Österrike vill införa totalförbjud mot glyfosat

0
24
Roundup - Produktfoto
Roundup – Produktfoto

Ännu ett rejält bakslag för Bayer-Monsanto när en majoritet i Österrikes parlament röstade för ett totaltförbud mot glyfosat under tisdagen. Det ekologiska jordbruket i landet ligger på 23%, enligt EU-mätningar från 2017, vilket är långt över EU:s genomsnitt på 7%.

Glyfosat är det vanligaste kemiska ämnet i Bayer-Monsantos bekämpningsmedel Roundup. Företaget har de senaste åren dömts att betala enorma belopp i skadestånd. EU utgick från företagets egen forskning som visade på att den kemiska komponenten inte var cancerframkallande, när de godkände ämnet fram till 2022.

Världshälsoorganisationen, WHO:s omfattande studie visade något helt annat. De valde att klassa glyfosat som mest sannolikt cancerframkallande under 2015. En våg av stämningar följde efter WHO:s beslut…

Läs hela artikeln i TV helse | Mediasamarbete med NewsVoice


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här