Sverige har blivit galet – Sossarna och Alliansen förnekar allt – Sverigesyndromet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Bild från komedin Jönssonligan på Mallorca (1989). Foto: Cinema Art

DEBATT. Bo Persson har tröttnat på den kollektiva förnekelsen hos Alliansen och Socialdemokraterna. Allteftersom landet blir allt mer galet blir politikerna i ledningen allt mer förnekande. Omvärlden tittar på. Det konstaterar Persson som uppmanar: ”Nämn bara EN enda sak som fungerar i Sverige och jämför då Sverige med icke krigförande länder”.

Text: Bo Persson | Bild från komedin ”Jönssonligan på Mallorca” (1989). Foto: Cinema Art via IMDB | #sverigesyndromet

Bo Persson, 2019, selfie
Bo Persson, 2019, selfie

När man läser om vad som sker i Sverige just nu undrar man om inte dr Frankenstein är en söndagsskolepojke i jämförelse och någon tanke på att begränsa galenskaperna finns inte. Nu har precis lagen om ytterligare invandring kommit i hamn. Omkring hälften av alla kommuner har därför stora ekonomiska problem och vädjar om hjälp.

Häromdan beslutade Stockholms landsting att skicka sina cancerpatienter till Finland. Tidigare skickade man barnaföderskor också till Finland.

Ledningen på Volvo i Göteborg säger att de kan inte rekrytera duktigt folk därför att de vägrar att flytta till en stad som är laglös och farlig för anställda och deras familjer. De nämner skolan som ett skräckexempel.

Göteborg har blodbrist pga alla knivdåd som begås där. Ja, du läste rätt. Jag skriver Göteborg och inte inbördeskriget i Jemen. Detta fenomen är nog ett icke krigsförande land ensam om. Man säger att illegala bilskolor växer upp som svampar, men kan inget göra åt detta. Tänk dig i framtiden när alla dessa får sina körkort och är ute i trafiken!

”Sjukvården i Göteborg lider brist på blod. En av anledningarna är den senaste tidens allvarliga knivskärningar i staden.” – Dagens Medicin

Häromdagen blev en 22-årig ”man” kuggad av en körskola. Då tog han lagen i egna händer och frihetsberövade instruktören, körde iväg med honom och försökte tvinga honom att utfärda ett körkort. Polis tillkallades och jag tror knappast han är närmare ett körkort efter den händelsen. Man vet inte nu hur man ska göra med fallet. Det har aldrig hänt förut.

Vi får varje dag nya sorters brott som inte lagboken hänger med på och därmed går det inte att straffa brottslingarna. Det finns helt enkelt inte lagar i Sverige för dessa. Svenska lagar är gjorda för svenska brottslingar.Vi kan inte hantera hedersmord, könsstympningar, barnäktenskap, balkongmord och taharrush gamea.

Fängelser och häkten är överfulla så att förövarna släpps, utom artisten ASAP Rocky. Då hade man plats och lät istället kanske flera hundra grova brottslingar gå fria istället. Ska man statuera ett exempel på att förövare av en viss etnicitet ska man inte ge sig på oavsett om det är självförsvar eller inte. Idag blev det klart att man ska ha en gigantiskt rättegång i tre dagar för ett åtal som normalt hade tagit några timmar.

Nidbild på Stefan Löfven som cirkulerar i sociala medier.
Nidbild på Stefan Löfven som cirkulerar i sociala medier.

Stefan Löfven har ju i en pressintervju sagt att han och Sverige kommer aldrig att kritisera islam. Det betyder att man kan göra vad som helst i det namnet och man går fri. Margot Wallström sa något liknande i Riksdagen. Så då vet vi vad som sägs vid nästa terrorattack.

Justitieutskottet sa häromdagen att Trump, USA eller utlandet ska inte lägga sig i Sveriges rättsväsende och de häktade även om de är utlänningar, men då borde ju Eritrea få sköta Davit Isaak-affären ifred. Varför la sig Sverige i Annika Östbergs fängslande? Sedan har vi de två journalisterna som blev fängslade i Etiopien. Sverige höll på som en bålgeting. Det finns många exempel där Sverige har utövat påtryckningar på andra länder för att få någon fri. I mitt tycke är det översittarfasoner av en självutnämnd humanitär stormakt.

Fredrik Reinfeldt sålde ju lite av guldreserven när han behövde 73 miljarder. Jag tror att resten kommer att säljas snart. Då får man inte in de skatter som behövs för att driva landet mot den avgrund som dr Frankenstein driver samhällsbygget till.

Alliansen tillsammans med sossarna har raserat försvaret. Nu fortsätter kollapsen för sjukvården, rättsväsendet, skolan, äldrevården, kommunerna, elförsörjning, bostadsmarknaden, polisen, järnvägen, tandvården mm. Allt som oftast är medicinerna på apoteken slut. Utbildningarna på universiteten har mer värdegrund och genustänkande än riktig kunskapsutbildning.

Tidigare jämfördes Sverige med Norge, Finland eller Danmark. Nu hör man ofta  journalister dra en helt annan jämförelse som att tex efter en resa till Malawi eller Mocambique utbrista: ”efter vad jag sett där så har vi det nog bra i Sverige”. Så lågt är ribban satt.

Nämn bara EN enda sak som fungerar i Sverige och jämför då Sverige med icke krigförande länder. Om du hittar något som verkligen fungerar i Sverige ska jag personligen skriva till Nobelstiftelsen och nominera dig för ett pris. Jag tror att det är lättare och åka till Mars än att hitta en svensk myndighet som fungerar. Vad är det för ett skräcksamhälle som socialdemokraternas samhällsbygge går ut på?

Text: Bo Persson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq