Rula Jebreal tillrättavisar Bill Maher om åsiktsfrihet och Islam

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Rula Jebreal. Foto: Real-Time with Bill Maher

Den amerikanska programledaren och samhällskritikern Bill Maher hamnar i hetluften när han i direktsändning i sitt eget TV-program anklagas för att vara fördomsfull mot muslimer och i övrigt allmänt skenhelig. Opponent är Rula Jebreal en palestinsk utrikesanalytiker och journalist. 

Bill Maher menar att åsiktsfriheten är klart begränsad inom den muslimska världen och att en muslim knappast kan konvertera till en annan religion eller erkänna sig som gay utan att stöta på stora problem från sin egen församling.

Rula Jebreal som i princip lyckas kontrollera konversationen ger Bill Maher en del att tänka på. Han vacklar en aning i sin självsäkerhet och det kan noteras att hans normala sätt att skämta bort saker inte riktigt går hem hos Jebreal.

I studiodebatten från 2014 medverkar även senator Angus King och den tidigare generalen Wesley Clark.

Inslaget är på drygt 6 minuter. Passa på att i kommentarsfältet diskutera åsikterna som ventileras i TV-programmet.

Text: NewsVoice | Källa: Real Time with Bill Maher | Bild: Rula Jebreal. Foto: Real Time with Bill Maher

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • En kvinnlig journalist och “utrikesanalytiker” från “Palestian” är, även om hon tagit av sig de muslimska attributen, ingen utrikesanalytiker då Palestian inte är en stat som är erkänd av andra än av Sverige.

    Utrikesblondinen sänder svenska skattebetalares pengar en masse till en icke erkänd stat, detta utan att fråga någon annan än sig själv i sin egenskap av utrikesminister.

    Dessutom relativiserar denna “utrikesanalytiker” som alla andra vilka försöker prata bort den grundidé som ALLA muslimer bygger sin grundsyn på, dvs islam och sharia.

    Att göra islam till en semantisk fråga som hon gör är att medvetet försöka bortförklara den homofobi som var en central fråga från Mahler.

    Jag är inte imponerad av denna kvinnas inlägg i debatten.

  • I Amerika förutsätts att alla är amerikaner. Därtill finns en konstitution.
    Det är ju det muslimen Obama försökt ändra på.
    Somliga accepterar att man blir amerikan andra inte!

  • Vad menar newsvoice med sin tolkning?
    Jebreal avslöjar ju sig själv som oförstående inför vad yttrandefrihet betyder.
    Det vore lyteskomik med inslag av mobbing att skämta med en person som är så trångsynt som Jebrel. Då är det bara anständigt att avstå.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *