Muslimsk kvinna fick lära sig cykla med kommunstöd – maken slog henne

Cykelskola för muslimska kvinnor är inte riskfritt

61
Muslimsk kvinna (har inget med artikeln att göra). Foto: Ikhsan Sugiarto.
Muslimsk kvinna (har inget med artikeln att göra). Foto: Ikhsan Sugiarto. Licens: Pexels.com (free use)

DEBATT. “Den offentliga sektorns kravlösa jamsande och eftergivenhet har kraftigt bidragit till samhällets islamisering. Makthavarnas överdrivna följsamhet efter direktiven från internationella konventioner, är signum för att hålla den humanitära stormakten vid liv”. Det skriver Harriet Larsson som utifrån egen yrkeserfarenhet berättar om en muslimsk kvinna som fick lära sig cykla trots att det var “förbjudet”.

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg

Min gamla cykel är nog det bästa jag har, för bilinnehav är svårt att finansiera som pensionär. Cykelskola för muslimska kvinnor finns nu på många håll i landet. Uppskattningen är stor från landets korrekta överhet.

Om den som springer bakom och håller i pakethållaren dessutom är invandrare och muslim, så kan det rendera medalj av självaste kungen, men nätets skribenter kan ofta ge smolk i glädjebägaren, när fakta avslöjas som dämpar den mångkulturella förtjusningen.

IS bakom kulisserna igen…

Här är det Johan Lundberg, som i en artikel från Timbro är glädjeförstöraren genom att bla avslöja den medaljprydde Vivallabon i Örebro, Najem al-Ganas, som belönades för sin cykelskola.

Johan Lundberg - Pressfoto: Timbro.se
Johan Lundberg – Pressfoto: Timbro.se

”­­­……Just en medalj fick härom året en annan Vivalla-bo, Najem al-Ganas. Medaljen delades ut av självaste kungen och var en belöning för det arbete med integration som al-Ganas ska ha ägnat sig åt genom att starta en cykelskola för vuxna. Ett par år senare flyttade Najem tillsammans med sin bror Ali från Vivalla till Gävle där de hjälpt sin bror, imamen Abo Raad, med arbetet i Gävle-moskén.

Abo Raad är en av de radikala salafist-imamer som nu sitter frihetsberövade i väntan på utvisning. Hans bror Ali som arbetade med ungdomar både i Vivalla och i Gävle har, liksom Abo Raad, öppet hyllat IS…….”

Min misstanke är att alla som springer bakom cykeln kanske inte har rent mjöl i påsen.
Under mina sista tio yrkesår som sjukgymnast med ansvar för en postpoliomottagning, blev jag utskälld av en väninna till en muslimsk kvinna.

Maken slog kvinnan

Under den muslimska kvinnans besök framkom att hennes högsta önskan var att få lära sig cykla. Eftersom detta inte ingick i mitt uppdrag, så fick jag till slut tag på en tjänstvillig man, med samordningsansvar för cykelfrämjandet i hennes stad.

Jag poängterade att det var viktigt med en kvinna som sprang bakom cykeln och inte en man, men när samordnaren ringde till hennes familj, då var det klippt. Maken misshandlade sin sjalprydda hustru för hennes “haram-önskan” och jag blev utskälld i telefon av en lika arg väninna för denna olämpliga åtgärd.

FAKTA. “Haram, “förbjudet”, är ett uttryck inom islamisk rättslära (fiqh). Det används för att beskriva vad som är helt otillåtet för en muslim. Det kan vara mat (som griskött), drycker, kläder, språkbruk och annat. Motsatsen till haram är halal”. – Källa: Wikipedia

Frustration hos “icke kulturkompetenta”

Att försöka arbeta professionellt med uppdraget, att kartlägga funktionsnedsättningen och slussa patienten till rätt instans för rehabiliterande interventioner, var mycket svårt med utomeuropeiska patienter med en religion, där haram (förbjudet) ständigt segrar över halal (tillåtet). Rehabilitering med funktionshöjande åtgärder kunde sällan genomföras.

Frustrationen var stor hos oss ”icke kulturkompetenta” redan under mina yrkesår.


Att se hur resurser slösades bort till ingen nytta, hur behandlingsförsök bara rann ut i sanden. Närvaron och punktligheten var däremot stor, när besöket handlade om intyg för varierande bidrag.


Frustrationen var lika stor, när jag arbetade som distriktssjukgymnast under 1990-talet, när landets ohälsotal ständigt slog nya rekord. Vänstern ropade högt om arbetsgivarens alla olämpliga arbetsplatser, medan jag såg andra mer svårbehandlade olämpligheter hos mina patienter. Till slut insåg till och med politiker att det måste bli ett slut på att sjuka patienter fick finansiera sjukskrivning för friska, som av olika skäl ville lämna arbetslivet.

I dag råder samma triumvirat mellan fack, sjukvård och regering, när det handlar om invandrares önskemål om sjukskrivning, för då belastas inte arbetslöshetsstatistiken.

Svenskarnas självutplånande “förståelse”

Tur att jag lämnat yrkeslivet, för att vara professionell i dag är en utmaning i mötet med krävande patienter med utomeuropeisk hemvist. Vill det sig illa kan de ha en kniv i fickan och support av hela klanen, när förtur krävs på akuten eller på en rehabiliteringsklinik, efter skott- och knivskador i gänguppgörelser. Men nu har vi fått veta att det är vi pensionärer som orsakar krisen i sjukvården.

Nu måste 90 miljarder kronor till för att vi inte har vett att dö i tid, när anhöriga med stora sjukvårdsbehov skall få återförenas till sina ålderstigna barn.


Tänk om vi vårdanställda hade fått sätta ner foten i tid och sagt att detta gäller i Sverige, så vänd om och åk hem om det inte finns acceptans, i stället för att tillämpa gränslös förståelse som endast ökade kraven.


Den humanitära stormakten “über alles”

Men om jag verkställt detta under mina yrkesår 1969-2012, hade jag sannolikt fått sparken! Den offentliga sektorns kravlösa jamsande och eftergivenhet har kraftigt bidragit till samhällets islamisering*. Makthavarnas överdrivna följsamhet efter direktiven från internationella konventioner, är signum för att hålla den humanitära stormakten vid liv, även om de låtsas att följderna inte är acceptabla.

Ritningen kommer från världens finansiella elit [globalisterna], som har en ny världsordning som mål med krossade nationalstater och med våra kunskapslösa karriärpolitiker, så är genomförandet inte så svårt. Så mitt råd till alla pensionärer är, cykla så mycket ni kan medan tid är!

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg

Relaterat och källor

*Islamisering (arabiska: أسلمة aslamah) är processen då ett samhälle övergår till, eller förskjuts i riktning mot islam, som i Sudan, Pakistan, Iran, Malaysia eller Algeriet. – Wikipedia

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
61 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
5 juli 2019 kl 07:47

Det är dags att införa kravet på att logga in under sitt korrekta personnamn för att kunna kommentera i NewsVoice. Detta kommentarsfält stängs.

PK
PK
Gäst
5 juli 2019 kl 06:10

Fast du har ju frekvent gästat Nya Dagbladet podd, och var även med i den där aktionen mot Bonniers/Expressen där även individer från nazistiska Nordisk ungdom ingick. Men du vill inte kalla detta ett samarbete?

Nya Dagbladets grundare Markus Andersson är gammal Nationaldemokrat med åsikten att olika folk inte skall blandas

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  PK
5 juli 2019 kl 07:40

Tack Linda…du lyckades dra ut de anonyma, NewsVoice-hatande PK-trollen ur buskarna.

Jag har gästat podden för att jag blivit inbjuden och om du lyssnar noga på vad jag säger i de poddarna framför jag mycket tydligt var jag står tex att jag tror på ett mångkulturellt samhälle. Jag hedrar migranter och berättar om deras synpunkter på varför de flyr (i-ländernas exploatering av deras hemländer).

Om jag skulle bli inbjuden av höger- eller vänsterextremister i deras poddar skulle jag förmodligen också delta och då framföra mina åsikter och observationer som sannolikt skulle gå i klinch med vad andra i samma studio tycker på samma sätt som Ebba Bush Thor och Nyamko Sabuni förmedlat att vi måste ha rätten att samtala även med de vi inte delar samma åsikter.

Min uppgift i reportaget (det var inte en “aktion”) var att filma när Nya Dagbladet besökte DN-Expressen för att ställa frågor. Något liknande reportage har tydligen aldrig tidigare gjorts. Inga andra journalister har vågat sig på något liknande, att konfrontera den mediala makten på sin egen hemmaplan.

Att det dök upp personer från Nordisk Ungdom hade jag ingen förhandsinformation om. Jag vet inte heller alltid vilka jag delar hiss med när jag åker hiss.

Markus Andersson är en mycket sympatisk person som arbetade med utbildningsfrågor i ett tidigare politiskt liv. Jag är glad att han lämnade det politiska livet och istället efter avhoppet och av egen kraft startade en nättidning, Nya Dagbladet.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  PK
5 juli 2019 kl 07:42

Pinsamt alias du har, men iofs samtidigt tydlig marknadsföring. Varför inte också skriva ut sitt namn? Som PK borde du ju våga det, eller hur?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
5 juli 2019 kl 01:22

Jag tror det är vettigt att avrunda denna debatt och att vi försöker göra det med en vänlig ton. Kanske det tom finns gemensamma åsiktspunkter.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
5 juli 2019 kl 01:13

Linda, jag har aldrig återpublicerat något från Nya Tider utom ett foto på en advokat (rätta mig om jag har fel), men däremot har jag återpublicerat ganska många artiklar från Nya Dagbladet och de diskuterar etnopluralism. Det måste vara Nya Dagbladet du tänkte på. Artiklarna jag återpublicerat är dock endast nyhetsartiklar, inte åsikts/debattartiklar eller krönikor.

Nya Dagbladet är en lovande nättidning och – ja – jag känner till hur illasinnad personer på bla Wikipedia gör allt vad de kan för att ryktesdestruera tidningen.

Ämnet för Harriet Larssons artikel är alltså inte från vilka tidningar jag har valt att återpublicera artiklar utan om en muslimsk kvinna som blev slagen av sin make för att hon ville lära sig cykla.

Linda the ultra feminist PK-woman from hell
Linda the ultra feminist PK-woman from hell
Gäst
4 juli 2019 kl 23:12

“Dina 47 år, anställd inom the deep state gör dig till urtypen för en vit svensk extremfeminstisk pk-kvinna med islamvurm.”

HAHAHAHAHA! Tack för dagens skratt! Och “oops nu blev jag allt avslöjad”, jag tror jag kissar på mig. Annars brukar det vara ett val förstås, men den respekten finns ju inte. I morgon kanske jag ska googla lite jag också? Godnatt. 🙂

Linda
Linda
Gäst
4 juli 2019 kl 22:27

Eller så var det Nya Tider? Sak samma egentligen, det är ungefär samma innehåll. Oavsett vilken så minns jag att “Om oss”-sidan då innehöll det jag skrev ovan om etnopluralism.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 23:29

När det inte gick att konstruera en halmgubbe kan man alltid skylla på dåligt minne.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Linda
5 juli 2019 kl 07:39

Otroligt, du kräks ur dig anklagelser mot NV, sen visar det sig att du inte ens vet vilken tidning du syfter på.

Kanske du ändå skall hålla dig till att bara läsa. Om du fortsätter att skriva som du gör, riskerar du bara att skämma ut dig själv. Personligen tycker jag att du redan blivit alltför pinsam.

Linda
Linda
Gäst
4 juli 2019 kl 22:22

Torbjörn – Jag passade på att ställa frågan eftersom det är viktigt för mig personligen att veta hur du ställer dig kring såna frågor. Det är också du som väljer ut innehållet på den här plattformen så det borde vara viktigt för fler än mig att veta.

Visst var det en ganska lång tidsperiod när du återpublicerade artiklar från just Fria Tider? Eller blandar jag ihop? Det kan vara så, men jag har för mig att vi t.o.m har pratat om detta.

Hur som helst så läste jag, då det begav sig, på Fria Tiders egna sida om vilka de är och vad de står för att de står för etnopluralism. Vidare skrev de att detta innebär att de – precis som du säger – tycker att alla folk har rätt till sina egna länder. MEN, och detta tycker jag är ett stort men, de skrev också (de, inte nån PK-elit) att de ansåg att folkslag inte skulle beblanda sig med varandra. Med mera. Det var helt enkelt ingen “mysig” inställning tyckte jag.

Nu när jag kikade på deras sida fanns det inte längre någon “Om oss”-sida.

Jag tänker nu att du kanske aldrig hade läst den sidan och då får jag bättre ihop det.

Jan Norberg
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 22:39

Linda den taktik du nu försöker använda är inget annat än guilt by association, du försöker också på sedvanligt sätt stigmatisera Torbjörn på ett för extremvänstern så typiskt sätt.

Vad som enligt ditt synsätt är “mysiga” inställningar visar bara att du fortfarande anser att du har ett tolkningsföreträde. Dvs du tar för givet att alla, inkl Torbjörn S, skall ställa upp på att Fria Tider är en förkastlig blogg som givetvis skall bannlysas pga sin politiska hemvist.

Vad får dig och andra socialister och tro att vi andra ställer upp på ditt synsätt??

Personligen tycker jag att Fria Tider är en ganska bra blogg, inte den bästa men helt ok och inom ramarna för den åsikts och yttrandefrihet vi alla har ett grundlagsenligt för.

Nu har jag också fått förklaringen varför Mats Sederholm och du agerar i par, en enkel google sökning visar ju att du heter Linda [raderat efternamn] och är nära lierad med denne Mats Sederholm.

Det är så här ni vänsterextrema jobbar, när någon av er möter kraftigt motstånd så kommer chefsideologen (i detta fall Mats Sederholm) till undsättning. Jag misstog mig på din ålder tidigare i denna tråd, jag trodde du var yngre än du i verkligheten är. Dina 47 år, anställd inom the deep state gör dig till urtypen för en vit svensk extremfeminstisk pk-kvinna med islamvurm.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 23:39

Linda! Inget fel att publicera något från Fria Tider. Du skulle behöva läsa den och alla andra alternativa media som finns på nätet för att få lite kunskaper om verkligheten.Men det svider i vänstertarmen hos er när sanningen kommer fram.Kommunismen har hela sin ideologi uppbyggd på lögner.Det är därför dom faller så snabbt när folk blir medvetna.Det går inte att sitta i en trygg stadsdel och se på SVT och tro att det är den sanna nyheten. Dom går idioten Löfvens ärenden och det finns bara små ansträngningar och utmaningar när sanningen är den att samhället är i en stundande kollaps. Jag hoppas ni är kvar och tar hand om skiten eftersom ni har röstat för detta. Jag hoppas också att du betalar mycket skatt så alla nysvenskar får sina bidrag. Jag tycker att det ska bli så lite som möjligt kvar av lönen för er. För då får nysvenskarna bättre vård och högre bidrag.Och det blir en högre standard på fängelserna om du betalar mer i skatt.Och att du ska betala flera tusen mer i tandvård är ok,för då skulle man kunna sänka nysvenskarnas tandvård till 25 kr istället för 50 kr. Lycka till med budgeten i framtidens sosse Sverige.

Jan Norberg
Reply to  Bo Persson
5 juli 2019 kl 00:05

Men Bo det förstår du väl att en sån som Linda tycker ju i likhet med Mona Sahlin att “det är häftigt att betala skatt”. Själv kunde ju den perversa kleptomanen med förflutet på Vemyra anstalten inte hålla fingrarna från kakburken, hon försåg sig ju själv frikostigt och lät andra betala för sina personliga utsvävningar.

Nu lär hon ju för evigt dela samma kleptokratiska inställning som sina beundrare, vilka i likhet med Linda gärna ser att andra betalar all skatt som det går att pressa ur den naiva och hjärntvättade svenska befolkningen. Nu med den nya förevändningen att jorden när som helst går under av klimatskäl.

Jag vill minnas att det Samhällsnytt som gjorde några intervjuer på gatan med frågan om någon spontant kunde tänka sig att personligen hjälpa en flykting, ingen ställde upp när frågan kom nära dessa hycklare. Det vore ju klart intressant att veta hur många islamister Linda själv härbärgerat i sitt hem.

To be continued…..

Jan Norberg
Reply to  Harriet Larsson
4 juli 2019 kl 22:43

Tack för ditt svar Harriet, det här verkar ju kunna bli en ganska spännande debatt.

Hoppas att du orkar lägga dig i denna kommentarstråd och försvar din artikel.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Harriet Larsson
5 juli 2019 kl 07:29

Bra artikel Harriet (som vanligt), och bra kommentar. Jag gillar verkligen sådana här friska debatter. Och ett super-PK-land som Sverige behöver det verkligen. Det kuvade och hjärntvättade folket behöver träna upp sig i att våga uttrycka sig utanför den snäva PK-korridoren.

Att effekterna av massinvandringen och islamiseringen beskrivs av just yrkesfolk som kommer i nära kontakt med de problem som uppstår är synnerligen tacknämligt. Tyvärr är det ännu få som vågar, även om det sakta blir fler och fler. Avslutningsvis ett kul klipp som visar en som verkligen har vaknat med besked!

https://www.youtube.com/watch?v=EXqs02lNQMM

Linda
Linda
Gäst
4 juli 2019 kl 21:47

Savalle – så kan det vara. Men varför skriver du det till mig? Var har jag pratat vänster-höger?

Sedan att en och annan arg person får för sig att jag är än det ena, än det andra, det har ju inte nödvändigtvis med sanningen att göra. Eller hur? 🙂

Jag tycker t ex att det är jättehumoristiskt att jag blir kallad extremvänster eller socialist.

Torbjörn – Det där samarbetet med Fria Tider och deras etnopluralism, är det avslutat?

Jan Norberg
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 22:00

Linda, vad har din fråga betr Fria Tider med denna artikel att göra??

Håll dig till ämnet!!!

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 22:08

Linda, jag har aldrig haft ett samarbete med Fria Tider. Däremot har jag samarbeten med andra tidningar eftersom NewsVoice är politiskt oberoende och för att vi ska kunna ta in artiklar från alla politiska riktningar så länge artiklarna inte bryter mot svenska lagar eller kan anses innehålla HMF (Hets Mot Folkgrupp).

Min förståelse av begreppet “etnopluralism” som Du tog upp är att alla folk har rätt till sina egna länder. Sedan har vänstern beslutat att begreppet ska tolkas som något fult, har jag förstått. Därmed förstår jag också varför du försökte dig på att använda det begreppet och tidningen Fria Tider som ett litet “stickvapen” mot mig personligen eftersom frågan du ställde var riktad till mig.

Kan ditt “stick” tolkas annat som ett angrepp mot högern från vänstern? Om så är fallet ta den debatten med högern. Du kan ju tex debattera på Fria Tider.

Själv använder jag aldrig begreppet “etnopluralism”. Jag varken försvarar eller torgför det.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 23:33

Linda, dina egna ord:

“För mig råder det ingen tvivel om att Newsvoice kantrar starkt åt alt-högerhållet.”

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 juli 2019 kl 21:05

Mats jag vill även kommentera detta som du skrev:

“Alla vet redan att detta är en cherry-picking artikel och att de flesta här, besatta av muslim- och kvinnohat, återkommer som flugor runt en bajskorv varje gång redaktören släpper ut en sån här korv. Han tjänar pengar på era fördomar, fattar ni inte?”

Harriet Larssons debattartikel är ingen “cherry-picking artikel”. Jag brukar publicera det hon skickar in. Jag har inte cherry-pick’at just denna framför andra som hon skickat in.

Du skriver: “Han tjänar pengar på era fördomar, fattar ni inte?”.

Här antyder du att jag försöker tjäna pengar på att publicera vad jag tror du att du anser är en click-bait artikel. Men du vet ju inte hur många artiklar av denna sort som jag kunde ha publicerat.

Samtidigt anser jag att det finns goda skäl att publicera starka artiklar som engagerar och talar klarspråk, artiklar som visar vad som faktiskt händer och vad människor faktiskt känner. Larssons artikel är erfarenhetsbaserad och knappast en click-bait artikel.

Det går mycket bättre ekonomiskt för NV sedan en tid och jag trodde att du blev glad åt det. Kanske inte. Denna förbättrade ekonomi beror på en långsamt ökad populäritet, donationer från privatpersoner och respekt för NV som tidning samt ett ökat intresse från annonsörer som vill nå ut.

Tack vare en förbättrad ekonomi har jag kunnat anlita externa skribenter och en ny redaktionsperson som till vidare är anonym, delvis beroende på hot, riktad ryktesdestruktion och det angiveri som tyvärr förekommer.

Jan Norberg
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
4 juli 2019 kl 21:55

Jag skulle vilja uppmärksamma språket som Mats Sederholm använder i sin kommentar, han tar ned nivån så lågt att man får stå på knä för att inse hur låg den är.

Den största flugan kring bajskorven är nog i alla fall Mats Sederholm själv, vilken intellektuelle gigant han är denne MS.

Jag är fylld av beundran att denne extremsocialist inte har några hämningar när han går loss där nere i dyn, men det är ju där han normalt alltid befinner sig.

MS skriver: “Han tjänar pengar på era fördomar, fattar ni inte?”

Så talar en sann kommunist, dvs MS anser sig stå över oss alla andra med sin gigantiska intellektuella begåvning. Just detta von oben perspektiv uttryckt av en sann socialist är så typiskt för den av extremvänstern så hyllade fördomsfria åsiktsbildningen.

Mats du har aldrig funderat på varför du bemöts ganska rakt här??

mats sederholm
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
4 juli 2019 kl 22:04

Torbjörn

Med Cherry-picking menar jag att ta enstaka exempel (på muslimer) och göra det till en princip.
Alltså inget som DU har gjort utan artikeln i sig gör liksom de flestas inlägg bygger på. “lilla jag såg en muslim som va dum” typ. Jag har just därför valt att inte nämna mina egna otroligt goda fleråriga erfarenheter av muslimer för det är ändå begränsade i antal.

Och med tanke på hur det västerländska kulturen och ordningen i tusen år plågat och härjat runt om i världen så blir det helt bortom allt sunt förnuft, saklighet och balans.

NV tippar med detta och förvandlas till en AK (alternativt korrekt)-sajt istället för en spännande sajt för alla med mänskliga ideal och uppsåt i botten

“Det går mycket bättre ekonomiskt för NV sedan en tid och jag trodde att du blev glad åt det. ”
Självklart!!

Mats

Jan Norberg
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 22:24

Mats du har en tendens att tvingas backa när du får mothugg, tur för din del att Aftonbladet inte har något kommentarsfält där du ibland lyckas få in dina flummiga och intetsägande artiklar.

Det är i sådana forum som du hör hemma, dvs hos Aftonbladet. Där slipper du försvara dina åsikter, men när du kommer ut ljuset och möts av argumentstarka åsikter stick i stäv till ditt eviga flum så blir du förbannad. Varför det??

Jag gör ett undantag och bifogar en länk till en nyligen publicerad artikel i Aftonbladet. Det svammel och den rappakalja du där torgför säger en del om ditt mentala tillstånd.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/WbJ8lQ/snart-finns-det-inga-anstandiga-partier

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
4 juli 2019 kl 23:15

Mina ögon blöder efter att ha läst Mats pompösa ordbajseri där helt osammanhängande korvar skvätte åt alla håll till imaginära flugors surr. LOL

Linda
Linda
Gäst
4 juli 2019 kl 20:42

Torbjörn – jag går på dig i den här frågan för att det gör mig ledsen att se dessa artiklar och kommentarer varje gång jag går in på Newsvoice. Efter vår senaste konversation gick jag idag in på Newsvoice med en naiv tanke om att kanske ha påverkat (ja jag skrev ju naiv) i en annan riktning. Jag möttes av denna “muslimsk kvinna –> maken slår”-artikel som liksom skrek i ögonen på mig. Det blev lite för mycket helt enkelt.

För mig råder det ingen tvivel om att Newsvoice kantrar starkt åt alt-högerhållet. Javisst har jag också sett någon enstaka artikel åt annat håll, men det har varit just enstaka. Ingen annan etnicitet eller religion åker på så här mycket kritik och hat här på Newsvoice som just muslimer/araber/islam.

Är inte världen tillräckligt polariserad som den är? Har den inte hat så det räcker och blir över? Visst ska vi berätta sanningen, men då tycker jag att många fler sanningar måste få samsas och det i nån slags proportion till varandra som är rimlig.

Tycker inte du det?

Det är bra med artiklar som kritiserar mansklubbar m.m. men det mest konkreta uttrycket för patriarkat och kvinnohat är ju det som tillåts finnas här i kommentarsfältet. Visst får en och annan kvinna komma till tals men om du analyserar det lite så märker du att det BARA är de kvinnor som håller med männen i deras “alternativa åsiktskorridor”. Alla andra kvinnor blir fullständigt nedmejade och tappar helt lusten för att debattera/kommentera här. Och visst är detta – som du säger – ett problem på många håll på nätet, men det ser faktiskt inte precis lika illa ut överallt.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 21:21

Linda, Ewdard Griffin säger om fascism och kommunism (höger och vänster i extrem tappning):

“They are two wings of the same ugly bird.”

Jan Norberg
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 21:44

Linda, din metod att medelst stigmatisering av Newsvoice försöka styra redaktören till att inte släppa fram åsikter vilka går stick i stäv med vad du som vit svensk pk-kvinna anser vara “rätt” åsikter är precis det jag vänder mig emot.

Det är just med det självpåtagna tolkningsföreträdet som extremvänstern kunnat tysta oliktänkande, istf att ta debatten med dessa oliktänkande så försöker du liksom Mats Sederholm appellera till att Torbjörn S skall ställa upp på ert vänsternarrativ.

Det är slut nu med åsiktsförtrycket nu från extremvänstern och alla övriga pk-företrädare, ni lyckas inte tysta oliktänkande genom era subversiva metoder att i lönndom tysta alla oss vilka inte viker ned oss för detta åsiktsförtyck.

Genom att i tydliga ordalag utmana extremvänstern och alla övriga pk-företrädare så synar vi socialisternas vana att försöka tysta oliktänkande.

Min övertygelse om att en skärpt retorik och klarspråk verkar fungera mot ert åsiktsförtryck syns ganska tydligt här. Polarisation verkar fungera också för de vilka inte längre tiger när extremsocialister och pk-företrädare gör allt de kan för att tysta oss andra.

Heder till Torbjörn S som ständigt uppmanar alla åsiktsriktningar att skriva egna artiklar, jag är övertygad om att debattens vågor kommer att gå höga om du Linda och andra pk-representanter skickar in artiklar.

Vad är ni rädda för??

Törs ni inte ta debatten om ni inte får stå oemotsagda??

Det är beklämmande att argumenten tryter när man inte längre får ta sig tolkningsföreträdet. Men det är klart att om regeringen nu får som den vill så kommer snart lagstiftning som begränsar åsikts och yttrandefriheten att vara ett faktum.

Då får ni ju som ni vill, intill dess kommer i alla fall jag att kämpa vidare.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 22:58

@Linda
Du invänder mot generalisering kring muslimer men själv har du inga problem med att generalisera kring “vita män” och det s.k. “patriarkatet”. Likaså invänder du mot polarisering men själv så polariserar du rätt friskt vilket gör hela ditt resonemang helt ologiskt.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Linda
5 juli 2019 kl 06:59

Obegripligt att du går in på NV, trots din lite naiva världsbild. NV lyfter fram “verkligheten”. Vore det inte bättre att du söker dig dit du känner att du mår bra av att vara, eller borde kanske NV införa könskvotering i kommentarsfältet? Varannan damernas…… suck!

Jan Norberg
4 juli 2019 kl 19:55

@ mats sederholm 4 July, 2019 at 18:41

Som jag trodde så känner Mats Sederholm sig nu tvungen att komma till sign Lindas försvar, socialister förenen eder!!!

Tyvärr tror jag inte Mats Sederholm heller kommer att vilja ta debatten i sakfrågorna, därtill har han inte tillräckligt på fötterna. MS vill hellre från självupphöjda position som stor intellektuell gigant hålla i taktpinnen och ve den vilken har mage att trycka upp honom mot sargen för lite närgånget meningsutbyte.

MS ser ner på alla de vilka inte stödjer honom i sin extremsocialistiska chefsideologiska position, eller för att använda Crocked Hillarys Clintons ord så anser MS alla oliktänkande som deplorables.

Är det någon som vill ha bekräftelse så är det Mats Sederholm!!

När islamistiska fundamentalister låter honom smaka på lite riktig “argumentation” medelst synnerligen kraftigt våld så kanske han tar sig en funderare.

Som avslutning vill jag bara erinra om att det är en kvinna som skrivit artikeln, jag är övertygad om att Harriet Larsson gärna tar debatten med MS, Linda och andra vilka verkar bli kräksjuka när någon torgför uppfattningar som inte ligger i linje med vad pk-representanter tycker.

Det jag själv tycker är det bästa med detta är att min tes om att en polariserad debatt lämnar alla dessa vänsterextremister svarslösa.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 juli 2019 kl 19:42

Svar till Linda, 4 juli, 2019 at 09:27

Du har inget intresse av att debattera här, skriver du, ändå debatterar du här. Tack.

Debattklimatet här är likadant som i de flesta kommentarsfält, även efter artiklar i “fina” tidningar. Och du skulle bara veta hur många kommentarer jag raderar pga dålig ton.

När det gäller huruvida det finns en koppling mellan att vara muslim och IS så kan jag meddela att det finns en koppling. IS-krigare är muslimer. IS betyder Islamska Staten. Och precis som jag ofta påpekar utgör dessa individer bara en liten del av det totala antalet muslimer som överlag är fredliga, vilket jag också i princip alltid påpekar i text och tal.

Hur många muslimer som stödjer sharia är frågan. I de utsatta områden runt Stockholm råder helt klart sharia över svensk lag. Hur många muslimer som stödjer detta, om de kan svara anonymt, vore intressant att veta, men du kan säkert föreställa dig vad som kan hända en kvinna som i ett av dessa områden öppet uttrycker kritik mot sharia.

Du skriver: “Jag längtar efter artiklar som ifrågasätter den vita mannens makt och världsordning, positiva artiklar om feminism och kvinnokamp samt positiva inlägg om islam och muslimer.”

Faktum är att NewsVoice innehåller en hel del sådana artiklar. Alla artiklar som kritiserar globalism är exempel på kritik mot männens makt och deras mansklubbar. Artiklar som kritiserar Islam innehåller ofta kritik mot männens övergrepp mot kvinnor som tex Harriet Larssons artikel ovan. Hon tar “cykelkvinnan” i försvar.

Jag har postat väldigt många inlägg i NewsVoice med starka kvinnor som håller föredrag eller drar en lans mot orättvisor. Jag har postat inlägg om fredlig islam och som hyllar styrkan hos migranter och MER kommer. Finns mycket i pipeline.

NewsVoice växer hela tiden i antal artiklar och allt fler från etablissemanget vill in här och alla är välkomna. Jag för regelbundet dialog med migranter och jag försöker få dem att berätta om sin erfarenheter och tankar om allt möjligt. Tyvärr vill de flesta ligga lågt eftersom de kommer från kaos och här i Sverige har de fått en fristad om de överlevt Migrationsverkets selektiva våld.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
4 juli 2019 kl 20:13

Viktig och saklig kommentar!

Jag har lärt känna muslimer, som jag utvecklat en vänskap med.

För rätt många år sedan spelade jag regelbundet tennis med en muslim från Iran. Jag var god vän med hans flickvän och med tiden utvecklade vi också en vänskap. Vi förlorade så småningom kontakten, som det så ofta är här i livet. Men jag har honom kvar i mitt minne som en mycket fin människa.

Jag har även lärt känna andra muslimer rätt bra och jag har utvecklat viss vänskap med dem också.

Och för två år sedan, när jag fortfarande hade två av mina älskade hundar kvar i livet, gjorde vi en utflykt till Valdemarsvik. Jag rastade dem i det gröna vid vattnet i centrum. Då kom ett ungt muslimt par (hon i slöja), med ett litet barn, fram till oss och signalerade med gester frågan om barnet fick klappa mina hundar. Jag accepterade och vi fick en en relativt kort men värmande och vänskaplig kontakt. De var jättegulliga, alla tre.

Det handlar inte om aversion mot muslimer. Det handlar om en planerad del av en subversiv aktivitet i syfte att sänka vårt land.

“Ursprungs-svenskar” uppviglas mot mass-importerade, svårintegrerbara människomassor.

Och somliga i denna massa är farliga och onda.

mats sederholm
4 juli 2019 kl 19:20

Savalle, sakargument har ingen verkan när alla munnar löddrar av hat och personangrepp. Här vill de flesta bara ha sina känslor bekräftade.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 19:24

Du är bara grinig för att ingen håller med om dina s.k. “sanningar”.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 19:28

Vem löddrar?

Din artikel?

Citat från Mats Cederholms multi-publicerade artikel, “De oanständiga” (Aftonbladet, Aktivism, EU, Klimat…)

“Ljuset i tunneln finns förmodligen mitt i mörkret.”

mats sederholm
4 juli 2019 kl 18:41

Alla vet redan att detta är en cherry-picking artikel och att de flesta här, besatta av muslim- och kvinnohat, återkommer som flugor runt en bajskorv varje gång redaktören släpper ut en sån här korv. Han tjänar pengar på era fördomar, fattar ni inte?

Det finns ju inte ett enda sakargument knappt utan bara hat och överdrifter, inte undra på att man häromdagen på en sajt med intressanta diskussioner om demokrati med mera kunde läsa “Sprid inte NewsVoice dynga.”

Mats

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 18:57

Var är dina sakargument? Förnedrar du inte dig själv med alla dessa invektiv?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 19:22

Mats, jag förstår mig inte på dig. Vi träffades på midsommarafton 2019 och åt en mycket trevlig middag tillsammans och så postar du detta – offentligt!

Du om någon borde inse att artikeln ovan bara är en debattartikel och att NV alltid ger utrymme för olika uppfattningar. Även uppfattningar som tex hyllar det kvinnliga och Islam och migranter. Du måste läsa mycket selektivt för att uttrycka en sådan uppfattning.

Du kan tycka Larsson har fel, men varför går du över gränsen och försöker förstöra ryktet för en av de få tidningar som inte stänger dörren för någon särskild erfarenhets- eller åsiktsinriktning? I NV finns en variation av åsikter, observationer och erfarenheter representerade i artikelformat och i kommentarsfält.

Din intolerans antyder att om man inte håller med dig så är man ett paria.

Om du har en annan uppfattning än Harriet Larsson, varsågod och inkom med en replik, men utan saklösa angrepp som i din komme tar ovan, tack.

mats sederholm
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
4 juli 2019 kl 20:48

Torbjörn

Jag ber om ursäkt i det fall jag sårade dig!!
Det var inte dig jag syftade på eller ville syna. Alla tidningar idag tjänar på att ha en upprörd debatt och i den meningen är du inte annorlunda än andra. Sorry!

Men jag förstår inte på vilket sätt jag har förstört nått rykte? Jag har aldrig skrivit eller yttrat något negativt om NV någonstans utan tar den debatten här.

Det jag opponerar mig emot är den slagsida (inte uteslutande!) på anti-muslimskt och således anti-humanistiska val du som redaktör gör i ditt val av artiklar och det berör mig. Tillsammans med det tydliga anti-feministiska och den ton som Rabies-Janne med fler har så väljer du också en (alt-)höger-ideologisk sida.

Ditt uppsåt är väl ändå att vara neutral.

Och när du trots detta så uppenbart skapar dig en svans av människo-hatare så är det väl inte bra och något att fundera kring.

Mats

Janne
Janne
Gäst
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 22:46

Det är extremt svårt att ta dig på allvar eftersom du låter som en haltande presskommuniké från regeringskansliet. Du svänger dig med hat och demokratisnack, du som inte ens röstar, samtidigt som du försöker låtsas vara någon form av “sanningssägare”. Det är ju som om du försöker slicka två olika rövhål på en och samma gång. Kanske har blivit dags att bestämma åt vilket håll du ska vara bruntunga.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  mats sederholm
5 juli 2019 kl 01:20

Hej Mats. Först nu såg jag din kommentar ovan. Tack för klargörandet. Uppskattas.

Ja, mitt mål är låta NV vara en neutral tidning och det kan diskuteras om det lyckats. Själv tycker jag faktiskt inte det. Inte ännu, men tidningen är fortfarande relativt ny och det finns mycket tid att väga upp en viss slagsida åt återkommande kritik mot islamistisk extremism, sharia och problem med utsatta områden.

Jag önskar massmedierna och de flesta politikerna i Sverige kunde tänka likadant och våga belysa ämnena från fler håll.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 19:21

Skriver den fekaliefixerade beta-snubben vars skit ingen håller med om och knappt orkar läsa. Gäääääsp…

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  mats sederholm
4 juli 2019 kl 19:52

Mats! Samma jävla pk dynga som ni alla [raderat ord] kör med, hat och hot. Fan va trött man blir och höra er förnekare öppna käften. Flickor som du ska sticka och inte debattera.

Jan Norberg
4 juli 2019 kl 11:29

@ Linda 4 July, 2019 at 10:15

Och just ja, jag tar aldrig någon debatt med dig Jan och det av samma skäl som vanligt: du hittar på förutfattade meningar, du har en otrevlig översittarton och är rent utav elak. Varför skulle man vilja prata med en sån människa?

Jan N: Linda, du törs inte ta debatten därför att du är feg, saknar argument i sakfrågor samt att du insett att du aldrig kommer att kunna stigmatisera mig på sedvanligt socialistiskt pk-manér. Och visst kan det stämma att jag någon gång är “elak”, men liksom Fantomen är jag hård mot de onda människor vilka försöker sätta sig på folk med avvikande åsikter.
———————————————–

En arg vit gubbe och ja i just den frågan har du väl ett korn av sanning: jag är intresserad av att prata om den vita mannens makt och världsordning eftersom den ställer till det så. Jag vill dock inte prata med just dig om det.

Jan N: Med detta uttalande om den vite mannens makt så bekräftar du precis vad jag misstänkt länge i ditt fall, dvs du är en extrem socialist och feminist som hyllar massinvasionen från dem med islam som sk religion.

När du inte får stå oemotsagd blir du frustrerad och vägrar därför debattera med oliktänkande, så ser det ut i en vit svensk pk-kvinnas värld.

Jag har sedan länge bestämt mig för att försöka skärpa tonen i debatten när jag möter islamistkramare av din typ, ditt självpåtagna tolkningsföreträde kan inte komma till uttryck på ett tydligare sätt än i denna kommentarstråd.

Om du vägrar debattera med mig så har jag genom tydligt klarspråk bidragit till att tysta ännu en extremsocialist som ständigt försöker stigmatisera oliktänkande.

Du utgör typexemplet för hur snedvriden debatten i Sverige blivit och därför behöver vi alla tala klarspråk med varandra, något jag förstått att du och andra vita pk-kvinnor vare sig eller kan.

Savalle
Savalle
Gäst
4 juli 2019 kl 10:58

Linda, du skriver:

“Jag längtar efter artiklar som ifrågasätter den vita mannens makt och världsordning, positiva artiklar om feminism och kvinnokamp samt positiva inlägg om islam och muslimer. Balans helt enkelt.”

Jag ska hjälpa dig att uppfylla din önskan!

Skaffa dig en TV, lyssna på radio, prenumerera på nästan vilken statsfinansierad dagstidning som du vill, ta en semestertur till Gotland och lyssna på de politiska talen i Almedalen…

Du kommer att få fullkomligt överväldigande upplevelser – balans helt enkelt…

Linda
Linda
Gäst
4 juli 2019 kl 10:15

Och just ja, jag tar aldrig någon debatt med dig Jan och det av samma skäl som vanligt: du hittar på förutfattade meningar, du har en otrevlig översittarton och är rent utav elak. Varför skulle man vilja prata med en sån människa? 🙂

En arg vit gubbe och ja i just den frågan har du väl ett korn av sanning: jag är intresserad av att prata om den vita mannens makt och världsordning eftersom den ställer till det så. Jag vill dock inte prata med just dig om det.

Torbjörn – varför är mina inlägg modererade men inte en inlägg från t ex Jan?

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 10:50

Den “vita mannen” har byggt världen där du huserar, som t.ex. datorn du sitter och knapprar på. Utan den “vita mannen” så skulle du sitta och gny i en grotta iförd en tuggad djurhud eller stickad offerkofta.

eva-marie
eva-marie
Gäst
4 juli 2019 kl 10:05

Intressant artikel. Tack Harriet. Att cykla har alltid varit ett av mina stora glädjeämnen i livet. Äger ingen bil och bor så pass nära en livsmedelsbutik så av den anledningen behöver jag ingen heller. Har ändå förståelse för dom som behöver/vill ha bil.
Jag har också arbetat inom vården, dock inte som sjukgymnast, utan som undersköterska bland äldre. Trots att det gav mycket, så var det också ofta tungt för kroppen då vi skötte många som behövde lyftas och förflyttas manuellt. Men vi hade flera bra hjälpmedel. P g a stressen flyttade vi ofta i felaktiga ställningar för att det skulle gå fortare. För mig slutade det med att min höft “gick sönder” (höftkulan). Efter en svår operation , sjukskrivning, träning , arbetsträning m m så slutade jag i arbetslivet. Tillhör nu, liksom du den grupp som tydligen “tär hårt” på Sveriges ekonomi. Och just cyklingen kan jag numera bara delvis, med försiktighet ägna mig åt. Lider av vissa kvarstående men efter operationen, så jag har svårt att hantera cykeln lika smidigt som tidigare. Det är en slags sorg faktiskt. Att cykla fritt ger ju en så härlig frihetskänsla. Nu kom jag kanske ifrån ämnet lite. Men jag anser att rätten att kunna få cykla borde vara en självklarhet i vårt land, som det alltid varit vad jag vet. Det bör gälla alla, oavsett religion. Skrämmande att en del ser detta så självklara som något fult och otillåtet för kvinnor.

Jan Norberg
4 juli 2019 kl 09:48

@ Linda 3 July, 2019 at 21:50

Det är just sign Lindas logik som jag vänder mig kraftigt emot, dvs man måste ha skaffat sig egen personlig erfarenhet av muslimer för att kunna tillåtas ha en personlig uppfattning.

Namnet Linda antyder att du inte är lastgammal då namnet är ett vanligt namn ibland det något yngre gardet. Hur vore det om du tog dig för att läsa in dig på lite statistik om brott och ursprung, men det orkar du väl inte.

Då är det lättare att falla tillbaka på känslor och allmänt socialistsnacks tyckande samt att hålla sig fast den pk-ledstång som tillhandahålls av pk-etablissemanget. Som många andra pk-ister så kryddar du upp ditt resonemang med en liten portion Love/Peace and Understanding a la 1968, så naivt att man nästan svimmar.

Jag gissar att du tillhör den krets som arbetar inom offentlig förvaltning och som ser sin egen försörjning av skattebetalarnas pengar i fara om du inte håller samma linje som andra pk-socialister vilka härjat fritt tidigare på Newsvoice, ta en faktabaserad debatt i sakfrågorna kopplade till islam så kanske du blir tagen på allvar.

Det som stör mig mest är ditt haltande resonemang om föräldraskap, du hävdar att dessa av islam indoktrinerade människorna är exakt lika alla andra och att de älskar sina barn. Det är kanske därför som den nya statistiken (redovisad hos Det Goda Samhället) visar att barn till invällare är de mest brottsbenägna alla kategorier, dödligt våld och ständig förföljelse av infödda svenskar visar på en allvarlig brist i dessa invällares föräldrars uppfostran av sina barn.

Muslimer i Sverige tar inte sitt föräldraskap på allvar när de vägrar uppfostra sina barn att visa respekt för svenska sedvänjor och svenska lagar, har du tagit upp detta under dina “lunchmöten” med islamföreträdare???

Om du nu är positiv till alla invällare med islam som ledstjärna så blir frågan hur många du bjudit hem till dig själv, men du kanske är en sån som aktivt hjälper islamister att gömma sig efter avslag på sina asylansökningar???

Du utgör själva sinnebilden över de svenska kvinnor som hellre ifrågasätter den svenska vita mannens rätt att uttala sig om islam än att ifrågasätta konsekvenserna av den islamska massinvasionen.

Jag tar gärna debatten med dig Linda, men det är du väl för feg för. Eller saknar du argument i en konkret och sakfrågestyrd debatt???

Linda
Linda
Gäst
4 juli 2019 kl 09:27

Hej Torbjörn

Jag har inget intresse av att debattera mer här och i synnerhet inte i specifika detaljfrågor som just denna artikel handlar om. Som du redan vet så vänder jag mig mot andemeningen som presenteras i dessa ständiga antimuslim-artiklar och kommentarer.

Du kan väl inte på allvar tro att jag skulle gilla IS? Ändå väljer du i ditt debatterande att blanda ihop IS med muslimer i allmänhet vilket är lika fel som att blanda ihop svenskar med t ex NMR. Samma sak med sharia – hur många muslimer är det egentligen som håller på med det? Vi talar om extremer.

För övrigt är debattklimatet lika obehagligt som vanligt här. Bara i inlägget från den där Bo blir jag överöst med orden: “naiv, okunnig, makabert, korkat”. Folk går igång som bara den och det är en viss kategori av människor som utöver främlingsfientlighet har några andra saker gemensamt som t ex hat mot feminism och starka kvinnor. (Ledsen att jag pratar över huvudet på er, men jag har lärt mig att det inte går på nåt annat sätt.)

Jag längtar efter artiklar som ifrågasätter den vita mannens makt och världsordning, positiva artiklar om feminism och kvinnokamp samt positiva inlägg om islam och muslimer. Balans helt enkelt.

(Och nej jag har slutat skriva så från mig kommer det inga bidrag, men det finns ju mängder med andra som kan skriva om ovan ämnen.)

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 19:38

Du Linda! Det finns över en miljard muslimer i världen och enligt forskning och statistik av bl.a Brigitte Gabriel
i USA är det minst 30 % som följer Koranen och Haditerna(Muhammeds självbiografi) till punkt och pricka.Det blir över 300 miljoner som kan vara extremister. Tänk dig ett helt USA där alla är extremister. Du är något av det mest naiva jag har hört.

Savalle
Savalle
Gäst
3 juli 2019 kl 22:09

Det är bra att de lär sig cykla. Då kan de ju slå följe med Sveriges ledning som jämt är ute och cyklar.

Linda
Linda
Gäst
3 juli 2019 kl 21:50

Jag undrar hur många muslimer de som skriver arga antimuslim-artiklar och kommentarer här på NewsVoice egentligen har träffat på i verkliga livet. Jag känner då inte igen mig i dessa uppfattningar. Vi människor är långt mer lika än vad vi är olika. Prova att resa ut i världen lite! Bjud hem en familj från mellanöstern eller våga “luncha” med din arabiske kollega på jobbet. Ni kommer att märka att de är av samma skrot och korn som ni. Alla människor har samma grundläggande behov, de allra flesta föräldrar älskar sina barn (även om de kan vara klantiga i sitt föräldraskap), alla människor vill få uppskattning, bekräftelse och kärlek. Vill känna att de betyder nåt i detta stora kosmiska hav vi alla delar på.

Det är inte så jävla svårt eller farligt.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Linda
3 juli 2019 kl 23:21

I den bästa av världar är det naturligtvis som du skriver och mina egna erfarenheter av just muslimer är faktiskt också enbart positiva, men mina grannar från Syrien berättade för en tid sedan om hur de stoppades av IS under en bussresa. De salafistiska IS-krigarna gick igenom alla passen hos resenärerna och de som var kristna fick omedelbart sina huvuden avlägsnade vid vägkanten.

Grannarna är trygga i Sverige och kommer att fortsätta vara det om Säpo/Must gör sitt jobb och griper alla muslimska salafister innan de hinner begå brott. Just nu sitter flera imamer i förvar i Sverige, som du kanske vet.

Sedan har vi dessa utsatta områden i Sverige där det råder sharia istället för svenska lagar. Kvinnan i artikeln blev alltså misshandlad pga sharia och för att hon ville lära sig cykla… Vem är det nu det svenska systemet ska visa hänsyn, kvinnan eller mannen? om båda ska visas hänsyn, beskriv hur det ska lösas.

Jag sätter 100 kronor på att du kommer att undvika att presentera en lösning.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Linda
4 juli 2019 kl 00:31

Linda! Vilken naiv och okunnig människa du måste vara. Nej du känner inte igen dig i vad som skrivs, därför att du har ingen erfarenhet av detta. Om du inte tror på detta varför inte flytta till någon av dessa 60 no go zoner som finns. Där får du se verkligheten som du inte vet finns. Har du läst statistiken över alla gängvåldtäkter och överfallsvåldtäkter som begås i Sverige. Vilka är det som i stor majoritet utför dessa? Och jag som skriver har mycket stor erfarenhet av dessa människor. Jag har jobbat många år i dessa länder, bl.a i Saudiarabien. Vilka är det som utför majoriteten av alla terrordåd? Är dom som vilka människor som helst?Fråga Ebba Åkerlunds pappa vad han tycker om muslimska terrorister? Det är otroligt korkat om man inte förstår dom problem Sverige har och kommer att ha genom muslimsk invandring. Var IS ett gäng scouter i dina ögon? Jag säger bara för helvete och vakna.
Vi har sett hur det har gått för dom som bjudit hem dessa. Förra veckan så gick det illa för en äldre kvinna i Kil. Hon blev mördad av sin gäst. För någon vecka sen var det en som våldtog den 13-åriga flickan i hemmet han hade blivit bjuden till. Och en annan historia för tre veckor sen var att den trevlige gästen som du säger dom är han våldtog deras små flickor på 5 och 6 år. Det finns hundra till exempel bara i Sverige. Sen har vi samma problem i övriga Europa. Ditt inlägg är nog något av det mest makabra och korkade jag någonsin har läst.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
3 juli 2019 kl 16:40

Bra inlägg Harriet! Ja visst kan dom lära sig cykla. Inte bara kvinnorna utan också männen. Men först bör dom lär sig svenska och en hel del hyfs. Men det verkar som att hantera en Kalashnikov går före cykelträningen.

Julius
Julius
Gäst
3 juli 2019 kl 15:53

Svenska folket har börjat vakna. Glädjande att Harriet har delat med sig hennes fall så att fler och fler kan läsa den grymma sanningen i Sverige. @Jan, den svenska folket litade alldeles för mycket på sossarna och sossarna förde bakom ljuset hela den svenska folket. Svenska folket var/är i stor allmänhet ärliga och p.g.a. detta är de blåögda,de tror att alla andra är ärliga. Tyvärr just denNa ärligheten som migranterna spelar på just som Harriet också skriver att alla vill sjukskriva sig,ingen vill jobba bra leva som PARASITER på svenska samhället. Sveriges bottenkörning TYVÄRR FORTSÄTTER .

Jan Norberg
3 juli 2019 kl 15:02

Tack Harriet, du är en pärla som kan konkretisera vad vi andra känner som en tydlig eftergiftspolitik från våra politiker.

Vi såg hur det gick i Tyskland när alla andra medelst eftergiftspolitik gav efter för nazisterna på 30-talet.

Nu när Sverige invaderas av islam så är jämförelsen adekvat då denna våldsideologi anser sig förmögna att ställa utomparlamentariska krav på positiv särbehandling. Liksom under Tysklands nazistregim, vilka omfamnades av höga företrädare för islam, så kräver islams företrädare nu att deras sk religion skall överordnas svenska lagar och regler.

Man tar sig för huvudet när man inser hur detta kunnat pågå så många år utan att vi vanliga medborgare insett vad du nu redovisar.

Tack Harriet, du är en klippa !!