England vägrar lämna ut Julian Assange till USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons

London kommer inte tillåta att Assange lämnas ut till USA i en förvånande vändning i fallet, när omvärlden blivit allt mer säker på att USA slutligen skulle åtala Assange på amerikansk mark. Det meddelar den ryska statsägda kanalen Vesti News. Flera latinspråkiga medier rapporter samma sak, men inte de större västliga medierna.

”Wikileaks founder Julian Assange will not be extradited to any country with capital punishment, Britain’s Minister for the Americas and Europe, Alan Duncan announced…” – Merco Press

Samtidigt har CNN släppt utredningsdata som sägs påvisa att Assange ska ha försökt påverka det amerikanska valet 2016 genom att han haft ett möte med Nikolay Bogachikhin chef på RT:s Londonkontor. Bogachikhin avfärdar denna anklagelse som chanstartad.

Text: NewsVoice | Bild: Julian Assange – Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Assange