England vägrar lämna ut Julian Assange till USA

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 21 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons

London kommer inte tillåta att Assange lämnas ut till USA i en förvånande vändning i fallet, när omvärlden blivit allt mer säker på att USA slutligen skulle åtala Assange på amerikansk mark. Det meddelar den ryska statsägda kanalen Vesti News. Flera latinspråkiga medier rapporter samma sak, men inte de större västliga medierna.

“Wikileaks founder Julian Assange will not be extradited to any country with capital punishment, Britain’s Minister for the Americas and Europe, Alan Duncan announced…” – Merco Press

Samtidigt har CNN släppt utredningsdata som sägs påvisa att Assange ska ha försökt påverka det amerikanska valet 2016 genom att han haft ett möte med Nikolay Bogachikhin chef på RT:s Londonkontor. Bogachikhin avfärdar denna anklagelse som chanstartad.

Text: NewsVoice | Bild: Julian Assange – Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Assange
 • Tror inte Trump vill ha Assange på bordet, framförallt inte när hans fru sitter mitt emot. Melania verkar vara ett fruntimmer med integritet och med en moralisk kompass värdig en Nobelfredspristagare, till skillnad för det patrask som vår begåvade statsminister fortfarande ser som de legitima ledarna av USA. Krigshetsaren Hillary Clinton och Nobelpristagaren i falskhet Ohbomba med sin tillika genomfalska fru. Frågan är hur Trump skall komma ur detta dilemma utan att anklagas för att vara involverad med Assange och Ryssland. Assangs öde är inte på långa vägar avgjort och så länge vi har politiker som anser att det är mer kriminellt att yppa information om brottet än att begå brottet befinner vi oss i en värld där varje människa med moralisk kompass måste säga ifrån.

 • Bo, vilket rättsväsende menar du?? Har vi öht något rättsväsende??

  Är inte svenskt rättsväsende idag lika med ett antal karriärsuktande jurister vilka fått sitt pk-narrativ med modersmjölken. Åklagarna i Assangefallet drivs ju tydligt av det pk-narrativ som de blivit itutade under sin juristutbildning.

  Det har ju blivit en kapptävling ibland åklagarna att inte försitta minsta tillfälle att främja sin egen karriärutveckling genom att väcka åtal som anses gå hem hos dem vilka har utnämningsmakten att tillsätta alla högre tjänstemän inom svenskt rättsväsende.

  Vilka är då de som tillsätter dessa högre jurister??

  Svar: Regeringen!!!

  Se bara på misstaget som den karriärkåte åklagaren gjorde när han drog igång processen mot ASAP Rocky. Han är nu utbytt mht semester, som han dock inte har förrän nästa vecka.

  Den samlade vänsterskocken jublar över Rikssvetsarens uttalande då Trump ringde upp honom, han gav därmed socialister av alla kulörer vatten på kvarn att minsann står upp mot Donald Trump med hänvisningen att politiker inte lägger sig rättsväsendets tillämpning av svensk lagstiftning.

  Sanningen är ju att han inte behöver ingripa då alla inom svenskt rättsväsende utses av honom och andra socialistiska regeringar, landsförrädaren Reinfeldt var inte dugg bättre.

 • Britterna vill som väntat slänga denna heta potatis i händerna på Sverige som definitivt kommer att lämna ut Assange till USA. Sveriges ryggradslösa regim som redan är så undfallande mot USA kröker sig som en mask med utrikesminister Maggot Wallström i spetsen när USA ringer.

  • Benny, utan att du missuppfattar mig. Var har du hittat källa på att UK vill lämpa över Assange på Sverige??

   • Sverige har väl begärt att få han utlämnad när han har suttit av sitt straff i UK. Han fick 50 veckor i fängelse där. Och Sverige har ånyo tagit upp våldtäktsfallet som man la ner !!!!
    Hur fan fungerar rättsväsendet? Och kommer han till Sverige kan ju detta hända att man utlämnar honom till USA för att tvätta bort lite av sin dåliga stämpel man håller på med just ni när det gäller den amerikanske rapparen. Man vet inte hur dårhuset Sverige fungerar.

 • Michael Salla, på Sajten Exopolitics.org skriver den 19 juli 2019 att den amerikanska säkerhetsbyrån NSA har svarat på en begäran från FOIA, (Freedom of Information Act) om den kommunikation som var mellan Seth Rich (en tidigare anställd för Demokratiska nationella kommittén) och Julian Assange och/eller Wikileaks.

  Michael Salla skriver att NSA utfärdade ett “Glomar Response”, där de valde att varken bekräfta eller förneka den begärda informationen. Han säger att det här svaret från NSA visar på att kommunikationen mellan Seth Rich och Julian Assange/Wikileaks är föremål för en hemligstämpling. Därför att om NSA skulle släppa ut denna information då skulle det få stora nationella konsekvenser för säkerheten som direkt skulle påverka förbindelserna mellan USA och Ryssland vilket skulle kunna avslöja ett hemligt rymdprogram.

  Men Julian Assange vill ju bara ha fram sanningen till folket, och det ser jag som något positivt och bra, och det gör säkert också majoriteten av allt folk på jorden – men likt förbaskat ska sanningen hela tiden stoppas av de som har makten. Och anledningen är att – om bara den minsta ruskiga sanning skulle komma fram i dagsljuset då vet eliten att de också måste säga B och C och sedan hela alfabetet – och därmed vet de också att deras maktimperium är slut. Men det är ju just detta som många av oss sanningssökare så ivrigt väntar på !

 • UK Home Secretary Sajid Javid skriver under Assange’s utlämnings dokument 12Jun2019.

  Vem bestämmer/skriver under huruvida Assange skall utlämnas till USA? Alan Duncan, Sajid Javid eller kanske någon annan i den engelska regeringen?? Vad skall man tro?

  “On June 12, UK Home Secretary Sajid Javid signed the extradition papers. Assange’s hearing is now set to begin next February. He is currently being held in London’s Belmarsh high security prison for what amounts to a politically motivated, 50-week sentence given by a judge for violating bail conditions in 2012 while attempting to obtain political asylum in Ecuador against the threat of extradition to the US.”

  https://dissidentvoice.org/2019/07/in-a-crisis-of-democracy-we-must-all-become-julian-assange/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *