptera att sjukvården skördar så många liv – Släpp fram fungerande vårdmetoder)

  • Savalle, jag delar helt uppfattning att landsortens livsvillkor är den bästa förutsättningen för ett långt och hälsosamt liv, såväl medicinskt som på det intellektuella planet.

   Resursåtgången för att på landsorten bevara en livsstil där individens samlade hälsa sätts i centrum skulle sannolikt reducera antalet cancerfall, vi behöver mer mänsklig omtanke om varandra. Du beskriver ju en idyll där detta uppenbarligen lever ännu.

   Industrialiseringen har dock inneburit påfrestningar på vår hälsa då vår inre själsliga balans rubbas av att bo i stressiga storstäder. Det är också därför som motsättningarna mellan landsort och storstad har eskalerat på det sätt som vi ser dagligen.

   Betr Erik Enby så är han en av mina verkliga idoler, hans goda gärning har dock delvis tagits i från honom av ett etablissemang som bestämt sig för att han utgör ett sånt hot mot deras egen ställning att förföljelse genom att ta ifrån honom hans läkarlegitimation. Skamligt!!!

 • Ja, Jan, det är otroligt skamligt att Erik Enby utsatts för all denna förföljelse.

  Journalisten, TV-producenten och programledaren Robert Aschberg var en av dem som ledde drevet mot honom.

  Det är intressant att notera vad Wikipedia skriver om Robert och Rickard Aschbergs farfar, grundaren och största ägaren till banken Nya Banken, Olof Aschberg:

  “Aschberg sympatiserade med den kommunistiska rörelsen och hjälpte till att förmedla ekonomiska medel till bolsjevikerna i Ryssland. Han fick av den anledningen smeknamnet Den röde bankiren.[7] Genom kontakterna tog han emot runt 500 ton konfiskerat guld under åren 1917–1921.”

  Robert Aschberg är vice styrelseordförande i den ökända organisationen Expo…

  En annan nyckelperson i förföljelsen av Erik Enby var Dan Larhammar, som likt Robert Aschberg curlats till förbannelse av ett genomruttet system. Denne apotekare med fortbildning i fiskhjärnor har katapulterats till professorstitel och ordförandeskap i Kungliga Vetenskapsakademien.

  Så här skriver hälsoprofilen Marina Szöges om Dan Larhammar i en kommentar till en annan artikel här på Newsvoice:

  “Några tankar om Dan Larhammars kompetens vad gäller KAM. Nedan granskning av artikel som professor Dan Larhammar stödjer sig på när han ska försöka bevisa att alternativmedicin är farligt. Artikeln handlar om skador vid homeopati, men i själva verket handlar den om helt andra saker än skador av homeopati, vilket gör artikeln osann och falsk.”

  https://newsvoice.se/2019/07/svt-arets-forvillare-alternativmedicin/

  Sverige behöver rensas upp – och Erik Enby och Susanne Johansson… måste få upprättelse och erkännande!

 • Igår hade vi byalagsmöte ute vid badplatsen här i vår lilla fina by. Efteråt satt vi samlade vid en gemensam måltid och njöt av den vackra sommarkvällen och utsikten över sjön.

  Trots att flertalet är till åren komna slog det mig hur friska och klarsynta människorna är här.

  Vi lever rätt skyddade. Närodlade och egenodlade grönsaker och frukter, bär och svamp från skogarna, fiske och jakt ger stor del av födan. Grannsamarbete, hjälpsamhet, omtanke präglar tillvaron. Vår byäldste dog för lite sedan. Hon fick vara klar i huvudet, gladlynt och i stort sett frisk under i stort sett hela sitt närapå hundraåriga liv. En ny byäldste utsågs på mötet. Jag vet inte riktigt hur gammal hon är, men hon utstrålar fortfarande vitalitet och ungdom, trots alla år.

  Här lever vi på många sätt som man har gjort generation efter generation.

  Förstörelsen har ännu inte träffat oss på allvar.

  Äldre här äras och man lyssnar respektfullt till deras vishet. Familjelivet prioriteras högt. Ärlighet är en självklarhet. Barnen omges av flera generationers trygghet.

  Livet på landsbygden är föredömet för att bygga upp Sverige igen.

  Jag tänker på förstörelsen som fräter sönder så mycket i vårt samhälle.

  Här är en artikel av Erik Enby som beskriver hur Ondskan fått fäste i “vårdinrättningar:

  https://www.tv-helse.se/kroniskt-sjuka-sjukvarden/

  (Dr Erik Enby: Förruttnelse dödar våra kroniskt sjuka – Sjukvården samarbetar)

  Och här är ett utdrag ur en annan artikel i anslutning till detta hemska som bör mana till eftertanke:

  “Få människor är medvetna om hur begränsad, för att inte säga inskränkt, den sjukvård vi erbjuds för våra skattepengar faktiskt är och hur mycket skada den gör.”

  Läs hela artikeln här:

  https://newsvoice.se/2019/05/revolution-sjukvarden/

  (Vi kan inte acceptera att sjukvården skördar så många liv – Släpp fram fungerande vårdmetoder)

  • Savalle, jag delar helt uppfattning att landsortens livsvillkor är den bästa förutsättningen för ett långt och hälsosamt liv, såväl medicinskt som på det intellektuella planet.

   Resursåtgången för att på landsorten bevara en livsstil där individens samlade hälsa sätts i centrum skulle sannolikt reducera antalet cancerfall, vi behöver mer mänsklig omtanke om varandra. Du beskriver ju en idyll där detta uppenbarligen lever ännu.

   Industrialiseringen har dock inneburit påfrestningar på vår hälsa då vår inre själsliga balans rubbas av att bo i stressiga storstäder. Det är också därför som motsättningarna mellan landsort och storstad har eskalerat på det sätt som vi ser dagligen.

   Betr Erik Enby så är han en av mina verkliga idoler, hans goda gärning har dock delvis tagits i från honom av ett etablissemang som bestämt sig för att han utgör ett sånt hot mot deras egen ställning att förföljelse genom att ta ifrån honom hans läkarlegitimation. Skamligt!!!

 • Under min tid som aktiv inom Levande Föda och redaktör för tidningen, intervjuade jag personer som hade blivit botade från sin cancer med hjälp av Levande Föda (Ann Wigmore). Det är framför allt vetegräsjuice som är dess medicin. Två fall minns jag särskilt. En mamma som hade levercancer och en man med cancer som hade spridit sig i skelettet. Det fanns inget hopp för dessa två personer men som en sista utväg så sökte de sig till Levande Föda och blev botade. När de sedan röntgades och det konstaterades att tumörerna var borta, så kunde läkarna bara konstatera fakta men inte ge någon förklaring.

 • Under min tid som aktiv inom Levande Föda och redaktör för tidningen, intervjuade jag personer som hade blivit botade från sin cancer med hjälp av Levande Föda (Ann Wigmore). Det är framför allt vetegräsjuice som är dess medicin. Två fall minns jag särskilt. En mamma som hade levercancer och en man med cancer som hade spridit sig i skelettet. Det fanns inget hopp för dessa två personer men som en sista utväg så sökte de sig till Levande Föda och blev botade. När de sedan röntgades och det konstaterades att tumörerna var borta, så kunde läkarna bara konstatera fakta men inte ge någon förklaring.

 • Läkemedelsindustrin är som en maffiaorganisation, allt som “hotar” dem, skall smutskastas och bekämpas, kosta vade kosta vill när det gäller människors lidanden.

 • Läkemedelsindustrin är som en maffiaorganisation, allt som “hotar” dem, skall smutskastas och bekämpas, kosta vade kosta vill när det gäller människors lidanden.

 • Björn Runge ska ha all heder för sitt sommarprat, BRA JOBBAT BJÖRN RUNGE!

  Notera särskilt att NATURLIG MEDICIN ÄR VÄL BEPRÖVAD SEDAN TUSENTALS ÅR TILLBAKA!

  Alltså härskarbegreppet alternativ medicin eller alternativ vårdmetod är inget annat än HÄRSKAR METODER

  FRI RÖRLIGHET INNEBÄR EN FRI MARKNAD INOM EU

  Alltså får det effekten att karteller som VÅRD SVERIGE(alla regioner, fd. landsting) och därmed SKOLMEDICINEN, som är i samverkan, fullständigt dominerar den skattefinansierade hälso- och sjukvården i Sverige, inte släpper in andra beprövade metoder som inte DÖDAR OCH SKADAR!

  Alltså BEPRÖVADE METODER som hjälper människokroppen att läka/helas och därmed säkerställer god hälsa.

  Alltså bättre och effektivare vård/behandling, sådana beprövade metoder HATAS av skolmedicinen/läkemedelsindustrin dvs. den kriminella läkemedelsindustrin BIG PHARMA.

  UTAN PERSONLIGT ANSVAR ETT FULLSTÄNDIGT VANSINNE UTAN KONSEKVENSER
  Doktor Erik Enby skrämdes ordentligt av POLISEN i en husrannsakan, alltså ett MAKTINSTRUMENT som de SUPER KORRUPTA makt- och myndighetsutövande Sverige äga makten och kontrollen över, därtill UTAN PERSONLIGT ANSVAR, ett enormt HOT EMOT DEMOKRATIN OCH RÄTTSSÄKERHETEN!

  Fri etableringsrätt gäller inom EU för beprövade metoder och därför tilläts doktor Erik Enby fortsätta sin verksamhet som icke legitimerad läkare.

  MEN INTE SOM SKATTEFINANSIERAT ALTERNATIV till det fullständiga vansinne som bevisligen existerar inom skolmedicinen, läs denna artikel mycket nogsamt
  https://newsvoice.se/2019/07/svt-arets-forvillare-alternativmedicin/

  Läs kommentarerna lika nogsamt, för framkommer massor av FAKTA som är av enormt allmänt intresse.

  KOM SÄRSKILT IHÅG VAD SOM DELGES I DEN ARTIKELN AV SVEN-ERIK “SVARA DOKTORN” NORDIN, citat

  “Att traditionell behandling av legitimerade läkare och av dem förskrivna, godkända läkemedel till och med skulle vara den vanligaste dödsorsaken i vårt land – och hela Västvärlden – låter naturligtvis för de flesta helt obegripligt, men tyvärr kan det vara precis så.

  Dr Bruce Lipton påstår att i USA gäller följande:

  Den tredje vanligaste dödsorsaken är cancer (553,251 fall ett av de senaste åren).

  Den näst vanligaste dödsorsaken är hjärt- och kärlsjukdomar (699,697 fall)

  Den allra vanligaste dödsorsaken är ”iatrogenisk” sjukdom – ett tillstånd som förorsakats av medicinsk behandling. (783,936 fall). Mer är 300,000 av dessa är dödsfall som direkt beror på godkända och av läkare utskrivna läkemedel.
  Slut citat

  SKOLMEDICINEN DEN STÖRSTA DÖDSORSAKEN INOM SKOLMEDICINEN
  Se denna VIDEO om ca 15 minuter, som delger om verklighetens SKOLMEDICIN och sprid vidare i alla dina sociala nätverk
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=rSgR9vzOYJU

  Dessa fakta utelämnas i KAM UTREDNINGEN som är fullständigt partisk och därtill uppenbart ett enormt hot emot svenska folkets folkhälsa och därtill uppenbart inget alls nämns om att SKOLMEDICINEN SJÄLVT är den största DÖDSORSAKEN inom skolmedicinen.

  Björn Runge ska ha all heder för sitt sommarprat, BRA JOBBAT BJÖRN RUNGE!

  Doktor Erik Enby räddade förmodligen Björn Runges liv och doktor Erik Enby ska såklart ha all heder av det!

  Sommarlovs hälsningar från den goda medmänniskan
  Ulf Bittner

 • Ytterligare ett bevis på att det är pengar och Big Pharma som styr såväl canservården som gammelmedia.

  Vad skulle det annars vara?

 • Björn Runge ska ha all heder för sitt sommarprat, BRA JOBBAT BJÖRN RUNGE!

  Notera särskilt att NATURLIG MEDICIN ÄR VÄL BEPRÖVAD SEDAN TUSENTALS ÅR TILLBAKA!

  Alltså härskarbegreppet alternativ medicin eller alternativ vårdmetod är inget annat än HÄRSKAR METODER

  FRI RÖRLIGHET INNEBÄR EN FRI MARKNAD INOM EU

  Alltså får det effekten att karteller som VÅRD SVERIGE(alla regioner, fd. landsting) och därmed SKOLMEDICINEN, som är i samverkan, fullständigt dominerar den skattefinansierade hälso- och sjukvården i Sverige, inte släpper in andra beprövade metoder som inte DÖDAR OCH SKADAR!

  Alltså BEPRÖVADE METODER som hjälper människokroppen att läka/helas och därmed säkerställer god hälsa.

  Alltså bättre och effektivare vård/behandling, sådana beprövade metoder HATAS av skolmedicinen/läkemedelsindustrin dvs. den kriminella läkemedelsindustrin BIG PHARMA.

  UTAN PERSONLIGT ANSVAR ETT FULLSTÄNDIGT VANSINNE UTAN KONSEKVENSER
  Doktor Erik Enby skrämdes ordentligt av POLISEN i en husrannsakan, alltså ett MAKTINSTRUMENT som de SUPER KORRUPTA makt- och myndighetsutövande Sverige äga makten och kontrollen över, därtill UTAN PERSONLIGT ANSVAR, ett enormt HOT EMOT DEMOKRATIN OCH RÄTTSSÄKERHETEN!

  Fri etableringsrätt gäller inom EU för beprövade metoder och därför tilläts doktor Erik Enby fortsätta sin verksamhet som icke legitimerad läkare.

  MEN INTE SOM SKATTEFINANSIERAT ALTERNATIV till det fullständiga vansinne som bevisligen existerar inom skolmedicinen, läs denna artikel mycket nogsamt
  https://newsvoice.se/2019/07/svt-arets-forvillare-alternativmedicin/

  Läs kommentarerna lika nogsamt, för framkommer massor av FAKTA som är av enormt allmänt intresse.

  KOM SÄRSKILT IHÅG VAD SOM DELGES I DEN ARTIKELN AV SVEN-ERIK “SVARA DOKTORN” NORDIN, citat

  “Att traditionell behandling av legitimerade läkare och av dem förskrivna, godkända läkemedel till och med skulle vara den vanligaste dödsorsaken i vårt land – och hela Västvärlden – låter naturligtvis för de flesta helt obegripligt, men tyvärr kan det vara precis så.

  Dr Bruce Lipton påstår att i USA gäller följande:

  Den tredje vanligaste dödsorsaken är cancer (553,251 fall ett av de senaste åren).

  Den näst vanligaste dödsorsaken är hjärt- och kärlsjukdomar (699,697 fall)

  Den allra vanligaste dödsorsaken är “iatrogenisk” sjukdom – ett tillstånd som förorsakats av medicinsk behandling. (783,936 fall). Mer är 300,000 av dessa är dödsfall som direkt beror på godkända och av läkare utskrivna läkemedel.
  Slut citat

  SKOLMEDICINEN DEN STÖRSTA DÖDSORSAKEN INOM SKOLMEDICINEN
  Se denna VIDEO om ca 15 minuter, som delger om verklighetens SKOLMEDICIN och sprid vidare i alla dina sociala nätverk
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=rSgR9vzOYJU

  Dessa fakta utelämnas i KAM UTREDNINGEN som är fullständigt partisk och därtill uppenbart ett enormt hot emot svenska folkets folkhälsa och därtill uppenbart inget alls nämns om att SKOLMEDICINEN SJÄLVT är den största DÖDSORSAKEN inom skolmedicinen.

  Björn Runge ska ha all heder för sitt sommarprat, BRA JOBBAT BJÖRN RUNGE!

  Doktor Erik Enby räddade förmodligen Björn Runges liv och doktor Erik Enby ska såklart ha all heder av det!

  Sommarlovs hälsningar från den goda medmänniskan
  Ulf Bittner

 • Ytterligare ett bevis på att det är pengar och Big Pharma som styr såväl canservården som gammelmedia.

  Vad skulle det annars vara?

 • Ett förtydligande till “Läkaren som vägrade ge upp”
  Klicka på länken nedan till Vimeo on Demand, så kan ni som inte har sett dokumentären än,
  få tillgång till filmen:
  https://vimeo.com/168386834

  Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket!
  Det är bara att kämpa på för det sanna och goda.

  Varma sommarhälsningar

 • Ett förtydligande till “Läkaren som vägrade ge upp”
  Klicka på länken nedan till Vimeo on Demand, så kan ni som inte har sett dokumentären än,
  få tillgång till filmen:
  https://vimeo.com/168386834

  Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket!
  Det är bara att kämpa på för det sanna och goda.

  Varma sommarhälsningar

 • Jag håller med signaturen “En annan” till fullo. Ja, varför inte spärra in läkemedelsindustrin med hantlangare jämte grindvakter (läs journalistkåren), som sitter som proppar i systemet?! Så klart är det ekonomiska intressen som styr.

  En sak är säker. Inom skolmedicinen har man tidigare ofta varit negativ till nya rön som senare har visat sig få en enorm betydelse för vården av sjuka människor.
  En tillbakablick. Ett exempel är den förfärliga historien om Ignaz Semmelweis (1818-1865), vars idéer kring aseptik och hygien visade sig vara riktiga först efter hans död. Det fanns ideologiska orsaker till att det medicinska etablissemanget inte kunde erkänna Semmelweis´ upptäckt. Man ville inte att det skulle komma fram att det var läkarna som orsakade barnsängsfebern genom att gå direkt från obduktionsbordet till förlossningssalen utan att tvätta händerna. För Semmelweis gällde det hygienen utvärtes. För Erik Enby handlar det om hygienen invärtes.
  Semmelweis´ teorier ansågs sakna vetenskaplig grund, eftersom ingen förklaringsmodell fanns till hans upptäckt. En vetenskaplig förklaring blev möjlig först några årtionden senare när teorin om bakterierna som orsak till sjukdomar lanserades av Louis Pasteur (1822-1895).

  Mikroorganismer hos cancerpatienter
  På 1980-talet inledde Erik Enby försök att bekräfta Günther Enderleins teser (1872-1968) om att det fanns mikrobiologisk “växt” i blodet hos individer med kroniska sjukdomar. I sitt avancerade mikroskop såg Enby sådan växt i blodet hos de flesta kroniker och cancersjuka. Hans tes var att det sannolikt kunde finnas ett samband mellan denna växtlighet och sjukdomarna. Etablissemanget, inklusive Läkartidningen och Lancet refuserade dock hans fynd.

  Det har blåst hårda vindar kring Erik Enby, men trots detta har han stått rak som en fura och vägrat att ge upp trots att han har utsatts för ett justitiemord genom att mista sin läkarlegitimation. Han har ju rätt,
  kan vi patienter intyga. Till hösten kommer förmodligen andra delen av “Läkaren som vägrade ge upp” av filmproducenten Börje Peratt. Den kommer att heta “Sista striden”. För dem som ej har sett första delen,
  så finns den att hyra på Vimeo on Demand för 51:70 kr/dygn.

  När ska svenska folket vakna upp? Det går l å n g s a m t .

  Läs mer om Enbys upptäckter på http://www.enby.se!

 • Jag har tyvärr ännu inte inte haft tillfälle att lyssna Runges sommarprogram.
  Men jag har skummat några kommentarer i dagspressen och läst kommentarerna här. Min reflexion är; borde det inte vara en ryggmärgsreflex hos varje journalist att göra allt för att ta reda på vem denne person är som botat Runge från cancer. Runge är ju inte vem som helst. Han är en känd person. Inte ens det hjälpte media att uppvisa lite nyfikenhet.
  Cancer botad! Var är kvällstidningarnas rubrikerna? Ett av många exempel på på beröringsskräck för vissa ämnen om det fokuserar på “fel” sak eller person.

 • Om inte jag minns fel så talade föreläsare om denna upptäckt 1992-1993. Man ville ligga lågt om upptäckten tills man var helt säker eftersom man befarade att denna kunskap kunde leda till att människor tog avstånd ifrån de som drabbades av cancer. Alla vet ju att infektioner är eller kan vara smittsamma. Med tanke på vilket håll forskningen gått åt så kan man bara dra slutsatsen att det är ekonomiska intressen som styr.

 • Här är ytterligare ett lyckat cancerfall, nämligen mitt eget.
  “Jag är också en annan nu” efter dr Erik Enbys behandling av mina maligna melanom (aggressiv cancer med spridning) och framförallt kom livsgnistan åter och jag är alltjämt kärnfrisk efter drygt 18 år. Ett observandum är att jag inte har tagit skolmedicinens “mediciner” alls och jag vägrade helt sonika att strålbehandlas utan vände mig i stället till dr Enby.
  Jag är helt enig med Björn Runge beträffande slutklämmen i radioprogrammet med balans i tillvaron och fokus på arbete. Sedan 2004 informerar jag om alternativa behandlingsmetoder och skriver även artiklar i 2000-Talets Vetenskap – Tidningen som talar…när andra tiger! Besök vår hemsida http://www.2000tv.se!
  Det medicinska etablissemanget håller benhårt fast vid sin låsning och har orsakat onödigt lidande genom att utnyttja människors problem med sjukdomar. När ska man inom den etablerade forskningen ta del av den i mikroskopet synliga mikrobiologin i sjuka vävnader för att utveckla skonsammare och bättre behandlingsmetoder för den inre miljön i stället för att motarbeta viktiga upptäckter och därigenom förvärra de sjukas situation? De gångna årens explosionsartade kritik mot allt som överhuvudtaget andas fri forskning och beprövad erfarenhet, ser jag som det etablerade samhällets motattack mot nya tankar och landvinningar. Det är ett allvarligt hot mot demokratin när patienternas möjlighet till fritt terapival begränsas eller rentav omöjliggörs genom myndigheters och medias agerande.

  Denne läkare har på goda grunder i 40 års tid hävdat att cancer är en infektion.
  Hur länge till ska det dröja innan man tar del av dr Enbys upptäckter? Se http://www.enby.se

  Siv Wernborg (75 år)
  (Ca-patient 2001-2004)

 • Jag håller med signaturen “En annan” till fullo. Ja, varför inte spärra in läkemedelsindustrin med hantlangare jämte grindvakter (läs journalistkåren), som sitter som proppar i systemet?! Så klart är det ekonomiska intressen som styr.

  En sak är säker. Inom skolmedicinen har man tidigare ofta varit negativ till nya rön som senare har visat sig få en enorm betydelse för vården av sjuka människor.
  En tillbakablick. Ett exempel är den förfärliga historien om Ignaz Semmelweis (1818-1865), vars idéer kring aseptik och hygien visade sig vara riktiga först efter hans död. Det fanns ideologiska orsaker till att det medicinska etablissemanget inte kunde erkänna Semmelweis´ upptäckt. Man ville inte att det skulle komma fram att det var läkarna som orsakade barnsängsfebern genom att gå direkt från obduktionsbordet till förlossningssalen utan att tvätta händerna. För Semmelweis gällde det hygienen utvärtes. För Erik Enby handlar det om hygienen invärtes.
  Semmelweis´ teorier ansågs sakna vetenskaplig grund, eftersom ingen förklaringsmodell fanns till hans upptäckt. En vetenskaplig förklaring blev möjlig först några årtionden senare när teorin om bakterierna som orsak till sjukdomar lanserades av Louis Pasteur (1822-1895).

  Mikroorganismer hos cancerpatienter
  På 1980-talet inledde Erik Enby försök att bekräfta Günther Enderleins teser (1872-1968) om att det fanns mikrobiologisk “växt” i blodet hos individer med kroniska sjukdomar. I sitt avancerade mikroskop såg Enby sådan växt i blodet hos de flesta kroniker och cancersjuka. Hans tes var att det sannolikt kunde finnas ett samband mellan denna växtlighet och sjukdomarna. Etablissemanget, inklusive Läkartidningen och Lancet refuserade dock hans fynd.

  Det har blåst hårda vindar kring Erik Enby, men trots detta har han stått rak som en fura och vägrat att ge upp trots att han har utsatts för ett justitiemord genom att mista sin läkarlegitimation. Han har ju rätt,
  kan vi patienter intyga. Till hösten kommer förmodligen andra delen av “Läkaren som vägrade ge upp” av filmproducenten Börje Peratt. Den kommer att heta “Sista striden”. För dem som ej har sett första delen,
  så finns den att hyra på Vimeo on Demand för 51:70 kr/dygn.

  När ska svenska folket vakna upp? Det går l å n g s a m t .

  Läs mer om Enbys upptäckter på http://www.enby.se!

 • Jag har tyvärr ännu inte inte haft tillfälle att lyssna Runges sommarprogram.
  Men jag har skummat några kommentarer i dagspressen och läst kommentarerna här. Min reflexion är; borde det inte vara en ryggmärgsreflex hos varje journalist att göra allt för att ta reda på vem denne person är som botat Runge från cancer. Runge är ju inte vem som helst. Han är en känd person. Inte ens det hjälpte media att uppvisa lite nyfikenhet.
  Cancer botad! Var är kvällstidningarnas rubrikerna? Ett av många exempel på på beröringsskräck för vissa ämnen om det fokuserar på “fel” sak eller person.

