Spara tid och pengar på att samla lån på ett ställe

publicerad 18 juli 2019

PRIVATEKONOMI. Ibland är det nödvändigt att ta ett snabbt lån. Vi har alla varit med om oförutsedda händelser. Bilen går sönder precis innan man ska åka på semester, barnen behöver en ny mobiltelefon, tandvårdskostnaderna blev större än beräknat, eller så har man helt enkelt svårt att få ihop vardagen. Att samla ihop dina lån kan faktiskt spara dig både tid och pengar.

Många lockas med att ta fler, men mindre lån. Det känns inte lika farligt då. Räntan är dock oftast hög, men det är lätt att tänka att det betalar du av snabbt. Sedan händer något annat oväntat och det enda valet du ser, är att ta ett nytt lån. Det är lätt att ta många små lån, men det kan bli riktigt dyrt i slutändan. I värsta fall klarar man inte av att betala alla räkningar och kostnaderna verkar öka för varje månad. Då står man där med halsen i gropen och undrar om det finns ett sätt att ta sig ur, utan att hamna hos kronofogden.

Det är lätt att gå i fällan men det finns en lösning som hjälper dig att få bättre överblick över alla lån och krediter, samtidigt som månadskostnaderna kommer att gå ner. Hur skulle det kännas att behöva betala endast en räkning per månad för alla dina lån- och krediter?

Samla lån på ett ställe

Företaget Enklare har specialiserat sig på att förmedla lån online. Du sparar tid med att boka möten med din bankman för att låna pengar. Enklare har hjälpt över 200,000 personer med att jämföra lån. Gratis och bindningsfritt! Förutom att de hjälper dig att samla alla dina lån och krediter på ett ställe har du möjlighet att låna upp till 500,000 kr. Du kan samla lån och få bättre villkor utan att behöva lämna ditt hem.

Hur du enklast sparar tid och pengar på att samla dina lån

Nu kanske du tänker att det aldrig är smidigt att samla lån. Det är tidskrävande då du mest sannolikt har dina lån hos olika banker och på olika kreditkort. Med Enklares hjälp är det smidigt! Nästan 80 procent av alla omdömen på Trustpilot har gett företaget ett utmärkt omdöme!

”Bra bemötande, kompetent och inkännande utan att vara påträngande. Bra med uppföljning.” – Gabriel

”Möttes med saklighet och respekt, inga ”säljarfasoner” Allt sköttes tryggt och smidigt.” – Gunilla

”Trodde först att det var en kille från något blufföretag som ringde. Frågade lite på skoj om han kunde ordna ett lån istället. Nu har jag fått ett lån för min husrenovering som jag sökt förgäves hos storbankerna i flera år! Och till en bra ränta!” – Olav

”Har alltid slängt på luren när, när för mig, okända vill jämföra mina lån med andra. Men pga att vi hittat vår dröm sommarstuga som vi ville ha och det fattades 150K samtidigt som Enklare ringde gav jag dem chansen. Carl Otto Lindsjö på Enklare jämförde åt oss och nu har vi kapital för sommarstuga affären. Gick snabbt effektivt och trovärdigt. Har fått direktnummer till Rådgivaren viket för mig känns seriöst. Mycket professionellt.”

Ett nytt lån med lägre ränta

Det första du behöver göra för att samla alla dina lån och krediter är att ta ett nytt lån. Det kan tyckas trist att behöva ta ett nytt lån, men när du tänker efter är det väldigt logiskt. Du kommer att behöva tänka endast på att betala av ett lån istället för fler.

Vilka fördelar kan du vänta dig?

  • Ditt nya lån kommer från endast en långivare.
  • Med hjälp av Enklares tjänster får du välja mellan olika alternativ. Du väljer helt enkelt den långivare med bäst lånealternativ!
  • Det nya lånet hjälper dig att betala av alla dina gamla lån och krediter!
  • Du får en bättre översikt över din ekonomi.
  • En enklare avbetalningsprocess.
  • Du kan minska dina räntekostnader!

Det enda du behöver göra är att fylla i hur mycket pengar du behöver låna, hur mycket du redan har i skuld samt under hur lång tid du skulle vilja låna pengar. Låter enkelt? Det är det också!

Att tänka på innan du ansöker om ett lån

I de fall du delar flera lån eller krediter med din partner eller familjemedlem, kan det vara smart att lägga till denna som medsökande. Det finns betydligt högre chans att få en lägre ränta om det är två personer som delar på lånet. Bankerna tenderar att se detta som en ytterligare trygghet när de beviljar lån och lägger upp en ränta.

Lägre räntekostnader

När du har ansökt om ett lån hos Enklare, för att samla alla dina befintliga lån och krediter, skickar de i sin tur din förfrågan till banker och långivare som företaget har avtal med. Dessa i sin tur kommer att gå igenom dina uppgifter och önskemål och ge dig sitt bästa erbjudande hur du kan samla dina lån hos just dem och vilken månadskostnad plus ränta de kan erbjuda dig. Företaget Enklare samlar alla dessa erbjudanden som du kan välja mellan, genom att logga in med ditt BankID eller e-legitimation.

Smidigt, förmånligt, snabbt och tryggt

Du slipper boka tid med varje enskilt bank och dessutom är du endast en klick ifrån att välja det förmånligaste alternativet för att samla dina lån och krediter.

En annan fördel med att samla dina lån på detta sätt är att du slipper fler kreditupplysningar som kan minska din kreditvärdighet. 

För att du ska kunna ansöka om ett lån måste banker och långivare göra en kreditupplysning på dig. Uppgifterna innehåller din ekonomiska situation så att banker kan avgöra din lämplighet att samla lån och krediter hos dem. Företaget Enklare gör endast en kreditupplysning på dig och därefter delas denna med de olika banker och långivare som företaget samarbetar med.

Inte nog med att du sparar tid på att leta efter banker med bästa räntekostnader, du slipper få minskad kreditvärdighet för varje gång en bank eller långivare skulle göra kreditupplysning på dig.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq