Sverige har blivit galet – Sossarna och Alliansen förnekar allt – Sverigesyndromet

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 26 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Bild från komedin Jönssonligan på Mallorca (1989). Foto: Cinema Art

DEBATT. Bo Persson har tröttnat på den kollektiva förnekelsen hos Alliansen och Socialdemokraterna. Allteftersom landet blir allt mer galet blir politikerna i ledningen allt mer förnekande. Omvärlden tittar på. Det konstaterar Persson som uppmanar: “Nämn bara EN enda sak som fungerar i Sverige och jämför då Sverige med icke krigförande länder”.

Text: Bo Persson | Bild från komedin “Jönssonligan på Mallorca” (1989). Foto: Cinema Art via IMDB | #sverigesyndromet

Bo Persson, 2019, selfie
Bo Persson, 2019, selfie

När man läser om vad som sker i Sverige just nu undrar man om inte dr Frankenstein är en söndagsskolepojke i jämförelse och någon tanke på att begränsa galenskaperna finns inte. Nu har precis lagen om ytterligare invandring kommit i hamn. Omkring hälften av alla kommuner har därför stora ekonomiska problem och vädjar om hjälp.

Häromdan beslutade Stockholms landsting att skicka sina cancerpatienter till Finland. Tidigare skickade man barnaföderskor också till Finland.

Ledningen på Volvo i Göteborg säger att de kan inte rekrytera duktigt folk därför att de vägrar att flytta till en stad som är laglös och farlig för anställda och deras familjer. De nämner skolan som ett skräckexempel.

Göteborg har blodbrist pga alla knivdåd som begås där. Ja, du läste rätt. Jag skriver Göteborg och inte inbördeskriget i Jemen. Detta fenomen är nog ett icke krigsförande land ensam om. Man säger att illegala bilskolor växer upp som svampar, men kan inget göra åt detta. Tänk dig i framtiden när alla dessa får sina körkort och är ute i trafiken!

“Sjukvården i Göteborg lider brist på blod. En av anledningarna är den senaste tidens allvarliga knivskärningar i staden.” – Dagens Medicin

Häromdagen blev en 22-årig ”man” kuggad av en körskola. Då tog han lagen i egna händer och frihetsberövade instruktören, körde iväg med honom och försökte tvinga honom att utfärda ett körkort. Polis tillkallades och jag tror knappast han är närmare ett körkort efter den händelsen. Man vet inte nu hur man ska göra med fallet. Det har aldrig hänt förut.

Vi får varje dag nya sorters brott som inte lagboken hänger med på och därmed går det inte att straffa brottslingarna. Det finns helt enkelt inte lagar i Sverige för dessa. Svenska lagar är gjorda för svenska brottslingar.Vi kan inte hantera hedersmord, könsstympningar, barnäktenskap, balkongmord och taharrush gamea.

Fängelser och häkten är överfulla så att förövarna släpps, utom artisten ASAP Rocky. Då hade man plats och lät istället kanske flera hundra grova brottslingar gå fria istället. Ska man statuera ett exempel på att förövare av en viss etnicitet ska man inte ge sig på oavsett om det är självförsvar eller inte. Idag blev det klart att man ska ha en gigantiskt rättegång i tre dagar för ett åtal som normalt hade tagit några timmar.

Nidbild på Stefan Löfven som cirkulerar i sociala medier.
Nidbild på Stefan Löfven som cirkulerar i sociala medier.

Stefan Löfven har ju i en pressintervju sagt att han och Sverige kommer aldrig att kritisera islam. Det betyder att man kan göra vad som helst i det namnet och man går fri. Margot Wallström sa något liknande i Riksdagen. Så då vet vi vad som sägs vid nästa terrorattack.

Justitieutskottet sa häromdagen att Trump, USA eller utlandet ska inte lägga sig i Sveriges rättsväsende och de häktade även om de är utlänningar, men då borde ju Eritrea få sköta Davit Isaak-affären ifred. Varför la sig Sverige i Annika Östbergs fängslande? Sedan har vi de två journalisterna som blev fängslade i Etiopien. Sverige höll på som en bålgeting. Det finns många exempel där Sverige har utövat påtryckningar på andra länder för att få någon fri. I mitt tycke är det översittarfasoner av en självutnämnd humanitär stormakt.

Fredrik Reinfeldt sålde ju lite av guldreserven när han behövde 73 miljarder. Jag tror att resten kommer att säljas snart. Då får man inte in de skatter som behövs för att driva landet mot den avgrund som dr Frankenstein driver samhällsbygget till.

Alliansen tillsammans med sossarna har raserat försvaret. Nu fortsätter kollapsen för sjukvården, rättsväsendet, skolan, äldrevården, kommunerna, elförsörjning, bostadsmarknaden, polisen, järnvägen, tandvården mm. Allt som oftast är medicinerna på apoteken slut. Utbildningarna på universiteten har mer värdegrund och genustänkande än riktig kunskapsutbildning.

Tidigare jämfördes Sverige med Norge, Finland eller Danmark. Nu hör man ofta  journalister dra en helt annan jämförelse som att tex efter en resa till Malawi eller Mocambique utbrista: “efter vad jag sett där så har vi det nog bra i Sverige”. Så lågt är ribban satt.

Nämn bara EN enda sak som fungerar i Sverige och jämför då Sverige med icke krigförande länder. Om du hittar något som verkligen fungerar i Sverige ska jag personligen skriva till Nobelstiftelsen och nominera dig för ett pris. Jag tror att det är lättare och åka till Mars än att hitta en svensk myndighet som fungerar. Vad är det för ett skräcksamhälle som socialdemokraternas samhällsbygge går ut på?

Text: Bo Persson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag anser inte att vare sig artikelförfattaren eller många av skribenterna överdriver. Men det för mig betydelsefulla är att både Islamism och annan sekterism spelar den rollen den nu gör inte av spontana rörelser i de länderna dom kommer ifrån utan beror på utstuderad planering sen mkt lång tid tillbaka av främst intrigmakande brittiska ideologer som även frambringade nazism och zionism. Allt för att splittra mänskligheten till förmån för en imperialistisk design.

  När vi träter för och emot oredan här hemma så gör vi det som var planerat för oss medan dom verkliga förövarna kan fortsätta ostört. Fn försöker dessa nu provocera fram en kärnvapenattack mot Iran verkar det som.

  Det borde inte vara svårt att hålla med om att Sveriges styrande har gjort oss en björntjänst med den utveckling dom öppnat för. Men problemen är som i skämtbilden på Steffe Löfven styrda utifrån av Us/Uk. De brittiska elitsocialist/fascisterna i Fabian society pläderade för islamiseringen redan för mkt länge sen och för rasblandning utom för dom själva. Dom vill ha förstörda samhällen överallt för dom tror sig inte om att kunna konkurrera och profitera med ärliga medel.

  Det är intelligenta och verserade lärda män på universitet som tänkt ut strategin.

  • för att förstärka din observation kan jag tipsa om LOW (Law Of Attraction) och frekvens emotionella skalor. Med dessa verktyg kan man direkt avgöra hur pålitlig en människan är som inte själv kan dessa skalor, vilket dina nämnda elitister gör. Varför har man aldrig hört talas om dessa skalor? Jo, därför att de används emot folket och skulle folket känna till dem så är de vaccinerade till hög grad. Emotion kör över logiskt tänkande!!
   Ett symtom på användningen är den kampanj att trycka ned folket på nivå av att kräva sympati. Där har du fällan; Måste ha … kan inte själv! “Staten”: här får du en skål ris – ut och jobba, eller hamna på institution.

 • Världen omkring oss är ett resultat av vilka tankar och känslor vi projicerar både som individer och som kollektiv. Att agera genom att ändra sig själv är på sin plats. Mats Sederholm är öppen för nya lösningar vilket ger hopp till skillnad från människor som tänker samma 60 000 tankar varje dag som de tänkte igår och som de kommer att tänka i morgon och därmed upprepas samma mönster av separation om och om igen. Samma tänk av vi och dem.

  • MS är ett färdigskrivet manus hugget i sten med utgångspunkt ur en selektivt empati grundad i falska “humanistiska värderingar”. Det är ju ingenting som någon blixtinkallad lite PR-kompis kommer kunna ändra på genom att skriva flum som helt enkelt inte är sant. Men att underskatta läsaren ligger nära tillhands inom den Sederholmska kretsen.

  • Om du nu gör anspråk på att sitta inne med någon sorts sanning, varför går du då inte ut med ditt namn?? Ynkligt och direkt avslöjande.

   Jag kan t.o.m. tänka mig att bakom sign “Medmänniska” står MS. Om man inte kan få någon som delar ens åsikter så får man väl tillverka en sådan.

 • Mycket bra analys av Bo Persson om sakernas tillstånd i landet. Det behövs fler griniga gubbar som talar ur skägget. Bo talar bl a om krisen inom sjukvården. Ja, inte lär den bli bättre med politikernas välsignelse av ökad anhöriginvandring och ytterligare massmigration (30+ miljoner). Problemen skalas snarare upp än ner. Ju fler migranter desto större vårdbehov.
  Hur många migranter behöver landet akut och på längre sikt inom vårdsektorn för att ta hand om sina anhöriga och andra migranter? Vad är det för något som vi löser genom att importera människor som vi sedan ska betala arbetstillfällen, bostäder, vård och utbildning för? Har lilla Greta några synpunkter på massmigrationens effekter för miljön i landet med tanke på ökat resursuttag (överkonsumtion) av vatten, jordbruksmark som bebyggs och ökad konsumtion av produkter av olika slag. För att inte tala om alla semesterresor med flyg till hemlandet som görs av “flyktingar”.

  “Asylmigration har av vissa setts som räddningen för vårdsektorns personalbrist. Detta är önsketänkande; tvärtom har de med utländsk bakgrund ett större (åldersstandardiserat) vårdbehov än den infödda befolkningen. /…/ Inom barnsjukvården finns exempel “på hur migration leder till ökat vårdbehov; inte bara infektioner och blodsjukdomar, utan också olika funktionshinder är vanligare hos migranter. I grupper med kusingiften ses både mer utvecklingsstörning, missbildningar och ovanliga genetiska sjukdomar. Autism är av okänd anledning vanligare hos andra generationens invandrare, speciellt i den somaliska gruppen. Cerebral pares är mycket vanligare hos utlandsfödda, som nu utgör 17 procent av alla barn med CP i Sverige, oftare med svårare funktionsnedsättning.”

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/migrationen-leder-till-ett-okat-vardbehov-28652

 • En bra artikel, beskriver rätt så bra situationen och vad den beror på. Dom som har fått för sej att allt beror antingen på “vänstersossar” eller “högernissar” har svårt med matematiken som säger att 2+2=4.
  Resultatet 4 kommer till av samarbetet mellan “vänstersossar” och “högernissar”

 • ” litterär gigant”
  Jag tror att Jan kallade mig nåt liknande. Det kanske finns en sanning i detta trots allt.

  “etniskt homogent Bullerby-reservat”
  Det låter som ett ställe som du skulle önska att hela Sverige vore.
  Be om asyl så får vi se om vi släpper in dig.

  • Precis som med logik så är uppenbarligen inte heller ironi din starka sida. Står man sen i skit upp till halsen kan det vara idé att sluta gräva. Kanske blivit dags att dra sig tillbaka till den trafiklösa bloggen för att slicka sår och komma tillbaka som en helt ny människa.

  • Jag bor i Göteborg. Nordstan känns numera som en marknad i Mogadishu eller en basar i Bagdad än något köpcenter i Sverige. Alternativt kan det också ses som en verklig representation av Tolkiens Mordor.

   • Janne, janne du borde prova på lite nytt. Dessutom är svenska köpcenter rätt sterila och andeattiga.
    Fler färger, fler maträtter, danser och tankesätt är vad som behövs.

    • Skriver nissen som bor i ett etniskt homogent Bullerby-reservat och det sammanfattar ju också hyckleriet i ett nötskal.

     För att vara en självutnämnd litterär gigant så skriver du djävligt tråkigt. Du kanske skulle gå en skrivkurs eller två. Men personligheten som sådan går väl inte att göra så mycket åt och det är ju den som lyser igenom i de simpla texterna.

    • Hur många turkiska pizzerior med svenska bananpizza behöver vi innan reslustan att uppleva andra kulturer på riktigt börjar avta, så att vi inte får reda på sanningen om någonting, men bekvämt kan inta fulmedias lögnaktiga och demoniserande version av andra länder?

    • net-sök “cumbia familia etica” och se vad en blind dam kan skapa i dansväg uti Mexico och jämför det med färggranna bilbränder i Sverige!

 • Folkets “andlighet”… Jisses har du träffat svenska folket?

  Svenskarna är ett sekteristiskt folk som vill följa i blindo. Kungadyrkan, ekonomism, VoF, Mammon, alkoholdyrkan, fotboll, allsång, etc. etc.

  De säger att de gillar Jesus ibland, men inte fan gör de som Jesus. De smiter undan in i de opiater som gör att de inte gör någonting alls.

  • Min bild av det svenska folket är helt annorlunda. Igår var jag i den kyrka jag gifte mig i.

   den ligger väldigt vackert med utsikt över en sjö. Det var väldigt vacker musik och gudstjänsten var fin. Det var många människor där, de flesta var äldre. Jag kände stark samhörighet. En ung flicka på sjutton år hade gärna velat följa med, men hon fick förhinder.

   Andligheten ökar. Förvillelsen avtar. Hoppet kommer.

   Ondskan, den rena ondskan, som hållit människor i ett järngrepp är på väg att besegras.

   Droger, självmord, alkoholism… flykt bort från hopplösheten.

   Hoppet är i antågande och förvillelsens makt är döende.

   • Du ger mig en beskrivning av ett opiumrus. De bänkade i kyrkan gör ingenting i jämförelse med Jesus. Ingenting. De sitter där i ett opiumlikt rus, men gör ingenting. Det är inte mer nyttigt än droger eller alkoholism, även om självmord skulle minska CO2 och ev. öka den ekologiska hållbarheten något, i de flesta fall.

     • Problemet med att vara en “Guds soldat” är att den som mediterar, likt Jesus, inser att det finns två olika gudar i Kristendomen, nämligen Demiurgen och Jesus-medvetandet.

      Jag förkastar Demiurgen, som är Judendomens och Islams gemensamme filur. Inte min.

      “Gamla testamentets Gud är förmodligen den mest obehagliga karaktären i all fiktion: avundsjuk och stolt över det; ett småsint, orättvist, oförsonligt kontrollfreak; en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare; en misogynistisk, homofobisk, rasistisk, barnamördande, folkmördande, hedersmördande, plågande, storhetsvansinnig, sadomasochistisk, oberäknelig ond mobbare.”
      / Richard Dawkins

      Denne filur leder inte till fred, vilket syns i världen, och det är därför jag dyrkar Jesus-medvetandet, som skiljer sig från detta. Det vi dyrkar och spenderar tid med och lär känna på djupet är vår Gud eller avgud. Passivit kyrkobesökande som inte leder till handling med Jesus-medvetande är heller inte Jesus-medvetande i min mening.

      Och det är därför jag är en aktiv fredlig, ekologiskt hållbar vänsternationalist som avslöjar lögn för att världen ska bli mer sann.

      I min mening är detta exakt vad Jesus gjorde på sitt sätt, i sin tid, då vetenskap inte fanns. Och det är det vi bör göra i vår tid på vårt sätt, med samma energi, nu när vetenskapen finns.

     • I övrigt gillar jag denne Jesuit:

      ”Om du värdesätter människor, så vill du ha det maximala antalet som du kan understödja på ett hållbart sätt. Du vill inte ha nästan 12 miljarder som lever ohållbart på jorden vid slutet av seklet – med resultatet att civilisationen kommer att kollapsa och det bara blir ett fåtal hundra överlevande ”
      /Påve Franciskus (Jorge Mario Bergoglio)

      Vetenskapliga partiet är det enda partiet i Sverige som är på Påvens linje i den frågan, även om det förmodligen blir något mer än ett fåtal hundra kvar, även om det går fullkomlight åt massavel, skogsbränder, getter och ökenspridning.

 • Skatteindrivningen verkar vara det enda som fungerar i Sverige. Det enda som är bra är att folk nu ser förfallet och tvingas ta ställning. De som arbetar och har hem och familj att ta hand om har inte tid att följa nyheterna som några av oss andra. De tänker långsamt om. Jag gjorde på min tid 14 timmar inklusive läxhjälp.

  Röstsedeln hjälper, men är inte helt pålitlig. Vi kan rösta bort en regering, som sitter kvar. Vi behöver förstå att problemet i grunden är andligt och bara kan botas andligt. När vi rätar upp oss blir det ändring från ovan, det lär vi oss av GT.

 • Sverige följer Agendan uppsatt av BankMaffian .
  Det är vad många inte ser idag.
  Det kommer att bli värre innan det kan bli bättre.

  • Det kommer garanterat att bli ännu värre. Frågan är om det någonsin kan bli bättre…. tyvärr tror inte jag det. Vi har redan nått “The tipping point”.

 • De utfästelser till internationell Elit, som “svensk” Elit har garanterat att genomföra, inom ramarna för Bilderbergs- och Tri-Laterala-konferenser, samt ett otal andra, många, hemliga överenskommelser typ Barcelona 1995, fungerar väl, extremt väl. En svensk paradgren, den att få visa sig bäst i klassen, helt uppenbart. Grattis! Det gör också klimatlögnerna som kolporteras av SVT och SR stup i kvarten och att då få idioterna att känna flygskam, som enklast regleras enligt den gamla religiösa avlatsbrev-principen, infinner sig som ett brev på posten. Äh stopp! Posten fungerar ju inte bra, annat än deras ständiga stölder av paket. Grattis! Egen erfarenhet talar. Media har f ö lyckats mycket väl med sina mörkläggningsfasoner/lögner/snedvridningar. [Text raderad. Låt oss skippa 911]

 • Ytterligare en SD-artikel från ytterligare en grinig äldre gubbe. Nått mer att säga egentligen?
  De flesta förstår säkert att det inte går att engagera sig i sak kring sånt här.

  • Att engagera sig i sak har väl aldrig riktigt varit din styrka – och vi förstår att du inte är här med den avsikten, Mats Sederholm!

   Ingår det i uppdraget att förlöjliga äldre, vita män?

   Main Stream Media uttalar sig ständigt om dessa fördärvliga äldre vita män. De ska strypas till tystnad, eller hur?

   Svält ihjäl dem med ständigt krympande Pensioner…?

   “Vårda” ihjäl dem på sockerstinn, näringsfattig “mat”, fylld av glyfosat…?

   Skapa ett splittrat regnbågssamhälle utan sammanhållning, familjestrukturer så de tynar bort…?

   Proppa dem fulla med petrolium-syntetiska “mediciner”, så de vissnar ihop…?

   Äldre, vita, griniga gubbar – Håll Käften och lyd eller droppa av!

   Dessa griniga gubbar är livsfarliga. Inga sekretessavtal som får tyst på dem…!

   Man kan inte sparka dem från jobbet när de öppnar käften…!

   Dessa griniga gubbar som man inte kan skrämma till tystnad och som tänker mer på sina efterkommande och medmänniskor än sin egen karriär och svullna spargrisar…!

   Förbannade jävla gubbjävlar!!!!!!!

   Och Jan ska vi bara inte tala om…

  • @MS
   Verkligheten kommer göra sig påmind i de sömnigaste av radhusreservaten, om än med viss fördröjning, och då kan det bli ett bryskt uppvaknande även för de tröttaste (läs tröttsammaste).

   • Det bor inte en invandrare så långt ögat kan nå hos mig. Ändå har SD uppåt en 30%.
    Det konstaterar vad forskare redan kommit fram till. Stödet för SD och etnopluraiism som här på NV har med utsatthet och marginalisering att göra. Det handlar om Folk med dåligt självfötroende.

    Jag lider med er

    • @MS. Tja, nog fan så lider du av något. Du är ju ett sånt hycklande typexempel på någon som förespråkar någonting du själv inte fått känna av konsekvenserna av. Ungefär som en halvt hjärndöd kommunist-journalist på hycklande Södermalm, som hyrde in väktare för att “informera bort tiggarna” i det egna området.

     Men snart kommer även du att få känna av det nationella förfallet. Även du kommer bli gammal och/eller sjuk en dag. Om du har barn så kommer de en dag få ärva konsekvenserna av ditt ryggradslösa svek. Du slickar uppåt samtidigt som du tafatt och rent löjeväckande försöker sparka nedåt, utan att inse att du själv är den lägre av oss. Av alla. Ditt självtjänande systemrövslickande är rent motbjudande för varje fritt tänkande människa.

     • Mycket bra Janne! Du är en som säger sanningen om tillståndet i landet. Sederholm är en typisk tryffelsocialist som bor i dom säkrare områdena och förnekar att dom lever när helvetet brakat loss. Dom lever på “bilder” och är totalt verklighetsfrånvänd.

      • Så länge man själv är hyfsat ung, frisk och bor i något etniskt homogent Bullerbyn-reservat så är “godheten” gratis och skygglapparna kommer på köpet. Men var är medkänslan för alla de burksamlande fattigpensionärerna eller de solo- och/eller gruppvåldtagna kvinnorna? Men det går ju inte att göra socialist-omelett utan att “knäcka några ägg”.

    • Du menar att du har dåligt självförtroende? Häng inte läpp för det Mats. Det finns idag effektiva terapimetoder för att råda bot på sådant.

     • Jag är ledsen Öystein, men jag tror inte att terapi hjälper på dessa människor eftersom dom fått i sig socialismen med modersmjölken.

    • Mats Sederholm skriver:

     “Jag lider med er”

     Vad är en hycklare?

     Jag tror inte att Sederholm lider med oss.

     Det är vi som lider med falska, fördärvliga, samvetslösa, fala opinionsbildare som för människoskaror mot förtvivlan, förstörelse, förgörelse!

     • Det handlar helt enkelt om ren självömkan angående “den store författarens” raserade självbild. Jag har sett kommentatorsfälten under många av hans små alster och det är sällan han har fått något större medhåll. Mest har det handlat om mothugg där han har tvingats gå i försvarsställning och förklara alla andra som “dumma”. Tror att Mats innerst inne är lite avundsjuk på både Jan och Bo eftersom de fångar läsaren på ett sätt han själv inte klarar av. Lägger man sen till självinsikten hos en narcissist så blir det en för han olöslig gåta och därav frustrationen.

      • Politiker har behov av talskrivare.

       Boostade “vetenskapsmän” får sina avhandlingar och publikationer skrivna av utbildningsbyråer.

       Vad är det som har kvalificerat dessa människor att bli utvalda till mäktiga positioner, om de måste hållas under armarna och behöver konsulter som för deras talan?

       Finns det någon motsvarighet till det här inom Main Stream Media?

       Finns det “spökskrivare” som förser dem med färdigfabrikerat gods?

       kvalitén på de kommentarer som Mats Sederholm skrivit så flitigt här på bloggen under senare tid aktualiserar denna frågeställning.

       • Visst är det så. Man märker det på deras oförmåga att ta till sig av någon annans argument. Som om de kör från ett färdigskrivet manus. Jag har träffat på X-antal såna här i olika frågor och jag har svårt för att tro på enstaka troll. Tror det är lite organiserat där typ ordensbröder av lägre rang blir tilldelade diverse forum där de ska gå in och störa diskussioner. Alternativ se till att diskussionerna upphör totalt med gnäll om “hat”, “hot” och annat skitsnack. Lägger man den mallen över Beta-Mats så passar den som hand i handske.

       • Men sen tror jag även att det ligger lite avundsjuka i botten p.g.a. en övertro på den egna skrivförmågan som så uppenbart ratas av i stort sett alla som orkar lida sig igenom det som han skriver.

    • Vad menar du med att det inte finns några invandrare “så långt ögat kan nå”. Upplever du problem med att det finns invandrare? Om inte, så tycker jag att du ska flytta till ett mer lämpligt område, där det finns folk med annan etnicitet, eller vadå, vill du bar bo med svenne som har en viss åsikt?

  • Mats! Det är ingen SD artikel. Det är en artikel till NV. Har man ansvar då tar man upp allvarliga samhällsproblem som skadar och kommer att förgöra Sverige. Man förnekar dom inte eller tystar ner dom som sossarna gör. En jävla tur att det finns gnälliga gubbar och gummor för den delen.Tänk om inga alternativa medier eller samhällskritik funnits, hur hade Sverige sett ut då? Tänk om dom fritt utan motkrafter hade fått förstört Sverige under tjugo år? Då hade även du lille pk Mats gått i soptunnor och bott hos mamma.

   • Ok Bo
    Självklart finns det problem. Problem som dessutom hållits undan i mångt och mycket.
    Jag är den första som d
    exempelvis tycker att hundratusentals väljare som röstar på SD ska mörkas och trashas.
    Detta är något jag tagit upp i flera artiklar i MSM. Detta gör jag trots att SD är det sista parti jag skulle rösta på. Demokratin ska gå först.

    Men tron att det här landet ska kunna hålla sig utanför världen är bara naiv.

    Du liksom de flesta här tycks inte förstå att Sverige liksom andra länder redan är invaderade av en destruktiv marknadsliberal kultur. Det är den som bestämmer över miljoner människors valmöjligheter. Det är den som bestämmer över immigration eller de galenskaper du beskriver.

    Istället så börjar vi hata våra medmänniskor och sluter oss i galenskap själva.

    Gör något istället för att sitta och klaga. Agera!

    Det var 25 år sedan jag röstade på ett riksdags parti. Jag vet mig sjutton på att de flesta här går och röstar på status quo partier.

    • Det är ingen som hatar våra medmänniskor. Jag kan inte se att någon har skrivit detta. Vad jag och andra hatar är all den skit som dragits hit av dessa människor. Dom hade väl kunna komma och lämna denna skit i hemlandet.
     Så får vi göra när vi besöker främmande länder. Tror du jag kan sitta i en trappuppgång i Portugal och äta surströmming? Jag tror att hade det kommit 1,5 miljoner skötsamma under denna tid, som jobbat och gjort rätt för sig hade vi inte haft den här diskussionen. Om dessa inte berikade sina hemländer med hedersmord, könsstympningar, barnäktenskap, gängvåldtäkter, åldersljugande, bilbränder m.m, vad är det som får dig och andra att tro att dom berikar Sverige?

     • Mats! Jag glömde några saker som kan tyckas märkligt om man kommer för att berika ett land. Ett förslag nu är att starta kurser i hur man har sex för nyanlända. Tror du att det går väl ut när en familj kan ha tio barn? Dom måste väl undra hur dessa har kommit till.
      Falu kommun skulle ha kurser för nyanlända hur man åker buss!!! Även du måste inse att fördumningen är total i Sverige. Glöm detta med ingenjörer, läkare, raketforskare o.s.v och se verkligheten

     • @Bo. Att sätta hat-epitetet på sina meningsmotståndare är en ren fulretorik eftersom han inte kan bemöta dig i sakfrågan. Beta-Mats tror att han är ensam om att känna till att t.ex. invandringen används av “eliten” (ironi) som ett verktyg för att förstöra nationalstaten och jaga livet ur dess medborgare. Men inte fan är det den s.k. “eliten” som skjuter sönder förorterna, våldtar, rånar, mördar och stjäl. Att försöka friskriva dessa individer från ansvar är ett sånt ologiskt kognitivt glapp som bara Beta-Mats och hans förvirrade likar kan komma på. Men det är ju också dessa nissar i ett nötskal. Så det är ju fan inte konstigt att andra blir förbannade på Mats alla ologiska litterära spyor.

     • Härlig logik Bosse.
      Det är skiten de dragit som är problemet. Ok, låt se på nedan hypotetiska liknelse :
      Jag ogillar allt det du skriver och står för här på NV och all den skit du drar hit men har ingenting emot dig.

      Funkar för dig?

      • Sådana som du Mats kallar man för tryffelsocialister. Politisk korrekt och sitter inom skottsäkra glashus och spyr ut sina
       floskler och inbillar andra att man är god. Jag bryr mig inte om du ogillar allt jag skriver eller mig. När du och dina sanningsförnekande socialistvänner inom en snar framtid ramlar ner från era elfenbenstorn blir det med ett enormt brak. Och ingen kommer att hjälpa er, var så säker. Folket har alltid varit starkare än diktaturen. Folket vinner alltid i historien och så den här gången också. Ni är för korkade att förstå vad ni har ställt till med.

    • Mats: “Självklart finns det problem. Problem som dessutom hållits undan i mångt och mycket”.

     Berätta för oss Mats!

      • “självklart finns det problem……” är frågan som MS aldrig kommer att ens försöka besvara. MS största problem är ju oss andra med andra åsikter än hans egna.

       • Visst fan finns det problem. Men eftersom de inte har drabbat honom personligen och ännu inte ar PK-acceptabelt att ta upp via propå uppifrån, så kommer hycklaren inte att beröra dessa “problem” ens med tång en gång. Det är svårt att ta selektivt falska “humanistiska grundregler/värderingar” på allvar. Tomma ord är inget författarskap utan rent menlöst ordbajseri.

  • Finns du på riktigt Mats? Du skulle som sagt åka en sväng ut i verkligheten i NoGo-zonerna och se eländet. Och det mesta som står i inlägget är ju sant…Det gamla Sverige håller på att kollapsa! Jag tror inte jag vill bo kvar i det nya Sverige politikerna håller på att skapa med sin vanvettspolitik.

  • Ja Björn! Kanske efter uppstädningen häromåret när man försökte skydda moderater som fanns i Panamadokumenten. Men det hade nog varit bättre om polisen och rättsväsendet hade funkat.

  • Ja skatteverket och glöm för all del inte Kronofogdemyndigheten. Vågar man säga det? I alla fall 2 myndigheter som fungerar till 100% Gu nåde den som ligger efter med skatten han/hon blir av med villa-bil-familj.

 • Bra sammanfattat Bo. Det är verkligen riktigt illa! Den som ev inte ser det måste minst vara såväl hörsel- som synskadad.

  Nedan kommer min lista på vad som fungerar i Sverige:

  – att bli politisk makthavare genom att bedra sitt eget folk.
  – att som politiker förolämpa sin egen befolkning utan påföljd.
  – att under lång tid leva som statslös i Sverige.
  – att skapa egna parallellsamhällen där egna lagar gäller.
  – att begå grova brott utan fängelsepåföljd, då fängelsena är överfulla.
  – att könsstympa med hänvisning till tradition eller religion.
  – att i grupp promenera in i en affär och plocka på sig vad man vill ha, sen bara gå ut och betala med ett hånflin till kassörskan/kassören.
  – att som invandrad få bostad direkt (betald såklart). (Obs, gäller alltså ej den inhemska befolkningen).
  – att utan problem gå omkring maskerad.
  – att ta sig in i Sverige utan pass (även om du går genom tullen).

  Fast jag är lite tveksam till att jag skulle kvalificera mig till något pris direkt. Kanske landsförvisad, med det skulle jag i så fall se som en bonus.

  Sann bild på svetsaren förresten.

  • Öystein! Fler saker kan läggas på din lista. Att fly från ett land och sen åka tillbaka dit på semester. Det funkar. Att bygga 52 st nya lägenheter som bara nyanlända får tillgång till(Kungsbacka) funkar. Att alla har tappat sina pass och papper utom mobilen och cigaretterna funkar. Att vara 35 år och påstå att man är 15 år funkar. Att ha 93 olika identiteter för att få ut studiestöd funkar. Detta är ingen skröna. Att vara åtalad för barnmisshandel och våldtäkt men att försvara sig med att man vet inte om att sådana lagar finns i Sverige funkar. Att slå ihjäl någon med yxa men hävda att man använde den trubbiga sidan funkar. Då mildras straffet. Att göra en våldtäkt live på FB funkar. Dom har varit ute länge nu och har hunnit gjort andra brott. Att misshandla sin mamma för att hon inte bär slöja funkar. Att ge sig på djur funkar.Att bajsa ner simbassänger funkar. Jag måste sluta här men du har nog rätt i Öystein att det rätt många saker som funkar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *