Österrike vill införa totalförbjud mot glyfosat

0
67
Roundup - Produktfoto
Roundup – Produktfoto

Ännu ett rejält bakslag för Bayer-Monsanto när en majoritet i Österrikes parlament röstade för ett totaltförbud mot glyfosat under tisdagen. Det ekologiska jordbruket i landet ligger på 23%, enligt EU-mätningar från 2017, vilket är långt över EU:s genomsnitt på 7%.

Glyfosat är det vanligaste kemiska ämnet i Bayer-Monsantos bekämpningsmedel Roundup. Företaget har de senaste åren dömts att betala enorma belopp i skadestånd. EU utgick från företagets egen forskning som visade på att den kemiska komponenten inte var cancerframkallande, när de godkände ämnet fram till 2022.


Världshälsoorganisationen, WHO:s omfattande studie visade något helt annat. De valde att klassa glyfosat som mest sannolikt cancerframkallande under 2015. En våg av stämningar följde efter WHO:s beslut…

Läs hela artikeln i TV helse


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här