 • Ytterligare indikationer på att “gammelmedia” är toppstyrt av samma intressen som styr vår “hälso”-vård.
  Läs gärna Mercola’s sista artikel länkad till nedan om hur faktiskt hälsovård systematiskt omvandlades till dagens symptombehandlingar av de som tjänar pengar på dessa. Så fick de “lönsam sjukvård”. Eller “Hur vårt medicinska system omvandlades till en stor bluff”. Text, plus en film “The Big Secret” som nu är borttagen på både Amazon och Youtube. Alldeles för vederhäftig! Modern book burning.
  Hur samlar man in pengar för att sätta Svensk text på filmen? “Vårt” SVT lär ju aldrig våga något sådant.
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/07/20/serious-threats-to-public-health.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20190720Z2&et_cid=DM301380&et_rid=667376333

 • Om inte jag minns fel så talade föreläsare om denna upptäckt 1992-1993. Man ville ligga lågt om upptäckten tills man var helt säker eftersom man befarade att denna kunskap kunde leda till att människor tog avstånd ifrån de som drabbades av cancer. Alla vet ju att infektioner är eller kan vara smittsamma. Med tanke på vilket håll forskningen gått åt så kan man bara dra slutsatsen att det är ekonomiska intressen som styr.

 • Här är ytterligare ett lyckat cancerfall, nämligen mitt eget.
  “Jag är också en annan nu” efter dr Erik Enbys behandling av mina maligna melanom (aggressiv cancer med spridning) och framförallt kom livsgnistan åter och jag är alltjämt kärnfrisk efter drygt 18 år. Ett observandum är att jag inte har tagit skolmedicinens “mediciner” alls och jag vägrade helt sonika att strålbehandlas utan vände mig i stället till dr Enby.
  Jag är helt enig med Björn Runge beträffande slutklämmen i radioprogrammet med balans i tillvaron och fokus på arbete. Sedan 2004 informerar jag om alternativa behandlingsmetoder och skriver även artiklar i 2000-Talets Vetenskap – Tidningen som talar…när andra tiger! Besök vår hemsida http://www.2000tv.se!
  Det medicinska etablissemanget håller benhårt fast vid sin låsning och har orsakat onödigt lidande genom att utnyttja människors problem med sjukdomar. När ska man inom den etablerade forskningen ta del av den i mikroskopet synliga mikrobiologin i sjuka vävnader för att utveckla skonsammare och bättre behandlingsmetoder för den inre miljön i stället för att motarbeta viktiga upptäckter och därigenom förvärra de sjukas situation? De gångna årens explosionsartade kritik mot allt som överhuvudtaget andas fri forskning och beprövad erfarenhet, ser jag som det etablerade samhällets motattack mot nya tankar och landvinningar. Det är ett allvarligt hot mot demokratin när patienternas möjlighet till fritt terapival begränsas eller rentav omöjliggörs genom myndigheters och medias agerande.

  Denne läkare har på goda grunder i 40 års tid hävdat att cancer är en infektion.
  Hur länge till ska det dröja innan man tar del av dr Enbys upptäckter? Se http://www.enby.se

  Siv Wernborg (75 år)
  (Ca-patient 2001-2004)

 • Ytterligare indikationer på att “gammelmedia” är toppstyrt av samma intressen som styr vår “hälso”-vård.
  Läs gärna Mercola’s sista artikel länkad till nedan om hur faktiskt hälsovård systematiskt omvandlades till dagens symptombehandlingar av de som tjänar pengar på dessa. Så fick de “lönsam sjukvård”. Eller “Hur vårt medicinska system omvandlades till en stor bluff”. Text, plus en film “The Big Secret” som nu är borttagen på både Amazon och Youtube. Alldeles för vederhäftig! Modern book burning.
  Hur samlar man in pengar för att sätta Svensk text på filmen? “Vårt” SVT lär ju aldrig våga något sådant.
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/07/20/serious-threats-to-public-health.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20190720Z2&et_cid=DM301380&et_rid=667376333

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *