John McAfee är trött på amerikanska mediers anti-Kuba-propaganda

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 juli 2019
- NewsVoice redaktion
John McAfee vill bli amerikanskpresident år 2020. #McAFee2020 - Pressfoto: John McAfee
John McAfee vill bli amerikanskpresident år 2020. #McAFee2020 - Pressfoto: John McAfee
John McAfee vill bli amerikanskpresident år 2020. #McAFee2020 – Pressfoto: John McAfee, Twitter

Efter att mjukvaruingenjören John McAfee, mest känd för McAfee Antivirus, handlat matvaror på Kuba uttryckte han på Twitter sina tankar om hur amerikanska medier porträtterar Kuba.

Bakgrunden är att sedan 1953 har det varit svårt för amerikanska nyhetskällor att tala positivt om Kuba och vad som försiggår där – något som har väckt negativa känslor hos den 73-årige affärsmannen. Han valde att göra sin röst hörd via Twitter och påpekar vad han anser är felaktigheter om landets tillstånd och dess utveckling.

“Den amerikanska regeringens propaganda berättar för oss, via WSJ, att folk i Kuba svälter, äter råttor och nästan deltar i upplopp för mat”, skrev McAfee på Twitter. “Jag var överallt i dag och det enda jag kunde hitta var matstånd som denna som översvämmas med mat. Vakna, Amerika!”

McAfee la ut foton i sitt tweet som visar flera hyllor i matvarubutiker som översvämmas av färsk frukt och grönsaker. Här finns leende människor och en sprudlande kultur.

McAfee bor för tillfället på Bahamas där det påstås att han gömmer sig från US Internal Revenue Service (IRS) USA:s skatteverk. Tidigare i år annonserade McAfee att han kandiderar till att bli president i USA samtidigt som han är i exil. John McAfee är medlem i The Libertarian Party där förra årets kandidat var Gary E. Johnson.

ArcanumSkolan 2024

Det återstår att se vad som kommer sägas i framtiden, både angående Kubas nuvarande position och McAfees försök till att kandidera från ett annat land.

Text: NewsVoice

Källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq