Muslimska lärda: Ta inte “haram-vaccin” och gå inte på LGBTQ-lektioner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

NOTERAT. Muslimska lärda varnar för icke-halal vaccin. Nu vägrar stora grupper av muslimer i England att låta vaccinera sig eftersom vaccinerna kan innehålla gris-DNA. Det skriver London Telegraph som kommenterar muslimernas relation till årets vaccinerbjudande från AstraZeneca.

Text: NewsVoice | Bild: Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

Tanken var att alla barn ska vaccineras med AstraZenecas influensavaccin Fluenz via nässpray, men Muslim Council of Britain (MCB) har varnat sina församlingar från att ta vaccinet eftersom vaccinet innehåller grisbaserade ingredienser.

“In some areas the ‘vast majority’ of Muslim parents have vowed to withdraw their children from the programme, community leaders revealed,” rapporterar London Telegraph.

Vaccinförespråkarna menar att situationen är allvarlig eftersom de betraktar ovaccinerade barn som “superspridare” av influensa. Myndigheter i England försöker övertyga muslimer i landet att allt gris-DNA är borta i sprutorna.

MCB gick ut med ett meddelande att man inte förbjuder (haram) vaccin som behandling.

“On flu vaccines, the Muslim Council of Britain conveys the views of a diverse range of scholars: that vaccines containing porcine are not permitted in Islam UNLESS lives are at risk and there are no alternatives.” – MCB Position on Flu Vaccines

Vill inte ha LGBTQ-lektioner

Från broschyren "Health Care and Sexual Health in Sweden" - Sid 7 - RFSL.se, 2016
Från broschyren “Health Care and Sexual Health in Sweden” – Sid 7 – RFSL.se, 2016

Tidigare i år övergav skolor i Birmingham de nya sexundervisningslektionerna om LGBTQ-rättigheter. Man menar att LGBTQ-rättigheter inte är tillåtet (non-halal), enligt Islam.

“A primary school in Birmingham, England, has halted LGBT lessons after 600 pupils were reportedly taken out of classes by furious Muslim parents upset at homosexuality being “aggressively” taught to their children.” – InfoWars

Text: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: haram vaccin